Sabahtan güzel başlayıp akşama doğru uzun vadede sabrımın sınanacağı haberlerini alınca kararan bir gün geçirmiş bulunmaktayım. Sinirler biraz gerildiği için bugünü dukana aykırı bir gün olarak geçiriyorum arkadaşlar devamlı yiyen birisi olarak maalesef yaklaşık 5 saattir midem hiç bir şey kabul etmiyor ve ...
Neyse yapacak birşey yok.
Elime Dukana ilk başladığım zamanlarda tuttuğum notlar geçti ay ben o zaman ne kadar az yiyormuşum ya ataktan sonra cidden az yemişim ben:26: (ayy geldiler bunlar ne güzel moral oldu) birde cidden iki haftaya bir ödül olarak kullanıyormuşum sınırlı izinlileri şimdi kendi kendime bir çıkarım yaptım arkadaşlar. Geçen birkaç haftada da yaşadığım yavaş kilo vermelere istinaden.
- Dukanla az yeme psikolojisini ortadan kaldırmak gerekiyor zaten heryerde bas bas bağırıyorlar çok protein alın diye işte ben önceki hallerimle şuanki halimin orantısını yaptığım zaman ben hala çok şükür güzel kilo veriyorum şuanki kilomun ideal vki me yakın olduğunu göze alacak olursak şuanki verdiğim kilolarla ilk başlarda verdiğim kilolar arasında hiçbir fark yok o zaman ne yapıyoruz ÇOK YİYORUZ (tabi müsadelileri çok yiyoruz)
- Bol bol yeşil çay içiyormuşum, birde daha o zamanlar yeni yeni alışıyordum yeşil çaya asla ağzıma sürmezdim şimdi habire bitki çayı aranıyorum normal çaya kahveye bağımlılığım kalmadı ki akademik personelim bu iki olaya bağımlılığımız müsadenizle biraz fazla gece gündüz demeden filtre kahve içerdim ben, çayında açığına kızardım katacaksan memur çayı olsun diye çekişirdim çaycı ablamıza şaka yollu.
- Süt ve süt ürünleri hala aynı oranda tüketiliyor. Peynir canavarıyım her türlüsü özenle mideye indirilir.
- 20-30 dakika yürüyüşe mızıldanıyormuşum yoruluyorum diye ama şuanda haftada iki gün yüzme yada squash arta kalan zamanlarda yürüyüş yapıyorum.
- O zamanlar belim yüzünden rahat eğilip kalkamazdım şuan eşimin tabiriyle karınca gibi habire ayaktaymışım.
- Kepeği uzunca bir süre krep olarak tüketmiştim. Şimdi sabah sandviçlerim ve kurabiyelerimle mutluyummmm.
- Ve hiiiç kaçamak yapmıyormuşum asla asla asla diyormuşum. Hoş şuanda da öyle abartı bir kaçamağım yok ama olsun yinede az biraz tatma olayları gerçekleşmiyor değil hani.
- Birde neyi farkettim biliyormusunuz kitabı okuyup bu diyeti yapmak tamam biryere kadar gider ama forum olmadan bu diyeti yapmak imkansız gibi birşey ya teşekkürler 26 kasımdan beridir çıktığım bu serüvende hakkından faydalandığım bütün arkadaşlarıma. Helal edin emiii.
Bizimle başlayıp güçlendirmeye geçenler de var yarı yolda bırakanlar da.. Diğerleri zaten buralarda..
Sen öncelikle sağlığını kontrol altında tutmaya bak..
PS günlerinde sebzeyi ihmal etme, bol bol su, yeşil çay ve bir de yapabilirsen vitamin desteği de al mutlaka..
Eki Görüntüle 668080 Eki Görüntüle 668081 Eki Görüntüle 668082 Eki Görüntüle 668083
Kızlar işte dünkü lorlu kurabiyemin, çaylı kekimin ve dukan ekmeğimin (ramazan pidesi de diyebiliriz) fotoğrafları... Teşekkürler Lisabella sonunda yükleyebildim sanırım
vitamin ne almalı acaba ?öneri var mı? kitaptan da çok hatırlamıyorum..
Rica ederim canimEki Görüntüle 668080 Eki Görüntüle 668081 Eki Görüntüle 668082 Eki Görüntüle 668083
Kızlar işte dünkü lorlu kurabiyemin, çaylı kekimin ve dukan ekmeğimin (ramazan pidesi de diyebiliriz) fotoğrafları... Teşekkürler Lisabella sonunda yükleyebildim sanırım
Eki Görüntüle 668080 Eki Görüntüle 668081 Eki Görüntüle 668082 Eki Görüntüle 668083
balpamuk rica etsem kurabiyeyle kekin yanındaki açık renk ekmeğin tarifini verebilirsin :) ebnde yaptım ama pek böyle olmadı kurabiyemle ekmek
Hahahahahah Meloo güldürdün beni :))))) O açık renk ekmek dediğin benim ekmeği fırında fazla unutup azcık yakmadan önceki haliLorlu Kurabiye tarifi daha önce de verilmişti, ekmeği de scholarppty' nin verdiği tarifle yaptım aslında winnie paylaşmıştı bu tarifi. Yahu şu rumuzları yazmakta ne zor oluyor. Ben 2 tarifi de aynen paylaşayım;
LORLU KURABİYE
-4 yk lor
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-yarım paket kabartma tozu
yumurtanın beyazı ve diğer malzemeleri karıştırılarım.yağlı kağıt serilmiş borcama kurabiye şekli verip dizelim.8 adet çıkıyor.yumurta sarısını üzerlerine sürelim.175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
DUKAN EKMEĞİ
Malzemeler
9 yk yulaf kepeği galeta karışımı (yulaf kepeğide koyabilirsiniz aynı ölçüde)
15 yk süt
1 paket instant maya
2 yumurta (sarılardan biri üstü için)
tuz
4 yk süt tozu
Hepsini bir kaşık yardımı ile karıştırın ve 30 dk mayalanmaya bırakın, elinizi ıslatarak 6 eşit yuvarlak parça yapın ve şekli oluşturun, sonrasında 150 derecede pişirin tamamen kabardıktan sonra yumurtasını sürün
afiyet olsun
herkese günaydınlaaar
mmmm enfestoyeni kahvaltı yapmama rağmen acıktım resmeen ellerinize sağlık
keki de rica etsek :)
kurabiye ve keki 2 ölçü mü yaptınız acaba? bu kadar malzemeyle benimkiler hiç bu kadar bereketli olmuyolar da :)
devam edeceksin demek seyire buğdaycım..hadi kolay gelsin..ben bu hafta 79 görursem çıglık atıcam vallahi
Cünkü hic kepek tadi gelmiyorbu işte bu
lina kepekten bıkmıştım yenı bır yol açıldı sankı tarıfınle..
Mmm nefis görünüyor, ellerine saglik canim.Eki Görüntüle 668080 Eki Görüntüle 668081 Eki Görüntüle 668082 Eki Görüntüle 668083
Allah razı olsun lisacım seviyorum seniaglama kiyamam,ben kendi adima soyleyeyim inan gormedim sorunu canim..tam olarak anlamadim sorunu iki yemek yapmaktan kurtulmak istiyorsun hakli olarak guclendirmede bircok avantajin olacak o zaman esinle birlikte yiyebileceginiz seyler secebilirsin.suan bile aslinda bunu yapabilirsin ben inan genel olarak birlikte yiyecegimiz seyler hazirliyorum.kitapta guclendirme evresinde acik acik neleri tuketebilecegimiz yaziyor .oraya bir goz at istersen birde simladan yaptigim su alintiyi okursan sana yardimci olacaktir..yine takilirsan daha acik sorarsan yine elimden geleni yapmaya calisirim:
-1.KISIMda hafta da 1 öğün ödül yemeğiniz var.O öğünde istediğiniz her türlü normal insan yemeği serbest:)Şöyle bir kural var:1 tabak başlangıç yemeği-1 tabak ana yemek-1 tatlı-yanında 1 kadeh şarap da olabilir.Asla 2. tabağı almamalısınız.
-Haftada 1 öğün nişasta öğünü.Yani kurubaklagil,makarna,patates,pirinç,bulgur vs bu öğünde yenebiliyor ama asla yağ konmayacak.Miktarları kitapta yazıyor.
-Haftanın 6 günü 1 porsiyon meyve (1 tane değil,1 porsiyon.Porsiyon listesi ekliycem daha sonra)
-Haftanın 6 günü 2 dilim (50 gr ) tam buğday ekmeği
-Haftanın 6 günü 40 gr orta yağlı peynir
-Ve haftanın 6 günü sebze+protein günü….
-Ee peki noldu 7. güne? O tek bir günde (ama haftanın hep aynı gününü seçin) saf protein günü yapıyorsunuz.Ve tüm haftayı dengeliyorsunuz.O gün sebze,ekmek,meyve,yarım yağlı peynir,ödül,nişasta vs yok.Safi protein yiyorsunuz.Hatta yediğiniz balıkların yağsız olmasına ve süt ürünü tüketmemeye çalışın ki etkisi büyük olsun.
-Yulaf kepeği konusu biraz karışık 2 veya 2.5 kaşık tüketeceksiniz.(Amerikan sitesinde 2-İngiliz sitesinde 2.5 kaşık yazıyor,yorumlar farklı olabilir dendi niye diye sorduğumda.Ben de ilk kısımda 2 kaşık yemeyi tercih ettim)
-2.KISIMda işler daha da güzel.Ödül öğünleri haftada 2 ye çıkıyor.
-Nişasta öğünleri de 2 tane.
-Meyve 2 porsiyona çıkıyor.(Eski kitaplarda tüm güçlendirme için 1 yazar.Bu yeni bir güncelleme)
-Tolere gıdada da değişiklik var (o kısma bakınız)
-Diğer kurallar aynen geçerli.
-Kepeği de 2.5 kaşığa çıkardım ben.Böylece her iki memleketin Dukan sitesindeki öneriyi de kullanmış oldum:)
Haftada 2 günde ödül öğünü,2 günde nişasta öğünü,1 günde de saf protein günü olunca geriye 2 güncük normal gün kalıyor ki arada kaynayıp gidiyor:)Hergün bir aktivite anlayacağınız.
canim,karin genelde aciktiginda guruldar ilk sebebi ac kaliyor olabilirsin .diyette oldugumuzdan eskisinden daha az yiyor ve acikiyor olabilirsin o yuzden yeterli yemeye calis.eger tokken gurulduyorsa bunun bazi sebepleri vardir;mesela gaz yapan yiyecekleri fazla tuketiyorsundur,lifli sebzeler,kepek yapiyordur,hava yutuyorsundur...eger tokken guruldama varsa sunlara ozen gostermeye calis:kızlar birşey soracagım 2-3gündür bir sıkıntım var sürekli karnım gurulduyor çok can sıkıcı bir durum neden oluyor olabilir ve çözümü var mı lütfen yardım
caniiimAllah razı olsun lisacım seviyorum senianlaşılan güçlendirmede de yağ kullanımı 1 kaşığı geçmiyecek ben onu sormak istedim normal yaglı bir sebze yemeğinde bir tabağ düşen yağ oranı ne kadar olur ki, yağ ile ilgili bir bilgi yok 2 kaşıga geçseydi bari
teşekkurler cnm aynen oyle ben de şimdiden bilgi toplamaya çalışıyom ben de seyiri uzatıyorum hedefimi 53 yaptım bakalım çok zorlamıyacamcanim,karin genelde aciktiginda guruldar ilk sebebi ac kaliyor olabilirsin .diyette oldugumuzdan eskisinden daha az yiyor ve acikiyor olabilirsin o yuzden yeterli yemeye calis.eger tokken gurulduyorsa bunun bazi sebepleri vardir;mesela gaz yapan yiyecekleri fazla tuketiyorsundur,lifli sebzeler,kepek yapiyordur,hava yutuyorsundur...eger tokken guruldama varsa sunlara ozen gostermeye calis:
yemegini uzun uzun cigneyerek yut
gaz yapan yiyecekleri az tuket(sut,lahana,karnibahar...)
cola falan iciyorsan daha az ic
iceceklerini bardakla icmeye calis pipetle degilde
eger bunlara ragmen gecmezse gastro ya gorun canim.....
caniiimbende seni seviyorum aslinda evde yaptigin yemeklerede az yag kullanmaya basla ben oyle yaptim mesela.onceden koydugum 3-5 kasigi 1-2 ile sinirladim..kepek gibi hesap et bunuda 4 tabaklik bir yemege 4 kasik yag koysan tabak basina 1 kasik duser.sen normal esinin yiyecegi sekilde hazirlar kendine mumkun oldugunca yagsiz kismini alirsin.cok az limon sikabilirsin limon yagi cozer.bir bakayim daha baska birsey bulursam paylasirim canim..bide hangi evredeysek onunla ilgili daha cok bilgiye sahip oluyoruz ya guclendirmeyede artik yavas yavas yogunlasmak gerekiyor az kaldi sonucta
evet canım,hedefi 53 e indirdim.36 beden biraz dar geliyor çünküve gardırobum 36 bedenle dolu tekrardan yenilemek biraz fazlaca masraflı olur hem zorlanırsam vermekte güçlendirmeye geçerim ama. şimdilik fena gitmiyor
az kaldı 79a..çığlığın yakındır yani
keke bayıldımmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?