Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

günaydınlar herkese.arkadaşalar ben malesef kitabı bulamadığım için okuyamadım.internette araştırırken de seyir evresinde 2 gün saf protein-5 gün sebze protein şeklinde uygulanabileceğini okudum.kilosu alt bölgede olanlar için bu uygulama daha uygunmuş diyorlar.kitabı okuyan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Canım ben kitabı okuduğum kadarıyla seyir evresinde sp+ps yani 1 gün saf protein bi gün protein sebze olarak uygulanıyor genelde. Ben daha oncede oyle uygulamıstım. Bir de 5 gün ps - 5 gün sp olarak uygulanıyor ama dukan amca bunun sıkıcı olabileceğini yazmıştı.

herkese günaydınlarrrrrr......kendime kızdığım için yazma gereği duyuyorum kızlar beni bi fırçalayında aklım başıma gelsinilk ddefa kaçamak yaptım ne olduğu kısmı hiç önemli değil benim bu konudaki zayıf irademin sonunda kendini göstermesi üzdü benibide sizleri de pek takip edemedim bu aralar bu da motivasyonunu düşürüyor insanın kesinlikleişyerinde büyük sıkıntılar yaşıyorum bu da motivasyonumu epey düşürdü:2::2: canım sabahları kahvaltı yapmak istemiyor abur cuburlara yönelmek istiyor beynim tek destekçim sizlersiniz kızlar.................

koştura koştura spora gitim ama öğretmenimiz yokmuş.izinliymiş.geri döndüm.bende bir arkadaşımın işyerine uğrayıp bir çayını içtim oradanda biraz sebze aldım.daha nanav sebzeleri yenilememiş.patlıcan ve domates alıp geri döndüm.arkadaşımın yerindende yumurta ve lorumu aldım.eve geldim ve yoğurdumu mayaladım.benim için taze fasulye ve yoğurt var.akşama da pişen yemeğin etini ayırıp yağsızını kendime yapacağım.karnım acayip derecede şiş ve gerğin.tuvalet olayı yine hapa bağlandı.buda beni üzüyor.çünkü hapda midemi ağrıtıyor.zaten 4 gündür yine mide ağrım hortladı yerimde duramıyorum.zarar verecek birşeyde yemedim.galiba taşınma sitresine kapıldım.sitreste mide ağrısını ve gastiriti tetikliyor biliyorum elimden birşeyde gelmiyor.bu ağrıya çorba iyi gelir.biraz yoğurt yada domates çorbası yapsam iyi olur gibi.ama işim çok ve yemeğim var artık çorbayıda yarın yaparım.hele bir yoğurdum mayalansın.

loru uzun zamandır yemiyorum.domates ve salatalığın tadı gelmişken salatasını yapabilirim.hata kavurmasıda güzel oluyor.ama yağ hakımı taze fasulyeden yana kulandım bugünlük salata yeter.bağırsak için kaba kepek kulanacağım.bimden almıştım.içinde hiç unyok bildiğin kaba kepek.bulgur kaynatmadan önce buğdayı elediklerinde çıkan gibi.kalın kepek.bunu herzaman bulamazsın keşke 2 paket alydım.diğer kepekler ince oluyor.bu iyiydi.salatamın yanına fasulye kepekten krebim iyi olur.akşamada yağsız güveç yapacağım etin yağı yeterli gelir inşalah.tabi patlıcanı yok denecek kadar az eti fazla olsun diyorum.minik toprak güveçlerim var kase büyülüğünde onda yaparım

lorum köy ürünü olduğu için yağ oranı üzerinde yazmıyor.ama peynir altı suyundan yaptıklarını biliyorum.zaten yumşak ve tuzu az olduğu için tercih ediyorum.yoksa çökelek alırım.çökelek yoğurtan yapılıyor.peynir gibi tadı vardır.ekşiyen yoğurt kaynatılıp bez torbalarda süzdürülüp suyu alınır lordan daha kuru ve daha lezetli olur.böreklere salataya kulanılır.kahvaltıda soğan ve biber salçasıyla kavrulup yenir.başka türlü yutması zordur hatta türkümüz bile vardır - bogazında kalsın ham çökelek - diye.neyse bahar gelince insanın canı değişik şeyler istiyor.

tatlı isteğim hiç kalmadı denebilir ama şu beyaz ekmek zehirine hala hasretle bakıyorum.birde bu özlemi bitirebilsem sağlık için bir adım daha atmış olacağım.

beyaz ekmek bağımlılığı aynen sıgara ve alkol bağımlılığı gibiymiş.hele ekmeği beyazlatıp kabartmak için ekledikleri katkı madeleri doyma merkkezini devre dışı bırakıp insanın hep açlık hisetmesine neden oluyormuş.sığarayı bırakalı nerdeyse 20 sene oldu ama bazen kokusundan canım ister.demeki beyaz ekmekte aynısı olacak kokusundan canım isteyecek.

neyse hatunlar bukadar yemek muhabeti ettim şimdi kalkıp spalarımın sofrasını kurayım ben diyeteyim ama onlar deyil:26::26::26:

Bahsettigin 2/7 lik yontem yani 2 gun saf protein haftanin kalan 5 gunude protein+sebze kilo fazlasi az olan insanlara oneriliyor...nedir bu 5 kilo gibi fazlaliklardir....bir diger yontem 2/0 oda 2 gun saf protein geriye kalan 5 gun ise hic bir rejim uygulamadan fazlada yemeden normal beslenmedir..buda ozellikle kilolari vucudunun alt kisminda kalcada ,baldirlarda birikmis olanlar icindir...vede selulit icinde yine bu yontem onerilir..

Bahsettiğin yöntem 2+5 yada 2+0 olarak geçiyor ancak kilo fazlası olmayıp bölgesel yağlarını eritmek isteyenler için öneriliyor.. Yani bu yöntem ile pek kilo veremiyeceğini bir kez daha belirtmek isterim..

Uygulanması şu şekilde.. 2+5 de 2 gün SP ve 5 gün PS yapıyorsun..
2+0 da ise 2 gün SP ve kalan günler abartmamak koşulu ile normal beslenme düzeninde devam ediyorsun..

Bunlardan hangisi uygun ise onu seçebilirsin ancak kilo fazlan var ise normal 1+1 şeklinde dukanı uygulamanı öneririm.

Birde kitabı okumayı atlama derim ki hata yapmayasın

Dio buralardan ayrılmayın diye söylüyoruz bak valla kurt kapıyor buradan uzaklaşanıı

Aman diyeyim kaçamak yapmaya başladınmı önünü alması çok zor, kendine dukan usulü atıştırmalıklar hazırlamalı ve bunları bir gün önceden yanına almalısın ki kaçamak yerine kendi hazırladığın atıştırmalıklarla durumu kurtarasııınnnn..

Abartmamak şartıyla içebilirsin ama sade içemiyorsan coffeemate değil bizim süt tozundan koyarsın misss

Abartmamak şartıyla içebilirsin ama sade içemiyorsan coffeemate değil bizim süt tozundan koyarsın misss

Sade içebiliyorum süt tozu olmadan :) bide yeşilçay fln tüketmek iyimidir dukanda bilemedim :) bugün ilk günüm oldugundan biraz heycan var hahahahahah

hayıııııııırrrrrrrrrrr yavaş ya da az olmaz mayıs 22de arkadaşın nikahı var şahidim antalyaya gidecem gecen hafta gezmeye gitmiştim ben orda öğrenciyken 55 kilolardaydım şimdi 68 olarak gidince benle dalga geçtiler ezdiler beni bir daha ki gidişime fark edilebilir oranda zayıf gitmem lazım görür onlar yaaa ben peynir yapamam ki yemek yapmaya bile bu sene başladım daha yoğurt yapmayı bile bilmiyorum peynirle birlikte lor da almıştım peyniri bırakıp lora başlıyorum onun yağı 2

yapacak bişi yok o zaman yaşasın lor şimdilik ihtiyacım yok zaten yağsız kakao ve süt tozuna ama benim diyetimin seyir ve atak evrei 209 gün sürecekmiş az değil illa ki tatlı krizlerim olacak o zamanlar da normal tatlı yerine bunları yemeği düşünmüştüm

evet mersindeyim sebze meyve yönünden sorun yok light ürün bulmakta zorlanıyorum çeşit az en düşük yağlısını almak istiyorum ama çeşit olmadığı için mecbur bulduğumu aldım pınarın süt tozunu dün carfourda gördüm üzerinde light ya da yağsız fln yazmadığı için yüzüne bakmamıştım netten baktım yağsız sütten yapılıyormuş bulmuşken gidip alayım onu dursun evde

teşekkür ederim açıklamalarınız için.ben 2 nisanda başladım 66 kiloyla.şimdi 62 kiloyum.benim kilolar da dediğiniz gibi alt kısımdaben yine de 60 olana kadar 1 artı 1 le devam edeyim bari.belki daha sonra diğer uygulamaları denerim.biran önce kitabı bulmalıyım...

coştum coştum coşturdum. Hafta sonu bi yedim bi yedim sormayın az biraz pişt deme vakti geldi kendicağızıma sabah mükellef bir kahvaltı ama öğlennn iki bardak ayran içiyorum şimdi akşama kadarda mineralli suyumu lıkırdatırsam akşamada tavuk döner oooooh bugünü beyaz beyaz atlatırım yarına ödemler çıkar gider :)

Birde ideal kiloma yaklaştığım için özellikle nisan ayı boyunca ben hep normal yağlı ürünler yemeye başladım kızlar yazmak istedim. Yemeklerime yağ koymuyorum ama peynir, süt, yoğurt hepsini normal yiyorum artık ve az da olsa vermeye devam ediyorum :) Ama yeni başlayan arkadaşlar için bence light ürünlere devam çünkü verilen her bir gramın bile diyete bağlılık ve mutluluk konusunda faydası var benim son iki kilom kaldı ve mayıs sonuna kadar vaktim olduğu için fazla kasmıyorum artık :)

Kızlar sade nescafe içebiliyomuyduk? Kitabı okudumda çoğu şeyi unuttum yaa :/

kremasız şekersiz neskafe içebilirsin.bende kitabı okudum ama bende unutum.şuan kitabımda yok.neyapacaksın,arkadaşlara danışacaksın.yenilenen bazı şeyler olmuş haberdar olanlar hemen yazıyorlar.sağolsun arkadaşlarımın hepsi yardımcı olmak için yarışırlar

kendime bir demlik çay yaptım.şuan yemeğimi yedim.az olduğu için çabuk bitiyor.ama midem küçüldüğü için çabuk doyuyorum.ama nedense kilo gitmiyor bacılar ben nedem.şimdi hava sıcaklaştıkça terleme artar vücut hızlanır diye umuyorum.

çayı yapma nedenim bilinbakalım neeee.tabiki pazartesi temizliği.sabah sporu olmasaydı bitmişti .şimdi bir yandan iş yaparım bir yandan temizlik.nasıl olsa 2 aya toplanmış olacağım.kışlıkları taşınmaya uygun toplamam lazım.edirneye gidecetik ama ondan vazgeçip memeleketin yolunu tuta biliriz.2-3 ay sonra anamurun sıcak topraklarından misgibi kokan havasında balkonumda çayımı içerken size yazabilirim.çay diyorum çünkü bu diyet bana kahveyi unuturdu.çünkü kremasız ve şekersiz neskafeyi içemiyorum.çayı şekersiz içebiliyorum.bu işe ençok eşim sevindi kendileri tambir neskafe düşmanıdır.

karnımın şişliği çeneme vurdu galiba.yada güzel havalar çarptı diye bilirim.

kilo veremememin nedenini buldum sonunda galiba.düşük kalorili beslenmeye alışık bir vücut yaptım.bu iloyada zaten günde 2-3 ekmek yiyerek gelmedimyada tepsiler dolusu hamur yemedim.günlük kalorimi 500 ze düşürdüğüm günler oldu yani vücut çok az kaloriyle çok iş yapmayı öğrenmiş.bire ben hiç yerimde duramam sürekli hareket ederim.bu diyete etin sınırı yok yani benim kalori 2000 bulduğu oldu.vücudumun 1 kaç ay buna alışması lazımış sonra kalori miktarının artışıyla harcamada artacakmış.ondan sonra bu yeni sisteme uyum sağlayıp tekrar bir sistem oluşuracakmış.vücudum çok kaloriye tepki vererek önce su atı zayıfladı sonra tekrar topladı.şimdi 1 ayı geçti sanırsam alışmaya başlamıştır önümüzdeki 15 günde tekrar eksiler görebilirim.

yani çok kalori almamı bünyem normal karşılamadı.birde sebze olayı serbest olduğunda bile sebzeyi çok az yedim.eten ve serbest gıdalardan aldığım kalori 2000 geçtiği oldu.bunuda elimde çok eskiden bulunan ve okuduğum bir kaynaktan hatırladım.diyetin adını hatırlamıyorum ama temeli yine buna benziyordu.o diyete karbonhidrat içeren bir gıdayla proteini aynı öğün içinde tüketemiyordun.iki ürünü ancak 4 saat arayla tüketebiliyordun.yani eti sebzeli pişremiyordun yada ekmekle eti aynı öğünde yiyemiyordun.bu kitabın önsözünde=Bu diyete başlamadan önce birsüreeski diyetinizi bırakın ve üzerinden zaman geçirin.bu farklıbir beslenme diyeti ve kalori hesabı olmadığı için bu diyete direkt başlarsanız uzun bir süre kilo veremez hatta kilo bile alabilirsiniz diyor.bu hiç aklıma gelmemişti bende şeker olbilir yada kangurubuma uymuyor olbilir diye düşünmüştüm.ama olay çok farklı çıtı.yani benim diyete uyduğum halde verememin nedeni bu veremedikçe yemeyi azaltım hatta aç yatım .ama hiçbirşey değişmedi.senelerce az yiyorum.ve sadece bir ikigün tatilde yediğim birkaç yemek ve biraz tatlı 10 kilo birden almama neden oluyordu.sonra tekrar500-1000-1500 lik beslenme arasında gidip geliyorum.herkes günlerde yemekleri götürürken ben ucundan tadına baktım.kitap az kaloriye vücudun nasıl adapte olduğunuda çok acı bir örneği vererek anlatmıştı.yahudi insanların kamplarda 250-500 kalorilik yemekler verildiği ve saatlerce çalıştırıldığı halde insanların yaşamalarının çok uzun sürdüğü.yani kalori hesabına bakaca olursak 4-5 ayda açlıktan ölebilecek insanların senelerce yaşayabildiğini anlatı.buna bakarak nekadar az yersen vücut buna alışırmış.ve normal yemeye döndüğünde hep aç kalacağını düşünüp yine o 500 kaloriyle iş görüp gerisini depo edermiş.dukan amcanın bahsetiği vücudun hafızsı bu.42 yaşına kadar yaptığım bütün diyetler bu aç kalmaya bağlı vücut diendikçe ben daha çok aç kaldım.sonra birden kortizon yüklendim aç olmama rağmen yine kilo aldım.şimdi sorun senelerin bu hafızasını değiştirip normal bir bünyeye sahip olmak.çok şükür sağlığımın iyi olduğunu biliyorum.şimdi bu bir senede bunu düzeltip tekrar bünyeyei 2000 kaloriye alıştırıp yağlardan kurtulmak.sporuda devam etirmek Allahtan vücudumdaki kas miktarı fazla yoksa kilo yanında birde sütlaç gibi dolaşmak vardı.şimdi en azından diri dolaşıyorum.

yukarda yazdıklarım benim gibi sorunu olanlara yardımcı olur diye umuyorum.bu diyeti çok bırakasım geldi bak yine veremiyorsun nasıl olsa zayıflıyamıyorsun diye içimden çok geçirdim.bünyamin normal olmadığını biliyorum benimle başlayanlar 10 kilodan fazla verdiler.bunların hepsi beni kırılma noktasına getirdi.ancak sakin kafayla düşününce önceden okuduğum o tapta yazanları hatırladım.snelerce bozulan bir sisitemin birkaç ayda düzelmesi beklenemez.bu yüzde kendime 1 sene verim.şimdi bu birsenede sağlığımı toparlıyorum ve vücudumu arındırıyorum.kahveden beyaz ekmekten katkı madelerinden.tabi birde kulandığım diyet ilaçlarından.bu şekilde devam edersem yağ hücrelerim birkere daha bölünecek ve inceltmem gereken yağ hücreleri 2 katına çıkacak.ben şuan sahip olduğum yağ miktarını inceltemezken bunun 2 katını nasıl incelteyim.

motivasyona sahip oldunmu kimyan değişiyor ve vücuda gönderilen hormonlar dengeni sağlıyor.vücudun elektiriğini enerjisini ve kimyasını sağlam tutumalı.incelmenin yanında sanki içimde birsürü zehirle dolu ve onları temizlemem lazımmış gibi hisediyorum.ruhun arınması için nasıl Allah inancı gerekiyorsa vücut içinde inanç gerekli.yapabilirlik inancı.bunu yapacağım ve vücudumu yağlardan temizleyip hafifleteceğim demek ve buna gönülden inanmak gerekir.

bukadar şey yazdım.çünkü yaz geldimi insanlar kilolarından kurtulmak ve yazın getirdiği nimetleren yararlanmak ister.böylece ikileme düşer.yaza girmeden verdiği kiloyu yaza girince tekrar alır.buda döngü yaratır.vücudun bilir bu yağ gidecek ama bir süre sonra yine geri gelecek.neyse hatunlar umarım hepimizin motivasyonu tam olur veremeyenler benim gibi üzülmesin ve pes etmesin.sabır göstersin.bünyeyei bu hale getiren biziz düzeltecekte yine biziz.Allah hepimize bu yolda yardımcı olsun hatunlar

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…