dukan diyor kı eger vucudunuz ödem yapmaya musaıt ise suyu 2lt ıle kısıtlayın..benim yaptıgım yeşil çay 2 paket yeşil çay, 1,5 lt su ıle 1 dilim lımonu sıkıp kabugunu içine atarak demlemek..sonra 10 dk demleyıp süzüp 1 şişe madensuyunu içine boca edıyorum..gun içinde onu tıketıyorum..sıcak soguk farketmıyor..yalnız ben çay ve kahve tüketmıyorum..gerı kalan sıvı tüketımım su ile oluyor..onuda söyledıgım gıbı karbonatla yapıyorum..çok su içemıyordum ama artık artırdım su mıktarını..Birde büyüklerden öğrendıgım bırşey var..Ben felç olmuştum 4 ay kortızon tedavısı görmuştum ve elım ayagım özellıkle ayak bıleklerım hep şişti.ödem torbası gıbıydım mubarek..Eskılerden sevgili aliye ablama sormuştum oda bana kendı dıyetısyenının önerdıgı lasix adındakı ödem atıcı ilacı önermıştı..10 gunde bır 1 tane alıyorum ilaçtan ödem felan kalmıyor demıştı bende ertesı gunu alıp denemıştım ..Allah aliye abladan razı olsun..ondan berıdır ödem sıkıntım yok..Çok iyi anlatmıştım canım sağol eczaneden sorayım bakayım inşallah bulabilirim.bide maden suyuyla yeşil çay yapıyorum dedin 2 lt onu içince bide karbonatlı su mu içiyorsun çay kahve toplam kaç lt sıvı oluyor gün içinde bildiğim kadar 2lt sen fazla içmeyin diyor dukan
Tek tek cevap verdiğin için çok sağol
Dukan amcam sömestri de kitabina eklemeli bence. Bizi mahvetti anacim bu tatil. Aslinda kendi ellerimizle kendimizi mahvettik. Ben aslinda utandigim icin diyet yapoamadim. Gittigim yerlerde ben et istiuorum diyemedim tabi...surekli yulaf yogurt sut de nereye kadar...neyse telafi edecegiz ama zor olacak. Benim gunum zor gecti. Hep atistirmalik istedi canim. Tartida hizli bir dusus istiyorum. Bakalim sabah tarti bana gulecek mi....Yulaf kepeğini bekle bence de doracım. 3gün önce 3 gün sonra çok farketmeyecek bütün bir diyet sürecini düşününce.
Diyeti bozanlardan biri de benim. Bu sömestr tatili öğretmen olan gruba yaramadı belli ki. Bir battı balık yan giderci, özlediklerimi bari yiyeyimci de bendim. 2 haftadır yarım yamalak yaptım, diyete ete devam ama işin içine şeker de girdi.. Çok şükür ki kilo almadım. Bugün Dukana (dükkana mı desem:) ) geri döndüm protein günümü yaptım, tatlandırıcı bile tüketmedim:) ama spor konusunda eksik kaldım tatil dönüşü ilk mesaide zor geldi:))
dukan diyor kı eger vucudunuz ödem yapmaya musaıt ise suyu 2lt ıle kısıtlayın..benim yaptıgım yeşil çay 2 paket yeşil çay, 1,5 lt su ıle 1 dilim lımonu sıkıp kabugunu içine atarak demlemek..sonra 10 dk demleyıp süzüp 1 şişe madensuyunu içine boca edıyorum..gun içinde onu tıketıyorum..sıcak soguk farketmıyor..yalnız ben çay ve kahve tüketmıyorum..gerı kalan sıvı tüketımım su ile oluyor..onuda söyledıgım gıbı karbonatla yapıyorum..çok su içemıyordum ama artık artırdım su mıktarını..Birde büyüklerden öğrendıgım bırşey var..Ben felç olmuştum 4 ay kortızon tedavısı görmuştum ve elım ayagım özellıkle ayak bıleklerım hep şişti.ödem torbası gıbıydım mubarek..Eskılerden sevgili aliye ablama sormuştum oda bana kendı dıyetısyenının önerdıgı lasix adındakı ödem atıcı ilacı önermıştı..10 gunde bır 1 tane alıyorum ilaçtan ödem felan kalmıyor demıştı bende ertesı gunu alıp denemıştım ..Allah aliye abladan razı olsun..ondan berıdır ödem sıkıntım yok..
esra sen bana forumda ılk arkadaşlık istegı gönderen kişiydın...ve gerçekten yazdıklarını okuyunca kendıme çok benzetıyordum..teşekkur ederım söyledıklerımı dıkkate alıp uyguladıgın için..Arkadaşlar ben sanırım 3 hafta kadar önce özel mesajdan esraya neler yaptıgımı tek tek yazmıştım..romantıge yazdıgımdan daha çogunu yazmıştım..Sağolsun kaale almış uygulamış..o kadar sevındım kı işine yaradıgına anlatamam yaAllahıma hamdolsun..hepsını tek tek araştırıp uyguladım sadece dıger ınsanlara zaman ve maddı kayıp olmasın dıye açıklayamıyordum..acaba yanlış mı yönlendırırım dıye..bende faydasını göruyordum ama sende dedın ya işe yaradı dıye sadece hamdolsun dıyorum..Teşekkur ederım canım..sevgiler..
himm....daha once hic duymadigim yontemlermis. Arastirarak kendin mi gelistirdin bu yontemleri? Esra hangi yontemi uygulamisti? Ben de yeniden uyum saglayim. Yontemlerinden faydalanacagim.
dora hoşgeldın aramıza..Dilerim tez zamanda istedıgın kıloya inersın..ben ezcaneden ingiliz karbonatı aldım içtıgım suya katıp içiyorum ama dukanın mantıgı proteınlerın vucuttakı sındırılme yollarından ve yaktıracagı kalorıden faydalanmak oldugu için mıdemı yemek ıle bırlıkte alkali hale getırmemek için yemeklerden 20 dk önce ve yemek yedıkten 2 saat sonra su içiyorum..1 lt 1 çay kaşıgı ölçusu ama karbonatın vucut kistlerıne çok ıyı geldıgını okudugumdan berı ben 1 su bardagına 1 çay kaşıgı koyup içiyorum..kabızlıga da ıyı gelıyor ve vucut ph 8 üzerınde tutmak gerçekten hızlı kılo vermeye sebep oluyor..ph nasıl ölçuyorsun dersen idrar splitleri var 100 tanesı 9tl..ondan aldım haftada 1 ıdrar yolu ıle ph ölçuyorum
corba kasıgı yazmısım neyın kafasını yasıyosam yarım cay kasıgı olacak:)Ben karbonatli su iciyorum, sabahlari da bir cay kasigi zerdecal yiyorum. Karbonatli suya oldukca az karbonat atiyorum, bir surahi suya yarim corba kasigi, sonra butun gun iciyorum onu. Simla da sitesinde yazmis, bir bardaga bir cay kasigi seklinde, ama oyle kullanalarda tansiyon dusuklugu yapabiliyormus, ben riski almayayim yavas yavas da olsa iceyim dedim. Daha once de Ekim34 alkali diyet diye baya bir seyler yazmisti ordan ise yaradigi aklimda kalmis, o yuzden uygulamakta sakinca gormedim.
8 10 kilo vermem lazım dukan yapmayı düşünüyorum ama umudum yok hiçhem tombiş kalacağım sanırım ben...
benimde öyledi hiç ümidim yoktu daha önce bir kere diyet yaptım bir hafta aclığa dayanamadım bıraktım
ama dukan öyle değil ac kalmıyorsun ama ben et süt yoğurt yani proteini çok seven biriyim öyle olunca çok kolay oldu 10 kilo vermem gerekiyordu 5 kilo versem dayanamam bırakırım diyordum şimdi alıştım 30 günde 6 kilo verdim 4 kiloyu verinceye kadar devam inşallah
selam arkadaşlar
yarın diyetimin ilk haftası bitmiş olacak.
şimdilik hasarsız devam ediyorum.yürüyüş yapmadım yalnız.
yulaf kepeğim yarın elime geçmiş olacak inşallah ve daha az sıkıcı olacağını düşünüyorum.
birkaç gündür tatlı isteğim tavan yaptı.arada zero kola içiyorum ama insanın canı hamurlu şeyler çekiyor.
neyse:)
sormak istediğim birşey var.
kilo bildirimi yapıyor musunuz?
yapıyorsanız hangi gün?
ekim lütfen ara arada olsa yazar mısın forumda..çunku korumadasın ve kımse yok korumada olup foruma yazan..medesa da korumadaydı yanlış hatırlamıyorsam neslide :) moralım yerıne gelıyor başaranları görunce..sevgiler canım..Rabbım azminizi daim etsinNasılsınız? Umarım herkes iyidir.
Benim koruma aynı şekilde devam ediyor, hedef kilomdayım şu anda. Diyeceğim şudur ki, koruma da yulaf kepeğini ve yürüyüşü ihmal etmeye gelmiyor.
hoşbulduk resmını gördugum ve çok begendıgım , kılo verse taş olur bu hatun dedıgım çatlak kemık :)zemmuf hoşgeldin
hoşbulduk resmını gördugum ve çok begendıgım , kılo verse taş olur bu hatun dedıgım çatlak kemık :)
aysag 2 poşet yeşil çayı 1,5 litre sıcak su iel demlıyorum..demlenırken içine 1 dılım lımon sıkıp kabugunu atıyorum..sonra 10 dakıka demleyıp süzüyorum..sonra içine 1 şişe maden suyunu katıyorum..2 lt bı çay oluyor ve gun içinde sıcak soguk farketmıyor tüketıyorum..böyle işte cancazım..merhaba bayanlar bugun atakta ılk gunum 6gun yapıp seyıre gececem kafama takılan soruları cevaplarsanız sevınırım.bu arada zemmusss arkadasım su yesıl cayı tam olarak nasıl yapıyordun anlatırmısın maden suyulamı kaynatıyorsun teskkurler sımdıden
aysag 2 poşet yeşil çayı 1,5 litre sıcak su iel demlıyorum..demlenırken içine 1 dılım lımon sıkıp kabugunu atıyorum..sonra 10 dakıka demleyıp süzüyorum..sonra içine 1 şişe maden suyunu katıyorum..2 lt bı çay oluyor ve gun içinde sıcak soguk farketmıyor tüketıyorum..böyle işte cancazım..
tatlım kaç kılo çıkmasını beklıyordun tartıldıgında ve kaç kıloyı gördun..uyku düzenı kılo vermekte çok önemlı gerçekten ama herkesın bırde metabolızmasının alıştıgı uyuma ve kalkma saatı vardır..endişe ettıgın atak dönemınde ıstedıgın kadar kılo verememek mı ? neye üzüldun ?moralim çok bozuk çoookgece sabaha kadar otrduğum için öğleden sonra kalkıyorum. normalde ben haftanın 4 günü çalışıp 3 günü izinliyim. bugün 16:00 dı kalktığımda ve vicdan azabı çekiyorum şuan. kalkar kalkmaz tartıldım fecii bişi gördüm + değil ama atak döneminin bu şekilde geçirmek kötü oldu bnm için. ki en çok korktuğum şeydi. yediklerime dikkat ediyorum. suyumu eksik bırakmıyorum ve spor yapıyorum hergün yarım saat. acaba reglim mi yaklaşıyo :26: ama yaklaşsa bile tuz tüketmiyorum ki su toplayayım. belkide çok geç saatte tartıldığım içindir. offf bilemiyorum kalktığımda 1 bardak light süt içtim. kepeği tüketemedim. tavuk haşlama ve light yoğurdu karıştırıp karabberli felan yedim yanınada 1 tane zero kola içtim. 1 litrenin sonuna yaklaşıyorum su da . ama şuan orta boy kuzu yemiş gibi hissediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?