Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selamın hello herkese ben cumartesi gününden beri ps güünümdeyim. bugün ne yedim ne yediiimmm ??? he, sabah dukan yemek tarif kıtabında yazan omlet tarifini
yaptım, ama 2 kişilik diye yazdığından malzemelerin yarısı kadar kullandım. yulaf kepe hakkımı dün yaptığım vanilyalı dukan kurabiyelerle gün boyu karşılıyorum. 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
olduğundan 2güne böldüm, küçük cupcake kağıtlarında yaptığımdan dolayı da atıştırmalık baya çıktı. yarısını annemi hasthanede ziyaret ederken tükettim annem kendi yemeğini yerken,
diğer kurabiyelerimi akşam sıcak bir içecekle tüketeceğim. akşam yemeği olarak da dukana uygun karnıyarık yaptım, tarif kitabında girit usulu diye geçiyor ve biraz farklı ama ben bizim karnıyarık gibi yaptım,
yalnız patlıcanı bizim çok amaçlı ızgarada közledim biraz yumuşayana kadar, kıymayı da teflon tavamda soğan biraz domates püresi ve baharat ile kavurup sonradan patlıcanımı doldurup, yağlı kağıtla kaplı küçük lazanya kalıbıma koyup
20dakika fırında pişirip, afiyetle yedim. dukan usulu mermer suffle de yaptım (dukan yemek kitabında yer alıyor tarifi), 3 tane çıktığı için bir kaç günlük tatlım var aslında, ama belki anneme götürürüm 1-2tanesini, abartmamak lazım. bu aralar adet olacağım sanırım, geçen 1-2damla geldi, başladı sandım, ki şaşırmıştım, adet olduğum halde nasıl 200 gram eksilmiş diye, ama devamı gelmedi, ama olmak üzereyim sanırım, saçlarımdan belli oluyor. Akşam yatmaya yakın 1bardak sıcak yağsız süt içerim belki tarçınlı.
3litre su, 4-5saatlik de yürüyüş yaptım (annemin yattığı hastahaneye gidip gelirken yürüyerek gittim, biraz uzak olduğundan öylece spor da yaptım, ordan yolu uzatarak da çarşıya alışverişe gittim, 5saat yürüdüm toplam).
İşte böyle geçti günüm:126:

rica ederim hashish. aynı dert bende de var, anlıyorum halinden yani bende yazın biraz iş nedeniyle sorunlu olacak, ama bakalım, onun için de kendimce formül geliştireceğim. seyahat sonrası nasıl geçti, bilmek isterim, eğer senin için sakıncası yoksa. yani en azından böylece seyahat acil dukan planı hazırlanabilinir herkes için

aaa, nasıl yani ? agar agar yulaf kepeği yerine geçer mi ? bilmem iyi oldu. evde var, ama benyulaf kepeğinden güzel tarifler yaptığım için sorun yok, ama yine de bunları bilmek iyi. o cognac yada shirataki makarnaları dedikleri şeyi ben bi kere aldım yurtdışından. spaghetti özlemi çekenler için birebir... yani beyaz nerdeyse şeffaf makarna diyebilirim. kendi tadı yok aslında, ama baharatlar ve dukan sosları ile güzel bir menü çıkar. ama bence de fazla tüketmemek lazım, dukan amca sınırsız dese bile. her evrede izinli bu arada...

aferin kız BugdayTanesi, o kadar cezbedici yiyecekler varken iradene hakim olmuşsun ben bilirim o durumları. eşimle arkadaşlarını ziyarete gittik. o gün de eşim pasta getirmiş, hem de süper birşey, öğrencileri yapmıştı :105: gittiğimiz arkadaşlarda kocam ve diger 4 arkadaş ne güzel yediler pastayı içtiler şekerli meşrubatları, ben şekersiz çayımı içip böğün böğün bakmıştım...akşam kayınvalidem'de yemek yerken de aynı sahane...neler yaptılar neler, kocamın abisi falan...ama ben iradeli davrandım. kocam acıdı ama bana
biraz ama o kahveden dolayı üzülme, yani istemeden olmuş, zaten fazla içmemişsin, yani bi daha ki sefere dikkatli davranırsın böyle ortamlarda olur biter. çok kötü hissediyorsan kendini bu durumdan dolayı yarım saat fazladan yürüyüş yap.
evdeki kayınvaliden'den gelen yiyecekleri de bırak kocan yesin. çok iraden zayıfladığı anda al tartıyı, çık üzerine, kilo kontrolu yap bu genelde faydalı olur. yada sığmak istediğin kıyafetini dene. bir müddet sonra alışırsın, yanında yeseler bile
aldırmazsın. en azından bende böyle artık, hatta herkes benim yediklerime imreniyor, hele zayıfladıkca daha da çok benim yiyeceklerim gözde olmaya başladı açıyorum dukan yemek tarif kıtabımı, protein gün mü sebzeü-protein gün mü, ona göre seçiyorum güzel bir
tarif, yapıyorum ve yiyorum mis gibi....üşenmiyorum da asla yaparken. millet çips çerez falan mı atıştırıyor ? ben de kendime dukan usulu çips yapıyorum, baharatlarla zenginleştiriyorum ve süper oluyor ! yani o kadar güzel seçenekler var ki, insan sadece
biraz uğraşacak. aslında bir kaç değişiklikle bizim türk mutfağındaki çoğu yemek yapılır. dukan usulu sarma dolma mesela, poğaca yapanlar var, var da var. ama biz yanındayız BugdayTanesi, izin vermicez iradene yenik düşmene

hiç şevkini falan kırmasın. bu tamamen bünyeden bünyeye kilodan kiloya farklılık gösteren bir durum. bi de yeterince su ve hareket. dukan kitabında aslında bazı durumlar için tüyolar da var, onları bir gözden geçir istersen. ama mesela içtiğin su miktarını biraz daha yükselt (tabii ki hastalığın yoksa. belli hastalar 1.5litreyi geçmemeli diyor), sonra yeterince hareket ettin mi ? gerçekten izinli mi tüm tükettiklerin ? sağlık sorunun, adet, hamilelik gibi durumlar olabilir mi ? yani herşeyi gözden geçirmek lazım. ama dediğim gibi, sağlıkla ilgili sorun yoksa, su spor gıda konusunda da herşey tam diyete göre yapıldıysa, bu bünye meselesi derim ben. oynamalara gelince, olur, özellikle sebzeyi de eklemeye başladığın dönemler artı bile olur, ama canını sıkma. bu genelde su oluyor.
sabredip pes etme, güzel sonuçlarla karşılaşacağına eminim, ama dediğim gibi diyete tam olarak uymalısın, en ufak bir kaçamak, yetersiz su yada yetersiz hareket tüm uğraşılarını boşa çıkarabilir belki burda yediklerini içtiğini ne kadar hareket ettiğini her gün yazarsan beraber sorunu bulabiliriz

beni de alın aranıza ne olur bu sabah tartıldım 69 kiloyum...çok kötu hissediyorum.bugun dukana başladım bende.kitabı da var.atak bitene kadar tartılmıcam

aramıza hoşgeldin didilyos ya ben seni bu forumlardan tanıyorum, ama hangi forumdan ? Ales ? yada 69-60 kilolular ???? :44:

Selam romantik. Keşke kaçamakları yapmasaydın. zaten bir tane derken o 3-4-10-15 diye gider genelde güzelim dukan amca böyle durumlarda ya kendinize gelin ve bu diyeti başarcağım diyerek diyete devam edin yada bırakıp eski mutsuzluğa geri dönün diyor.
Ama sen tabii ki başarmak istiyorsun. O yüzden bundan sonra böyle bir hatayı bir daha yapma. Hem tüm uğraşılarına yazık. Mesela 1-2günlük kaçamak belki 3-4haftalık uğraşılarını yok eder. değer mi ? HAYIR
Benim de stresli dönemlerim, moral bozukluğu, adet falan oluyor. Ya spor yapıyor, müzik dinliyor yada kitap okuyorum, ya geziyorum yada başka bir şekilde kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bazen kek yapıp millete dağıtıyorum
Bence yemek kitabını ısmarlaman iyi olmuş, çok daha faydasını göreceksin, hem bu kaçamaklarını dukan usulu halledebileceğin güzel tarifler var. o kadar güzel ve pratik fikirler var ki, inan regl dönemindeki tatlı krizini bile kolay atlatırsın bu tariflerle
olmadı, foruma gel, kaçamak yapmak üzereyim yardım diye yaz, biz seni tutarız, olmadı fırçalarız yapmaman için. burda hepimiz sonuçta birbirimizi motive etmek için, destek için varız. beraber herşey daha kolay :13:

Merhaba,

Spor salonuna gidiyorum. Oncelikle 40dk yürüyüs ardından 20dk bisiklet yapiyorum. Sonrasında da yarım saat olarak günlük programlarımız var. Omuz-sırt-bacak çalışmaları yapıyorum hoca eşliğinde. İşten çıkıp direkt 5 gün spora gidiyorum,cok yorucu oluyor ama umarım deger bu eziyete cunku haziranda düğünüm var ve incecik olmaliyim :)
Sabah saat 7 de kalkıp akşam saat 9.30 da eve geliyorum hiç dinlenmeden :) Bazen üzülüyorum kendime..yazık bize yaaaaa :)[/QUOTE]

Selam güzelim, ay ne güzel. gelin olacaksın baya sıkı bir hazırlık yapıyorsun maaşallah tahmin ediyorum ne kadar yorucu olduğunu. ben 30dakika koşu 30 dakika yağ yakıcı hareketler yapıyordum her gün (yağ yakıcı hareketler paso zıplama ve hareket etme üzerine), baya bir faydasını görmüştüm. diyetsiz 1ayda o kadar sıkılaştım ki, millet 5kilo verdiğimi sandı. senin önce sonra halini kesinlikle görmek isterim, bu şekilde muhteşem olursun. vallah maaşallah, allah nazarlardan saklasın.
Bu aralar pek vakit ayıramıyorum spora, ama çok özlüyorum. Koşuya gittiğim yer kışın çok karanlık oluyor, yağ yakıcı hareketlerde ev sallandığından anca öğlene kadar yapabilirim, akşam yapsam şikayet gelir. Ben de kendimce çözüm arıyorum. Bi de kütüphaneye
tezimle uğraşmak için gidiyorum, genelde 7de evden çıkıp akşam 7-8gibi evde oluyorum. Bakalım,bir şekilde ben de tekrar başlayacağım. Ayrıca bu motivasyonuna hayran kaldım. Bravooo

Selam Meryemgjest. Üzülme, yalnız değilsin. Yani burda o kadar arkadaş var. yanında (bedensel) olmasak bile, burdan sana destek oluruz. ben uzaktan bi yol arkadaşın olurum seve seve. yani biz burda neyiz neyciyiz tatlım senin durum yukarıda açıkladığım şu
kayınvalide ve arkadaşlarda yemek yeme durumu ile benzer bir durum. Anlıyorum seni, ama inan, bence gülmüyorlardır, sana öyle geliyordur. gülüyorsalar bile, o zavallı olduklarındandır. Sen birşey için mücadele ediyorsun, zor birşey için. bu da takdir edilecek
birşey. Sonuçta kilo vermek de kendi kendine bir iş. Çaba, emek, sabır gerek. Başkaların ne düşündüğü de önemli değil. Bir zaman sonra onlar seni kıskanıp, sana imrenecekler bile. Bak eskiden okulda ve başka konularda kuzenlerimden daha şanslı olduğumdan bir tek kilolarım vardı karşımdakileri avutan. ne zaman diyet yapmak istesem bana 'sana zayıf olmak yakışmaz ki, böyle iyisin' diye sahte iyilik sözleri, yada şimdi zayıflarken 'ay bu kadar yeter, daha fazla gerek yok ki' gibi tuhaf sözler. Kendilerine gelince 36-38den üzeri asla katiyen giymezler, giyseler depresyona girip açlık grevi yaparlar, ama bana gelince 'ay gerek yok ki, böyle iyisin' oluyor...yok yaaaa ben de yedim bu iyimser tavırları bana eskiden de gülen, beni diyete başladığımı ilan ettiğimde kızdıranlar, hepsi ama hepsi
mosmor oluyor gitgide...bazıları kıskanıp 'bu kadar yeter, çok zayıflama' diye önlemeye çalışıyor, diğerleri kendi veremedikleri kilolara bakıp üzülüyor kıskanıyor, diğerleri artık nasıl verdin, ne yiyorsun falan diye tavsiye istiyor..yani sen canını sıkma, devam et.
Herkes pastaları yerken ben bakıyordum öyle üzülerek. ama şimdi onların çoğundan zayıf oldum ki daha yolun sonuna gelmedim, onlar kilo aldı, ben ise veriyorum...Hem ben sağlıklı beslenme konusunda artık daha da bilinçliyim. İlla da sadece yoğurt yemene gerek yok.
O kadar güzel tarifler var ki, onlar bile sana imrenecek kadar güzel menüler hazırlayabilirsin kendine. Hevesin sakın kırılmasın. Asıl kendinle böyle kilon yüzünden barışık olursan üzülürsün. Verdiğin her kilo sana mutluluk versin. Unutma, bu bir savaş.Düşman her zaman direnir, farklı taktik uygular kazanmak için (kilo verme esnasında belirli kiloda bir süre duraklamak, bazı yiyeceklere karşı aşırı istek falan), ama o direndikce sen daha da fazla üzerine git ve 'başaricam' de...hiç birşey imkansız değil. facebookda dukanla veren insanların resimlerine bakınca bile motivasyon oluyor insana..onlar başardı ve sen de başaracaksın Meryemgjest. Buna inanıyorum ben:13:

Son düzenleme:
merhaba kizlar bugün migrosta (isvicrede) protein ekmegi buldum %20 karbonhidrat var icinde sanirim bu diyet icin yapilmis yiyebilirmiyim acaba, icinde az miktarda cekirdek falanda var yag orani %2 yaziyor? yulaf kepegi yerine yani

UYygun değil maalesef. Güçlendirmedeki ekmek hakkında faydalı olur diye düşünüyorum protein miktarı açısından....

Aaaa dely yi unutmuşum yaa. Naısl yaparım. O hala aynı kiloda. Değişmiyor hatun. Ne yaptıysa olmadı. Ama azimlii durmadan devam ediyor...

Hepimiz burada arkadaş olduk. Sık sık minik gruplar halinde 2-3 kerede toplu halde buluştuk. ALmanyadan İzmirden Yalovadan (ben deniz ) gelenimiz oldu. Hatta geçen hafta gittim ness in evinde kaldım love la birlikte. Bebesiyle kocişiyle tanıştım. Beyaz su bile içtikk :)
Yalnız hissetme kendini. Benim bu saydığım arkadaşlarım olmasaydı asla bu kadar yok gelemezdim.
Biz daha çok eğlenmeyi gülmeyi tercih ederdik forumda. Tabi sorunlar oluyordu ama çözmek de çok zor olmuyordu. Umarım istrediğin noktayı yakalrsın forumda..

Bu kadar ugrasip beni bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim, sizin sayenizde cok sey ögreniyorum.Ben sp yaptigim zaman 1 tatli kasigi zeytinyagi kullaniyorum ama bir yandanda cekiniyorum cünkü yedigimiz peynir her ne kadar az yaglida olsa yag ihtiyacimizi ordan aldigimizi düsünüyorum, keza et de öyle,benim bugün sekizinci günüm ve yorgunluk hali basladi bende vitamin almama ragmen, sizlerdede oluyormu arkadaslar.

Burada acayip motive oluyorum hepinize cok tesekkür ediyorum.

Bugun dukan diyetimin 7.gununu tamamliyorum.5 gun atak 2 gun seyir.toplam 3 kilo verdim...kaldi 13 kilocuk

Burda birbirimize destek olmaya calisiyoruz:), Diyet konusunda bilgilaninki kendinize zararli bir sey yapmayin ayrica.

Atakta yorgunluk normal. Karbonhidrat tuketmeyi birden birakiyoruz. Bu da madde bagimlilarin tedavisinde kasilasilan, geri cekilme semptomlari diye tabir edilen bir seyin ortaya cikmasina neden oluyor. yani vucudumuz yine karbonhidrat istiyor. Bir usre gecince bu semptomlar azalir, daha sonra kendimizi daha iyi hissetmeye baslariz.

Eger eti yeterince yagli tukettiginizi dusunuyosaniz, tabi zeytinyagini ekstra almaya gerek yok. yan etkiler gormeey basladiginizda da baslayabilirsiniz.
Ama sunu soyleyeyim, su an diyetinizin cok basindasiniz zaten, az miktarda yag tuketmeniz kilo verme hizinizi cok dusurmicektir. Ama bi yere geldikten sonra kilo verme duruyor. O zaman mecburen tolere gidalari kesmek zorunda kaliyosunuz zaten.

canım yaa kıyamam, allah yardımcın olsun, ben genellikle hindi füme alıyorum biliyormusun,yanii marketten alıyorum cantamda geziyorum, evmisafirliğine gittiğimde de şipşak paketi açıyorumi yanınada kendime krep dukanella nın krep tarifini beğeniyorum ya bukadar doyurucu olamaz, belki biliyorsundur ama ben bilmeyenler için yinede yazayım.

şimdi ben yulafı bol ve sütü bol koyuyordum krepte klasik unludada olduğu gibi(gözkararı)
ama dukanella da : yarım kaşık yulafkeğepi ;2yksüttozu; 1yumurta akı;2yumurtasarısı az tuz ve az soğuk su ve bundan 1krep çıkıyor ama çok çok doyurucu ve en güzeli 1/2 kasık yulaf olduğu için istersen 4tane yap ve gün içinde tüket, ben vallahi ekmek niyetine kullanıyorum birde dukanellamı sürüyorum :)ooh deymeyin keyfime))

tarifleri keşfedip tutturarak okadar mutlu oluyorumkii:) seyir evresi daha da bir zevkli geciyor, çokçok öptüm

ben bugün de tartıldım sabah yine 55.6 geldim kızlar.

bu arada üst sayfalarda okudum takışmalar atısmalar vs olmus. forum baskanı konusuna gelince sadece sunu demek istiyorum : geçen gün burada iki gün üst üste atak yapsammı dedim kilo vermem durdu dedim. bazı arkadaslar esip gürledi hemen. bir arkadasında dediği gibi hiç tanımadığı insanlar sert şekilde yanıt verince insanı ister istemez topikten soğutuyorsunuz. bu çok doğru. geçenlerdde banada böyle aksi ve sert tepkiler verildi ve farkettinizmi bilmiyorum ama gerçekten darıldım üzüldüm kırıldım ve topikten soğudum. kendi basıma kendi kitabımla baska topiklere yada baska net sayfalarına bakarak kendi işimi hallederim dedim. ne de olsa daha öncede aynı sekilde kilo vermiştim yine veririm dedim . insanlar bence üsluplarını değiştirmeli diye düşünüyorum en başta. tamam karsınızdakinin yapmıs olduğu şey doğru olmayabilir ama itici konuşmak yerine daha olumlu ve yapıcı konusabilirsiniz. ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. bana demeselerdi sen kitabı okuduğuna eminmisin sen ne yaptığının farkındamısın milletin yeni gelenlerin üzerinde olumsuz etki ediyorsun gibilerinden belki bende şevkle bu topiği takip edecektim ve bir arkadas daha kazanacaktınız. keşke bu uslup yerine miacım yaptığın yanlıs sen böyle devam et hiç yumruk hareketi yapmadan kilo verdiğini göreceksin. burda hata yapmıssın bunu yapmamalısın gibilerinden anlardım ve yine sizi dinlerdim topikte paylasım yapmaya da devam ederdim.

bunları düşününce forumda topik baskanı konusuna katılıyorum acıkcası fakat bu topik baskanlarıda kendi kendilerini ilan ediyorlar biz topik baskanıyız bizim dediğimiz olur edalarına bürünüp egolarını tatmin etmeye çalısıyorlar. acık acık bu sekilde demeseler bile yazdıkları yazılardan bunlar anlasılıyor ve gerçekten üzücü.

lütfen kullandığımız cümlelere daha dikkat edelim. sonucta kimse kimseyi tanımıyor doğru düzgün.insanlara konusmalarınız sert gelebilir. yanlıs anlasılabilir.

ben sadece düşüncelerimi söyledim lütfen kimse alınıp darılmasın kızmasın yine.

kacamaklar karsisindaki sert tutumunuza katilmadigimi belirtmek zorundayim. Tama kacamak yapilmamalidir, ama hepimiz insaniz, arada irademize yenildigimiz zamanlar oluyor, burasi dukanla ilgili her seyin paylasilma forumu, kacamak diye bir seyin bahsedilmesini yasaklarsak, insanlar kacamak sonrasi ne yapmalari gerektigini bilemezler. kacamaklarin neden zararli oldugunu da ogrenemezler, deneyimler paylasilmadigi icin.

Tutumunuz, bir kac kisinin forumu terk etmesine neden oldu.Forumun takip edilmesi diyetin devamliligi konusunda cok yardim ediyor. Belki siz bu hareketinizle, onlarin diyeti takip etmelerini, tam anlmiyla ogrenmelerini engellediniz. Simdi kalkmis bu tutumunuzu savunuyorsunuz. Lutfen uslubunuza dikkat edin.

Son düzenleme:
ya kızlar birşey sorucam bu dukanda meyve yemek yokmu? bn atak dönemimi 2 gün yapcam yarında seyir dönemine geçicem kitapta diyorki 2gün saf protein diğer 5 gun istediğinizi yiyebilrisniz dio bn bunu yapmak istiyorum 5 kilo vermek istiyrum sadece ama daha sonra bıraktığımda almaktan korkuyorum

Kaçamaklar konusunda ki sert tutumu bana biçtiyseniz teşekkür ederim o zaman ben dukanın hakkını vermiş sayıyorum kendimi. Şu aşamada kaçamakların zararlı olduğu konusunda sanırım hemfikiriz ancak üslup konusunda ayrılıyoruz. Üslupsuzlaştığımı farkettiğiniz bir ifadeyi rica ediyorum sizden. Nerede hakaret ettim veya sizi bu kanıya düşürdüm bilmiyorum, üsluba dikkat etme sözünü hangi satırımda hakettim ben farkedemedim ki bu konuda yani üslupsuzluk konusunda uyarı amaçlı yazdığım için iyiden iyiye dikkat ederek yazdım. Birde şunu belirtmek istiyorum, adı üzerinde arkadaşım kaçamak=diyete aykırı davranış yapana sert çıktığımı hatırlamıyorum yapmaması konusunda uyardıysam da bu asla isme olmadı yine forum geneline uyarı formatında oldu, dikkat edelim istersen uyarı genel manada kaçamak adına yapılmış olsa da esas olan kitaptan bihaber dolananlara idi. İstersen üslup yargısına değil ki bunun ne demek olduğunu gerçekten mesleğim dolayısıyla iyi bilirim, ifade konusuna düzeltme getirelim bu durumda da uyarın bana değil cevap verme hakkını kendimde hissettiğim mesajı yazan arkadaşımıza olsun. Nacizane fikrim budur.

sevgili arkadasim malesef dukanda meyve yiyemiyoruz canim..eger kilo fazlan cok degilse ve belli bolgede birikmisse bu yuzdende sende 2/0 yapmaya karar verdiysen o zaman yiyebilirsin..2 gun saf protein haftanin geri kalani istedigin gibi abartmadan istedigin herseyi yiyebiliyorsun..yavas ve az az verirsin bu sekilde..umarim yardimci olabilmisimdir dukancan kardesim

qhost, meyve güçlendirmeye kadar yasak malesef :) hayırlı olsun diyetin

yarın gidiyorum ben, fiilen uzak kalsam da manen yanınızda olucam unutmayın :)
yarın ve sonraki 15 gün için ekmek yapmaya karar verdim, 5 günlük tost yapıp götürücem o ekmeklerden, sonrasında sadece yulaf.
sabah 66.8 çıktım bu arada, yarın yetiştirmeye çalışıcam bildirimi ama yetiştiremeyebilirim dely, olur da bu msjı görürsen 66.8i baz alabilirsin canım benim görmezsen de zaten sağlık olsun

Forumu takip etmeyen, dukani bilen biri kacamagin elestirilmesi gerektigini bilir.

Ancak sizin ve arkadaslarinizin verdigi cevaplar karsisinda, insanlarin nasil isyana suruklendigini gozlemledim, forumu devamli takip eden biri olarak. Bunun sonucu foruma gelmeyi biraktilar. ben dukandan cok fayda gordum, bu yuzden insanlara dukani tavsiye ederim, takip etmelerine sevinirim. Ancak siz verdiginiz tepkilerle "Dukanla olmuyosa olmuyodur", kesinlikle dukana ozendirmiyorsunuz, kizdirdiginiz arkadaslari sogutuyorsunuz.

Usluba gelince bence insanlari kirmak uzmek onlari yanlis yollara suruklemek, yanlis usluptur. bu kadar basit, belki bu konuda yeterli kadar bilgili olmayabilirim. Ama normal bir insan olarak bunlari yapmamya calisirim.

Selam güzelim, ay ne güzel. gelin olacaksın baya sıkı bir hazırlık yapıyorsun maaşallah tahmin ediyorum ne kadar yorucu olduğunu. ben 30dakika koşu 30 dakika yağ yakıcı hareketler yapıyordum her gün (yağ yakıcı hareketler paso zıplama ve hareket etme üzerine), baya bir faydasını görmüştüm. diyetsiz 1ayda o kadar sıkılaştım ki, millet 5kilo verdiğimi sandı. senin önce sonra halini kesinlikle görmek isterim, bu şekilde muhteşem olursun. vallah maaşallah, allah nazarlardan saklasın.
Bu aralar pek vakit ayıramıyorum spora, ama çok özlüyorum. Koşuya gittiğim yer kışın çok karanlık oluyor, yağ yakıcı hareketlerde ev sallandığından anca öğlene kadar yapabilirim, akşam yapsam şikayet gelir. Ben de kendimce çözüm arıyorum. Bi de kütüphaneye
tezimle uğraşmak için gidiyorum, genelde 7de evden çıkıp akşam 7-8gibi evde oluyorum. Bakalım,bir şekilde ben de tekrar başlayacağım. Ayrıca bu motivasyonuna hayran kaldım. Bravooo

Selam Meryemgjest. Üzülme, yalnız değilsin. Yani burda o kadar arkadaş var. yanında (bedensel) olmasak bile, burdan sana destek oluruz. ben uzaktan bi yol arkadaşın olurum seve seve. yani biz burda neyiz neyciyiz tatlım senin durum yukarıda açıkladığım şu
kayınvalide ve arkadaşlarda yemek yeme durumu ile benzer bir durum. Anlıyorum seni, ama inan, bence gülmüyorlardır, sana öyle geliyordur. gülüyorsalar bile, o zavallı olduklarındandır. Sen birşey için mücadele ediyorsun, zor birşey için. bu da takdir edilecek
birşey. Sonuçta kilo vermek de kendi kendine bir iş. Çaba, emek, sabır gerek. Başkaların ne düşündüğü de önemli değil. Bir zaman sonra onlar seni kıskanıp, sana imrenecekler bile. Bak eskiden okulda ve başka konularda kuzenlerimden daha şanslı olduğumdan bir tek kilolarım vardı karşımdakileri avutan. ne zaman diyet yapmak istesem bana 'sana zayıf olmak yakışmaz ki, böyle iyisin' diye sahte iyilik sözleri, yada şimdi zayıflarken 'ay bu kadar yeter, daha fazla gerek yok ki' gibi tuhaf sözler. Kendilerine gelince 36-38den üzeri asla katiyen giymezler, giyseler depresyona girip açlık grevi yaparlar, ama bana gelince 'ay gerek yok ki, böyle iyisin' oluyor...yok yaaaa ben de yedim bu iyimser tavırları bana eskiden de gülen, beni diyete başladığımı ilan ettiğimde kızdıranlar, hepsi ama hepsi
mosmor oluyor gitgide...bazıları kıskanıp 'bu kadar yeter, çok zayıflama' diye önlemeye çalışıyor, diğerleri kendi veremedikleri kilolara bakıp üzülüyor kıskanıyor, diğerleri artık nasıl verdin, ne yiyorsun falan diye tavsiye istiyor..yani sen canını sıkma, devam et.
Herkes pastaları yerken ben bakıyordum öyle üzülerek. ama şimdi onların çoğundan zayıf oldum ki daha yolun sonuna gelmedim, onlar kilo aldı, ben ise veriyorum...Hem ben sağlıklı beslenme konusunda artık daha da bilinçliyim. İlla da sadece yoğurt yemene gerek yok.
O kadar güzel tarifler var ki, onlar bile sana imrenecek kadar güzel menüler hazırlayabilirsin kendine. Hevesin sakın kırılmasın. Asıl kendinle böyle kilon yüzünden barışık olursan üzülürsün. Verdiğin her kilo sana mutluluk versin. Unutma, bu bir savaş.Düşman her zaman direnir, farklı taktik uygular kazanmak için (kilo verme esnasında belirli kiloda bir süre duraklamak, bazı yiyeceklere karşı aşırı istek falan), ama o direndikce sen daha da fazla üzerine git ve 'başaricam' de...hiç birşey imkansız değil. facebookda dukanla veren insanların resimlerine bakınca bile motivasyon oluyor insana..onlar başardı ve sen de başaracaksın Meryemgjest. Buna inanıyorum ben:13:
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim kızlar. Bana çok moral verdiniz. Allah razı olsun. :)

İki gündür birtakım egzersizler yapıyorum çok şükür bugün 91,5 gibi gördüm tartıda. Umarım bu baskül değişikliği yaptığım için değildir.

Merhaba
Eleştirmek tabi ki hakkınız ama eleştirirken seçilen talihsiz kelimeler oldukça kötü olmuş. Bu başlıkta amacınız üzüm yemek mi ? Yoksa bağcıyı dövmek mi ? Bu mesajımdan sonra konu dışı yazanlar uyarısız ceza alacaktır. Yeter artık bu başlıkta ki gerginlik. Amacınız olay olsun ise doğru site ve doğru başlıkta değilsiniz. Ek olarak lütfen kimse editörlere işini de öğretmesin, kötü içeriğe bastım neredesiniz, siz ne iş yaparsınız gibi haddini aşan cümlelerde oldukça talihsiz olmuş. Konuyu temizledim yeni bir başlangıç ya da üyelik iptallerine başlayacağım.

Selam kızlar sabah kalkar kalkmaz dukan hareketlerimi yaptım. unutmamak için başucuma hareketlerin yer aldığı bir kağıdı başucuma koydum. kahvaltı olarak dukan müsli yedim.
aslında güzel bir site var, herkes biliyordur dukan diyet tariflerim diye. orda güzel bir simit tarifi var. bugünlük yulaf kepeği hakkımı tükettim, o yüzden yarın deneyeceğim. suyumu da içiyorum. akşama dünden kalan
kıyma ile dukana uygun köfte hazırlamayı düşünüyorum. bu arada o dediğim sayfada dukanla ilgili güncel bilgiler de yer alıyor, çünkü belki bazılarınız bilmiyordur, ama sürekli gelişen bir diyet bu. yani biraz takip etmek lazım.
benim yurtdışından aldığım kitap yeni baskı ve bazı bu forumda yazılanlardan farklı şeyler bulabiliyorum bazen. ama takip edin yenilikleri kızlar.
@ qhost: maalesef meyve yasak tatlım. üzgünüm. ben de çok severim meyve ama goji berry ile idare ediyorum şimdilik. hayalimde nar mandalina (ekşi olanları sevdiğimden zaten mevsimi geçmiş durumda) kiraz yiyorum ancak
@hashash: sağol güzelim, umarım bugün yarın çıkar annem:26: sana da iyi yolculuklar umarım dukanını sürdürmen düşündüğünden kolay geçer. tostun kokusu buraya kadar geldi sanki
@Romantik: ayyy canıımmm, biz birbirmize kenetlenmeyip desteklemesek nasıl geçer yalnız başımıza bu diyetler:34. ama tarif kitabını al, emin ol, çok daha farklı olacak. ama dukan diyet tarifler sayfasında da resimli olarak güzel tarifler var. ayrıca çalışanlar için da öneriler var. mesela yemeği sıcak tutan çanta var orda, bilmiyorum nerden temin edilir, ama evde hazırlayıp işe sıcak yemek götürmek için ürünlerin resimleri vardı dün baktığımda. Unutma ki, biz burda senin yanındayız
ben bugün bi de belki ilk peynir yapma deneyimim olacak. bahsettiğim sayfada quark çökelek lor ızgaralık peynir(yani hellim) gibi peynir çeşitlerin evde dukana uygun yağsız evde yapma tarifi yer alıyor (resimli). bugün olmasa bile bu hafta bir ara kesin deneyeceğim

Son düzenleme:

meyve yasak diyorsunuzda,evet normalde dukanda meyve yasak ama arkadas 2/0 seklinde uyguladigini soyluyor yani bu durumda 2/0 da haftanin ikigunu saf protein geri kalan gunler abartmamak sarti ile normal beslenme..normal beslenme sekline meyvede girer..5+5 1+1 2/7 bunlara yasak ama 2/0 icin degil bence

evet vermen gereken kilo azmis. dukan bu kadar az kilo vermek icin pek uygun bir diyet degil. cunku omur boyu uyman gereken bir rejim, sadece 5 kilo fazlalik icin boyle bir yukun altina giremeye deger mi bilemem.

Ama illa dukan dersen, dogrusu ben de merak ediyorum 2/0 ise yarar mi diye. Simdiye kadar hic yapan gormedim, ise yariyosa buyuk bir sey, biz de senden ogrenmis oluruz.

Bu arada kitabi okumamissin belli ki. Kitabi okumadan diyete baslama cunku, cunku bu diyet bilmeden uygulandiginda, bobreklere zaar veren bir diyet. ve daha bir suru yan etkisi cikabiliyor, yanlis uygulayanlarda. Burada sana verecegimiz bilgi kisitli olur, internette ise yanlis bilgi dolu. En guvenilir kaynak kitap. O yuzden kitabi oku lutfen.

Lütfen şunu unutmayın. Dukan veya başka bir diyette dahi yeme alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece sonuç alsanız dahi çok kısa süre sonra verdiğiniz kiloları çok daha kötü bir şekilde alırsınız.

Ben yaklaşık 1,5 senedir tüm yeme alışkanlıklarımı değiştirdim düzenli spora gidiyorum ve inanın hayatımdan çok memnunum. Şimdi şöyle yağlı bir şey gördüğüm zaman inanın içim kalkıyor. Bir oturuşta 2 kilo üzüm yiyen biri için oldukça zor oldu bu dediklerim ama inanın bir salkım dahi yesem artık tatmin ediyor.

Yakında kırmızı eti de hayatımdan çıkarmayı planlıyorum. İnsanın doğası gereği inanın kırmızı et ciddi bir hazım sorunu yaratmaktadır. Beyaz ette de tavuk yerine deniz mahsüllerine yöneldim.

kıssadan hisse yeme alışkanlığınızı değiştirmediğiniz sürece BOŞUNA DİYET YAPMAYIN !

Ek olarak Dukan da atak devresini benim kadar sert yapan olduğunu da sanmıyorum. örnek veriyorum ilk başlangıç aşamasında 30 gün olan atak devresini keyfi olarak 60 güne uzattım. O dönem ki zorluklar aklıma geldikçe yemekten korkar oldum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…