Scholar ekmek tarifi isteriz..
Vermiştin gerçi daha ama yenilerde görsün bir daha diyelimm..
Bunlar da benim sandwichler..
İçelrine sp gününde hindi füme, lor yada salatalık turşusu koyabilirsiniz..
Hemen ekmeğin tarifi de gelsin..
6 kaşık Yulaf kepeği galeta karışımı (2 günlük oluyor)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı süt
Hepsini karıştırıp 150 derecelik fırında pişiriyoruzzz..
Afiyet olsun
kızlar herkese günaydın bol eksili günler.şimmmdi herkesin ne diyeceğini biliyorum ama yinede o sözleri belkide motivasyonum tavan yapsın diede duymak istiyorum.az önce faceden bir arkadaşım bende dukan yaptım ama bıraktım ayaklarım şişti,test yaptımm vucudum proteini depolammış karaciğerimme zarar veriyormuş.doktor zararlı dedi die yazdı.şimdi olmazda ilerde muhakkak olur dedi.bende zaten kan tahlillerimi yaptırıcam;zaten kitaptada öle yazıyor.ama 22 aylık bebeğim var bir türlü gidemedim bugun yarın bugun yarın kaldı.bide drada dert anlatmak zorunda kalırsamsabah sabah sinirim bozuldu.ama ben kendimi gayet iyi hissediyorum.suyumuda fazla fazla içiyorum.durduk yere korktum sabah sabah :26::26:
diyet yapan kızlar size bi sorum daha olucak :) diyete başlamadan değerleirinizi ölçtürdünüz mü hastanede ya da diyete başladıktan sonraa
Canım benim takılıyorum sana yoksa çook seviyorum seni biliyorsunn
Senin diyet zaten takdire şayan.. Maşallahgayet güzel ve istikrarlı kilo veriyorsuuun..
Az kaldı az mayokini mi giysek bu sene ne dersin
Scholar ekmek tarifi isteriz..
Vermiştin gerçi daha ama yenilerde görsün bir daha diyelimm..
Bunlar da benim sandwichler..
İçelrine sp gününde hindi füme, lor yada salatalık turşusu koyabilirsiniz..
Hemen ekmeğin tarifi de gelsin..
6 kaşık Yulaf kepeği galeta karışımı (2 günlük oluyor)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı süt
Hepsini karıştırıp 150 derecelik fırında pişiriyoruzzz..
Afiyet olsun
Ben ilk ay hastanede ölçtürmüştüm ve normal çıkmıştı sonuçlarım..
Geçen ay da aile hekimime gittim oradaki test sonuçlarımda çok güzel çıktı..
Hatta eskiler hatırlar, aile hekimim dukan yaptığımı ilk duyduğuna hemen bırak diye esip gürlemişti..
Sonuçlarımı alıp karşısına geçtiğimde allah allah dedi:44: ve değerlerimin çok iyi olduğunu söyledi.
Ve dukana devam edebilirsin bir sorun yok dedi
Ama bu diyeti hakkı ile yapmaya çalışyorum..
Bol çeşit yiyorum, bol su, yeşilçay, ihtiyaç duydukça vitamin takviyesi ve her gün en az 30 dk yürüyüşş..
çok güzel görünüyorlar cnm ellerine sağlık tam ben soracaktım bu scolar ekmek neyin nesi diyemikro dalda değil dimi bu normal fırın
bence bu diyet herkeste farklı tepki veriyor bu birazda vücudun direnci ile alakalı burada seyirde tüketilen sebze miktarı sebze türleri de önemli bence kolestrol ve karaciğer hasarı açısından ben mesela vitaminlerden eksik kalmamak ve karaciğer yağlanmasını azaltmak için sebzeleri çiğ tüketmeye çalışıyorum. aslında diyette günlük hayatta sağlıklı olarak tüketmemiz gereken sadece meyve eksik onu da sebze ile tamamlattırıyor. yoksa normalde beyaz şeker tüketmek zaten önerilmiyor dukanın da tatlandırıcı önermesinin tek nedeni alışkanlıklarımız maalesef karbonhidratı zaten yulaf kepeğinden alıyoruz. arkadaşın bence sebzeoranını çok az tutmuş olabilir. burada insanın kendisinin ne hissettiği de önemli ben başta mesela ölüyodum öyle söylim :)) meğersem ki suyu az içiyomuşum ölmeeye gene devam ettim çiğ sebzeye döndüm bu sefer de artık iyiyim ölçümlerimi de yaptırıyorum hiç bi sıkıntı yok başta neyse şimdi de o moralini bozma bence sonuçların kötü çıkarsa bırakırsın yani kolesttrol ve karaciğer yağlanması olsa bile bunlar geri çevrilebilir şeylerbirde mesela yumurtayı hep yemiyorum ben o çok yükseltiyo değerleri bence
ben ölçtürdüm dommuz gibiydimhala da öyleyim pzt ölçtürdüm bi sıkıntım yokmuş doktora da sormuştum başlamadan önce dukan yapcam ben diye yapma dedi tabiiki diyetisiyenle de görüştüm o da yapma dedi ben dinlemedim yapıyorum pzt gittiğimde doktora ne yapcasan yap dedi arkadaşım da doktor ondan öyle dedi tabe :)) tavsiye etmiyorlar hiç yaıpılmasını doktorlar protein ağırlıklı beslenme ve neredeyse tek yönlü olduğu için amma ve lakin zaten bende onlar tavsiye etmedikleri için korka korka başladım ve testle danışarak başladım beyaz et ye bari dediler. şu anda da değerlerim normall
bu trifin benzerini yulaf kepeğiyle yapmıştım böyykk yiyememiştim .. ama galeta ile yapınca enfıes oldu kızlar sayenizde çok şey öğreniyom valla
ben bir de yumurta pek sevmediğimden süt tozu galeta yoğurt ve kabartma tozu ile küçük ekmekler yapıyomm şekilsiz yalnız biz batcaz galiba eşimle birlikte yapınca hemen bitiyo bu ekmekler yaa ekmekçiye döndüm fırın aççam
canım ne güzel ya spor yapıyosun beni de gaza getirin kızlar hiççç canım istemiyiii
Hatta eskiler hatırlar, aile hekimim dukan yaptığımı ilk duyduğuna hemen bırak diye esip gürlemişti..
Sonuçlarımı alıp karşısına geçtiğimde allah allah dedi:44: ve değerlerimin çok iyi olduğunu söyledi.
Bol çeşit yiyorum, bol su, yeşilçay, ihtiyaç duydukça vitamin takviyesi ve her gün en az 30 dk yürüyüşş..
yazlıklarımı çıkardım bugun elbise giyeyim dedim allahım bacaklarım ne kadar kalınlaşmıs onu farkettim hemen çıkardım kışın taytla o kadar farketmemiştim ama çıplak olunca bacaklar aman allahım dedim keske kışın başlasaydım dukana şimdi ne güzel kilo vermis olacaktım neyse geç değil hazirana 68 olsam geçen yaz ki kiloma ulaşıcam pisikolojim bozuldu yaaa
bende hep bugun yarın die ertelediğim kan testini bu sabah yaptırdımmmm.yarın 3 gibi çıkıcak sonuçlar.bende dr sordun dukan diyetini duydunuzmu önerirmisiniz die sordum.önermem dedi.bi ara burdaki bütün hemşirelerde yaptı böyle bir beslenmme biçimi olamaz dedi.bende yapıyorum diemedim.sonuçlarım inş temiz çıkarsa bende derim 10 gündür yapıyom die..bendesuyumu bol içiyorum.bitki çayımmı hiç eksik etmiyorum.bende tüm kurallara uyuyorumm.her sabah 30 dk yürüyorum.hattta eşim ölçümünü bille yaptı.6 km yürüyormuşumumaım bikaç ay sonra tığ gibim olurumm
yazın en acı tarafı sanırım meyve ve dondurma...
işyerimde penceremden içeri uzanmaya çalışan yenidünya ve dut ağacı dalları olmayaydı iyiydi :)))
bende bugün yrn diye diye erteledim yrn mutlaka bende gideyim ki cumaya çıksın kan tahlili diye yaptırıyoruz bunu dimi başka tıbbi bir adı yok bide aç karnına gidiliyor dimi bide sağlık ocakları yapıyor dimi inş benimde temiz çıkar
Ben normal fırında pişirdim biraz uzun sürüyor pişmesi.. :18:
Fırın boşa çalışmasın diye yanına fırın poşetiyle tavuk balık vs de koyuyorum..
Yalnız annem mikroda yapıyor aynı tarifi, 5 dk bir yüzünü 2 dk da diğer yüzünü çevirip pişiriyor..
Benim oğlum da bayılıyor bu ekmeklere..
Hatta küçük çocuklara bir zararı olur mu diye merak edip dukan koçluk hizmeti alan arkadaşlara sordurtmuştum..
Zararı yok diye cevap geldi.. Yani biz de ailecek yiyoruz..
Canım spor sayılmaz aslında benimki de..
İlk başladığım zamanlar leslie yapıyordum, eve trampolin aldım oğlanla birlikte yapıyordum..
Ancak bunları yapmak için gece pc karşısında olmak gerekiyor..
Ve maalesef bu ara benim adam pc yi bırakmıyor
Ben de en kötü ihtimal öğlenleri 30 dk yürüyüş yapıyorum..
Artı olarak da sabah ve akşam vaktim var ise uzak duraklardan inip/binip 15-20 şer dakika da bu şekilde yürüyorum..
Hahaha ah yirmi ah sayende yedigim ekmek scholar ekmegi oldu cikti :) nerdesin kiz gelde iki laflayalim... Gelelim tarifeeee suluman esliginde malum dizi saati tarif sudur, 2 kasik yogurt 1 yumurta 2 kasik kepek az tuz ceyrek paket kabartma tozu hepsini karistir dok tabaga yagli kagit ustune at mikroya 4 dakka bitarafi 2 dakka diger tarafi al sana taptaze ekmek... Sur ustune labneyi tereyagli ekmek niyetine sicak sicak indir mideye... Ben benim kahvaltilar bomba diye bosa demiyorum kizlar kocaman ekmek labne fume peynir cesitleri ve sicacik cay derken valla gunluk degil haftalik yiyorum ben kahvaltilari ay sabah olsada yapsam kahvaltimi
Hahaha ah yirmi ah sayende yedigim ekmek scholar ekmegi oldu cikti :) nerdesin kiz gelde iki laflayalim... Gelelim tarifeeee suluman esliginde malum dizi saati tarif sudur, 2 kasik yogurt 1 yumurta 2 kasik kepek az tuz ceyrek paket kabartma tozu hepsini karistir dok tabaga yagli kagit ustune at mikroya 4 dakka bitarafi 2 dakka diger tarafi al sana taptaze ekmek... Sur ustune labneyi tereyagli ekmek niyetine sicak sicak indir mideye... Ben benim kahvaltilar bomba diye bosa demiyorum kizlar kocaman ekmek labne fume peynir cesitleri ve sicacik cay derken valla gunluk degil haftalik yiyorum ben kahvaltilari ay sabah olsada yapsam kahvaltimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?