Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz


ogunlerini olabildigince zengin tutmaya bak protein bakimindan ogunlerini asla atlama az az SIK SIK birseyler atistirmaya calis metebolizmayi surekli canli tutmak gerekiyor.kahvaltilarina yumurta,jambon, tarzi seyler ekle.cesitlilik yaparak rejimin,i daha keyifli bir hale getirebilirisin.ben yurtdisinda yasadigimdan burdan bir multivitamin aldim .eczaneden multivitamin diye istersen sana uygun birseyler verirler yada burdaki arkadaslardan marka verecek olan cikacaktir.tatlandiricida yine turkiyedeki arkadaslar in kullandigi memnun kaldiklari var onlar soyleyeceklerdir.ben tablette canderelin stevia tabletini tozda pure via nin toz tatlandiricisini ve hermesetas in sivi tatlandiricisini kullaniyorum.hepsinide marketten aliyorum.ozellikle sivi olan tatlandirici inanilmaz guzel sonuclar veriyor.sanirim turkiyedede vardir..gerek kaya tuzu kullanman gerekse yaptiracagin tahliller cok iyi.yanliz gunluk hakkin olan 1 kasik yagi kullanmaya calis mutlaka cunku vitamin destegi aldiginda vitaminin emiliminde yagin buyuk bir etkisi oldugunu okumustum.probiyetiklerin zayiflama uzerine etkisi ile ilgilide bende bir arastirma icerisindeyim ve zayiflamda buyuk destek olduklari biliniyor toz ve tabelet seklinde kullanilabiliniyormus ama net bir sey soylemem icin biraz daha arastiracagim..gerci ictigimiz sut,yogurt ,kefir icindede var ama destek olarak kullanilmasini arastiriyorum .
 
Geçmişi okudum geldim..

Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz hep birlikte bu fazlalıklardan kurtulucaz inşallah

Lisabellacım geçmişi okuyunca gördüm 1. olmuşsun çok sevindim çok tebrik ederim gerçekten çok güzeldi tariflerin,ilk fırsatta denenmek üzere aklımdalar hep
 

Winnicigim


ozon ile ilgili olumlu seyler duyuyorum bende guzellik salonuma almak istiyorum henuz karar veremedim sen bir dene bakalim senin fikrinde onemli olacaktir almamda

mickeymause kesin gelmeyen regline bagli bir + dir o bu seni yildirmasin ayni sekilde devam et reglinden sonra eksilmeleri goreceksindir


cannim cook tesekkur ederimdenersen memnun kalacagindan eminim sonucunu bekleyecegim
 
çok teşekkür ederim. ben probiyotik yoğurt olarak tüketmeye çalışıyorum. bağırsak faaliyetlerini düzenlemesi açısından. 2lt fazla su içiyorum ama wc sorun. benim normal hayatımdada wc şikayetim olduğu için kendime takviyeler bulmaya çalışıyorum.
tşk ederim. destekleri ve deneyimlerinizi bekliyorum.
 

teşekkürler nesca ama bazılarımizda bu kemerden yok acaba korse ile yapsak olurmu
 
yeniden merhaba hatunlar.bugün spordan sonra üşenmedim aktarları dolaştım.kefir mayası aradım birtanesi 20 lira demişti almadım ama bugün diğerinde 10 liraya buldum.kefir hiç içmedim.hiç yapmadım.neyse tarifini buldum yapacağım.umarım iyi gelir.şişede satılanlar çok pahalı hergün alıp düzenli tüketmek için çok fazla.birde kara kefir gibi bişeyler çıkmış millet ondan alıp duruyor ve diyetini yapıyor.onun mayasını farklı diyorlar ama ben satış tekniği olarak görüyorum kefir nihayetinde bakteriden oluşuyor.bu kefirde kilo düzenliyormuş okudum 50 çeşit faydası var.neden denemeyim dedim.öğleden sonra gidip alacağım.bugün köfte yaptım ama nasıl


LORLU KÖFTE

250 gr kıyma
yarım yumurta
2 kaşık kepek
minik soğan rendesi
maydanoz kimyon karabiber
5 kaşık lor(lorun içinede maydanoz ve baharat atıtıp kazırlayın)


kıymayı sogan yumurta kepek ve baharatı vetuzu karıştırıp akşamdan agzını kapatarak buz dolabına koy.sabah kıymayı 5 parçaya ayırıp avcunuzun içinde yassıltıp açın ortasına hazırladığınız lodan 1 kaşık koyup kıymayı lorun etrafına sararak kapatın.lor görünmesin sonra avcunuzun içinde bastırın.yağzız teflon tavada arkalı önlü pişirin.pişmesine yakın tavanın altını kısıp biraz daha pişirin.lor eriyor ve köfteyle hoş oluyor.1 tanesi 1 pohaçayla beni doyurdu


PATLICANLI KÖFTE

yukarda hazırladığımız köfte hamurunu yine 5 parçaya bölüp iri köfte yapın
10 adat patlıcan şeridi
5 ince dilim domates
5 incecikdilim ligt kaşar
5 kürdan

patlıcanları tuzlu suda bekletip acısını alın.kurulayıp yağsız teflon tavada yumşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin.patlıcanın 2 tanesin +şeklide koyup üzerine köfteyi koyup kapatın kapatığınız patlıcanın üzerine önce domatesi koyup kürdanla açılmaması için sabitle firında köfteleri pişene kadar tut pişince çıkarıp kürdanın üzerinden kaşarlarıda geçirip fırında kaşarı yumşayana kadar daha tut.çok fırında kalmasın kaşar çabuk yanıp sertleşir.domatesin suyu pişrmeye yerter.domatesinizin suyu az ise 1 tatlı kaşığı salçayı yarım çay bardağında ezip döke bilirsiniz.

BİBERLİ EKMEK

3 aşık galeta karışımı 1 kaşık süttozu
1 yumurta
yarım çaybardağı süt
1 çay kaşığı karbonat

üzerine

1 küçük soğan
1 tatlıkaşığı biber salçası
1 çay kaşığı susam
1 tatlı kaşığı yağ


pohaça hamurunu hazırla müflin kaplarının dibine 1parmak kalınlığında döküp mayalanması için azıcık enara al.bu arada soğanları yemeklik doğrayıp 1 tatlıkaşığı yağda karamelize et pişen soğanların üzerine salçayı ve susamıda koyup iyice karıştır dökmesi kolay olsun diye 1-2 yemek kaşığı suyla ez.bu karışım ılıyınca hafif kabaran hamurların üzerine paylaştırıp yayın.soğuk fırına sürüp fırını 180 dereceye getir.ben pe zaman tutmam ama çabuk pişer kontrol edin.zamana bakmamışım.ama 20 dakiada pişer yanılmıyrsam.çok pişrmeyin kamuru yumşak olmalı.mersin yöresinde bunu biberli diye satarlar tabiki üste konan harcı yağlı altındaki hamuruda pohaça hamuru gibidir.unla yapılanı çok harika oluyor.sevdiğim bir tat olduğu için dukana uyguluyayım dedim.buzluk doldu.1 ölçü yakklaşık 6 müflin kabı pohaça yapıyor.biberli yaklaşık 12 müflin kabı yaptı çünkü biberli ince olmalı.1 ölçek 6 tane olduğu için bende karışık çıkarıyorum.mesela buğün karaköy pohaçası,portakalı zencefilli kekimden vede paskalya çöreğimden yedim.farklı lezzetler güzel oluyor.1 tane yedim daha 3 tane daha yiye bilirim.doyurucu oluyor.miktarı çoğaltan galeta karışımı ve süttozu.ben 3 kaşık galeta karışımına 1 kaşık süttozu kullanmaya dikkat ediyorum.fazla süttozu hamurun tadını değiştiriyor.et olarakta lorlu köftemi yedim.yalnızca kolayı biraz abartım.2 utu o0ldu.spordan çıkınca ,çim yanmıştı 1 tanesini öyle içtim birinide yemekte.neyse hatunlar bugün pazartesi işlerimin azıcığını yapıp gidip mayamı alayım.sonra yine dönerim.
 
kuzummm özlettin kendini.bende dukandan önce vermeyi istiyorum bakalım hayırlısı. senden gaza gelip bende veririm inş hemencikkk ama benden zayıfsın

sende gelirsin canım bu hale.. ben ilk başladığımda 73 tüm.. dukana başlangıcım ise 70.3 tü..
 
Okumayalı o kadar çok birikmiş ki hafta sonu...Dün oturdum geçmişi okudum ancak. şimdi de bu sabahtan itibaren yazılanları okuyayım dedim ama bitiremedim ve yazmak için bekleyemedim daha fazla...

Nedir bu etrafımızdaki kara bulutlar anlamadım. Hastalık ayını açtık galiba. Cuma' dan beri ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Mecburen okula gelmek zorunda kaldım ancak zor ayakta duruyorum. Perşembe günü regl oldum çok sancı çektim ve kilomda bol artılar oldu vücudum aşırı su tuttuğu için. Cuma günü de hasta olunca üzerine regl ile birleşince iyice beter oldum. Anlayacağınız zaten son zamanlarda zar zor toparlamaya çalıştığım diyetimi yine bozdum ve bende pekmezler içtim meyveler yedim kendimi toparlamak için. Ancak bu sabahtan itibaren hala iyileşememiş olmama rağmen diyetime yeniden devam ediyorum. İpleri elimden bırakmıyorum çünkü bu diyet benim için bir yaşam şekli oldu artık. Sanırım ben artık s - s&p şeklinde mutluyum. Sistem bu oldu. Normal yemek yemeye döndüğümde resmen mutsuz oldum yahu ! :)

Bu arada bugün okulda başka bir birimde çalışan çok sevdiğim birisi bana mısır püskülü ve kiraz sapını kaynatıp içmemi önerdi. Müthiş ödem söktürücüymüş. Ben bu ay regl olmadan bir kaç gün önce felaket şişmiştim hatta sizlere de yazmıştım. Resmen gözlerimin altı torbacık oldu o kadar ki yüzüm gözüm şişti ödemden. Biraz rahatlamak için mutfağa papatya çayı almaya gitmiştim ki görevliler tesadüfen birisi için kiraz sapı kaynatmışlar. Bana kiraz sapı suyunu iç belki iyi gelir dediler ve ilk defa geçen hafta bu vesile ile denedim...İnanılmaz ama daha o günün akşamına şişiklerim indi ve biraz rahatladım. Sanırım gerçekten oldukça etkili bir yöntem. Şimdi alıp ben de mutfağa koyacağım ve kaynattıracağım. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum kiraz sapını ancak mısır püskülünü denemedim. deneyen varsa tecrübelerden yararlanmak isterim :)
 
kızlar ben dukan araştırması yaparken artık dukan yeni duyurusunda 1 tatlı kaşığı yağ kullanıma izin verdi tarzında bir yazı okumuştum bu gün atak 3 deyim ben 1 er öğün 1 tatlı kaşığı yağ kullandım ama yağ yokmuş..ben şimdi bu 3 günü saymayımmmı:26::26:
 

dogru biliyormussun zaten 2011 deki yapilan guncellemeyle dukan 1 tatli kasigi yag eklemis ..kim soyledi sana olmadigini:26:hem diyelimki yoktu ve yanlislikla yaptim pireye kizîp yorgan yakmak olur seninkisi.


oncelikle gecmis olsun balpamuk umarim simdi daha iyisindir.kendinede sagliginada dikkat et ama diyetinede etmeye calis o kacamaklar vicdan azabina sokuyor adami cunku bir amaca hedeflenmis giderken yoldan cikmak vicdanen rahatsizlik veriyor ..bende sen gibi cok mutluyum halimden hic diyetteyim gibi dusunmuyorum bu benim yeni yasam seklim..
misir puskulu ve kiraz sapi yillardir en iyi odem aticilar olarak gecer birde maydanoz suyu.ben gunde ictigim 3 fincan yesil caya ek olarak mutlaka bir tanede bu karisimdan iciyorum.
 
Son düzenleme:
 
maydonozu kaynatıyormusunuz yoksa kaynar suda bekletiyormusunuz?
 


Geçmiş olsun balpamuk, kışı bitirirken bide final yapar gibi hastalıklar buluyor
Hekrslere aci şifalar olsunn
 
gitim aktardan kefir mayamı aldım geldim.bana küçük bir şişede ayranımsı ılık bişey verdi.bunu aynamış ılımış 1 litre süte ekle mayalanması 1 gün oluyormuş.süzdürme içindeki mayasınıda iç son dibinde bu kavonaz kadar kalınca yine mayla dedi.internette mayasnı veren tortu şeklindeki o boncuk boncuk taneler içindeymiş.yarım su bardağı kadar mayaya 10 lira verdim.gelirken 1 litrede çiğ sütü peynirciden aldım.kaynatım sogumaya bıraktım.ılıyınca mayalıyacağım inşallah.ev işide bugün bitmek bilmedi.çamaşırlar dışarı işleri derken işibi yapıyor bir bırakıyorum ve pazartesiden hoşlanmıyorummmm.
 

balpamuk bende senin gibi agır grip oldum ancak toparlıyorum kendimi , diyete başta devam ettim geçmek bilmedi hastalık o yuzden yine meyve pekmez eksik etme bence daha zor geçiyo 4-5 gün daha dayan derim ben sağlık çok önemli :18:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…