Canım, sağlığın tabi ki çok daha önemli. Mutlaka doktora git. Bu konularla biraz ilgili, az da bilgili biri olarak tansiyon sorununun diyetle ilgili olduğunu sanmam, sanırım genel bir sağlık sorunu var ama sonuçta her şey olabilir. Fazla et tüketimi kolesterolünü arttırmış, o da tansiyona yansımış olabilir belki. Direk diyetle alakalı olmayabilir ama zaten daha önceden sorun varsa, diyet onu tetiklemiş olabilir mesela. Böyle kulaktan dolma şeylerle emin de olamazsın, bu şekilde uzaktan sana yardım da edemeyiz. Doktor değiliz ama doktor bile olsak yine uzaktan olmaz. Mutlaka tahlil falan yaptırmalısın, artık ne gerekiyorsa... bu konuda eşini dinlemelisin. Diyeti tamamen bırakmak zorunda değilsin. Doktora gidersin, sonuçlar çıkana kadar yine yemene içmene dikkat ederek devam edersin. Merak etme, böyle de kilo almazsın. Doktorun, durumun diyetle alakalı olabileceğini düşünürse ara verirsin mecbur. Sorun hala devam ediyorsa, diyetle alakası olmadığı anlaşılır. Ama Dukan'ı tamamen bırakmayabilirsin dediğim gibi. Her gün sebze yersin, belki proteini biraz azaltırsın. Tamam, dukan diyeti olmaz ama; yine de bu şekilde de kilo vermeye devam edeceğine eminim. Önemli olan sağlığın. Sen böyle bilinçli olduğun sürece, eski yeme düzenine dönmediğin sürece zaten kilo almazsın merak etme.. Önce sağlığını düşün. Seni sevenleri de üzmeButun deneyimli dukandaslarim bende yolunda gitmeyen birseyler var kilo vermemde sorun yok ama dort gundur yulaf kepegi gr girmedi agzima yedigim anda cikarir oldum ustune ustluk atesim var ve bu gundenberidir tansiyonum 14/11 sarimsak yuttum akla gelecek herseyi denedim banamisin demedi esimle iki gundur kavga ediyoruz o dukani birak diyor ben birakmiyorum 12 kg verdim 8kg da verecegim diyorum o da inadima eve pideler borekler getirtiyor bende yemiyom diyor sagligin gitti bu gun bir ara ellerim mosmor oldu esim hastaneye gidelim dedi inatlastim gitmedim yarin isten izin alabilirsem gidip tahlil yaptiracagima soz verdim yalniz bu dort gundur ps yada saf pro gunlerime dikkat edemedim izinsiz bisey yemedim ama hergun bir parca sebzede girdi isin icine yemekleri esim hazirliyorda bu yüzdanumarim kilo almam (( bu arada eger tansiyonumu dusuremezsem dukana ara vermem mi dogru olur yoksa guclendirmeye gecmemmi dogru olur bi ara dusundun dort gun atak yapip guclendirmeye geceyim diye ama kararsizim bu arada esime caktirmiyorum ama fena hastayim ://
Reglden dolayıdır merak etme. Bitince hızlanır kilo vermen. Ayrıca kilon da çok fazla olmadığı için yavaş veriyorsun bence. Yaptığın bir hata yoksa dert etme. Yavaş da olsa gider. Sabretmek lazım sadece.. Nar şerbeti benim pek işime yaramadığı için zamanında, içmiyorum, rengini de hatırlamıyorum. Ama mor olduysa malzemeyi biraz fazla koymuşsundur bence, ondandır. Çok sorun değil yani. yine de bilenler cevap verir.herkese günaydın...
başlangıç tarihi: 15.04.2013
başlangıç kilosu : 72,2
hedef kilo: 57
boy: 1.72
geçen haftaki kilo: 71.3
güncel kilo:70.8
aradaki fark : -500
1 haftadır aynı kiloda seyrediyorum. dün gece regl olmuşum sanırım ondanmış... birkaç gün sonra inşallah hızlanır kilo vermem. bir de bir sorum olacak. şu nar şerbetini geçen yapayım dedim diyete tam olarak uyduğum halde kilo veremediğim için. ama siyahla mor arası birşey oldu o çay ya... ama sizinkiler kırmızıydı. bir yudum bile almadan attım..
bol bol yoğurt yemelisin bence
cnm sana özel msjla birşey danışmak istiyorum ama msj kutu dolu olduğu için msj gönderemedim msj kutunu temizler misin rica etsem dukan diyetle alakalı olmadığı için özelden yazıyorum
Afeti devran iki akrep hatun amaninnn..Valla içimden öyle geliyor bu kız çook can yakacak..
Akrepte olsa yayda çekeceğin var isabelcim..
Hele yayların çenesi varya çok tatlı ve tehlikeli oluyor valla..
Çok yakın bir arkadaşım var oradan biliyorumm..
Bu arada tava kare miydi böyle kokusu geliyorda uzaktan uzaktan
bu mayısın 14 dünde diyete başlıyalı 3 ay olacak ve ben sadece 5 kg verdim.ama dediğim gibi en azından eski kilomda deyilim ve nedense pes etmiyorum.bunun faydasını ilerde göreceğim.30 yaşlarımda olsam şimdiye bukadar diyetle 25 kg vermiştim ama 42 yaşında bunun ancak küsüratını veriyorum.keşke o diyet ilaçlarını kulanmasaydım.o düşük kalorili diyetleri yapmasaydım.ilaç kulandım düşük kalorili diyet yaptım ne oldu yine eski kiloma gerisin geri döndüm.olan sağlığıma oldu.şimdi kilo vermekte oldukça zorlanıyorum.birde spor yapmasam bu üç ayda herhalde bu 5 kg de gitmezdi.ancak tartının yine oynadığını gördüm yani tekrar kilo vermeye başlıyacağım galiba.bu oynama eskiye indirdi bundan sonrada daha eksiye giderim umarım.şu elma sirkesini deniyeceğim.başarılı olursa size örnek olurum.hemde 1 tatlı kaşığı olduğu için diyeti bozmaz.kabızlığada iyi geliyormuş.aslında bitki deyip doğal yol deyip sakıncası yok zanetmeyelim.pek çok ilacaın temeli bitkidir.benim kulandığım ilacın içinde zencefil zerdeçal falan vardı.ben bunları normal kulandığımdada ter olayını artırdığını gördüm.yani bizim bildiğimiz otları derleyip toplayıp etkisini artırıp ilaç diye 60 liraya satıyorlar.neyse geçen bu konuda epey söylendim sabah sabah canınızı sıkmayayım
bu oneri bana yapildi sanirim
tesekkur ederim.ama ben yogurtu cok fazla tuketiyorum zaten.normaldede yogurtsuz bisey yiyemezdim bu diyettede eksik etmiyorum ve bundan cok mutluyum.simdi 2 yumurta hasliyorum yogurta beraber onu yiyecegim.ama bir care bulamadim henuz.
arkadaslar lutfen bana yardimci olabilirmisiniz.ben en basindan beri zaten kabizlik cekiyorum.bir sekilde 4-5 gunde bir wc ye cikabiliyorum.bugun yine 5. gunumde wc soonrassi tartildigimda gecen haftayla ayni sonucu gordum ve moralim bozuldu.herseyi uyguluyorum,ogunler olmasi gerektigi gibi,yulaf kepegimi ekmek yapip yiyorum.baslayali 3 hafta oldu ilk hafta haricinde kayda deger kilo verdigimi soyleyemem.5 bucuk kilo falan verdim toplamda.acaba sebzeyi yok denecek kadarmi azaltsam.yuzum falan nedense bi degisti,ten rengim koyulasti.gozlerimin alti karardi,morardi.suyumu da tuketiyorum.multivitamin aliyorum.neden bana boyle oluyor acaba???seytan arada bi gelip diyor;o kadar ugrasiyorsun yine gram veremedin,peki neden bu caba? ama ona da uymak istemiyorum .2 gun once acaba yesil cayi cok fazla tuketemiyoirmuyum diye dusundum ve gittim yesil cay-guarana kapsulu aldim.onu yutmak daha kolayima geliyor.ama bi taraftan da cayima da devam ediorm.yardimci olmak isteyen arkadaslarin yorumlarini bekliyorum
Bildirimimi son halim ile yapmak istiyorum bayanlar.
Eki Görüntüle 700594
Güncel kilo: 74,4
Bunun için;
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
- Sebze günlerinde bol lifli yeşil yapraklı sebze ve ravent(rhubarb) tüketmek,
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak,
Önerilen çözümlerden bazıları
bunlar yazıyo sitesinde yani sebzeyi azaltma yoğurduna keten tohumu flan kat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?