Ev yoğurdunu kullanabiliyor muyuz? yağı kaçtırki ev yoğurdunun dün sütaşın light yoğurdunu aldım ama aslında ev yoğurdu sürekli oluyor dolapta hem de tadı daha güzel geliyor hazır yoğurtlardan.
sütü pek sevmiyorum ama tatlı günüm geldi resmen tarçınlı süt içeyim diyorum ama light süt bulunmuyor bulunduğum yerde bi önerisi olan varmı kızlar?
hala + 1 kg deyim diyete uymaya devam ediyorum.spor yüzünden olduğuna artık eminim birde 5 gündür lavoba yolunu unutum.artık arnım ağrımaya başlayınca ilaç kullanmaya arar verdim.sabah kahvaltı edememiştim öğlen yaptığım mantıyı yedim.içleri açılmadı.açılır diyordum ama açılmadı sarımsaklı yoğurtla güzel oldu.artık sebze günlerinde bile sebze yiyemiyorum.salatanın 2 çatalı yetiyor.meyveyi canım çekmez oldu.bende bugün sütlü kabağımı yaptım 8 kase çıktı.yaklaşık 800 gr kabağı 1 lt sütle pişirip bilendırdan geçirdim.içide 3 aşık kadar tatlandırıcı koydum.sebzeyi böyle tüketeyim.akşamada lorlu köftem var buzlukta onu yerim.kefirim yoğurt gibi tutmuş sabah bir küçük kase yemiştim tarçın ve zencefille karıştırarak.akşamda yerim olmazsa böbreklere iki geliyormuş bugün yenisinide mayaladım bakalım.artıda olsamda önemsemiyorum.çünkü spor yapıyorum.böyle olacağını biliyordum.
aynısorun bendede var ne kullandın ödem atıcı bazen nefesbile alamıyorum şişlikten sakıncası yoksa paylaşırsan sevinirim.
herkese günaydın, güzel günler bol eksiler
evet aynen öyle :) yani dukanın o cümlesinden ben öyle bi sonuç çıkarmıştım. aynı sebzeden her öğünde tüketmeyin diyor.
sebze olarak daha da düşük kalorili şeyler tercih edebilirsiniz belki havuçtan. mesela ıspanağın 100 grı 16 kalori. aynı şekilde taze fasulye ve brokoli 32şer, patlıcan 27, karnabahar 30, lahana 24, kabak 25,yeşil biber ve salata 15er. ama havuç 43 kaloriymiş mesela. hani salatalara belki bi yarım havuç rendeleme şeklinde olabilir ama ana sebze öğünü olarak havuç ya da yüksek kalorili sebzeleri tercih etmeyin bence.
bi de bi kaç msj sonrasında da yazdığınız menüde ve bu menüde zero var. eğer çok kola tutkunu değilseniz sağlık açısından zeroyu da hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim naçizane. ben seyir ortalarında çok sık içiyordum, alıp dolaba koyunca içiliyor çünkü. artık hiç almıyorum, markette önünden geçerken şöyle bi düşünüp taşımaya üşenmiş süsü veriyorum kendime ve almıyorum :) bi de zeroyu azaltın yani, belki sizde de duraklama yapıyor olabilir.
bi de nescafe sütsüz çok acı oluyor biliyorum ama 1 kupa sütle yapmak yerine -eğer tamamını sütle yapıyorsanız yani- 3te 1 süt 3te 2 sıcak suyla yaparsanız sütün etkisini de azaltmış olursunuz, çok az bi süt bile tadının kırılmasını sağlıyor. bi de nesin goldunu tavsiye ederim ben, daha pahalı ama gerçekten tadı farkediyor artık içine ne koyuyorlarsa :) bende süt de duraklama yapıyordu da sizde de yapıyor olabilir belki. duraklama değil de yavaşlatıyor olabilir :)
aklıma gelenler bunlar benim, işe yarar belki diye yaziym dedim :)
Ayyy bi hosgeldin doyen yokmu
Arkadaşlar merak ettiğim bişey var . Ben nescafe yi aşırı derecede sevip tüketirim normalde tabiki 2 si bir arada olanı. Zaten yıllardır çay, nescafe, bitkiçayları vs hiçbirini şekerli kullanmıyorum fakat kafama şu takıldı .
Bu ikisi bir aradalar bizim diyetimze uygun değil mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba canim
ben dukandan once iki ogun bazende tek ogun yemek yerdim..dukanda duraklama olunca tecrubeli arkadaslardan biri az az SIK SIK yememi 3 ana ogunu atlamamami soyledi..o zaman bende dikkate alarak duzenli yapmaya calistim bunu ve duraklamam kirildi.simdi yine kac zamandir istahim yok ve coook az yiyorum ve bende yerimde sayiyorum gercekten.lutfen hepiniz cook dikkat ediniz yeterli protein almaya 3 ana ogunu duzenli yapmaya.acikmamakta kotuye isaret az yemekte..
callatekniği denedim daha önce ama çok fazla kramp geçirmeme sebeb oldu. ertesi günde bütün enerjim tükenmiş durumdaydım. 2.5 yaşında bir oğlum var havalar düzensiz olduğu için evde lesli yapıyorum. hemen arkasınada niveabadynin kalca göbek hareketleriyle tamamlıyorum. umarım faydası olur. havalar güzelleşince alıcam oğlumuda yollara düşücez. hıı yeni gelen arkadaşlar vardı hoşgeldiniz. hep birlikte zayıflarız umarım.
Benimde öyle oldu bırakınca kilo almadım çünkü kilomu sabitledim bie nevi güçlendirme yaptım perşembeleri saf protein günümü ihmal etmedim kilo vermedim ama almadımda.:)şimdi 7kilo verip onuda güçlendirmeyi planlıyorum hepberaber yapıcaz bişeyler inşallah:)en güzeli bütün kiloları verip güçlendirmek ama benim araya hamilelik girdi 14.haftada düşük yapıp kendimi toparlayana kadar zaman geçti Mart oldu..Mayıs'a kadar kilo sorunumu çözmeye kararlıyım tabi Allah izin verirse demeyi unutmamalıyım:)
4 kasımda başladım dukan a
şubat ortasından beri 73-74 arasındayım
Zaten en büyük üzüntüm çkolatalarımdan uzak kalmakÇok yemesem bile özlüyorum. 3. günüm bugün hiç tatlı bişey yemedim ama işten çıkmadan bi tarçınlı süt deneyeyim :)
sen de hoşgeldin o zaman canımmben de yarın başlıcam 4 gün atak yapıcam benimde vermem gereken bi 8-10 kg var. denemediğim şey kalmadı ama nedende bu kez olacak gibi geliyor bana çok ince ayrıntılar var o yüzden burda baya deneyimli arkadaşlar var doğrularımızı yanlışlarımızı onlardan öğreniriz, ben kitabı sipariş ettim, yarın elimde olur diye düşünüyorum kitabı hatmetmem lazımmmm
Canım halk marka ve bimin yarım yağlısı var...bide ben hep ev yoğurdu kullanıyorum...
Abla şu kırmızı çayı denemelisin???hem ödeme hem de tuvalete birebir bence...tatlandırıcın takita ise ishal olursun..bide kızlar şu takita tatlandırıcının içinde aspartam ve en doğal tatlandırıci splenda ve stevea bunu yazdım çünkü aspartam çok zararlı üzerinde yazmış içerir diye.splenda pahalı ama doğalCanım spor yaptığın için mi artıdasın kas şişmesinden dolayı mı 1 kaç gün sonra eksileri görürsün diye düşwünüyorum. bende hergün yarım saat olmak üzere haftanın 5-6 günü spora gidiyorum acaba bende de mi bu şekilde olur.
Abla şu kırmızı çayı denemelisin???hem ödeme hem de tuvalete birebir bence...tatlandırıcın takita ise ishal olursun..bide kızlar şu takita tatlandırıcının içinde aspartam ve en doğal tatlandırıci splenda ve stevea bunu yazdım çünkü aspartam çok zararlı üzerinde yazmış içerir diye.splenda pahalı ama doğal
Evet evlat önemli benimde 2çocuğum var 3.öyle oldu hayırlısı inş bidaha yaşamam kilolarımı verince tekrar deneyeceğimbir arkadaş daha sormuştu inşallah o da okuyordur.umarım ilaç ismi paylaşmak sakıncalı değildir. ismi lasix .40 mg.haftada bir çok şiş hissettiğinde alabilirsiniz.fiyatı da 2,5 yada 3 tl falan
sebze önerilerini not ettim canım havuç konusunda haklısın.light peyniri kestim çünkü tahminimden daha yağlı olabiliyorlarmış.zeroyu da kestim yine bir arkadaş uyardı beni sağ olsun.zaten şekersiz diyorlar ama valla daha şekerli geliyor bana.döktüm lavaboya zaten.neskafe desen zaten evde hazırlarken gold la hazırlıyordum kahveyi.son bir parmak kalaya kadar su sonra az soğuk süt ekliyordum yani koyduğum süt belki 3 yemek kaşığı kadardır.beni okulda içtiğim hazır paket 2si 1 aradalar yaktı.içmez olaydım.ama neskafeyi bıraktım artık.çok canım isterse dediğin gibi az sütle gold la evde hazırlıyorum.
anlayacağın önerilerinizi can kulağıyla dinliyorum ve uyguluyorum.inşallah yarın sabah hepimiz güzel sonuçlar alırız.çok sağol..
hoş geldin arkadaşım
aman uzak dur.koca 6 günlük atakta bilmeden içtiğim o 2 si 1 aradalar bana sadece 1,400 verdirdi.evimizde mis gibi azıcık light sütle yapalım kahvemizi.
yeri gelmişken sorayım.seyirdeyim şimdi.yeterli proteinden kastınız ne kadar miktar olarak..
callanetics mi demek istedin?öyleyse eğer harika bir spor o.ben onunla bir ara çok incelmiştim.
geçmiş olsun Allah yaşatmasın bir daha.benim de 15 haftalıkken karnımda ölmüştü.ama şimdi iki kızım var Allah onlara sağlıklı ömürler nasip etsin.inşallah siz de hayırlı zamanda hayırlı evlatlara sahip olursunuz
Abla şu kırmızı çayı denemelisin???hem ödeme hem de tuvalete birebir bence...tatlandırıcın takita ise ishal olursun..bide kızlar şu takita tatlandırıcının içinde aspartam ve en doğal tatlandırıci splenda ve stevea bunu yazdım çünkü aspartam çok zararlı üzerinde yazmış içerir diye.splenda pahalı ama doğal
Noora donbul ablaya yazacaktım alıntı yapamamışım acemilik işte neyse:)sanada abla demiş bulundum kusura bakma artık...
kırmızı cayın tarifffffffffi ni verin lütfeeeeeeeeeeeeeeeeen
Kesinlikle içinde aspartam barındıran şeyleri tamamen hayatımızdan çıkartmalıyız. Tatlandırıcıları vs de ona göre seçmeliyiz. Aspartam uzun süreli ve sık kullanımda sağlıklı insanda böbrek rahatsızlıklarına yol açıyor.
şu kırmızı çayın tarifi bir daha verebilirmisiniz.
yaa niye kimse bana cevap yazmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?