Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba hoş geldin. Öncelikle kitabı alıp okuman gerekecek, kitabın var ise Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight dan dukan testini yapıp kaç gün atak yapman gerektiğini öğrenebilirsin..

Güçlendirme ile ilgili olarakda şunu söyleyebilirim ki ben henüz seyirdeyim, ama eski arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile güçlendirmeni yaparsan kilonu ömür boyu koruyabiliyorsun.
Ama güçlendime yapmazsan verdiğin kiloyu tekrar alma olasılığın çok yüksek.. Uzun süre yapamayacağım dersen hiç diyete başlama derim.. Tabiki yine senin kararın..

Bu arada haftada 1 kilo aslında normal bir rakam.. Biz bazen 1 haftada 1 kilo veremiyoruz ama yine de devam ediyoruz..
Bu diyetin güzel yanı aç kalmadığın için uzun süre ve rahatça diyete devam edebilmek..

kızlar lütfen tecrübelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Mevnur bence dışarıda yediğin yemeğin sosunda un, şeker, nişasta vs. olabilir.. İçeriğini bilmeden tahmin yapıyorum sadece..
Dışarıda yemek zorunda kalınca benim tercihim ızgara türü sossuz yemekler oluyor..

Ayıca duraklamanın nedeni tuvalet sorunu da olabilir.. Kabızlık bazen 1.5 2 kiloya kadar artı çıkmana sebep olabiliyor çünkü..
Günlük Yulaf kepeğini, 2 bardak yeşil çayını ve 2-3 litre suyunu içmeyi ihmal etme.. En az 20 dk yürüyüş yapmaya çalış..

Ayrıca günlük değişimlerden çok etkilenme bence. İstediğin zamanlarda, günlük ,saatlik nasıl istersen kendini kontrol et ama haftalık verdiğin kilo üzerinden diyetini yönlendir.

+ ile karşılaşabileceğin durumları özetleyecek olursam.. Kaçamak yapılmasa dahi..
Fazla stres, yaklaşan regl dönemi yada soğuk algınlığı vs başlangıcı, hatta bazen soğuk havaya, rüzgara maruz kalmak bile ödeme yani tartıda + grmeye nedendir..
Birde tabi kitapta bahsedildiği gibi vücudundaki yağlar yakılıp, kasa çevrilirken duraklamalar olabiliyor..

Sabret ve diyetine mümkün olduğunca uyarak devam etmeye çalış.. Emin ol sonuçta ödülünü alacaksın sen de..

teşekkür ederim arkadaşım çok güzel açıklamışşsın.iyiki varsınız.
cappucinoo arkadaşım winniepooh un dediği gibi kitabı okursan güçlendirmenin ne kadar gerekli olduğunu daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

merhaba bende bugun kitabı aldım ve okumaya başladım testi yaptım atak evresi 2 gün çıktı bnde ve 2 günde 750 grm vereceğimi soyledi bana az geldi ama birde galeta ve etimek yiyebilirmiyiz acaba atak dönemnde?

herkese merhabalar. keyifleriniz yerindedir umarım.
bu ara pek su tüketimini takip edemeyen, yeşilçay içmek istemeyen bi dukancı oldum çıktım. neyse ki sporu aksatmıyorum. herkes çok zayıflamışsın zayıflama artık diyo, sinirleniyorum. şubatın 15ine kadar bi şehir dışında sürünme dönemim olcak, dukan dışı yememek için aç kalıcam muhtemelen bu 15 günün 1 haftasında.
15 şubat sonrası yeşilçayımla sporumla suyumla bol proteinimle asılıp 55-57 olmadan bırakmicam inş seyiri sonra güçlendirme bitmez de bitmez zaten, 250-300 gün
31ocakta ve şubatın 7sinde bildirim yapamayabilirim, delycanım haberin olsun okumaya, takip etmeye, kopmamaya çalışıcam. herkese güzel kilo vermeler

merhaba bende bugun kitabı aldım ve okumaya başladım testi yaptım atak evresi 2 gün çıktı bnde ve 2 günde 750 grm vereceğimi soyledi bana az geldi ama birde galeta ve etimek yiyebilirmiyiz acaba atak dönemnde?

merhabalar, hoşgeldiniz. vermeniz gereken kilo ne kadar acaba ki atakta 750 gr demiş? Galeta ve etimek eğer bildiğimiz gibi ise tabiki yiyemezsiniz. ama dukana uygun kendiniz yaparsanız neden olmasın :)
kitabı okumaya başlamışsınız, hepsini bi okuyun uygun olup olmadığına öyle karar verin derim ben.

Ben de uzun zamandır okuyup yazmayanlardanım. Dukan diyetine başlayalı tam 7 gün oldu. Bugun 7. günüm ve 3 kilo verdim. Dukanın sitesinde atak icin bana 5 gun vermisti ama 7 gune tamamlamak istedim. Yarin seyire geciyorum kısmetse :)

Haftada 5 gun spor yapiyorum 1,5-2 saat kadar. Suyumu da iciyorum...

Ama spora gitmeden once kendimi cok kotu hissedersem kuru kayısı ve erik yiyorum bir kac tane tek kacamagım o belki de. Eti cok sevmedigim icin porsiyonlarim da dolayısı ile kucuk oluyor belki bu da etkilemistir kilo vermemi...

Herkese kolay gelsin :)

Bir içecek birde yemek tarıfımı paylaşmak istıyorum arkadaşlar..
Şimdi nescafenın içine çok az tatlandırıcı atıyorum tatlıyı çok sevmedıgımden1 çay kaşıgı yetıyor bana.. sonra 1 damla süt ile iyıce ezıyorum..koyu kahve nescafe turuncu olana kadar karıştırıyorum üzerıne kaynamış süt katıp 1 defa daha karıştırıyorum..Valla öle köpüklü tatlı bır icecek oluyor ki anlatamam star..... kahvecısı bilmem ne pastanesının yaptıgına 5 basar üstelık tam dukana uygun light oluyor..
sonra küçük tavuk butlarını alıp derılerınden ayırıyorum 1 kaşık balsamik sirke 1 tk lıhgt soya sosu ve envai çeşit baharatı karıştırıyorum..Haşladıgım butları bu karışıma bulayıp fırın poşetıne dolduruyorum ..istersenız içine arpacık soganı ve sarımsak atın..özellıkle kekık nane acı bıber yenı bahar çok yakışıyor bıraz acı oluyor ama ınanın harıka oluyor..fırında kızarıncaya kadar tutuyorum mukemmel oluyor tavsıye ederım..
esracımm yaptıklarımı yazacagım elbet sadece gerçekten işe yaradıgını görmek istıyorum bıraz radıkal çunku uyguladıklarım.. yoksa sansür felan bizi bağlamaz biliyorsun..sevgiler

Peki dönemler arasında belli bi zaman aralığı varmı mesela atakla seyir arasında bir hafta gibisinden ve sitede nereden hesaplayacağım atak dönemimi bulamadım

Son düzenleme:

Atakta 7 günde 3 kilo gayet iyi, kilo verimini olumsuz etkileyen kayısı ve erik olabilir ama 3 gayet iyi demek porsiyonları artırıp kuru erik ve kayısıyı yememiş olsanız 3ün üzerinde verecektiniz :)

ay ne kadar şanslıyım nescafe yapıcaktım tam da, buu msjı gönderir göndermez hemmen deniyorum

kızlar sevgilime inat 5 kilo vermem lazım.... dukan diyetini öneriyormusunuz

elbetteki hayır. hem 5 kilo vermek için yapılacak bi diyet değil dukan, hem de inat uğruna başlarsan zaten yarıda bırakırsın canım. hiç gerek yok vücudunu harap etmene.
dukan yaparsan ne olacağını ben söyliym sana hemen; atak yapıp 2-2.5 kilo vereceksin. sonra seyire geçip 1 ya da 2 hafta devam ettirecek 1.5 2 kilo da öyle vereceksin. verdiğin toplam kilo edecek 4-4.5 kilo. sonra tamam verdim nasıl olsa deyip normal beslenme düzenine döneceksin. verdiğin 5 kiloyu 5 ve katları halinde geri alacaksın. hiç hiç hiç gerek yok böyle bişiye :) hele ki sevgili uğruna hiç değmez inan ki.

Peki dönemler arasında belli bi zaman aralığı varmı mesela atakla seyir arasında bir hafta gibisinden ve sitede nereden hesaplayacağım atak dönemimi bulamadım

kapiçino, kitabı okumadınız anladığım kadarıyla. kitabı okuyunuz öyle yapınız diyeti, nacizane tavsiyemdir.
ama yine de soruya cvp vereyim, evreler arasında belli bi süre boşluk ya da dinlenme durumu söz konusu değil. atak ne kadar sürüyorsa hemen akabinde seyire seyirin sonrasında güçlendirmeye ve sonrasında korumaya geçerek yapılan bi diyet bu. hakkında bu kadar bile bilgi sahibi değilken başlamayın bence. aceleye gelecek bi diyet değil

Kızlaaar, nasılsınız ne var ne yok? Her geçen gün yeni bir Dukancı ekleniyor maşallahımız var:)
Yarın kırkıncı günüm diyette ve bugüne kadar hiç bırakıcam dayanamıyorum dediğimi hatırlamıyorum. Bugün kayınvalidem et yemekten bıkmadın mı dedi, verdiğim kiloları görünce daha çok seviyorum eti dedim, zaten etçildim bilir oysa ki:)
Zayıfladıkça kendimi, eşimi, hayatımı daha çok seviyorum, ne zormuş tombik yaşamak....

Selam,

bazilari yulaf kepegini tuketemedigini soyluyordu. Dukan chat okurken yerine agar agar diye bir seyin kullanilabilecegini ogrendim.

Agar-agar jelatinimsi bir sey anladigim kadariyla, yosunlardan elde ediliyor. Daah once bir arkadasin forumda aradigini duymustum. Ama bulabilmis miydi hatirlamiyorum.

LIVE chat today, 2012-19-06 at 8:00 pm EST / Live Chat / My lounge / My slimming apartment / US - Dukan US
russyork
Is toasted wheat germ an acceptable substitute for wheat bran?
Tiffany - moderator
Welcome to chat, Russel!
The only allowed substitute for oat bran is agar agar. Is there any particular reason you cannot eat the oat bran?

şu anda 55 im ve 45 falan olmak istiyorum :) en çok 48 :)

ama kitap bazen çok sıkıcı oluyor gerçekten hep aynı şeyler dolandırıp durulmuş artık yememiz ve yemememiz gereken şeylere bi an önce geçse...

Dukan chatte kullanilan splendaya limit getirilmesi gerektigi belirtiliyor. Zaten tatlandirciyi cok kullanmak diyet aliskanligini da bozuyor cok iyi bir sey degil ya.

1 paket 2 cay kasigi seker tadi veriyor.
1 tablet ise 1 cay kasigi seker tadi veriyor.

yani maksimum onerilen splenda miktari 12 tablet.

Steviada ise bu limit yok.
LIVE chat today, 2012-24-02 at 1:30 pm EST / Live Chat / My lounge / My slimming apartment / US - Dukan US
Dhohn
Thanks Tiffany! You know me, always reading the details of everything. :) Now my next question concerns the splendas, and the stevias, and the truvias, etc. Someone asked me if they could make Iced Tea and add any of those and if there was a imit. So if they made a Huge container each time was there a limit to the amount they could use and should they ONLY use herbal tea to make Iced tea. I did not want to answer them incorrect so I am turning to you for advice. Thanks.
Tiffany - moderator
Hey Deb,
We highly recommend using herbal tea packets (not powders/mixes). The best ones for the diet are Japanese Green tea, Dandelion tea, Chickweed tea, and Ginger tea. You can us up to 6 packets a day of artificial sweeteners i.e. Splenda, Equal, Truvia, etc. But, you can have unlimited all natural sweeteners i.e. Stevia and LoHan.

Ben diyete tekrar başladığımda. Diyabetik sarelle yedim bağırsaklarım çok çalıştı yazmıştım ne tepki aldım neler duydum....cevap vermeyip geri çekilmiştim kimseye kötü örnek olmak istemem zaman insanı öyle bir hale getiriyor ki insan her istediğini söylüyor burda ama vinicik burdaki sayılı iyi niyetli arkadaşlardandır...bu yazdıklarınızı haketmiyor...

Selam sincerelyesra. ben de agar agar var. jelatin yerine kullanılan 'vejeterjan' bir jelatin seçeneği. şimdi normalde jelatinde domuz yağı da kullanıldığından agar agar da domuz yağı içermeyen uygun seçim oluyor.
Yani yulaf kepeği ile ne alakası olduğunu anlamadım ben pek, ama doğru, agar agar bir 'vejeteryan' jelatin seçeneği diyebiliriz.

ama kitap bazen çok sıkıcı oluyor gerçekten hep aynı şeyler dolandırıp durulmuş artık yememiz ve yemememiz gereken şeylere bi an önce geçse...

zaten yenebileceklerle ilgili bi tablo var kitapta. ama dolandırıp durmuş dediğiniz muhtemelen yulaf kepeğinden sudan ya da spordan bahsettiği yerlerdir ki onlar da dukanın temel taşları, akılda kalsın diye tekrar edilmiş olsa gerek :)

şu anda 55 im ve 45 falan olmak istiyorum :) en çok 48 :)

ay 45 kilo olunur mu yahu? boyunuz kaç ki bki falan hesapladınız mı bilmiyorum ama 45 çok sağlıksız göründü bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…