Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tabii hemen yazıyorum
9 yk yulaf kepeği galeta karışımı seyirde günde 3 kaşık öneriliyor.yani bu ekmek 1.5 günlük ekmeğiniz
1 yk mısır nişastası
2 yumurta
1 kabartma tozu
biraz tuz
2 yk light yoğurt
6 yk light süt

önce yumurtaları çırpıyorum sonra yoğurt, süt en son yulaf kepeği galeta karışımı ekliyorum tabii kabartma tozu ve tuzu da ekleyip karıştırıyorum yarı akışkan bir karışım oluyo kek gibi. sonra uzun bir kek kalıbım var altına yapışmadığı için hiç yağlamıyorum
üzerine de çörek otu serpip 180 derecede 25 dk pişiriyorum
bu kadar basit canım

çok teşekkür ederim biraz fazla soru sordum ama :) son soru sadece yulaf kepeğiyle yapmak istesem kaç kaşık koymalıyım peki?

merhaba kızlarrrrr umarım herkes ıyıdır ve bol bol eksılerdedır.ben bırkac gundur cok yogunum,ara ara gırıp butun yazılanları okudum ama hep sayfaları bıtırmekle ugrasırken yazacak fırsatım kalmadı benım duraklama devam edıyor,bu bırkac gunluk yogunlugum nedenıyle kacamak yapmasamda tam herseye dıkkatte edemedım,yesıl cay bol su ac kalmama vs gıbı bugun ipleri elıme aldım tam gaz yola devam :) bu arada benım hala kepeğim yok ben kktc de yasıyorum ve benım yasadıgım sehırde sadece 1 yerde bulabılıyorum orasıda hafta 1 tr den gelen ürünler arasından cıkarsa bulunuyo yoksa yok daha bana denk gelmedı bugun yenı bı posta mal gelecekmıs bakalım iş cıkısı bakıcam,bugunde bulamazsam tr den aılem alıp kargoyla gonderecek artık 2-3 paket kepek için insanı ne hallere sokuyo bu marketler

8 yk kaşığı koyabilirsin süt oranını 4 yk na düşürürsün mısır nişastasını da 2 yk na çıkarırsın
ama bu senin 4 günlük ekmeğin olur çünkü seyirde 2 günlük yulaf kepeği hakkımız var.
8 yk dan daha düşürürsen de kabarmaz çok ince olur canım

herhalde 3 gunluk ekmeginiz dicektin:) yanlis yazdin.

yaaa evet karıştırdım çünkü kardeşimle birlikte tüketiyoruuz bizim 1.5 günlük ekmeğimiz oluyor

çook teşekkür ederim canımm :) öptüm çookk çookkk :)

arkadaşlar sorularımı cevaplayacak hayırsever bir dukandaş arıyorum lütfennnn yardımm bir de seyirde de her gün yulaf kepeği yiyor muyuz?

bu yulaf kepeğini öğrendim ama galeta karışımı demişsiniz ya galeta karışımı ne oluyor? :26:

herkese selamlaar, güzel haftasonları hepinize

bende krep yapıyorum ama gitmiyo bi türlü bi de bunu deneyim bari teşekkür ederimm

krebi nasıl yapıyosun bilmiyorum canım ama ben sana alternatif bi krep tarifi veriym denersin belki :)
ben normalde ekmek yapıp ondan da tost yapıyodum kepekle ama 4 gündür bu tarifi yapıyorum ve çok memnunum bıkmadım da:) krepten ziyade ayvalık tostu ya da kumru benzeri bi tadı oluyor.ekmek yapmaya üşeniyorum artık :)

1.5 yk yulaf kepeği
2 yk süt tozu
1 çk kabartma tozu
bi çimdik tuz (önce bunları karıştır kendi aralarında)
sonra
1 yumurta
yarım çay bardağı süt ekleyip çatalla krep ya da omlet gibi çırp.

çok küçük olmayacak bi tavayı 1 tatlı kaşığı ile yağla, (hatta teflon tencerede bile yapabilirsin)
yüksek ateşte olan tava kızınca bu karışımı dök. tavayı biraz sallayarak eşit dağılmasını sağlayabilirsin.
karışımı döktükten sonra altını biraz kısıp arasına koyucaan malzemeleri hazırla. ben dukana uygun kaşar sosis beyaz peynir hindi füme ve bazen de reçel koyarak yapıyorum. (tabi buna göre gün içinde başka 1 tk yağ kullanmıyorum ya da kaşar ya da sosis çok tükettiysem diğer yediklerimden sınırlı izinli olmamalarına dikkat ediyorum duraklama yapmasınlar diye.)
sen onları hazırlarken krebin bi tarafı pişmiş olacak zaten, üstünün göz göz olmasından anlayabilirsin piştiğini.
krebi çevirip pişen tarafına hazırladığın malzemeleri koyuyosun. arka tarafı da pişince yarım ay şeklinde kapatıyosun. biraz da bastırırsan kaşar erir malzemeler birbiriyle karışır ve daha güzel olur. eğer yememiş olsaydım fotosunu da eklerdim ama çoktan yedim :)
kahvaltıda ya da öğle yemeğinde tüketirsen sosis vb gibi izinli şeylerin hazmı daha kolay oluyor, o yüzden en azından bu tarifi geç saatlerde tüketmemeye çalış :)

bi kaç gündür benim ekmek yapmaya üşenmelerime ve ekmekten sıkılmalarıma hızır gibi yetişti bu tarif. isteyen deneyebilir

kızlar bu kilo çizelgesini nasıl güncelliyoruz??? tickerflory ye girdim ama ne yaptıysam olmadı çok soru sordum ama de mi :26:

aaaah ahhh.. bunu sorduğunuza göre kitabı okumamışsınız inşallah ben yanlış dşünmüşümdür de okumuşsunuzdur, okumadıysanız mutlaka en kısa zamanda alıp okuyun :) eşinize de rehberlik etmeniz gerekiyodur çünkü muhtemelen :)
seyiri 1 protein+sebze günü 1 saf protein günü şeklinde uyguluyoruz. 1saf pro 1 prosebze ya da 5 safpro 5 prosebze şeklide uygulayabilirsiniz, hangisi kolay gelirse size. saf protein günlerinde sebze tüketemiyoruz ve sebzeprotein günlerinde de proteinin 3te2 sebzenin 3te1 oranında olmasına dikkat ediyoruz. her gün 2 yk yulaf kepeği ya da 3 yk yulaf kepeği galeta karışımı tüketme şartı var. 30 dk yürüyüş ve 2 lt suyu da unutmayın, başarılar

arkadaşlar sorularımı cevaplayacak hayırsever bir dukandaş arıyorum lütfennnn yardımm bir de seyirde de her gün yulaf kepeği yiyor muyuz?

ezmeden cok yememissin, eger icinde yag yoksa, genelde olur ezmelerin icinde, protein gunlerinde o kadar domatese izin var, biber icin ayni seyi diyemeyecegim. soganda kullanabiliyorsun. yani cok buyuk kacamak degil, yag yoksa.

cecil peynirlerinin yag orani cok fazla oluyor, ben de simlanin sozunu ettigi civil peyniri ile cecil peynirini karistirmistim, yag oranlarina bakiyorum gayet yuksek, alla alla demistim, neden yagsiz diyo bu peynire. ama bahsi gecen civil peyniri cecil degil. yani ataga uygun degil.

Atak ve seyir evresinde izin verilen yag orani maksimum %3 sut urunleri icin. Seyir evresinde yanliz tolere gida olarak 40 gr %7 yagli peynire izin var. Gunde iki tolere gida hakkiniz var.

cevap için teşekkürler ben kitabı okudum aslında da netten diyete uygun menüler araştırdım hepsinde sebze protein karışıktı ondan kafam karıştı acaba kitabı yanlış mı algılıyorum diye şimdi doğru algıladığımı tescillemiş bulunuyorsun tekrara teşekkürler ben günlük 1.5 en az su olarak tüketiyorum buna ayran+çay+kahve dahil olunca 2.5-3 lt oluyordur sanırım bir de günlük 40-50dk kondisyon bisikletine biniyorum en az 30dkda yürüyüş yalnız ne yaptıysam light yoğurt ve light süte eşimi ikna edemedim bu yüzden bunları yarım yağlı tüketiyoruz :18: şu ana kadar kilo vermede sorun olmadı umarımda olmaz yulaf kepeğini yoğurtla tüketiyorum halen alışamadık ya işte böylee
yani ben çok da büyük hata yapmadım değil mi çeçili de çok az yediğim için kendimi azcık affediyorum cevap için çooookkk teşekkürlerrr

önemli olan 100grdaki yağ değerinin %2den yüksek olmaması, eğer besin değerlerinde %2 ve altı yağ içeriyorsa yarım yağlı da kullanabilirsiniz ki bende yarım yağlı kullandım hep. duraklama yaşarsanız lighta geçiş yaparsınız, bütün kozları diyet başında kullanmamak daha bile iyi olabiliyor yulaf kepeği için bloglara bakmışsınızdır, simla ilkay ve edanın blogları şahane gerçekten. öyle bi derya ki bi dalsanız çıkamazsınız, keşke daha fazla yulaf hakkımız olsaydı dersiniz :) işkence etmeyin kendinize de yulafı daha lezzetli tüketin bence :13:

ben keşke diyorum mesela şu an yulaf hakkım bitti ama canım acaip tatlı istiyor.helva yapasım geldi de kepek hakkım yok... 1 kaşık fazla olsa ne olur ki? sütlü tatlı yapamam,mısır nişastası kullanamam şimdi.yumruktayım da..

harika bi tarif yarın bunu yapıcam ellerine sağlık :) teşekkür ederim cevabın için :)

Slm kızlar bugün ben de protein günü yapıyorum :) vücudu bazen şaşırtmak gerek :)

güzel bir tarif not aldım sağ olun

arkadaşlar cevap vermiş gerçi ama bence yapılması gerekenler yapılmayınca değil dukan her diyette geri kilo alma oluyor.bence yulaf kepeği ve saf protein günlerini atlamışlardır.

tarifleri çeşitlendirmek monotonluğu önlüyor sanırım.daha seyirde 6. günü sıkılma başlamadı daha

siz de yaptığınızın dukan alternatifini yapın bence.dukanda balkabağı tatlısının bile tarifi var.keşke bilseydiniz ailece yerdiniz tatlınızı.siz dukan usulü onlar klasik tatlıyı..

bugün erken kalkmama rağmen hala sporumu ve kahvaltımı yapmadım.ablamla küsüm.salonda sessizce oturup işe gitmesini bekiyorum yüz yüze gelirsem kızarım yine sanırım gidiyorrrr

artık yulaf kepeği yemek istemiyorum midem almıyor,bulanıyor her yediğimde hele kokusu allahım resmen işkence yemesem kilo vermez miyim

tatlılarla yada poğaça olarak kullanın kepeği.tadını almazsınız o zaman.

ben çok yeniyim diye cevaplamadım.yanlış bilgi vermek istemem.

bu yulaf kepeğini öğrendim ama galeta karışımı demişsiniz ya galeta karışımı ne oluyor? :26:

bi sade yulaf kepeği satılıyor bi de yulaf galeta karışımı.ama kepekten 2 kaşıksa galeta karışımından 3 kaşık tüketebiliyorsunuz.sanırım galeta karışımının protein oranı daha fazlaymış.

kızlar bu kilo çizelgesini nasıl güncelliyoruz??? tickerflory ye girdim ama ne yaptıysam olmadı çok soru sordum ama de mi :26:

ben de başarılı değilim bu konuda her defasında yeni hazırlıyorum hem şeklini de değiştirmiş oluyorum güzel oluyor.

sanırım olmaz dah yeniyim ya alternatif üretemiyorum size üzgünüm.ben de 2 kaşık hakkımı sabah ekmekle tüketiyorum diye başka bir tatlı yada tuzlu yapamıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…