Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

in cin top oynuyor topikte vallahi,nerede bu dukancanlar,tabi yaz geldi mağlum insanın evde durası gelmiyor haklısınız,yürüyün bol bol

merhaba kızlar nasılsınız?ya ben çok kötüyüm.2 aydır bi fiil tavuk yemekten gına geldi artık.hep çeşitli tariflerle pişirdim tavuğumu.etle fazla aram yok.2 gündür acayip kokuyor burnuma lokmalar büyüyor valla.yanına yoğurt yesem de şekersiz limonata içsem de fayda etmiyor.hadi dün balık alayım dedim.güzelce ızgara yaptım (buğulama hiç sevmiyorum) ama yok onu da üfleyerek püfleyerek yedim.neyse belki dedim balığın cinsinden .bugün öğlen 1 dilim somon aldım.bu arada hayatımda ilk defa yiyeceğim.usulüne göre pişirdim ama off ya midem bulandı.bitiremedim.attım buzluğa kalanı.su bile içemedim çok kötü oldum.1 maden suyu içtim.

zaten her yerim ağrıyor sanki ağır spor yapmış gibi.üstelik vitamin de içtim bugün.yani sözün özü yiyecek bir şey bulamıyorum.ne yapacağım ben ya.seyrim 5 temmuzda bitecek.asla dukanı bırakmayı düşünmüyorum.8 kilo verdim aldığım tepkiler o kadar motive ediyor ki beni.aranızda bu süreçten geçen var mı?ne yapacağım ne önerirsiniz bana?acaba 4-5 gün ton balıklı salata gibi yani protein sebze yapsam her gün sebze yesem bir süre.ama 1/3 oranına uyacağım.bu geldi aklıma.ne olur yardım edin.

et, balık yemeyen için cidden zor canım ya, ama bu sorunun cevabını bilemedim ben 3 öğün balık yesem bıkmam, çocukluktan gelen bir şey, iyi ki babam zorla haftada 2 kez yedirmiş. her gün bir öğünüm balık benim, biri tavuk. (arada kırmızı et, eti de severim aslında; ama ailede kolestrol yatkınlığı var, kendimce sınırlamaya çalışıyorum)

tavuk cidden bıktırıcı. en çok bol sebze yemeklerini ve meyveyi özlüyorum :)

ama bunları unutalım. köfteyle de mi aran yok? eti mesela haşlama yapsan belki öyle seversin?

bir de bir arkadaş nar şerbetini sormuş, geçmişte milyon kadar tarifi var; ama bulmak zor. içinde nar yok ne yazık ki :) arama motoruna dukan nar şerbeti yazarsan tariflere ulaşırsın :)

ben de bugünkü menümü yazayım,sp günündeyim, protein az olmamıştır inş. düzensiz oldu biraz bugünüm

dukan ekmeği yendi bir parça peynirle, bir lokma baget. öğlen 2 yumurtadan omlet, yoğurt. akşam üstü 1,5 porsiyon ızgara köfte(dışarda) light kola, sabahtan öğleye dek yeşil çay, 2 soda, akşam 8 gibi de yağsız süt ve tatlandırcıyla latte. nasıl menü?

levreklerim fırında, ama yarına artık onlar.

canım cevap için teşekkürler, ataktan vazgeçtim çünkü yemek yemede ciddi sorunum olduğunu farkettim buna sebzeler dahil sanırım dr görünmeden adım atmamak en doğrusu olacak perşembeyi bekleyeceğim ama kafamda şöyle bir şekil düşündüm 2 gün pro+sebze 1 gün protein yapmayı düşünüyorum ve sporumu artırmayı düşünüyorum çünkü sadece basenlerde biraz fazlalık kaldı eşimde ısrarla güçlendirmeye geç sporunu sıkı yap basenin gider diyor doktora bir gideyim bakalım ne olacak

kızlar ben de yulaf keğeği aldım yarın başlıycam toplam kaç kilo verdiniz.söylerseniz iyi olur motivasyon açısından.

zeynep ben güzel kilo verebildim ama sporla desteklersen daha hızlı sonuç alırsın ayrıca korkma bu diyette aç kalmakta yok yeterki azimli ol

wisper benim tansiyon sorunum çıkmadan önce böyle olmuştum ki halen aynı durumdayım tavuk asla yiyemiyorum ızgara yada diğer halleri dahil kokuyor resmen burnuma :26: ben de çok sevmesem bile biraz kırmızı ete yönelmek istedim bu gün biber doldurdum kıymayla ve bu gün hüsran yiyemedim şimdi bir de fasulye ve patlıcan da yiyememeye başladım sadece rahatlıkla cacık yiyorum bazen diyeti bozmamak adına direnip günü yoğurt ayran ve cacıkla geçirmeye başlayınca sanırım tansiyonum fırladı bu arada sıcaklardan dolayı yumurtada yiyemiyorum eğer bunları aşabilen biri varsa söylerse gerçekten bana da yardım edebilir

kızlar nar şerbetini sormuştum:44: birde yağsız kakaoyu tam yağsız(fat free) bulabildiniz mi yoksa yağı azaltılmışları mı kullanıyorsunuz :44:

kızlar nar şerbetini sormuştum:44: birde yağsız kakaoyu tam yağsız(fat free) bulabildiniz mi yoksa yağı azaltılmışları mı kullanıyorsunuz :44:

evet yağı azaltılmışları kullanıyoruz; tamamen yağsızını bulmak zor. kendi adıma her dakika da kullanmıyorum, kullanmayalı 15 gün geçmiştir kakaoyu.

nar şerbetiyle ilgili 2 msj altta cevap verdim, son paragraf sanırım. google amcaya müracat en kolay geçmişi okumak zor geldiğinde. o da dukan amca kadar yardımcı sağolsun :)

18 martta 95le başladım 88 kg tartıda gördüm. ama vücut ağrılarım halsizliğim derken diyetisyene gittim onun verdiği listeyle klasik diyet uygulayayım dedim ama doyamadığım için tam uymadım hatta 1 kg geri aldım. baktım böyle olmayacak dukana u dönüşü yaptım :) 1 mayısta tekrar başladım vitamin desteği alıyorum 89.4 ten bugün itibari ile 85.9a düştüm hala ataktayım. biliyorum atakta ödem atıyoruz su kaybı var ama bende ki ödem de akıllara zarardı bacaklarıma bakınca öbek öbek görünüyordu bacaklarımın inceldiğini görüyorum kıyafetim yakışıyor diye atağı bırakamıyorum en azından 10güne tamamlayayım diyorum:) yani 3 gün daha atak var 16 gün var mezuniyete umarım o zamana kadar 80i görürüm=) desteğinizi esirgemeyin =)

Nar Şerbeti;

1 tatlı kaşığı hibisküs
1 tatlı kaşığı yeşil çay
3-4 tane kuşburnu

Hepsini karıştırıp demliyorsunuz, ben kaynatmadan sadece sıcak suyla yapıyorum ve karışımı israf olmasın diye 2 kere kullanıyorum.. Dilerseniz kaynatarak da kullanabilirsiniz.. Yalnız 5 dakikadan sonra iyice acımsı oluyor aman dikkat, çok demlemeyin.. Ekşimsi mayhoş bir tadı var.. Bu tadı sevmeyenler içine çubuk tarçın ve karanfil de ekliyorlar..

Yeşil çay hakkınız yerine gün içerisinde 2-3 kupa içebilirsiniz..

günaydın herkese...

günaydın hatunlar günlerdir hastalığım azalacağına şidetlenerek artı.faranjit olmuşum.bademciğim olmadığı için mikrop vücuda dağılıyor.cumartesi yerimden kıpraşamadım.pazar öylesine geçti.eşimde faranjit.ikimiz beraber hasta olduk.hasta hasta dün sporuma da gittim.sürünüyordum ama yinede gitim.2 hafta önce başlamam gereken bahar temizliğinede başladım.hasta olduğumdan dolayı şu yeşil elmadan 2-3 ince dilim yedim.ekşi limon gibi.vitamin olsun diye yedim ama nasıl bir elmadır bu.birde kilosu 5 lira eşime alırdım hep, ben ağzıma sürmezdim.faydalı olur dedi.insan bu elmayı yiyerek nasıl kendine işgence edebilir.doğru dürüst birşeyde yutamıyorum.midemide ekşitti.şuan yine sürünüyorum ama sporuma gideceğim.en azından azcık ter atar kalori yakarım.mikroplara yenik düşmemek mlazım.

ilaçta kulanamıyorum.dişim için antibiyotik kulanırken boğazım için içemiyorum.vitamin hapı içtim oda midemi bulandırdı.eniyisi baharatlara yönelmek.önceleri bukadar hastalık çekmezdim.busene bana birşeyler oldu.arkadaşlarım bukadar şeyi nasıl yetiştiriyorsun bukadar şeye nasıl yetiyorsun derken nazarlaramı geldim bilmem
kızımıda ennihayet edirneye yerleştirdim.kenedine ait ilk eviydi.duygulandım.birazda hastalığım ondan uzun sürmüş olabilir.duygusal yükselme olmuş olabilir.
diyete devam.eşim bukadar çabalıyorsun görüntüde incelmen var birsene dayanabilecekmisin diyor.bende gerekirse 2 sene dayanırım ama asla hayatıma bukilo ile devam etmicem diyorum.neyse hatunlar spor vaktim geldi.sürünerekte olsa gideyim.

günaydınlar hanımlar herkese , donbulcum geçmiş olsun inşallah iyileşirsin en kısa zamanda..

Herkese günaydın.... Artık bahar geldi evde durmak da zorlaştı bulduğumuz ilk fırsatta kendimizi dışarılara atıyoruz....

Hafta sonu da bir arkadaşın oğlunun sünnetindeydik uzakta olduğu için 2 gün kaldık bu durumda diyeti yapmakta çok zorlaşıyor..... İlk gün zor geçti neyseki 2. gün piknikte birşeyler yiyebildik.... En az hasarla atlatmaya çalıştık eşim de ben de....

Eve gelince de hafta sonunun acısını çıkarıyoruz daha sıkı bir diyet ve daha fazla sporla.... Bu havalarda diyeti yapmak iyice zorlaşmaya başladı artık güçlendirmeye geçsem iyi olcak galiba....

Geçmiş olsun canım ben de bir öğretmen olarak sık sık faranjit olurum faranjitin en iyi ilacı zencefildir....

valla eşiyle beraber diyet yapanlara hayranım ne güzel motive ediyorsunuzdur birbirinizi:2::2::2:ahhh ahhh ben ne diller döksemde kandıramadım halbuki benden daha çok ihtiyacı var haklısın canım bu havalarda diyet zorlaşmaya başladı spor yapamıyorum maalesef ama diyeti sıkıya almak lazım dediğin gibi...........güçlendirmeyede az kalmış valla tebrik ediyorum seni canım darısı hepimizin başınaaaaa

siz ne zamandır bu diyeti yapıyorsunuz? ben 24 martta başladım: 73,8 kg olarak ve bugün güncel kilom 68,1 kg

31 mart ta başladım 72 ile canım şimdi güncel kilom 66.1 kilolar hemen hemen yakınmış...

Ben 17 martta başladım bugün 52. günüm 72 ile başlamıştım şimdi 65 küsürlerde geziyorum :)

Ama artık baya yavaşladım 2 haftada yarım kilo anca verebiliyorum yürüyüşlerimi arttırdım olmazsa spora başlayacağım.

Demekki sorun bende değilmiş bende veremediğimi düşünüyordum hemen hemen aynı kilolarımız

Canım evet eşimle beraber yatığımız için çok rahattık şimdiye kadar ah bu havalar mahvetti bizi Eşim benden daha iyi kilo verdi 1.5 ayda ben 7 kilo o 15 kilo verdi yarı yarıya .... Çok şükür ikimiz için de güçlendirmeye az kaldı darısı da size olsun.

Herkese merhaba, gerçekten şahanesiniz! Böyle güzel bir dayanışma örneği beni şaşırttı, konudaki tüm detayları okumaya çalıştım sayfalarca okudum çok uykusuz kaldım, 267. sayfadayım kitabı okurken zaman zaman tekrarlarda sıkılsam da bir çok genel bilgi de öğrendim.
Sorum: pilates yapıyorum özellikle atak döneminde kesinlikle yapmamam gerektiğini söylemişti (ocakta baslayıp 22 kg verdi tecrubeli dukancı) bir arkadaşım. Aranızda her evrede yürüyüş dışında daha hard spor yapan var mı? Duzenli pilates yaparak bu diyeti geçirirsem, duraklama dönemine girerse normalde yaptığım sporun fazlasına vucut ihtiyac duyar mı? Umarım dogru anlatabildim. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim, ayrıca bir arkadasımızın bebegi olacakmış onu ve diger tum anne adaylarını kutlarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…