ekemk mi :)
tadı nasıl peki
ben artık yiyemiyorum yulaf kepeğimi yaa.. kek yapmıştım en son. 3 günlük. ilk başta yedim ama sonradan bir grip oldu içim yiyemedim tiksindim.. şimdi de kepeğin yanına yaklaşamıyorum. bugün gidince ekmek yapacağım yine. o şekilde en güzeli. inşallah yiyebilirim. bir de kızlar ben yemek de yiyemiyorum. canım istemiyor acıkmıyorum. kendimi zorladım dün akşam mesela 3 tane köfte yemişim sadece... gribim ondandır inşallah. yemezsem olmaz ki
ayy evet bende kek yaptım çok iğrenç oldu attım. aslında krep kurabiye ekmek ve pizza öyle olmuyor ama kekte suni bir tat var bende anlamadım.
bende 2 hafta önce birşey yiyemiyordum. hala tavuk ve yumurtayı zor yiyorum . ama cesitlendirdim mantar biber vs ekliyorum. yumurta ilede menemen yada omlet yapıyorum bazende karabiber limon sikiyorum.
aynı şeyleri yemek insanı kötü yapiyor dediğim gibi çeşitlendirmek lazım
Canım ben de çalışıyorum ve 3 yaşında da bir oğlum var..
Emin ol en az senin hayatın kadar belki de daha da yoğun bir hayatım var..
Ama yolda gidip gelirken evde yemek yaparken vs zaman bulabilirsin..
Buraya gelecek vaktin var ise eminim o kitabı okuyacak vaktin de vardır..
Ben mesela otobüslerde okuyarak bitirmiştim kitabımı..
Haa bunları neden mi anlatıyorum?
Aslında gerçekten de bana ne!
Ama sen diyetini yanlış yapıp sonra da gelip buralarda dukan yüzünden hasta oldum yazmayasın diye,
Hasta olup da kendi sağlığını bozmayasın diye; kendi adıma rahatım ve insanlık görevimi yapmaya çalışıyorum..
Tabi bir de sen soru sorduğun için halen sana cevap veriyorum...
Neyse hata etmişim demek ki..
Sevgiler.
dukan ekmegi
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tatlandırıcı (splenda kullandım)
Tarifi
Öncelikle yumurtaları çırpma kasesinde köpük köpük olana kadar çırpın.
Daha sonra kalan tüm malzemeleri ilave edin ve düşük devirde pürüzsüz olana kadar karıştırın.
200 dereceye ayarladığınız fırında, kalıbı 1 damla sıvıyağ ile (peçete yardımıyla) yağlayın ve 200 derecede 10 dakika kadar pişirin. 10 dakika sonra fırının ısısını 120 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin.
Fırının içinde soğumaya bırakın, soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
bir de bugun kabak mucver yapptim uyduruk,ama cok sevdim ve tavsiye ediyorum iste tarifi;
kabak mucver
3 kasik yulaf kepegi,1 adet rendelenmis yesil yemeklik kabak,beyaz peynir (dukana uygun istediginiz miktarda),maydanoz istediginiz kadar,2 yumurta,yarim paket kabartma tozu ve 1 tatli kasigi misir unu.tabiki tuz vee yulaf kepeginin kokusunu almasi icin 1 cay kasigi dolusu toz tatlandirici.hepsini karistirip kalibiniza dokun ve ilk 20 dk 170 derecede,daha sonra da 130 derecede 10 dk boyunca iciniin pismesi icin pisirin.afiyet olsun.
bir de dukan boregi tarifim var ama ben bunlari muffin kaliplarinda yaptim ayni bu tarifle ve ba-yil-dim
uyrun size el açması tadında mis gibi peynirli ıspanaklı börek
içi:
200 gr ıspanak
100 gr light beyaz peynir
tuz, karabiber
hamuru:
3 yk yulaf kepeği
2 yk süt tozu
1 tk mısır unu
1 tk tatlandırıcı (kepek tadını yok ediyor olmazsa olmaz)
2 yumurta
1 çok tepeleme yk yoğurt
yarıdan biraz fazla çay bardağı süt
1 çk kabartma tozu (ben karbonat koydum)
hamurun tüm malzemeleri karıştırılır. (çırpmayın çok sulanıyor. sadece topak kalmayacak şekilde karıştırın). ıspanak ocakta kavrulur. pişmesine yakın peynir içine eklenir ve hafif eritilir. çırpılan hamurun yarısı baton kek kalıbına dökülür. ıspanaklı karışım ortasına alınıp üstüne kalan hamur eklenir. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dk piştikten sonra 10 dk da 100 derecede pişirilir. bunu içi iyice pişsin diye yapıyoruz. en son tekrar 5 dk 200 dereceye çıkarılıp üstü kızartılır.servis yapilir,afiet olsun
iş yerinde pc de çalışırken,buraya girip yazmam farklı,açıp kitap okumam farklı!
şuanda yaptığım hatadan çok, ki ben bunu hata olarak görmüyorum, (alt tarafı 2 adet light eti form yedim)
motivasyona ihtiyacım var ve sen yardım etmek isterken beni demotivasyon edip kötülük yapıyorsun..
senin zaman bulman herkesin bulacağı anlamına gelmiyor,herkesin hayatları farklıdır ve kimse kimseninkini bilemez..
dukan yüzünden hasta oldum falan yazacak bir tip değilim,tersine dışarıda her zaman korurum ayrıca öyle olsam da bunu sen önleyemezsin..
evet arkadaşım tşk ettim,tekrar ediyorum ama benimle paylaşımın benim için yeterli.
seninde dediğin gibi benim hayatım.
sanada sevgiler.
Milkseyk arkadaşım hatanı hata olarak görmemen zaten burada yanlışı başlatan şey..
Bana cevap hakkı verdiğin benim mesajlarıma cevap yazdığın için de halen sana burada cevap yazımaya çalışıyorum..
Benim tek kabahatim sana yardım etmeye çalışmak.. Ki hata yapmışım..
Ve evet ısrarla kitabını istersen zamanını da bulur okuyabilirsin diyorum..
Kitaplar bilgisayardan da okunuyor.. Hatta telefondan bile..
Burada seni demoralize edecek ne var anlamıyorum??
Kitap okumak mı senin moralini bozuyor yoksa?
Bu diyet maalesef kulaktan dolma yada internetten araştırma ile yapılacak cinsten bir diyet değil...
Kitabını mutlaka ama mutlaka okumalısın.. Bu işin kuralı bu malesef ki.
Ayrıca benimle paylaşımın bitti yada benim verdiğim cevaptan memnun değilsen konuşmazsın bir daha benimle olur biter
Soru soruyorsan cevabına katlanacaksın yok cevap değil ise istediğin o zaman yanlış forumdasın milkseykcik..
haşlanmış mısır sp günlerinde tüketilebilir mi ayyy nolur biri tüketilebilir desin
misir karbonhidrattir ve dukan diyetinde guclendirmeye kadar aldigimiz alacagimiz tek karbonhidrat yulaf kepegi
misir karbonhidrattir ve dukan diyetinde guclendirmeye kadar aldigimiz alacagimiz tek karbonhidrat yulaf kepegi
lisebella 2.gunumde cok sukur bitti,cok zorlamadi ama mide bulantilarim devamdi..3,4gune gecer diye tahmie ediyorum..
migrosta satilan yulaf kepeginin tadi farkliymis,yani cok daha guzelmis
deneyen oldumu arkadaslar?
yulaf kepegi,yulaf kepegidir ben farkli olabilecegini dusunemedim de
işte dukan'ın en sevdiğim yanı :) net olması, yasaklar net. yiyeceğin ve yiyemeyeceğin belli. arada kalmıyorsun ve abartmadan istediğin kadar yiyebiliyorsun izinli gıdaları. sağolsun, çok yaşasın pierre amcahani kitapta hasta (danışan)larının teşekkürlerini alınca nasıl mutlu olduğunu anlatıyor ya, durumumuz tam o. açık ve net bir insan, diyeti de öyle.henüz hedef kilomun uzağında olsam da, cidden başaracağıma inanıyorum ve bu süper bir şey :) kendisine çoook saygı duyuyorum, tekrar teşekkürler dukan amca.
ve hem sana hem de burda sorularımızı yanıtlayan, bize destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, ayrıca çoğu zaman sabrınıza hayran olduğumu da belirtmek istiyorum!
bebek için de ayrıca tebrikler, :) çabucak ve minumum kiloyla kavuşursun bebeğine inş. lisabella'cım :)
harika 2.gunde bittimide bulantilarinin yarindan sonra gecmesi gerekir ..bolca su icmeye calis.nane ve zencefil cayi icebilirsin demistim.suyu yemek arasinda icme yemek oncesi yada sonrasinda ic ve soguk su icmeye calis.yemeklerini AZ az SIK SIK yemeyi dene olmazsa ama gececektir gercekten protein asiri doymusluk hissi ve oda bulanti yapabiliyor ilk zamanlarda ama alisacaksin yulaf kepegi maalesef her yerde ayni degilmis tadinin oldukca kotu olanalarida varmis ben yurtdisinda oldugumdan bilmiyorum ama kizlar yardimci olacaktir..dogalsan ve ru-sheim diye markalardan bahsedilyor.ama tavsiyem yulaf kepegi yerine ozellikle seyirden itibaren yulf kepegi galeta karisimini deneyin cunku kizlar daha lezzetli oldugunu soyluyor
filizzz64cim bu dukan ekmeğinin içine tatlandırıcı koymadan yapabilir miyiz
peki sade soda icebilirmiyim?
ozaman benimkisi neden saman gibi anladm ama tam saman..migrostan deneyim birde..
yesilcay tuketmeye calisicm gunde 1,2tane,hem bagirsak sistemimide duzenler..ogunlerimde 4kofte yada 2parca et yiyorum..sabah tartilicam tekrar ama 2.gunde 2kg gitmis inanamadim :-D
haşlanmış mısır sp günlerinde tüketilebilir mi ayyy nolur biri tüketilebilir desin
[sıze=3]olmaz[/sıze]
yapabilirsinin tabiki,ordaki tatlandiricinin amaci yulaf kepeginin birazcikda olsa nahos bir kokkusu var malum,onu gidermek icin.yoksa sorun degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?