Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Canım çook geçmiş olsun, rabbim bizi, ailemizi, sevdiklerimizi görünür görünmez her türlü kaza bela ve kötü insanlardan korusun inş. amiin... Allahtan bir şeycikler olmamış, çok geçmiş olsun tekrar...

Lisacığım, bu cetveli yapmayı hiiiç becerememiştim, sonunda benim de oldu çoook teşekkürler:)) (bir keresinde meyvenull adlı arkadaşım benim yerime yapmıştı o kadar :)))

evet ben de spor, yeşilçay, su ve diyetle günlerimi geçiriyorum:) yaz gelecek geliyor derken geldi işte ve benim vermem gereken 12 kilocuk var ama dukanla çarçabucak gidecek:)

bugün sebze günündeyim.

sabah: domates, köy biber, salatalık, 2 yumurtalı mantarlı omlet
akşam: yoğurt ve biber dolması (bu aynen dukan usulü kıyma ve baharatlı bir dolma. ama pişirmesi için birine bırakmıştım ve maalesef tembihlememe rağmen hafif yağda pişirmiş, yiyip yememek konusunda kararsız kaldım. ben normalde hiçbir şeyde yağ kullanmıyorum)
gece: en önemli öğünüm:) kilo alma sebebim... dukan keklerimi de buraya saklıyorum. oh mis mis:)

geçen hafta kilo veremedim bu perşembe bomba gibi gelmek fırtınalar estirmek bir an önce zayıflamak istiyorum heheheh :)))

geçen hafta kilo veremedim bu perşembe bomba gibi gelmek fırtınalar estirmek bir an önce zayıflamak istiyorum heheheh :)))[/QUOTE]

bende bende inşallah :)

Merhaba,
yasadigin seyler ozelliklede basagrisi dukan diyetinin ilk atak surecinde yasanabilir bir problem.Ama birkac gun icinde gececektir.ozelliklede seyire gecince.Cunku bir diyete basliyor ve daha az yemek yiyorsun bu oruc tutarkenki bas agrisi gibi yani acliktan.Atakta oldugundan saf protein yiyorsun ya olabildigince yemeye calis ac kalma yani.bolca su ic,biraz yuruyus yap bir kac gune gececektir.mide agrinda yine acliga bagli bir durum.belkide daha onceden midende ulser gibi bir rahatsizliklik vardir (ozellikle oniki bagirsak ulserlerinde) ve acikinca ortaya cikiyodur bu durum.yani yapacagin tek sey yeterince yemek yemek ac kalmamak..

kızlar bir de birşey daha sorucam. ben yulaf kepeğini yoğurda katıp yiyorum ama sanırım ekmek yapanlarda var. nasıl yapılıyor beni kurtarır bu resmen. yardımlarınızı bekliyorum ..

Evet yulaf kepegini yogurda yada sute katip yemek cok keyifli olmuyor maalesef.Atakta olmaz ama atagin bitip seyire gecince yulaf kepegi degilde yulaf kepegi galeta karisimini tuketmek daha keyifli olabilir cunku onu tuketen arkadaslar daha lezzetli buluyorlar.INternette dukan ekmek tarifi diye aratirsan oldukca cesit bulacaksindir.Mesela ben diyete basladigimdan beri tek tip ekmek yapip yiyorum onunda tarifi soyle:

-3 yumurta

-8 kasik yulaf kepegi(kabizlik yasadigimda 4 kasik yulaf+4 kasik bugday kepegi ile yapiyorum)

-1 kucuk paket yogurt 150 gr lik

-1/2 paket kabartma tozu

-istege bagli 1 cay kasigi keten tohumu

yumurtalari,yogurdu ve kabartma tozunu iyice cirpiyor sonra kepegi katip karistiriyorum.silikon yuvarlak pisirme kabina dokup onceden 160 derceye isitilmis firinda yaklasik 20-30 dakika pisiriyorum.pisen ekmegi 4 ceyrege bolup hergun bir ceyregi tuketiyorum.bu benim tarifim daha degisik tariflerde bulabilirsin.

-

Yulaf kepegini bir sekilde tuketmeye calis cunku bu diyetin olmazsa olmasi ve hayatin boyunca yemen gerekecek bir urun.damak tadina uygun bir ekmek tarifi mutlaka bulacaksin.birde yulaf kepegi galeta karisimi alip kullanmayi dene daha lezzetli oldugunu soyluyorlar.bahsettigin gazoz icmeyi bu hafta ertele yani icme vede bu hafta mumkun oldugunca sinirli izinli tuketmemeye calis.sonra tukettigin yogurt,sut ve peynirin yag oraninin % 2 yi gecmemesine dikkat et onlarda etkili olabilir.yesil cay tuketmeye calis ve nar serbeti yapabilirsin sonucta onun herhangi bir yan etkisi yok vede zaten 1-2 gun yapiliyor.ama bence dediklerimi yaptiginda degisiklik goreceksin..

eee nerde ogle yemegi ben goremedim:26gun atlamamaya ozen gosterin mutlaka.birde gece atistirmani yatmadan 3 saat oncesinde bitir

çok geçmiş olsun.allah esirgemiş.

tebrik ederim arkadaşım.harikasın.

merhaba arkadaşlar bende kilo vermek istiyorum ve dukan diyetine başlamak istiyorum ama sizlere sormak istedigim birkaç soru var.yazılarınızı okudugum kadarıyla öncelikle kitabını almam şart sanırım?diyelimki kitabı aldım ve okudum peki benim uygulamam gereken diyet listesi kitapta yer alıyormu yoksa okuduklarımızımı kendimiz uygulicaz yani kendimize göre bir beslenme şeklimi uygulayacagız.yani ana ögünlerde ve ara ögünlerde ne yenilmesi gerektigini yazıyor mu?

arkadaşlar bugday kepeğini hiç biryerde görmedim. nerden aıyorsunuz.büyük marketlerde de baktım yulaf kepeği var o yok.:26:

Kitabi okuyunca aslinda netlesecek kafanda ne yemen gerektigi.okursun kafana takilan anlamadigin birsey olursa burda sorarsin bize.bak su iki linke bir goz at istersen fikir acisindan:

http://www.kadinlarkulubu.com/guncel-diyet-haberleri/622552-dukan-diyeti-nedir.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/623445-dukan-diyetine-hazirlik.html

kitabı mutlaka alıp okumalısın. belli bir liste yok. sadece yiyebilecegin besin gurubu ve yiyemeyeceklerin ne zaman neyi tüketmen gerektiği yazıyor.sonra sen kendine göre menünu oluştur. ama hemen kitabı temin et bence...

çok teşekkürler kızlar ewet hemen şuan internetten kitabı sipariş ediyorum gelir gelmez okumaya başlicam.lisabella gönderdigin linklere baktım çok teşekkür çok iyi oldu ilk aşama için şuanda kafamdaki sorulara çözüm buldum çok aydınlatıcı olmuş.bir tek şu yulaf kepegini nerden bulacagımı düşünüyorum sanırım marketlerde satılmıyor galiba onuda netten sipariş etmeliyim..

migros ve carrefour larda bulabilirsin canım

Isine yaradiysa ne guzel

yulaf kepegi migros,kipa, gibi buyuk marketlerde oluyormus.ben yurtdisinda oldugumdan bilmiyorum ama kizlar oralardan aliyor..eger yasadigin sehir kucuk bir yerse internetten siparis verirsin.ama secimin iyi bir yulaf kepegi olursa Sikilmadan daha dogrusu tiksinmeden tuketebilirsin.en iyisi dogalsan diyorlar.butun marketlerde varmis..

canım ben yulaf kepeğini aktardan temin ettim paketli filan gayet iyi yani.

Lisabella'cığıımmm yurtdışında nerdeysin? Ben de yurtdışındayım da:)

Sabah geç kalktım öğle gibi yediğim için öğle menüm olmadı evet akşam yemeğinden sonraki çay saatine saklıyorum keklerimi:) yoksa başka şeylere saldırabiliriö ve yatmadan üç saat önce bitmiş oluyo mamalarım :)

Ben Paris teyim canim,sen?
offfff kızlar ayrılık acısından kendimi yemeğe verdim bugünn biri beni frenlesin yaa (

Allah kavustursun canimAma her ruh hali degisikligimizde yemege saldirirsak ne olur halimizari dukana uygun seylere saldirda sonu kotu olmasin yoksa valla doverim bak

kızlarrr :)

az önce dayanamadım tartıldım ve şokkk. 57,5 kg ile dün başlamıştım bugün 2.günüm ve tartıda 56,1 gördüm :) bu iyi birşey mi kötü mü bilemiyorum çünkü dukan testinde 3 günde 1 kg yazıyordu . şuan fena gaza geldim daha da bırakmam ben bu diyeti :)

ve Lisabella dediğin tarifi yaptım ve nihayet yulaf kepeğini içim sine sine yedi. ve o kadar lezzetli geldi ki evdeki herkes yedi :) yarın atak dönemim bitiyor. sp dönemine geçicem ama kararsız kaldım kaça kaç gün yapsam hangisi daha iyi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…