nesca canımcım tarıf güzel ama yulaf kepeği kullanabılıyor muyduk ? :18:Sabah erkenden kalktım pc nin başına geçtim ve tatlı tariflerine bakarken çok güzel bir tarif buldum.Şimdi fırından çıkardım ve sıcak sıcak bir tane yedim.Ben çok beğendim .Belki önceden yayınlanmıştır bilemiyorum ama paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 yemek kaşığı süt tozu
- 1 yemek kaşığı yağı azaltılmış kakao
- 1 adet yumurta + 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı
- 4 yemek kaşığı Yulaf kepeği
- 3 yemek kaşığı Yulaf ezmesi
- 2 damla vanilya-butter aroma
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta ve 1 adet yumurtanın akını çukur bir kaba alın ve çırpın.
- Kalan tüm malzemeyi kaba aktarıp iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt ya da silpat serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla ve 3-4 santim aralıklarla alıp kaşığın tersi ile hafifçe yayın.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
- Soğuyunca tepsiden ayırıp servis yapın.
76,5 kiloyla ve 10 kilo fazlayla maceraya katılmak istiyorum. kitabı sindire sindire okudum, diyet sürecini de deneyimledim, yani
hazırlıklarım tam. Fırsat buldukça burada olmaya çalışacağım. Sevgiler, başarılar..
tebrikler canimArkadaşlar 60 kiloya kadar indim.Hedef kilom 57.Bende bu 3 kiloyu seyir evresinde vermeyi düşünüyorum.Seyir evresindede kilo verilebiliyormu.Belki biraz ağır ama olsun zaten 3 kilom kaldı.Haftanın 3 günü serbest yemeği ve karbonhidratı yemesem.Mryveyi zaten pek aramıyom.Belki arada yerim.Ağırda olsa 2 3 ayda bu kiloyu versem bana yeter
Herkese bol eksili günler
MAntık şu
Her öğün protein yenecek
sebze yediğinde öğündee sebze oranın proteinden fazla olmayacakk.
Sayılara çok takılmaaa.
Sebze protein günlerinde her öğünde sebze yiyenlerde olduu. Tek öğünde yine protein den az olmak koşuluylaa yiyen de oldu.
Ben tek öğünde yemeyi tercih ediyorum.
Genelde kahvaltıdaa domates salatalık ve marul olarak.
Yemeklerde de az az salata yiyorum.
Sebze yemeği yediğim azdır....
Patlıcan çok iyi sebze olarakk.
Azip yoğurt sarımsak üstüne kavrulmuşl kıymaaa
Ohhh yeme yanında yatt durumuuu
merhaba arkadaşlar
bende kendimden bahsedeyim
şuanda 63 62 arasında gidip gelen bir kilom var
dogum sonrası kilomu vermek istiyorum
54 hedef
bugün yarın regl olcam onu bekliyorum başlamak için ama bi yandanda yarın
başlamak istiyorum. siz ne önerirsiniz?[/QUOTE
Bu diyette ilk günler insanı çok mutlu ediyor çünkü çok hızlı kilo kaybı oluyor.Aslında bu kaybın büyük kısmı sudan gidiyor.Siz regl döneminde başlarsanız" bu tamamen benim naçizane fikrim"çok hızlı kilo kaybı olmaz.Çünkü bu dönemde vücudumuz çok su toplar.- leri görmek zor olabilir.Bu devrede bence kitabı okuyun ,alışverişinizi yapın ve geçmişi okuyup kendinizi hazırlayın.Bu benim fikrim tabii.Siz kendinizi nasıl mutlu hissedecekseniz öyle yapın genede.Burda birçok tecrübeli hanımefendiler var.Onlar size daha sağlıklı bilgide verecektir.Size kolaylıklar diliyorum.
Merhaba oncelikle hosgeldin. Bence elinde kitabin varsa dukan testinde internetten yaptiysan hemen basla derim ben. Bosuna zaman kaybetme. Ilk gunler cok kilo vermiyomus gibi gorunsende regl donemin bittikten sonra bi anda gordugun eksiler buyuk motivasjon olcaktir:) sana kolay gelsin
öncelikle ikinize cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
kitabı okudum testi yaptım :)
ve kaç günüdr araştırma okuma halindeyim sürekli
yarın başlamak istiyorum bugünde bekledim olmadım regl
dün akşam yaptım alışverişimi
hem aldıklarım bozulmasın hemde motivem gitmedenn:)
Seyir devresi halen devam ediyor. Vereceğim daha çok kg var. Ben kendimi çok sıkmıyorum. Diyetime sadık kalarak devam ediyorum tabii.
Ama çok pimpirikli davranmıyorum. Öyle yaptığım zaman sanki vucudumu sıkıyormuşum gibi geliyor. Ben dışarda da yemek yiyorum denk gelirse.
Yaptığım yemek örnekleri :
Tavuk sote
Hünkar beğendi
Yumurtalı kabak yemeği
Hazır döner alıyorum bazen
Fırında balık
Tavuk sote veya et sote
Fırında tavuk
Karnı yarık ( patlıcan közlenmiş )
Yumurtalı Ispanak
Köfte
Umarım size yardımcı olucak yemek çeşitleri vermişimdir..
tebrikler canimsanirim guclendirmede diyecektin :26:guclendirmeyi yapan arkadaslar bu suredede kilo vermeye devam ettiklerinden bahsetmisti..o yuzden verebilirsin..yada eger dahada asagilara ineyim diyorsan seyirde bitir hedef kilonu guclendirmedede verirsin tekrardan..tabi sen bilirsin..guclendirmeyide yine onerdigi sekilde yapmani tavsiye ederim..bu su gibi oluyor dukan in atak icin verdigi 3 gunu ben daha fazla vereyim diye 5 gun yapmak gibi.ama oyle yapinca neoluyordu erkenden durakliyorduk genelde..sana uygun gordugu beslenme sekline devam etmeni tavsiye ederim..bol sans arkadasim..
çatlak kemik suyu sporu ve yeşil çayı artırırsın bıraz..Bence duraksamayı kırabılırsın..Ama öncesınde özellıkle kabız olmamaya ve kaçamak yapmamaya gayret göster derim..
Yatmadan önce bence ortada birşey bırakmadığınızdan da emin olun.Yatağa giderken suyunuzu alın.Farkındasınız ve çözüm arıyorsunuz.Başarmamanız mümkün değil derim.
romantik bence kılo almada kı en buyuk sebeplerden bırıde mutsuzluk ve depresyon..moralını yüksek tutmaya çalış..Gece kalkıp bırşeyler atıştırıyorsan elının altında hemen yıyebılecegın şeylerı ortadan kaldır ve özellıkle mutfak tezgahı üzerıne su ve süt gıbı hemen içip rahatlayabılecegın şeyler koy..gece kalkarsanda bence bunları içer yatarsın dıye düşünuyorum canımcım..
kabızlıkla ilgili güzel bi çözümüm varbiraz zaralı ama işe yarar gibi gözüküyo. bi kaç damla sıvı sabun ya da bulaşık deterjanı içersem sorun kalkar herhalde
kızçelerrr yarın atak için alışveriş yapıcam . özel mesajla bana tüketebileceğm süt/peynir markalarını önerir misiniz? birde günde 2,5 yemek kaşığı yulaf kepeği hakkımız var ya. 1 hafta yetecek kadar köfte yapmak istiyorum. bunun oranlarını nasıl ayarlayabilirim?
saka yaptigini dusunuyorum :26:saka bu degilmi,saka saka...
asagidaki iki sitede alisveris ve hazirlik ile ilgili detayli bilgi var.marka olarak arkadaslar verecektir mutlaka..
http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/2012/11/atak-donemi-alsveris-listesi.html
http://www.dukandiyetitariflerim.com/
atakta yulaf kepegi hakkin 1.5 kasik seyirde 2 kasik..birde anlamadim yulafla ne koftesi yapacaksinki :26:yulaf hakkini ekmek,krep,galeta falan olarak tuketmeni tavsiye ederim.kofteyide sogan,yumurta,maydanoz,baharat falan karistirip yap.yukardaki sitelerde tariflerde var bak onlara..
lisabella önerdiğin siteye baktım kafam karıştı. atak evresinde maydonoz felan var :26:
ceyrek sogan ve cok az maydanoz kullanabilirsin tatlandirmak amacli.1 haftalik kofte yapacaksan 1 kg kiyma kullansan buna bir sogan ve yarim demet maydonaz katsan ve bunu 7 gune yada 5 gune bolsen gunluk alabilecegin miktara denk gelir..cok tuketildiginde sebze yerine geciyor ama yemeklerde tatlandirma amacli kullanabilirsin.daha detayli bilgi kitabin 80.sayfasinda bakabilirsin..bolca bahartala tatlandirabilirsinde canim...
evet okudum :) 93. sayfadayım şimdi.
atak bölmünü okudum. yarın erken kalkıp tartılıp,testimi yapıp, alışverişe gidicem bi sonra ki günde başlarım diyete.
ben hala tokluk hissinin oluşacağına inanamıyor gibiyim :26: denemeden böyle söylemek gereksiz tabi ki ama. çalışırken ya tansiyonum düşerde bayılıverirsemdiye düşünmüyoda değilim.
peki dukana özgü tatlıları atak evresindede tüketebilir miyiz?
ve birde diyabetiklere özel bi tatlandırıcı aldım. green candarel adı umarım uygundur. hatta şuan sütle karıştırıp içtim test etmek amacıyla gerçekten şekeri aratmıyor
kabızlıkla ilgili güzel bi çözümüm varbiraz zaralı ama işe yarar gibi gözüküyo. bi kaç damla sıvı sabun ya da bulaşık deterjanı içersem sorun kalkar herhalde
kızçelerrr yarın atak için alışveriş yapıcam . özel mesajla bana tüketebileceğm süt/peynir markalarını önerir misiniz? birde günde 2,5 yemek kaşığı yulaf kepeği hakkımız var ya. 1 hafta yetecek kadar köfte yapmak istiyorum. bunun oranlarını nasıl ayarlayabilirim?
evet okudum :) 93. sayfadayım şimdi.
atak bölmünü okudum. yarın erken kalkıp tartılıp,testimi yapıp, alışverişe gidicem bi sonra ki günde başlarım diyete.
ben hala tokluk hissinin oluşacağına inanamıyor gibiyim :26: denemeden böyle söylemek gereksiz tabi ki ama. çalışırken ya tansiyonum düşerde bayılıverirsemdiye düşünmüyoda değilim.
peki dukana özgü tatlıları atak evresindede tüketebilir miyiz?
ve birde diyabetiklere özel bi tatlandırıcı aldım. green candarel adı umarım uygundur. hatta şuan sütle karıştırıp içtim test etmek amacıyla gerçekten şekeri aratmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?