Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

"Gurursuz kalemi güçlü olmayan insanların tarzı bu şikayet olayı." vaaaay cok tuttum ben bu sozu onunde saygiyla egiliyorum ee bide opucuk gondereyim pek resmi olmasin

bENDE seni öptüm canım. Buralardayım sanırım artık.

Evet duraklamayı kıran tek şey spor. Tabi diğer alternatifler zorlandıysaa...

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır siteye giriş yapamıyordum yoğunluklarım nedeniyle. Şimdi biraz hafifledim ancak kiloca da hafifleme kararı aldım :) 10 Ocak' ta ''dukan'' a başlayıp 3 gün atak yaptım ve bugün 18. günümdeyim. 67.5 la başladım bir ara 64.3 ü gördüm fakat şu an 65.5 çıkıyorum tartıda. Bu oynamalar normal mi ?Sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim çünkü birçoğunuzun çok daha hızlı kilo verdiğini okudum hep yorumlarda. Benim 18 günde sadece 2 kg vermiş olmam normal mi ? Bu durum biraz şevkimi kırmış olsa da hırs yaptım devam ediyorum ancak umutsuzluğa kapılmamak için de sizden güç almaya ihtiyacım var sanırım...

beni de alın aranıza ne olur bu sabah tartıldım 69 kiloyum...çok kötu hissediyorum.bugun dukana başladım bende.kitabı da var.atak bitene kadar tartılmıcam

beni de alın aranıza ne olur bu sabah tartıldım 69 kiloyum...çok kötu hissediyorum.bugun dukana başladım bende.kitabı da var.atak bitene kadar tartılmıcam

Hoş geldiniz aramıza.Kitabınız varsa bide burdaki deneyimli arkadaşları takip ederseniz kısa zamanda sonuç alırsınız.Kolay gelsin.

"Gurursuz kalemi güçlü olmayan insanların tarzı bu şikayet olayı." vaaaay cok tuttum ben bu sozu onunde saygiyla egiliyorum ee bide opucuk gondereyim pek resmi olmasin

Senin okyanusyaya söylediğinin 1000 de 1ini dememiştim şikayet ettiler editöre amann dediğin gibi....ipek çok haklısın bu tipler hep olur olacak çokta tın

Uzun zamandır başlığa yazmıyordum. Son ölçümlere göre 92,5 kg idim. Aşağı yukarı 50 gün oldu. Ancak son üç gündür üzerimde çok yoğun bir stres, moral bozukluğu ve regl öncesi sendrom var. Kaçamaklar yaptım... Zaten son iki haftadır günde 3 tane felan hurma yiyordum bağırsaklarımı düzenlesin diye; ama dün moral bozuklğu ile resmen herşeye saldırdım. Böyle bir şey yapacağımı hiç tahmin etmiyordum. Ne günler-ne kahvaltılar atlattım ama irademi bozmamıştım. Umarım aksilik olmaz. Yani en azından umarım balonumu patlatmamışımdır.

Dukanın yeni kitabını sipariş verdim. Oradaki tarifleri denemeyi planlıyorum bir sonraki günlerde.

merhaba kizlar bugün migrosta (isvicrede) protein ekmegi buldum %20 karbonhidrat var icinde sanirim bu diyet icin yapilmis yiyebilirmiyim acaba, icinde az miktarda cekirdek falanda var yag orani %2 yaziyor? yulaf kepegi yerine yani

Karbonhidrat yedikce karbonhidrat acligi artiyor. Protein yerken sadece bu aclik hissi gidiyor. Dukan o yuzden bu kadar cok ise yarayan bir diyet.

Ama kacamak yapip vucuda sekerli bir seyler alinca, bu aclik hissi geri donuyor. buyuk ihtimalle yediginiz hurmalar bu aclik hissini tetiklemis, ondan sonra sizde kontrolunuzu yitirmissiniz.

Eger kabizlik cekiyorsaniz, kuru meyve hurma gibi seylere basvurmadan once diger yontemleri deneyin. Onlarin seker icerigi cok fazla, ve gercekten dukanin kaldiracagi gibi degil.

Kabizlik sirasinda diger basvuracaginiz seyler surada yaziyor.
dukandiyetitariflerim: DUKAN'IN YAN ETKİLERİ

Ayrica kuru meyve yiyeceginize, bir tane kiwi yemenizi oneririm, hem lif orani cok daha yuksek, hem de karbonhidrat orani cok daha dusuk. Dukan chatte rhubarb adli baska bir meyve oneriliyor aslinda kabizlik probleminde, ama onu bulamadiginizda kiwi tuketebilirsiniz diyor.

October 22 Weekly Chat With Dr. Dukan
homestreich : Yikes..another question. I can't find rhubarb anywhere this time of year. Can you suggest another food to help with constipation? Thanks again!
Moderatrice cathy : Hello homestreich, don't you have supermarkets specialized in forzen food (like Picard in France ?), as for example Iceland or Creative Gourmet? If not, you can exceptionally have 1 kiwi fruit in the morning, don't forget to drink a glass of fresh water, it will help you to fight against constipation problems. Keep us updated!

merhaba kizlar bugün migrosta (isvicrede) protein ekmegi buldum %20 karbonhidrat var icinde sanirim bu diyet icin yapilmis yiyebilirmiyim acaba, icinde az miktarda cekirdek falanda var yag orani %2 yaziyor? yulaf kepegi yerine yani

icinde cekirdek varsa dukan icin uretildigini zannetmiyorum. yagli tohumlari yemek guclendirme degil ta korumaya kadar yasak. karbonhidrat orani da yuksekmis.

Yulaf kepegini sadece karbonhidrat ihtiyacimizi karsilamak icin almiyoruz ki, yulaf kepeginin hacminin uc kati kadar su tutma ozelligi var, bu kendimizi doymus hissetmemizi sagliyo, lif icerigi cok, bagirsaklarimizi temizliyo. ve bagirsaklarda cok yapiskan bir sey haline donusuyo, fazla karbonhidrat,yag ve proteinlerin emilmesine engel oluyor., yani yediklerimizin kalorisini azaltiyor.

Öncelikle cevap icin tesekkürler, evet haklisiniz ben bu saate kadar yulaf kepegimi yemedim, simidede aksam yemeginden kalktim, bir tabak kiymali karnabahar ve biraz az yagli peynirle yapilmis kasarli mantar yedim acayip doluyum, ilerleyen saatlerde yesen sorun olmaz sanirim

Yulaf kepegini tuketmenin herhangi bir zamani yok, istediginiz zaman tuketebilirsiniz.

Ben sabahlari tuketmeyi tercih ediyorum, karbonhidrat oldugu iicn enerji veriyor, sabahlari degerlendirmeyi uygun buluyorum bunu. Dukan chatte spor yapanlara ozellikle hemen spor oncesi tuketmeleri tavsiye ediliyor, onun disinda herhangi bir zaman kisitlamasi yok.

Ama gunluk yulaf kepegi hakkinizi mutlaka tuketin. Bakin zorunluluk demiyorum, hak diyorum, cunku yulaf kepegiyle cok lezzetli tarifler yapabilirsiniz. O kadar ki verilen limit bir sure sonra yetmemeye basladigini goreceksiniz,

Fazladan bir kasik yulaf kepegi tolere gida olarak tuketilebiliyo gunluk kepek hakkiniza ek. Ama gunde iki tolere gida hakkiniz var. bunun birini bir tatli kasigi zeytinyagindan yana kullanmanizi oneririm. Cunku yag eksikligi sac dokulmesine neden oluyor, bu kullandiginiz yag buna engel olacaktir, ve yag pek cok vucut isleminde kullanilan bir sey. dukanda aslinda cok az yag tuketmemiz gerekiyor, ve bu uzun zamanlar icin saglikli degil, o yuzden bu tolere gida hakkimizi kendimiz icin faydali bir sekilde kullanmaliyiz.

Ekimi tanırım. Resmen korumada. Dukan perşembelerini uyguluyor. Nerdeyse her akşam CALLEN yapıyor. Kilo almıyor aksine verdiği dönemler oluyor. + - gayet normal bir hayat sürüyor...

ipekcim hoşgeldin sayende tüm kızların dukan geçmişini öğrendim bende merak ediyordum kim ne yaptı diyerek, dely arada uğruyordu işte....
hiç yazmıyorsunuz da, siz olmayınca bende bıraktım burayı ama dieti bırakmadım tabi...Korumada tam gaz devam

lisabeeeell çok teşekkür ederim balım:)
rica ederim canimda :26:ben vermedim linki esra vermis ona tesekkur et bence bende ilk defa gordum ve hemen gidip baktim..
[/QUOTE]
ay pardoooooon

sincerelyesraa çok teşekkür ederim link için...:) dukanellamı yaptım pizzamı yaptım...allahım benden mesut kimse yokkiii:)

Selam,
senin vermen gerekn kilo cok degil bu nedenle yavas verirsin. ayrica regl de onemli bir faktor olabilir, vucut su tutar bu evrede.

Bi de genel olarak ataktan seyire gecildigi zaman kilo vermede duraklamalar geri almalar olabiliyor. cunku atakta cok hizli kilo veriliyor, verilen kilo sadece yagdan olusmuyor, buyuk kismi su. protein diyetinin vucuttan odem atma ozelligi var cunku. seyirde sebzelerin yeniden menuye katilmasiyla, vucut yeniden su tutmaya basliyor, yani yagdan vermeye devam ediyosunuz ama su tutuldugu icin bu ya gorunmuyor, ya da arti kilo seklinde yansiyor.

Eger yorulmadan takip ederseniz, size verilen hedef kiloya ulasirsiniz.

Dukan da evet ilk 20 gunde 5-6 kilo kaybedenler oluyor, ama onlar cok yuksek kilolarda basliyorlar. Dukan o yuzden cok kilolu olanlara tavsiye ediliyor. cunku hedef kiloya yaklasildikca etkinligini yitiriyor, hizli verme konusunda, tabiki verirsin yine illa ki, ama 20 killo fazlasi olan biri kadar hizli vermezsin kesinlikle.

Çok teşekkür ederim sincerelyesra. Azimle devam ediyorum zaten. Umarım sonuç alırım :) Sizi takip edeceğim

Ne güzel, 1.5-2 saat spor yapıyormuşsunuz. Bu arada hoşgeldiniz aramıza öncelikle ve verdiğiniz 3 kilo için de tebrikler. Ne gibi spor yapıyorsunuz ? Ben bu aralar pek vakit bulamıyorum, ama yürüyüşü eksik etmiyorum en azından hayatımda.
Ama tabii ki üzülüyorum 1 saatlik eski spor programın kaç aydır iptal yani haftaya yine spor programımın bir kısmını en azından günlük mecburi faaliyetlerimin arasına almak istiyorum bir şekilde, ben gerçekten böyle iyicene enerji harcamaya
ihtiyaç duyuyorum, yürümeyi seviyorum ama bana biraz da tüm enerjimi ve stresimi üstümden atabileceğim aktiviteler lazım, belki evde yaptığım hareketleri akşam olmadan yapma şartıyla günlük planıma sıkıştırabilirim
[/QUOTE]

Merhaba,

Spor salonuna gidiyorum. Oncelikle 40dk yürüyüs ardından 20dk bisiklet yapiyorum. Sonrasında da yarım saat olarak günlük programlarımız var. Omuz-sırt-bacak çalışmaları yapıyorum hoca eşliğinde. İşten çıkıp direkt 5 gün spora gidiyorum,cok yorucu oluyor ama umarım deger bu eziyete cunku haziranda düğünüm var ve incecik olmaliyim :)
Sabah saat 7 de kalkıp akşam saat 9.30 da eve geliyorum hiç dinlenmeden :) Bazen üzülüyorum kendime..yazık bize yaaaaa :)

Cok iyi ya! Ne kadar da guzel bi grub olmussunuz gercek hayattan mi arkadassiniz burdanmi oldunuz bilmiyorum ama sundan eminimki bilrbirine destek olan motivasjon veren cok olmali yanimizda. Bir aya yakin bir sure oldu bende baslayali ne kadar yazilanlari okusam yorum yapsamda yinede yalniz hissediyorum kendimi bu yolda. Onumuzde azda Ola uzun bi yol var ve yol arkadasinin Kim oldugu cok onemli. Calisan Biri olarak insanlarin degisik bakislarina maruz Kalmak gulucuklerini izlemek hos degil yemek molalarinda benim elimde yulaf kepekli yogurdumu yerken. Onlarin yedigini bilakis cekmiyor Canim ama yinede benle dalga gecermis gibi incelemeleri hevesini kiriyor insanin ve bu devrede yol arkadasinin rolu cok onemli ve ben henuz yeniyim gerci ama bulamadim malesef( umarim en kisa zamanda bizlerde sizler gibi SIKI SIKI tutariz birbirimizin elinden son evreye kadar...

Nereki orasi:) bizde okusak faydalansak yeniler olarak :)

Bu nicki ortaokulda( ergenlikte yani:26:) ilk mirc, icq olayları başladığında kullanıyordum niyeyse buraya üye olurken aklıma geldi, kedileri çok severdim evde beslemeye kalkana kadar, artık pek anlaşamıyoruz kendileriyle:))
Ya başarı hikayesi demişsin canım ama diğer Dukancılara bakınca pek bir başarı sayılmaz benimki, kendi çapımda mutluyum o ayrı:)
5gün atak yaptım dukan bana 3 gün demişti ve zaten 3gün kilo verdim son 2 gün takıldım toplamda 2.2 kilo verdim ilk evrede.
yaklaşık 5 haftadır da seyirdeyim ilk seyir haftalarımda çok az kilo verdim haftada 500-600gr gibi ama bu hafta sanırım 1.5 kilo gidecek gibi gözüküyor:) tam 60 kiloyum. 55'e kadar bırakmak yok. Yarın ailemin yanına gidiyorum, biraz zorlanıcam sanırım yumurtaya dayanıcam gibi gözüküyor ev kalabalık her öğün protein yeme lüksüm yok, artık bulmaya çalışcam bir çaresini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…