Hoşgeldiniz,
Ben de sizin gibi 65.8 ile başladım tam 40 gün oldu ve bu sabah 60.1 çıktım. şu halimle bile ne kadar mutlu olduğumu anlatamam:) Devamlı protein yediğimiz için daha çok vermişiz gibi görünüyormuş, 4 kilo verdğim dönemde kimse inanmıyor, sanki 6-7 vermiş gibisin diyorlardı. Ve bu diyeti yaparken hiç aç kaldığımı hatırlamıyorum, bu yüzden keyfim de yerinde. Eğer eti seviyorsanız hiç zorlanmazsınız. Ekmek yapma işi de 5dk bile sürmüyo hazırlaması şip şak:)) Tabi ilk zamanlarda tutturmak çok zordu o ayrı.
Ben diyete tekrar başladığımda. Diyabetik sarelle yedim bağırsaklarım çok çalıştı yazmıştım ne tepki aldım neler duydum....cevap vermeyip geri çekilmiştim kimseye kötü örnek olmak istemem zaman insanı öyle bir hale getiriyor ki insan her istediğini söylüyor burda ama vinicik burdaki sayılı iyi niyetli arkadaşlardandır...bu yazdıklarınızı haketmiyor...
Ekimi tanırım. Resmen korumada. Dukan perşembelerini uyguluyor. Nerdeyse her akşam CALLEN yapıyor. Kilo almıyor aksine verdiği dönemler oluyor. + - gayet normal bir hayat sürüyor...
Merhaba kizlar
deneyimlerinizi okuyorum iyileri örnek alip kötüleri tükaka diyorum:) saka bir yana bugün benim 1 haftam bitiriyor, 3 gün atak dahil 2 kilo vermisim(ben daha fazlasini bekliyordum) ancak vücudumda herhangi bir degisiklik görmüyorum, göbek ayni göbek :), sizce bu normalmi, birde sizler kac hafta sonra vücudunuzda degisiklikler görmeye basladiniz bunu merak ediyorum,cevaplar icin simdiden tesekkürler:)
ipeeek hosgeldin,insan tanidigini eskilerden bilincli insanlari gorunce mutlu oluyoroysaki seninle cok vakit geciremedim ben burda 1 ay gibi bir sureydi ama yinede birbirinden lezzetli tariflerini almis,not etmis ve denemistim..hatta meshur yilbasi menunu hic unutmadim..lutfen daha SIK takil sende..siz ne guzel devam ettiriyormussunuz arkadasliklarinizi aslinda oylede olmasi gerekiyor amac ....yaristirmak degil birlikte keyifli kilolar vermek yeri geldiginde uyarmak yeri geldiginde takdir etmek..
Lisaaaa. Romantik şehrin romantik dukaniçesii.
hoş buldum canımmmm
Evet görüşüyoruz. Muahbbet gayet iyii. Buradaki sıkıntılardan sıkılmıştıkkk malum son yaşananlar hoş olmadı. Gerçi bizden sonrada biraz tadınız kaçmış ama papuç bırakmaz benim tanıdığım çekirgeler bu olaylara...
Kızlaaar, nasılsınız ne var ne yok? Her geçen gün yeni bir Dukancı ekleniyor maşallahımız var:)
Yarın kırkıncı günüm diyette ve bugüne kadar hiç bırakıcam dayanamıyorum dediğimi hatırlamıyorum. Bugün kayınvalidem et yemekten bıkmadın mı dedi, verdiğim kiloları görünce daha çok seviyorum eti dedim, zaten etçildim bilir oysa ki:)
Zayıfladıkça kendimi, eşimi, hayatımı daha çok seviyorum, ne zormuş tombik yaşamak....
Agar -agar i biraz daha arastirdim, gercekten yulaf kepegi ozellikleri gosteriyor.
Dukan Diet stage 2 - body+soul
EXPERIMENT with agar agar (from health shops). This marine gelatine reduces the speed at which sugar is assimilated by the body, cuts cholesterol and reduces the amount of calories absorbed.
Burda agar agarin yulaf kepegi gibi,vucuda seker ve kolestrol alimini azalttigi yaziyor.
Agar - Wikipedia, the free encyclopedia
Agar-agar is approximately 80% fiber, so it can serve as an intestinal regulator. Its bulk quality is behind one of the latest fad diets in Asia, the kanten (the Japanese word for agar-agar[2]) diet. Once ingested, kanten triples in size and absorbs water. This results in the consumers feeling more full. This diet has recently received some press coverage in the United States as well. The diet has shown promise in obesity studies.[15]
Burda ise yulaf kepegi gibi fiber oraninin cok yuksek oldugu bu nedenle bagirsak duzenleyicisi olarak calisabildigi belirtilmis. yulaf kepegi gibi su emerek bagirsakta hacminin uc kati kadar yer kaplayabiliyor.
Ben bundan edineyim, yulaf kepegi yemedigim zaamn kullanirim, ama kac kasik tuketme hakkimiz var acaba.
Ekimi tanırım. Resmen korumada. Dukan perşembelerini uyguluyor. Nerdeyse her akşam CALLEN yapıyor. Kilo almıyor aksine verdiği dönemler oluyor. + - gayet normal bir hayat sürüyor...
Burdaki saçmalıkla yüzünden terk ettik zaten biz burayı. Ama merak ettim bu topik başkanı geyiğini.
Kim seçti ne amaçlaa. Ne şikayetii.
Sen ne durumdasın.
Gittinmi uzaklaraaaa.
Moralin nasılll
sanırım bu soruna cevap olur sincerely:) ilkayın online chat paylaşımlarında buldum
Ilkay; yulaf kepeği yerine kaç yk shiritaki noodles (türkiye yok) veya agar agar kullanılıabilir? Örneğin azerbaycan ve suudi arabistanda yulaf kepeği bulunmuyormuş.
Tiffany; Merhaba ilkay, teknik olarak agar agarın bir limiti yok ama 2 yk yulaf kepeğini telafi etmek için 4 yk tüketmenizi öneririz. Aynı şekilde shiratakide limitsiz ama biz ondan da 2 paketten fazla önermeyiz. Çünkü onlar gerçekten çok yüksek oranda protein içeriyorlar.
linki de veriym bakmak istersen
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Dukan Sayfasından Sorular Cevaplar 3
carrefourda jelatin bakarken agartine diye bişey görmüştüm ben de acaba agar agarla aynı şey midir o. eğer aynıysa netten sipariş veremezsen ordan da alabilirsin :)
aklıma birfikir geldi, ama bilmiyorum,belki vardır bile böyle bir sey
kk de dukan tarifleri diye link acsak?
biliyorum dukandiyettarifim ve diğer sayfalara aşınayım ama sizlerinde çok farklı tarifleriniz oluyor ve benim gibi yeni gelen kişiler, bu 8000 yorumu gözden geçirmeli,hani ne bileyim mutfakta pek başarılı olmayan, mahlep jelatin vs hayatında kullanmamıs olan benim gibi kişiler için çok pratik olabilirdi aslında:))
hos geldin ipek.
Gitmeden once baya takildigini hatirliyorum, belki ara vermen metabolizmani dinlendirmek acisindan iyi olmustur, simdi yine guzel guzel kilo verebilirsin.
Umarim siteye Callen dalgasini geri dondurursun, ben de merak ediyorum hala baslayamadim, nedense korkutuyor. hosgeldin tekrar.
En ufak şeyi şikayet ediyorlar yazarsam yine uzaklaştırırlar biz başka topik açtık dukanla ilgili konuşuyoruz samimice...buranın tadı kalmadı arada girip bakıp gülüp çıkıyorum....ben hedefimi küçülttüm çabalıyorum eşim gitti biz kaldık...böyle işte seviyorum seni yaşasın dukan kardeşliğimiz...:)onca kilo verdim yinede benden önce burda olana,araştırana paylaşana saygım artarak devam ediyor 20 kilo verdim ama kimseye en iyi ben biliyorum diyemem demem saldırmam hele şikayet çok komik....neyse biz topiğimizde eğleniyoruz sonuçta bir çözüm bulduk
yOO asla ara vermedim dukana.
Kaçamak yapmaya başladım sadece
Ama uzun bi duraklama yaşadım
Benim buz katınca beyaz olan suya bağımlılığım var bilirsinizz. Vaz geçemiyorum bir türlü. Sanmırım onun etkisiii
Ama bugün itibariyle kaçamaktan da vaz geçiyorum.
Benim ıslak kekim malum süper ötesi. Tek sınırlı izinlim ondaki tatlandırıcı olacak ayda bir. Diğerleriyle zaten aramyok.
Spor çok önemliii
Bırakmamak gerekiyorr
CALLEN ah CALLEN
Bilmeyenler araştırsın bulsunn
Sayesinde yaşıyorummm yapmasamda bu ara yaptığımda ne olacağını çok iyi biliyorummm
Çiğ insan dolu ortalık.
Hani bir kız vardı
beni acayip kızdırmıştı.
Ağzıma geleni söylediğim halde gidip şikayet etmedi beniii, gerçi haksızdı.
Ne o öyle çocuk gibi.
Gurursuz kalemi güçlü olmayan insanların tarzı bu şikayet olayı.
Boşver ben sizi bulurum sen merak etmee :)
herkese güzel haftalar :)
1.57 boy, 21 yaş ve 46 kilo için BKI 18.66 çıkıyor canım, yani 'Zayıf, biraz kilo almalısınız' kategorisi. 47 kilodaise BKI 19.07 oluyor ve 'normal, sağlıklısınız' kategorisine giriyorsun. İdeal kilon ise 52.99muş, yani 53. zaten 55 kiloydun yanlış hatırlamıyosam, 3-4 kilo versen fazla fazla yeterli olur ki 55 kiloda bile BKI değerin sağlıklı çıkıyo. ama bölgesel bi kilo toplanması olduğuna göre bence spor yapsan daha iyi olur. bu kadar kilo için -bazı arkadaşlar katılmasa da- dukan yapma diyenlerdenim ben. çünkü ömür boyu sürdürmen gerekicek sonra. hele ki 21 yaşındasın, bunun bunalımı vaar doğumu vaar :) eğer ilerleyen yaşlarda daha büyük kilo problemleriyle karşı karşıya kalırsan dukana başvurursun. tabi bütün bunlar benim fikrim, dikkate alıp almamak senin tercihin :)
Selam oyle bir sayfa var aslinda
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-ozel-menu/449006-dukan-diyet-tariflerim-56.html#post20868675:40:
ama cok aktif degil bildigim kadariyla.
şu anda 55 kiloyum bu diyetle yürüyüşümüde yapıcam zaten ben dışarda okuyorum şu an tatildeyim okulda yediklerime çok fazla dikkat edemiycem yemekhanede çıkan yemekleri biz belirlemiyoruz çnkuen azından gidene kadar bikaç kilo vermek istiyorum ve bişey daha sorucam bu BKI ne demek? ben testte yaptım atak dönem 2 gün çıktı ama ben onu 3-4 gn yapmak istiyorum bi sakıncası varmı? ve ben yulaf kepeğini marketlerde buulamıorum nerden bulurum acaba?
bki: beden kutle indexi. ingilizcesi bmi: body mass index
kilo cizelgelerimiin ustunde verilen rakam, kilonun boya gore oranlanmasiyla elde ediliyor, internet bmi diye arastirirsan, verilen kilo ve boy icin hangi bmiye sahip oldugunu bulabilirsin.
35-40 arasi morbid obez
35-30 arasi obez
30-25 arasi kilolu
25-19 arasi normal
19 alti dusuk sayiliyor.
ideal bmi 20 gibi bir sey. ama 19-25 araligi daki her sey kabul edilebilir.
yOO asla ara vermedim dukana.
Kaçamak yapmaya başladım sadece
Ama uzun bi duraklama yaşadım
Benim buz katınca beyaz olan suya bağımlılığım var bilirsinizz. Vaz geçemiyorum bir türlü. Sanmırım onun etkisiii
Ama bugün itibariyle kaçamaktan da vaz geçiyorum.
Benim ıslak kekim malum süper ötesi. Tek sınırlı izinlim ondaki tatlandırıcı olacak ayda bir. Diğerleriyle zaten aramyok.
Spor çok önemliii
Bırakmamak gerekiyorr
CALLEN ah CALLEN
Bilmeyenler araştırsın bulsunn
Sayesinde yaşıyorummm yapmasamda bu ara yaptığımda ne olacağını çok iyi biliyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?