Selamın hello herkese ben cumartesi gününden beri ps güünümdeyim. bugün ne yedim ne yediiimmm ??? he, sabah dukan yemek tarif kıtabında yazan omlet tarifini
yaptım, ama 2 kişilik diye yazdığından malzemelerin yarısı kadar kullandım. yulaf kepe hakkımı dün yaptığım vanilyalı dukan kurabiyelerle gün boyu karşılıyorum. 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
olduğundan 2güne böldüm, küçük cupcake kağıtlarında yaptığımdan dolayı da atıştırmalık baya çıktı. yarısını annemi hasthanede ziyaret ederken tükettim annem kendi yemeğini yerken,
diğer kurabiyelerimi akşam sıcak bir içecekle tüketeceğim. akşam yemeği olarak da dukana uygun karnıyarık yaptım, tarif kitabında girit usulu diye geçiyor ve biraz farklı ama ben bizim karnıyarık gibi yaptım,
yalnız patlıcanı bizim çok amaçlı ızgarada közledim biraz yumuşayana kadar, kıymayı da teflon tavamda soğan biraz domates püresi ve baharat ile kavurup sonradan patlıcanımı doldurup, yağlı kağıtla kaplı küçük lazanya kalıbıma koyup
20dakika fırında pişirip, afiyetle yedim. dukan usulu mermer suffle de yaptım (dukan yemek kitabında yer alıyor tarifi), 3 tane çıktığı için bir kaç günlük tatlım var aslında, ama belki anneme götürürüm 1-2tanesini, abartmamak lazım. bu aralar adet olacağım sanırım, geçen 1-2damla geldi, başladı sandım, ki şaşırmıştım, adet olduğum halde nasıl 200 gram eksilmiş diye, ama devamı gelmedi, ama olmak üzereyim sanırım, saçlarımdan belli oluyor. Akşam yatmaya yakın 1bardak sıcak yağsız süt içerim belki tarçınlı.
3litre su, 4-5saatlik de yürüyüş yaptım (annemin yattığı hastahaneye gidip gelirken yürüyerek gittim, biraz uzak olduğundan öylece spor da yaptım, ordan yolu uzatarak da çarşıya alışverişe gittim, 5saat yürüdüm toplam).
İşte böyle geçti günüm:126:
rica ederim hashish. aynı dert bende de var, anlıyorum halinden yani bende yazın biraz iş nedeniyle sorunlu olacak, ama bakalım, onun için de kendimce formül geliştireceğim. seyahat sonrası nasıl geçti, bilmek isterim, eğer senin için sakıncası yoksa. yani en azından böylece seyahat acil dukan planı hazırlanabilinir herkes için
aaa, nasıl yani ? agar agar yulaf kepeği yerine geçer mi ? bilmem iyi oldu. evde var, ama benyulaf kepeğinden güzel tarifler yaptığım için sorun yok, ama yine de bunları bilmek iyi. o cognac yada shirataki makarnaları dedikleri şeyi ben bi kere aldım yurtdışından. spaghetti özlemi çekenler için birebir... yani beyaz nerdeyse şeffaf makarna diyebilirim. kendi tadı yok aslında, ama baharatlar ve dukan sosları ile güzel bir menü çıkar. ama bence de fazla tüketmemek lazım, dukan amca sınırsız dese bile. her evrede izinli bu arada...
aferin kız BugdayTanesi, o kadar cezbedici yiyecekler varken iradene hakim olmuşsun ben bilirim o durumları. eşimle arkadaşlarını ziyarete gittik. o gün de eşim pasta getirmiş, hem de süper birşey, öğrencileri yapmıştı :105: gittiğimiz arkadaşlarda kocam ve diger 4 arkadaş ne güzel yediler pastayı içtiler şekerli meşrubatları, ben şekersiz çayımı içip böğün böğün bakmıştım...akşam kayınvalidem'de yemek yerken de aynı sahane...neler yaptılar neler, kocamın abisi falan...ama ben iradeli davrandım. kocam acıdı ama bana
biraz ama o kahveden dolayı üzülme, yani istemeden olmuş, zaten fazla içmemişsin, yani bi daha ki sefere dikkatli davranırsın böyle ortamlarda olur biter. çok kötü hissediyorsan kendini bu durumdan dolayı yarım saat fazladan yürüyüş yap.
evdeki kayınvaliden'den gelen yiyecekleri de bırak kocan yesin. çok iraden zayıfladığı anda al tartıyı, çık üzerine, kilo kontrolu yap bu genelde faydalı olur. yada sığmak istediğin kıyafetini dene. bir müddet sonra alışırsın, yanında yeseler bile
aldırmazsın. en azından bende böyle artık, hatta herkes benim yediklerime imreniyor, hele zayıfladıkca daha da çok benim yiyeceklerim gözde olmaya başladı açıyorum dukan yemek tarif kıtabımı, protein gün mü sebzeü-protein gün mü, ona göre seçiyorum güzel bir
tarif, yapıyorum ve yiyorum mis gibi....üşenmiyorum da asla yaparken. millet çips çerez falan mı atıştırıyor ? ben de kendime dukan usulu çips yapıyorum, baharatlarla zenginleştiriyorum ve süper oluyor ! yani o kadar güzel seçenekler var ki, insan sadece
biraz uğraşacak. aslında bir kaç değişiklikle bizim türk mutfağındaki çoğu yemek yapılır. dukan usulu sarma dolma mesela, poğaca yapanlar var, var da var. ama biz yanındayız BugdayTanesi, izin vermicez iradene yenik düşmene
sabredip pes etme, güzel sonuçlarla karşılaşacağına eminim, ama dediğim gibi diyete tam olarak uymalısın, en ufak bir kaçamak, yetersiz su yada yetersiz hareket tüm uğraşılarını boşa çıkarabilir belki burda yediklerini içtiğini ne kadar hareket ettiğini her gün yazarsan beraber sorunu bulabiliriz
aramıza hoşgeldin didilyos ya ben seni bu forumlardan tanıyorum, ama hangi forumdan ? Ales ? yada 69-60 kilolular ???? :44:
Selam romantik. Keşke kaçamakları yapmasaydın. zaten bir tane derken o 3-4-10-15 diye gider genelde güzelim dukan amca böyle durumlarda ya kendinize gelin ve bu diyeti başarcağım diyerek diyete devam edin yada bırakıp eski mutsuzluğa geri dönün diyor.
Ama sen tabii ki başarmak istiyorsun. O yüzden bundan sonra böyle bir hatayı bir daha yapma. Hem tüm uğraşılarına yazık. Mesela 1-2günlük kaçamak belki 3-4haftalık uğraşılarını yok eder. değer mi ? HAYIR
Benim de stresli dönemlerim, moral bozukluğu, adet falan oluyor. Ya spor yapıyor, müzik dinliyor yada kitap okuyorum, ya geziyorum yada başka bir şekilde kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bazen kek yapıp millete dağıtıyorum
Bence yemek kitabını ısmarlaman iyi olmuş, çok daha faydasını göreceksin, hem bu kaçamaklarını dukan usulu halledebileceğin güzel tarifler var. o kadar güzel ve pratik fikirler var ki, inan regl dönemindeki tatlı krizini bile kolay atlatırsın bu tariflerle
olmadı, foruma gel, kaçamak yapmak üzereyim yardım diye yaz, biz seni tutarız, olmadı fırçalarız yapmaman için. burda hepimiz sonuçta birbirimizi motive etmek için, destek için varız. beraber herşey daha kolay :13:
Merhaba,
Spor salonuna gidiyorum. Oncelikle 40dk yürüyüs ardından 20dk bisiklet yapiyorum. Sonrasında da yarım saat olarak günlük programlarımız var. Omuz-sırt-bacak çalışmaları yapıyorum hoca eşliğinde. İşten çıkıp direkt 5 gün spora gidiyorum,cok yorucu oluyor ama umarım deger bu eziyete cunku haziranda düğünüm var ve incecik olmaliyim :)
Sabah saat 7 de kalkıp akşam saat 9.30 da eve geliyorum hiç dinlenmeden :) Bazen üzülüyorum kendime..yazık bize yaaaaa :)[/QUOTE]
Selam güzelim, ay ne güzel. gelin olacaksın baya sıkı bir hazırlık yapıyorsun maaşallah tahmin ediyorum ne kadar yorucu olduğunu. ben 30dakika koşu 30 dakika yağ yakıcı hareketler yapıyordum her gün (yağ yakıcı hareketler paso zıplama ve hareket etme üzerine), baya bir faydasını görmüştüm. diyetsiz 1ayda o kadar sıkılaştım ki, millet 5kilo verdiğimi sandı. senin önce sonra halini kesinlikle görmek isterim, bu şekilde muhteşem olursun. vallah maaşallah, allah nazarlardan saklasın.
Bu aralar pek vakit ayıramıyorum spora, ama çok özlüyorum. Koşuya gittiğim yer kışın çok karanlık oluyor, yağ yakıcı hareketlerde ev sallandığından anca öğlene kadar yapabilirim, akşam yapsam şikayet gelir. Ben de kendimce çözüm arıyorum. Bi de kütüphaneye
tezimle uğraşmak için gidiyorum, genelde 7de evden çıkıp akşam 7-8gibi evde oluyorum. Bakalım,bir şekilde ben de tekrar başlayacağım. Ayrıca bu motivasyonuna hayran kaldım. Bravooo
Selam Meryemgjest. Üzülme, yalnız değilsin. Yani burda o kadar arkadaş var. yanında (bedensel) olmasak bile, burdan sana destek oluruz. ben uzaktan bi yol arkadaşın olurum seve seve. yani biz burda neyiz neyciyiz tatlım senin durum yukarıda açıkladığım şu
kayınvalide ve arkadaşlarda yemek yeme durumu ile benzer bir durum. Anlıyorum seni, ama inan, bence gülmüyorlardır, sana öyle geliyordur. gülüyorsalar bile, o zavallı olduklarındandır. Sen birşey için mücadele ediyorsun, zor birşey için. bu da takdir edilecek
birşey. Sonuçta kilo vermek de kendi kendine bir iş. Çaba, emek, sabır gerek. Başkaların ne düşündüğü de önemli değil. Bir zaman sonra onlar seni kıskanıp, sana imrenecekler bile. Bak eskiden okulda ve başka konularda kuzenlerimden daha şanslı olduğumdan bir tek kilolarım vardı karşımdakileri avutan. ne zaman diyet yapmak istesem bana 'sana zayıf olmak yakışmaz ki, böyle iyisin' diye sahte iyilik sözleri, yada şimdi zayıflarken 'ay bu kadar yeter, daha fazla gerek yok ki' gibi tuhaf sözler. Kendilerine gelince 36-38den üzeri asla katiyen giymezler, giyseler depresyona girip açlık grevi yaparlar, ama bana gelince 'ay gerek yok ki, böyle iyisin' oluyor...yok yaaaa ben de yedim bu iyimser tavırları bana eskiden de gülen, beni diyete başladığımı ilan ettiğimde kızdıranlar, hepsi ama hepsi
mosmor oluyor gitgide...bazıları kıskanıp 'bu kadar yeter, çok zayıflama' diye önlemeye çalışıyor, diğerleri kendi veremedikleri kilolara bakıp üzülüyor kıskanıyor, diğerleri artık nasıl verdin, ne yiyorsun falan diye tavsiye istiyor..yani sen canını sıkma, devam et.
Herkes pastaları yerken ben bakıyordum öyle üzülerek. ama şimdi onların çoğundan zayıf oldum ki daha yolun sonuna gelmedim, onlar kilo aldı, ben ise veriyorum...Hem ben sağlıklı beslenme konusunda artık daha da bilinçliyim. İlla da sadece yoğurt yemene gerek yok.
O kadar güzel tarifler var ki, onlar bile sana imrenecek kadar güzel menüler hazırlayabilirsin kendine. Hevesin sakın kırılmasın. Asıl kendinle böyle kilon yüzünden barışık olursan üzülürsün. Verdiğin her kilo sana mutluluk versin. Unutma, bu bir savaş.Düşman her zaman direnir, farklı taktik uygular kazanmak için (kilo verme esnasında belirli kiloda bir süre duraklamak, bazı yiyeceklere karşı aşırı istek falan), ama o direndikce sen daha da fazla üzerine git ve 'başaricam' de...hiç birşey imkansız değil. facebookda dukanla veren insanların resimlerine bakınca bile motivasyon oluyor insana..onlar başardı ve sen de başaracaksın Meryemgjest. Buna inanıyorum ben:13:
yaptım, ama 2 kişilik diye yazdığından malzemelerin yarısı kadar kullandım. yulaf kepe hakkımı dün yaptığım vanilyalı dukan kurabiyelerle gün boyu karşılıyorum. 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
olduğundan 2güne böldüm, küçük cupcake kağıtlarında yaptığımdan dolayı da atıştırmalık baya çıktı. yarısını annemi hasthanede ziyaret ederken tükettim annem kendi yemeğini yerken,
diğer kurabiyelerimi akşam sıcak bir içecekle tüketeceğim. akşam yemeği olarak da dukana uygun karnıyarık yaptım, tarif kitabında girit usulu diye geçiyor ve biraz farklı ama ben bizim karnıyarık gibi yaptım,
yalnız patlıcanı bizim çok amaçlı ızgarada közledim biraz yumuşayana kadar, kıymayı da teflon tavamda soğan biraz domates püresi ve baharat ile kavurup sonradan patlıcanımı doldurup, yağlı kağıtla kaplı küçük lazanya kalıbıma koyup
20dakika fırında pişirip, afiyetle yedim. dukan usulu mermer suffle de yaptım (dukan yemek kitabında yer alıyor tarifi), 3 tane çıktığı için bir kaç günlük tatlım var aslında, ama belki anneme götürürüm 1-2tanesini, abartmamak lazım. bu aralar adet olacağım sanırım, geçen 1-2damla geldi, başladı sandım, ki şaşırmıştım, adet olduğum halde nasıl 200 gram eksilmiş diye, ama devamı gelmedi, ama olmak üzereyim sanırım, saçlarımdan belli oluyor. Akşam yatmaya yakın 1bardak sıcak yağsız süt içerim belki tarçınlı.
3litre su, 4-5saatlik de yürüyüş yaptım (annemin yattığı hastahaneye gidip gelirken yürüyerek gittim, biraz uzak olduğundan öylece spor da yaptım, ordan yolu uzatarak da çarşıya alışverişe gittim, 5saat yürüdüm toplam).
İşte böyle geçti günüm:126:
herkese güzel haftalar :)
1.57 boy, 21 yaş ve 46 kilo için BKI 18.66 çıkıyor canım, yani 'Zayıf, biraz kilo almalısınız' kategorisi. 47 kilodaise BKI 19.07 oluyor ve 'normal, sağlıklısınız' kategorisine giriyorsun. İdeal kilon ise 52.99muş, yani 53. zaten 55 kiloydun yanlış hatırlamıyosam, 3-4 kilo versen fazla fazla yeterli olur ki 55 kiloda bile BKI değerin sağlıklı çıkıyo. ama bölgesel bi kilo toplanması olduğuna göre bence spor yapsan daha iyi olur. bu kadar kilo için -bazı arkadaşlar katılmasa da- dukan yapma diyenlerdenim ben. çünkü ömür boyu sürdürmen gerekicek sonra. hele ki 21 yaşındasın, bunun bunalımı vaar doğumu vaar :) eğer ilerleyen yaşlarda daha büyük kilo problemleriyle karşı karşıya kalırsan dukana başvurursun. tabi bütün bunlar benim fikrim, dikkate alıp almamak senin tercihin :)
ben de her seferinde açmadır poğaçadır yapıp götürüyodum, son gittiğimde baktım renkleri bozarmaya başladı, güvenemeyip çöpe attım. o yüzden yulaf kepeği götürüp yoğurtla yemek en mantıklısı sanırım. teşekkürler fikir için, hem yulafı taşımak açma poğaça taşımaktan daha kolay :)
rica ederim hashish. aynı dert bende de var, anlıyorum halinden yani
sanırım bu soruna cevap olur sincerely:) ilkayın online chat paylaşımlarında buldum
Ilkay; yulaf kepeği yerine kaç yk shiritaki noodles (türkiye yok) veya agar agar kullanılıabilir? Örneğin azerbaycan ve suudi arabistanda yulaf kepeği bulunmuyormuş.
Tiffany; Merhaba ilkay, teknik olarak agar agarın bir limiti yok ama 2 yk yulaf kepeğini telafi etmek için 4 yk tüketmenizi öneririz. Aynı şekilde shiratakide limitsiz ama biz ondan da 2 paketten fazla önermeyiz. Çünkü onlar gerçekten çok yüksek oranda protein içeriyorlar.
linki de veriym bakmak istersen
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Dukan Sayfasından Sorular Cevaplar 3
carrefourda jelatin bakarken agartine diye bişey görmüştüm ben de acaba agar agarla aynı şey midir o. eğer aynıysa netten sipariş veremezsen ordan da alabilirsin :)
aaa, nasıl yani ? agar agar yulaf kepeği yerine geçer mi ? bilmem iyi oldu. evde var, ama benyulaf kepeğinden güzel tarifler yaptığım için sorun yok, ama yine de bunları bilmek iyi. o cognac yada shirataki makarnaları dedikleri şeyi ben bi kere aldım yurtdışından. spaghetti özlemi çekenler için birebir... yani beyaz nerdeyse şeffaf makarna diyebilirim. kendi tadı yok aslında, ama baharatlar ve dukan sosları ile güzel bir menü çıkar. ama bence de fazla tüketmemek lazım, dukan amca sınırsız dese bile. her evrede izinli bu arada...
merhaba arkadaşlar,öyle zor bir haftasonu geçirdim ki...kayınvalidemlerde kaldık haftasonu şehirdışında.ve iki gün boyunca evde tam 6 çeşit pasta-kurabiye-kek vardı ve yemekler..ah o yemekler bol yağlı salçalı kuzu etinden yapılmış yemekler:84: ama yemedim. her mutfağa girişimde iradem savaş verdi ve yemedim her çay servisinde hatta kahvaltıda bile gözlerim döndü ama yemedim... allahtan hazırlıklı gitmiştim.ekmeğimi vs yanıma almıştım.işin daha vahimi eşim sever diye bir doluda dönerken elimize tutuşturdu!!! bugün her mutfağa girdiğimde hala ve hala gözüm dönüyor.tadına bile bakmadım.şeytan diyor hepsini çöpe at
ama maalesef başıma birşey geldi arkadaşlar.dün eşimin arkadaşının evine gittik.kahve servisi yapıldı.kimseye sormadan hepsini orta şekerli yapmışlar.elime almış bulundum:44: birazını bıraktım ama içtim yarısından fazlasını.umarım başıma birşey gelmez.zaten duraklamamı bir türlü kıramadım herkese bol -----li günler olsun..
aferin kız BugdayTanesi, o kadar cezbedici yiyecekler varken iradene hakim olmuşsun
biraz
evdeki kayınvaliden'den gelen yiyecekleri de bırak kocan yesin. çok iraden zayıfladığı anda al tartıyı, çık üzerine, kilo kontrolu yap
aldırmazsın. en azından bende böyle artık, hatta herkes benim yediklerime imreniyor, hele zayıfladıkca daha da çok benim yiyeceklerim gözde olmaya başladı
tarif, yapıyorum ve yiyorum mis gibi....üşenmiyorum da asla yaparken. millet çips çerez falan mı atıştırıyor ? ben de kendime dukan usulu çips yapıyorum, baharatlarla zenginleştiriyorum ve süper oluyor ! yani o kadar güzel seçenekler var ki, insan sadece
biraz uğraşacak. aslında bir kaç değişiklikle bizim türk mutfağındaki çoğu yemek yapılır. dukan usulu sarma dolma mesela, poğaca yapanlar var, var da var. ama biz yanındayız BugdayTanesi, izin vermicez iradene yenik düşmene
hiç şevkini falan kırmasın. bu tamamen bünyeden bünyeye kilodan kiloya farklılık gösteren bir durum. bi de yeterince su ve hareket. dukan kitabında aslında bazı durumlar için tüyolar da var, onları bir gözden geçir istersen. ama mesela içtiğin su miktarını biraz daha yükselt (tabii ki hastalığın yoksa. belli hastalar 1.5litreyi geçmemeli diyor), sonra yeterince hareket ettin mi ? gerçekten izinli mi tüm tükettiklerin ? sağlık sorunun, adet, hamilelik gibi durumlar olabilir mi ? yani herşeyi gözden geçirmek lazım. ama dediğim gibi, sağlıkla ilgili sorun yoksa, su spor gıda konusunda da herşey tam diyete göre yapıldıysa, bu bünye meselesi derim ben. oynamalara gelince, olur, özellikle sebzeyi de eklemeye başladığın dönemler artı bile olur, ama canını sıkma. bu genelde su oluyor.Arkadaşlar Merhaba,
Uzun zamandır siteye giriş yapamıyordum yoğunluklarım nedeniyle. Şimdi biraz hafifledim ancak kiloca da hafifleme kararı aldım :) 10 Ocak' ta ''dukan'' a başlayıp 3 gün atak yaptım ve bugün 18. günümdeyim. 67.5 la başladım bir ara 64.3 ü gördüm fakat şu an 65.5 çıkıyorum tartıda. Bu oynamalar normal mi ?Sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim çünkü birçoğunuzun çok daha hızlı kilo verdiğini okudum hep yorumlarda. Benim 18 günde sadece 2 kg vermiş olmam normal mi ? Bu durum biraz şevkimi kırmış olsa da hırs yaptım devam ediyorum ancak umutsuzluğa kapılmamak için de sizden güç almaya ihtiyacım var sanırım...
sabredip pes etme, güzel sonuçlarla karşılaşacağına eminim, ama dediğim gibi diyete tam olarak uymalısın, en ufak bir kaçamak, yetersiz su yada yetersiz hareket tüm uğraşılarını boşa çıkarabilir
beni de alın aranıza ne olurbu sabah tartıldım 69 kiloyum...çok kötu hissediyorum.bugun dukana başladım bende.kitabı da var.atak bitene kadar tartılmıcam
aramıza hoşgeldin didilyos
Uzun zamandır başlığa yazmıyordum. Son ölçümlere göre 92,5 kg idim. Aşağı yukarı 50 gün oldu. Ancak son üç gündür üzerimde çok yoğun bir stres, moral bozukluğu ve regl öncesi sendrom var. Kaçamaklar yaptım... Zaten son iki haftadır günde 3 tane felan hurma yiyordum bağırsaklarımı düzenlesin diye; ama dün moral bozuklğu ile resmen herşeye saldırdım. Böyle bir şey yapacağımı hiç tahmin etmiyordum. Ne günler-ne kahvaltılar atlattım ama irademi bozmamıştım. Umarım aksilik olmaz. Yani en azından umarım balonumu patlatmamışımdır.
Dukanın yeni kitabını sipariş verdim. Oradaki tarifleri denemeyi planlıyorum bir sonraki günlerde.
Selam romantik. Keşke kaçamakları yapmasaydın. zaten bir tane derken o 3-4-10-15 diye gider genelde güzelim
Ama sen tabii ki başarmak istiyorsun. O yüzden bundan sonra böyle bir hatayı bir daha yapma. Hem tüm uğraşılarına yazık. Mesela 1-2günlük kaçamak belki 3-4haftalık uğraşılarını yok eder. değer mi ? HAYIR
Benim de stresli dönemlerim, moral bozukluğu, adet falan oluyor. Ya spor yapıyor, müzik dinliyor yada kitap okuyorum, ya geziyorum yada başka bir şekilde kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bazen kek yapıp millete dağıtıyorum
Bence yemek kitabını ısmarlaman iyi olmuş, çok daha faydasını göreceksin, hem bu kaçamaklarını dukan usulu halledebileceğin güzel tarifler var. o kadar güzel ve pratik fikirler var ki, inan regl dönemindeki tatlı krizini bile kolay atlatırsın bu tariflerle
olmadı, foruma gel, kaçamak yapmak üzereyim yardım diye yaz, biz seni tutarız, olmadı fırçalarız yapmaman için. burda hepimiz sonuçta birbirimizi motive etmek için, destek için varız. beraber herşey daha kolay :13:
Ne güzel, 1.5-2 saat spor yapıyormuşsunuz. Bu arada hoşgeldiniz aramıza öncelikle ve verdiğiniz 3 kilo için de tebrikler. Ne gibi spor yapıyorsunuz ? Ben bu aralar pek vakit bulamıyorum, ama yürüyüşü eksik etmiyorum en azından hayatımda.
Ama tabii ki üzülüyorum 1 saatlik eski spor programın kaç aydır iptal yanihaftaya yine spor programımın bir kısmını en azından günlük mecburi faaliyetlerimin arasına almak istiyorum bir şekilde, ben gerçekten böyle iyicene enerji harcamaya
ihtiyaç duyuyorum, yürümeyi seviyorum ama bana biraz da tüm enerjimi ve stresimi üstümden atabileceğim aktiviteler lazım, belki evde yaptığım hareketleri akşam olmadan yapma şartıyla günlük planıma sıkıştırabilirim
Merhaba,
Spor salonuna gidiyorum. Oncelikle 40dk yürüyüs ardından 20dk bisiklet yapiyorum. Sonrasında da yarım saat olarak günlük programlarımız var. Omuz-sırt-bacak çalışmaları yapıyorum hoca eşliğinde. İşten çıkıp direkt 5 gün spora gidiyorum,cok yorucu oluyor ama umarım deger bu eziyete cunku haziranda düğünüm var ve incecik olmaliyim :)
Sabah saat 7 de kalkıp akşam saat 9.30 da eve geliyorum hiç dinlenmeden :) Bazen üzülüyorum kendime..yazık bize yaaaaa :)[/QUOTE]
Selam güzelim, ay ne güzel. gelin olacaksın
Bu aralar pek vakit ayıramıyorum spora, ama çok özlüyorum. Koşuya gittiğim yer kışın çok karanlık oluyor, yağ yakıcı hareketlerde ev sallandığından anca öğlene kadar yapabilirim, akşam yapsam şikayet gelir. Ben de kendimce çözüm arıyorum. Bi de kütüphaneye
tezimle uğraşmak için gidiyorum, genelde 7de evden çıkıp akşam 7-8gibi evde oluyorum. Bakalım,bir şekilde ben de tekrar başlayacağım. Ayrıca bu motivasyonuna hayran kaldım. Bravooo
Cok iyi ya! Ne kadar da guzel bi grub olmussunuz gercek hayattan mi arkadassiniz burdanmi oldunuz bilmiyorum ama sundan eminimki bilrbirine destek olan motivasjon veren cok olmali yanimizda. Bir aya yakin bir sure oldu bende baslayali ne kadar yazilanlari okusam yorum yapsamda yinede yalniz hissediyorum kendimi bu yolda. Onumuzde azda Ola uzun bi yol var ve yol arkadasinin Kim oldugu cok onemli. Calisan Biri olarak insanlarin degisik bakislarina maruz Kalmak gulucuklerini izlemek hos degil yemek molalarinda benim elimde yulaf kepekli yogurdumu yerken. Onlarin yedigini bilakis cekmiyor Canim ama yinede benle dalga gecermis gibi incelemeleri hevesini kiriyor insanin ve bu devrede yol arkadasinin rolu cok onemli ve ben henuz yeniyim gerci ama bulamadim malesef( umarim en kisa zamanda bizlerde sizler gibi SIKI SIKI tutariz birbirimizin elinden son evreye kadar...
Selam Meryemgjest. Üzülme, yalnız değilsin. Yani burda o kadar arkadaş var. yanında (bedensel) olmasak bile, burdan sana destek oluruz. ben uzaktan bi yol arkadaşın olurum seve seve. yani biz burda neyiz neyciyiz tatlım
kayınvalide ve arkadaşlarda yemek yeme durumu ile benzer bir durum. Anlıyorum seni, ama inan, bence gülmüyorlardır, sana öyle geliyordur. gülüyorsalar bile, o zavallı olduklarındandır. Sen birşey için mücadele ediyorsun, zor birşey için. bu da takdir edilecek
birşey. Sonuçta kilo vermek de kendi kendine bir iş. Çaba, emek, sabır gerek. Başkaların ne düşündüğü de önemli değil. Bir zaman sonra onlar seni kıskanıp, sana imrenecekler bile. Bak eskiden okulda ve başka konularda kuzenlerimden daha şanslı olduğumdan bir tek kilolarım vardı karşımdakileri avutan. ne zaman diyet yapmak istesem bana 'sana zayıf olmak yakışmaz ki, böyle iyisin' diye sahte iyilik sözleri, yada şimdi zayıflarken 'ay bu kadar yeter, daha fazla gerek yok ki' gibi tuhaf sözler. Kendilerine gelince 36-38den üzeri asla katiyen giymezler, giyseler depresyona girip açlık grevi yaparlar, ama bana gelince 'ay gerek yok ki, böyle iyisin' oluyor...yok yaaaa
mosmor oluyor gitgide...bazıları kıskanıp 'bu kadar yeter, çok zayıflama' diye önlemeye çalışıyor, diğerleri kendi veremedikleri kilolara bakıp üzülüyor kıskanıyor, diğerleri artık nasıl verdin, ne yiyorsun falan diye tavsiye istiyor..yani sen canını sıkma, devam et.
Herkes pastaları yerken ben bakıyordum öyle üzülerek. ama şimdi onların çoğundan zayıf oldum ki daha yolun sonuna gelmedim, onlar kilo aldı, ben ise veriyorum...Hem ben sağlıklı beslenme konusunda artık daha da bilinçliyim. İlla da sadece yoğurt yemene gerek yok.
O kadar güzel tarifler var ki, onlar bile sana imrenecek kadar güzel menüler hazırlayabilirsin kendine. Hevesin sakın kırılmasın. Asıl kendinle böyle kilon yüzünden barışık olursan üzülürsün. Verdiğin her kilo sana mutluluk versin. Unutma, bu bir savaş.Düşman her zaman direnir, farklı taktik uygular kazanmak için (kilo verme esnasında belirli kiloda bir süre duraklamak, bazı yiyeceklere karşı aşırı istek falan), ama o direndikce sen daha da fazla üzerine git ve 'başaricam' de...hiç birşey imkansız değil. facebookda dukanla veren insanların resimlerine bakınca bile motivasyon oluyor insana..onlar başardı ve sen de başaracaksın Meryemgjest. Buna inanıyorum ben:13:
Son düzenleme: