Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

dışarda hava çok güzel çıkıp biraz yürüyeyim.geçmişi bayağı okudum ama daha var.dönünce okurum.şimdi sıpaları mutlu etme zamanı

Bugun saf protein yap kaldigin yerden devam et..

Günaydın Kızlar iyi pazarlar

Ev işleri, çoluk çocuk ve güzel havalarda gez dolaş derken pek uğrayamaz oldummm buralaraa..
Nasılsınız bakalım umarım herşey yolundadır..

Gelmişken dün yaptığım tarifi de sizlerle paylaşayım..

Kahvaltı sonrası elimde kalan yumurta sarılarını değerlendirmek için ailecek yiyebileceğimiz bir tatlı düşündüm..
Mısır nişastası da kullanmak istedmedim ancak siz elinizde jelatin yok ise mısır nişastası ile de deneyebilirsiniz, ancak nişastalı hali malesef bu kadar masum olmayacaktır. :26:

Çilekli Dondurma :131:
3 yk Süttozu
1 yk Toz Jelatin
3 yk Toz Tatlandırıcı
1 çk Saf Sahlep
2 Yumurta Sarısı
2 su bardağı Süt
3 damla Vanilya Aroması
3 damla Çilek Aroması

Süt, süttozu, jelatin, sahlep ve tatlandırıcı küçük bir tencerede pişirilir..
Kaynamaya yakın altı kapatılıp karıştırılırken önceden çırpılmış 2 yumurta sarısı dikkatlice ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Tercihen çırpma teli ile daha köpük köpük bir görünüm elde edebilirsiniz.
Bu aşamada aromalar da eklenir..
Ve yumurta pişene kadar yaklaşık 2 dk karıştırmaya devam edilir..
Ocağı açmıyoruz aman yumurtamız kesilmesin..

Pişirme işi tamamlandıktan sonra küçük muffin kalıplarına boşaltıp burada soğutuyoruz..
Ben bu aşamada küçük küçük doğradığım 1 küçük çilek de ekledim

6 küçük muffin(dondurma için) ve 2 tane de orta boy kasede muhallebi çıktı..

Oda sıcaklığına geldikten sonra önce buzdolabında arkasından da buzlukta bekletebilirsiniz..

Muhallebi için biraz sıvımsı olsa da yine de kaşıkla yenilebilecek kıvamdaydı..

Ama dondurma şekli mmmmhhhhmmm muhteşemdii :125:

Görüntümüz biraz acele çelikdi, malum dondurmaları yemek için yanımda zıplayan bir cavar vardı

Afiyet Olsuuun

çok güzel görünüyorlar afiyet olsun....

Felix öncelikle hoş geldin..
Anladığım kadarı ile senin sadece bölgesel sorunun var..

Kitabını okuyup testini yaptın değil mi arkadaşım?
Çünkü 1.72 boya 55 hedef biraz az geldi sanki de? :18:

Tera hoş geldin.. Diyetin ilk gnlerinden kaçamak yapmak bu diyet için affedilebilir bir şey değil malesef ki..

Atak yaptıkça bünyenizi yoracak ve bu diyetten sonuç alamayacaksınız..

Kitabı okuyup iyice araştırma yapmanızı sonra tekrar eğer dukan size uygun ise diyete başlamanızı öneririm.

Maalesef katı kuralları olan zor bir diyet.. Ve sanıldığının aksine diğer şok diyetlerden çok daha farklı işliyor..

Kitabınız okuyup testini yaptınız değil mi??

günaydınlarrrrr...nasılsınız kızlar inş. iyisinizdir bir haftadır sadece yazılanları takip etmekle yetindim pek foruma girip yazamadım ama bu süre içinde çok iyi anladım kii burasıııı temel motive kaynağımmış seviyorum sizi bir haftadır sabit kalan kilomu kırdımmm bugünnn 69 oldummm çok mutluyummm hayatımda belkide gördüğüm en az kilommm ben kiloyu aldımmıda genel alırım verdimmide genel gider ama sanki göbekde kaldı azıcıkk lisa ablamın önerdiği bir yoğurt kürü vardı tadının pek benim tüketebileceğim gibi olmadığını düşündüm ve sade yoğurt yemeyee başladım sabahları aç karnına inş faydasını görürüm birde mekik çekiyorum göbüş içinn düğünüme çok az kaldı vermem lazımmsu son 9 kiloyuu dukan amcanın hedefine (64) düşşsemde yeter o öyle dediyse vardır bir bildiği değil migüzel bir pazar günü ama ben evde tıkılıp kaldımmmm eeeeee ne yapmak lazım kendimi temizliğe verdimmm şimdi sıra ütüde ütümüde yaptımmı yarına hazırlıkhepinize mutlu ve eksili günler diliyorumm cici kalınn

Iyi pazarlar kizlar
bugun sizlere tatil ama ben Dubai'de yasiyorum ve burda hafta tatili Cuma gunu baslayip Pazar gunu son buluyor, hala alisamadim.
Diyete son gaz devam ediyorum hedefe 1 kilo kaldi ama Lisa'nin onerisi ile guclendirmeye eksi 1-2 kilo girmeyi dusunuyorum.
Bu hafta benim regly haftam zaman olarak gecikmedi tam zamaninda basladi fakat o kadar az ki 5 gundur devam ediyordu ama normal ped bile kullanmadim
anlicaniz o kadar az 5 gundur gunluk ped kullaniyorum ve artacak diye bekliyorum ama bugun artik hicbirsey gelmiyor bitti heralde.
Bu durum beni biraz endiselendirdi acikcasi, forumlarda dukana baslayip regly olamayanlari okumustum bende ne oldum ne olmadim arada birsey
Benzer bir tecrube yasayan varsa lutfen paylassin

hazir baslamisken bu gun yediklerimi ve yiyeceklerimi paylasayim
ac karnina 1 avuc gojjy berry ve 2 brd.su
Sabah, Yulaf kepegi galetasi, peynir, hindi jambon, cay
arada sutlu kahve
Oglen, 2 yumurta ile yapilmis cilbir (ama kendimi hala ac hissediyorum ve bira yogurt yiyecegim)
Aksama firinda besemel soslu tavuk yapicam ilkay'in tariflerinden cok guzel gorunuyordu bende denemeye karar verdim

Bu gunluk benden bu kadar kizlar hepinize bool eksili gunler diliyorum
38:38

biraz yürüyüş biraz alışverişten sonra eve döndüm.küçük kızımla yürüdüm.biraz meyve biraz peynir alıp geldik.bu memleketin peyniri mükümel ötesi lezetli.dogunun örgüpeyniri ve otlu peynirinden sonra trakya bölgesinin peyniri peynir zevkimin arasına eklendi.ben sofrada peynir olmadımı sofrayı boş zannederim.sofrada peynir taze soğan nane maydanoz roka bunlar olacak gerisi sofra süsü benim için.zevkim bukadar basittir.çok karışık yemeyi sevmem.akdenizli olduğum için yeşilik bizim olmasa olmazım.ama burada tarım çok iyi yapılmasına rağmen mersin yada izmirdeki gibi yeşiliğin tadı yok.nanesi su nanesi denen bir cins yiyemiyorum.çok nadir bizim nanemiz gibi nane bulabiliyorum.ama çok güzel ayçiçeği yetişiyor.domateste güzel ama salatalığı çok kötü.toprak çok verimli ama herşey tam tadında yetişmiyor.ben geçensene lojmanın bahçesine domates patlıcan biber maydanoz ve roka ektim.domate ve patlıcan kısır çıktı.diğerleri yetişti küçücük bahçeden biber ve rokayı çok topladım.busene tayinci olunca ekmedik diğer komşulara bıraktık.bir çifliğim olsa hayvanlarımı beslerim.kendi sütümü toplayıp peynirimi yaparım.sebzemi yetiştirip kurutup konservemi yapardım.hepsi hayal tabiki.şimdi bir ineğe bakıp beslemek kolay deyil.dayımlar ve teyzemler tarım ve hayvancilikla uğraşıyorlar.küçüken yazın onların yanına uğradığımda hayvan bakımında ve tarlada yardıma çalışırdım.benimle dalga geçerlerdi.tabi el acemi olunca ürün toplama işinde onların ancak eylence kaynağı olurdum.şimdi yaş 42 olunca öz toprağını istiyor.bu dediklerimi yapmak için kurulu bir düzenim yok ancak yaylada biryer kiralayıp yazı geçirebiliriz.eşimde benim kafadan.yaylada yaşarken yürüyüş yapabilir hatta birkaç küçükbaş ve tavuk besleyip mini bir yeri ekebilirim.böylece ruhumu tatmin edebilirim.insan hayatı basitleştikçe mutluluk artıyormuş.çocuklara çekici gelmiyor,gelmesinide beklemiyorum.onların yaşındayken böyle düşünceler ters ve itici gelirdi.şimdi böyle bir imkanım olsa diye bakıyorum.kendimce bazı şeyleri kendim yapıp birnevi kendimi tatmin ediyorum.bunları sizinle paylaşıyorum benim gibi düşünenler de vardır,ama bunun yanında katılmayanlarda var.şehir yaşamından kopamıyacak olan insan sayısı kadar bunu yapabilecek insanda çoktur.neyse havada baharla karışık yaz kokusu olunca insan doğa özlemi çekiyor.kimine dışarda bir yerde kahvaltı yapmak yetiyor ancak ben dışarda kahvaltıyı sevmem.dışarda yemek yemeyide sevmem.imkanım olduğu sürece ev yemeğini tercih ederim.çok nadir dışarıyı tercih ederim.oda ızgara cinsi yemeklerde.şimdi eşim profesyonel mangalcı olduğu için onada gerek kalmıyor.çalışan hatunlar bana kızıyordur.evdesin tabi yaparsın diyorlardır.onları kızdırmayım.onlar mecburen yemek zorundalar.ben evde olduğum için senelerce ev düzenine alıştığım için dışarda yedimi midem bozulup karnım kocaman bir gaz bulutu oluyor.yaz geldiği için diyet daha çok güzel olacak sebze günleri daha çekici oluyor.turfandadan çıkıp hakiki sebze tadı gelince herşey daha lezetli yene bilecek.

diyete yeni başlayan pek çok arkadaşımı gördüm hepsine hayırlı olsun ve hoş geldiniz diyorum.umarım herkes dilediği kiloya iner.en önemlisi yeme olayını değiştirip sağlıklı beslenmeye başlarsınız.bunu enerjinizin artışıyla anlıyabilirsiniz.önce enerjiniz düşüyor,sonra vücudun alışınca enerji artmaya başlıyor.

hava sıcaklaşınca çocuklara ders çalıştırmak çok zor oluyor.onlarda haklı arkadaşları dışarda dolaşırken onlar evde oturup test çözmek zorunda.ama az kaldı kızımla dışarda dolaşırken hesepladık 30 kere daha okula gitmek zorunda.spor yaparken hesapta yaptık çocuklar hayata daha farklı bakıyor.ben 1,5 ay var diyorum o 30 kere diyor.işte yaş farkı burada çıkıyor.onların zamanla bir alıp veremedikleri yok.biz orta yaşa gelenler için zaman sugibi akıyor.onlara kaplumbağa gibi.

çok güzel kilo verenler olmuş benim gibi yerinde sayanlarda.herşey bir kenera bu diyet beyaz ekmek bağımlılığını yok ediyor.tatlı bağımlılığınıda.yani diyet bitince kepek yada tambuğday ekmeği tüketmek zor gelmiyecek.enbaştada et tüketmek kas oranımızı artıracak.kadınlar 30 zundan sonra hersene kas miktarını kaybediyor.yerine yağ tabakası kaplıyor.kas oranı etle ve sporla artabilir.eti azaltırsan kasında azalır.senelerce sadece vejeteryan diyet yaptık ne oldu beyaz ekmekten vaz geçemedik.midemiz küçülmedi.çünkü sebze sınırsız diyor tabaklarca sebze tüketip midemizi sürekli şişiriyoruz.midem küçülmeyince diyeti bitirince eski kilolar geri geliyor.midemiz küçülünce karnınızda dümdüz duruyor.midemizi küçültmek önemli.zeytin yağını içindeki bir made zayıflamayı destekliyormuş.doyma merkezini uyarıp doygunluk hisinin ortaya çıkmasını sağlıyormuş.birde zayıflamak için gerekli olan kimyasalrın üretiminide sağlıyormuş.okuduğum yazıda bunları diyor.zeytin yağı mucize şimdi yaz geliyor.cildin sağlıklı parlaması içinde yağ hakınızı zeytin yağından yana kulanın.ancak bildiğiniz bir köylü varsa ondan alın.diğer paketli ürünlerin enkalitelisi bile sahta olabiliyormuş.bizim kilolarca tüketiğimiz zeytin yağı viyetnam gibi ülkelerde ilaç şişelerinde ilaç olarak satılıyormuş.bir gezi belgeselinde seyretim.ve kaşıkla ilaç gibi içiyorlarmış.bu yüzden elimizdeki güzeliklerin farkına varalım.

burada buğün yapılan spor faliyetlerinin hepsinin temel nedeni obeziteyle mücadele.türkiye öyle bir hale geldiki köylü bayanlar bile kilolu.çünkü onlarda rafineri ürünlere yöneldi.bir gıda nekadar lezetliyse okadar rafine oluyor.çocuklar için başlı başına tehlike.evde çocukları kontrol etsek te dışarda edmiyoruz.çocukları biliçlendirmekte deveye hendek atlatmaktan zor.anlamıyorlar ve yemek istiyorlar.ben en azından hazır olan şeyleri mümkün olduğunca azaltım çünkü çocuklarım kiloya müsayit.neyse hatunlar bukadar öğrenilmiş bilgileri paylaşmak yeterli.kadın olarak evde beslememiz gereken boğazlar olunca gıdalardan sürekli olarak şüphelenerek alışveriş yapmak çok zor.

selam dukandaşlarım:)bu hafta 200 gramcık vermisişm olsun regl dönemindede duraklama olmadı hiç olmassa...72.8 kızlar mayıs ayı bizim ayımız olsun çok çalışıp kurtulalım su yağlardan ...

kitapta eğer durağanlık evresinden geçmekteyseniz bu döngüyü kırmak üzere yalnızca 4 gün için yürüyüşü 60dk ya çıkarın yazıyor (sf103)
birde ilk sayfalarda yine kilo verimi durduysa 1-2 gün sp günü yapabilirsiniz diye bişiyler okumuştum bakındım ama sayfayı bulamadım
yürüyüş artırmayı dene istersen belki işe yarar

bugün benim diyetimin 1günü sabah kitaptaki tarifle gelata yaptım 1 tanede yumurta yedim 1 bardak light sütlü kahve içtim az önce yeşil çay içtim akşama da evde tüm tavuk vardı komple derisini yüzdüm kanatlarınıda ayırdım kalanı parçaladım baharatlayıp fırında onu pişirip yicem acıkınca arada da yoğurt fln yicem

yalnız benim aldığım süt 0.15 yağlı yoğurt 1.4 peynir 8 yağlıymış bunların 0 mı olması marketteki en yağsız bunlardı

Yag orani en fazla 100 gr da %2 olabiliyor. Senin sut ve yogurtta problem yok, peynir konusunda bende problem yasamistim ilk baslarda
en dusuk Pinar /light %14 buldum ve onunla basladim 1 kutu bitirdim daha sonra Waitross marka bir peynir buldum %0,5 yag orani, su an bunu tuketiyorum
Bu diyet insana baska bir aliskanlik daha kazandiriyor aldigim her seyin icindeki oranlara bakiyorum, birbirleri ile karsilastiriyorum ve en dusuk olani aliyorum.
Eskiden hic bakmazdim bile
Eksiyle kal (Saglicakla kal)

Tera hoş geldin.. Diyetin ilk gnlerinden kaçamak yapmak bu diyet için affedilebilir bir şey değil malesef ki..

Atak yaptıkça bünyenizi yoracak ve bu diyetten sonuç alamayacaksınız..

Kitabı okuyup iyice araştırma yapmanızı sonra tekrar eğer dukan size uygun ise diyete başlamanızı öneririm.

Maalesef katı kuralları olan zor bir diyet.. Ve sanıldığının aksine diğer şok diyetlerden çok daha farklı işliyor..

Kitabınız okuyup testini yaptınız değil mi??
[/QUOTE]

kitabi henüz bitirmedim, yarisini okudum diyebilirim, maalesef balona igneyi batirdim ve asiri derecede pismanim, morlaimde bozuldu, ama devam edip denemek istiyorum, biraz aklim karisi, teste göre 54 kg olmam gerekiyormus boyum 163. baslangic 65 ti su an kilom 62

hosbulduk :)) kitabi henüz bitirmedim, yarisini okudum diyebilirim, maalesef balona igneyi batirdim ve asiri derecede pismanim, morlaimde bozuldu, ama devam edip denemek istiyorum, biraz aklim karisi, teste göre 54 kg olmam gerekiyormus boyum 163. baslangic 65 ti su an kilom 62[/QUOTE]

Teşekkür ederim canım..... ben de şu anda 3 gündür saf protein yapıyorum yürüyüş zaten 1 saatti 1 haftadır yürüyüşü de 1,5 saat yapıyorum bütün bunlardan sonra umarım bu yavaşlama biter.....

Aslında az az da olsa kilo gidiyor ama ilk zamanlardaki gibi hızlı olsun istiyor insan..... Önceden haftada 1 kilo kaybediyordum şu an 2 haftada 1 kilo ancak gidiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…