Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

elbette faydası olur ama ne kadar olur bilemem. denemekten bir şey kaybetmezsin. madem bu derece iradesizsin, bu diyetten iyisini bulamazsın. bence yap ve burdan gelişmeleri de bizimle paylaş lütfen ki, biz de bu 2/0 hakkında bilgilenelim canım. merak ettiklerini de cevaplarız.

arkadaşlar bi sorum daha olacak bugün ps günüm kıymalı karnıbahar yemeği yapacam ama diğer aile fertlerinin de yemesini istiyorum sizce yağını normal koysam olurmu şimdiden teşekkürler

normal yağ koyamazsın. günde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı hakkın var. ona göre ayarla.

teşekkürler lisabella 1 kaşık çok az değilmi yada ben 2 kaşıkla başlayım azlaltmaya sonra bir yapayım bi de ben tereyağı kullanırım onu ne yapsam

tereyağı kullanamazsın. bu senin kararına kalmış bir şey değil. sen kitabı okudun mu? şimdiden böyle ben tereyağı kullanırım falan modundaysan bırak hiç başlama. :26:

teşekkürler lisabella 1 kaşık çok az değilmi yada ben 2 kaşıkla başlayım azlaltmaya sonra bir yapayım bi de ben tereyağı kullanırım onu ne yapsam
rica ederim canim...tamam oyle yap 2 kasik kullan sonucta yemegin tamamina kullanacagin miktar olacak senin yiyecegin 1 tabak yemek olacaksa icindeki yag orani sorun olmaz senin icin.ama tereyagli seylerden sen yeme.bitkisel yaglar kullanmaya calis.evdekiler tereyagsiz yemiyorsa sana iki is cikacak bu durumda onlara ayri kendine ayri pisirmen gerekecek...

Tereyağı olmaz canım.. Ben de önceleri hep kullanıyordum ama şimdi alıştım.. Evdekilere de yemek yaparken sadece 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyorum..
Tahmininden daha da lezzetli sonuçlara ulaşıyorsun.. Hiiç merak etme..

Geçen gün eşim benim tavada yağ eklemeden yaptığım tavuklardan çıkan yağı görünce önce şaşırdı.. Sonra gerçekten biz birde yağ ekliyorduk bunlara değil mi dedi..

Ne kadar da gereksiz yağ alıyormuşuz vücudumuza..

Ben et/tavuk ile yaptığım yemeklere yağ koymuyorum.. Ancak Sadece sebze yaparsam 1 kaşık zeytinyağı ekliyorum..

Sen de böyle yaparsan vücudundaki yağlardan daha çabuk kurtulursun..

Tabiki sadece tavsiyee

kitaptami geciyordu bak tam hatirlayamadim :26:vucudunuzdaki yaglarden kurtulmaya calisirken vucuda aldiklarinizla yag eklemek ne kadar dogru...sen hatirladinmi sanirim kitaptaydi.bakamiyorumda kitaba,benim kilo vermemden etkilenip pazartesi dukan yapmaya baslayacak kari koca arkadaslara verdim de..

Evet canım doğru hatırladın kitapta yazıyordu.. İşte dukan diyeti mantığı da burada başlıyor.. Yağ almamak lazım vücuda fazladan..

Ne kadar güzel bak senden ilham almışlar ne hoş.. Bunlar gerçekten insanı motive eden şeyler arkadaşım.. Valla tebrikler..

Bugün benim de bir arkadaşım şu meşhur olan önce sonra fotoğrafından sonra beni aradı..

Hani görüyordum dedi fotoları inanamıyordum hiç sonra seni gördüm dedim bu bizim winnie

Başlıyormuş o da dukana.. Çok sevindim valla amaç hep beraber güzelleşmek değil mi zaten

Son düzenleme:
Huu ziyaterçiler..

Valla Log in olun oturum açın.. Olmuyor böyle uzaktan uzaktan ..

Bu arada bana da yeter zayıflama artık baskıları gelmeye başladı.. Umarım bu tavırlar beni kaçamağa itmezz..

İrademe güveniyorum gerçi... Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak..

kızlar teşekkür ederim bilgileriniz için o zaman 2 kaşık zeytin yağ ekleyim yemeğe sonçta yemegin suyunu da sevmem malzemelerinden koyarım tabağıma giren yağ da 1 yemek kaşığını geçmez tereyağını koymayacam evdekilerde alışınca 1 yemek kaşığına geçerim sağolun kızlar

canım daha öncede demişler dukanda ilerledikçe yediklerinin ayarını kendin yapmaya alışacaksın bende az yiyordum önceden diyet psikolojisiyle sonra fazla yedim aynı gitti yani kendimi açlığa itmektense kararında yemek hem mantıklı hemde enerjik olmama neden oldu tavsiyemi bu yooook deneyim diyebilirim paylaşmak senin kararın tıpkı kaçamak meselesinde şimdi diyeceğim gibi kaçamakmııı cısssss az tut bakalım kendini yavas yavas canın da cekmeyecek az yediğin için canın çekmiştir dikkat et :)
muhteviyatına bak bakalım nişasta, karbonhidrat, yag ve seker oranlarına sonrası bildiklerinde gizli tatlı kriza tatlandırıcılı kabak tatlısı, dukanella, dukan tramisu, piconataydı sanırım dukan diyet tariflerinde var bunun gibi leziiiiiiz şeylerle bastırılmıyor doruklarda haz alınıyor

korktum şimdi gercekten bir daha olursa dukanı bırakayım en iyisi (( aslında o tatlıyı öyle aşerdiğim için yemedim ısrar ve klasik türk geleneği tabakta bişey kalmaz
bırakmak yok ama kaçamaklara da çok dikkat et yapma bak o tekerlemeyi biliyorsun balona iğne batır patlaaaar. Bastır kendini kilolar gittikçe keyifleneceksin

atak süreni dukan sitesinden hesaplamalısın, bmı, kalıtım ve yapabilme gücüne göre en doğru rakamı orası veriyor

arkadaşlar bi sorum daha olacak bugün ps günüm kıymalı karnıbahar yemeği yapacam ama diğer aile fertlerinin de yemesini istiyorum sizce yağını normal koysam olurmu şimdiden teşekkürler
yağ işi biraz uğraştırıcı olabiliyor ama alışacaksın zeytinyağıyla idare etmelisin tereyağı yok canım, alışıyorsunn bir süre sonra damak yağdan tiksinecek. Aynen bende senin gibiyim evdekilerin yemesi gerekenleri ayrı pişiriyorum artık yapacak bişi yok çift kuvvet ve çift ölçek bulaşık oluyor ama diyet yaptığımı hissetmeden rahat rahat sofra sefası yaşıyorum yoksa içimde hep bir soru işareti düşünüp duracağım yemek zehir olacak dimi?

dukan bana 3 gün atak vermişti.şimdi ben 3 gü atağı yapıpta 2/0 olarak yapıcam.ne kadar ederse etsin kilo verebildiğimi görüp motive olmam lazım.

Bu sabah tartıda 94,4 ü gördüm....İnanamadım....Bugün itibariyle tam 8,600 kg vermiş oldum..Bu arada bugün tam 2 ay oldu..

mrb kızçelerrrrrr.
bugün diyete bi adım daha yaklaştım . krep yapmak için seramik tava aldım balzamik sirke aldımm... bide tatlandırıcı aldımm. ama kitabın başındayım hala. bugün 1 gr yağın 9 kalori olduğunu okuyunca na na na na nasıl yaaa_??? olldum birden sizce kitabı bitmesini mi bekleyeyim? yoksa başlamalı mıyım diyete ? yarın uyanabilirsem hastaneye gitcem kan ve idrar testi yaptırmak için. dukan da önemliymiş böyle testler. ama tek başıma hiç gitmedim hastaneye nasıl test yaptırcam nereye gitcem hiç bilmiyorum:26: hastanelik işim olduğu zaman hep gece acile gitmeyi seçiyorum. neyse artık başımıızın çaresine bakıcaz. bu arada hava çok güzeldi bugün. nerdeyse yaz gelmiş. bi an önce zayıflamaya başlamam lazım. yine etrafımdakiler zayıfla sen böyle değildin demeye başladılar:2: yakında lokmalarımı sayacaklar öfff

merhaba arkadaşlar
bende kendimden bahsedeyim
şuanda 63 62 arasında gidip gelen bir kilom var
dogum sonrası kilomu vermek istiyorum
54 hedef
bugün yarın regl olcam onu bekliyorum başlamak için ama bi yandanda yarın
başlamak istiyorum. siz ne önerirsiniz?

Ben bişey sormak istiyorum.Kitabın 80. sayfasında atak devresi ekstralarda 3. maddede soğan için kısıtlama olmadığını söylerken,altındaki maddede saf protein rejimi için uygun değillerdir deniyor.Bazı noktalarda çelişkiler var ve anlayamıyorum ne yapmam gerektiğini.Şİmdi Soğan saf protein diyetine uyuyor mu uymuyormu? Bir de salatalık turşusu içinde yenilebilir derken sonraki cümle uygun değil şeklinde.Biri bana bunu açıklarsa sevinirim..

arkadaslar benim atak evrem bitecek seyire geçeceğim ama benim anlamadıgım sp günlerinde 2/3 oranında protein 1/3 oranında sevze yiyin diyor yani 2 öğün et vb 1 öğünde ıspanak vb seyler mi yiyecegiz siz neler yaptınız seyir evresinde yardımcı olursanız cok sevinirim

2 gündür dukan diyetine başladım..atak devresindeyim..ama kabızlık başladı..yulaf kepeğini malesef bulamıyorum..aramadığımız yer kalmadı,bol suda içiyorum...bana yardımcı olurmusunuz..

Öncelikle diyetin hayırlı olsun scarlet;

Orada bahsedilen bir öğünde ki sebze/protein oranıdır..
Kabaca her öğün yediğin 1 kaşık sebzeye karşılık, 2 kaşık protein tüketmen öneriliyor..
Ancak kabızlık gibi durumlarda sebzeyi arttırabilirsiniz diye de eklemiş..

Protein kısmına da açıklık getirelim.. Süt ve süt ürünleri toplamı 1 gün için 1 litreyi geçmeyin demiş.. (yağ oranlarını biliyorsunuzdur diye değinmiyorum)
Ve öğünlere et/tavuk/balık eklemenizi de önermiş dukan amcamız..

Burada bazı arkadaşlarımız protein olarak yumurtanın da tek başına yenebileceğini denemişler ama ben şahsen proteininizi et olarak tüketmenizi tavsiye ederim.

İyi diyetler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…