Selam arkadaşlar dün kötü bir gün daha doğrusu akşam geçirdim..... Eşim ve arkadaşlarla yürüyüşten dönerken eşime araba çarptı eşim bisikletteydi o yüzden hafif atlattı ama bütün geceyi hastanede geçirdik çok şükür birşeyi yok ama bu korku uzun süre yeter bize.....
kızlar merhaba,
ben de dukan diyetine dün başladım. 57.5 kg ve 158 boyundayım. yaptırdığım hesaplamayla atak dönemim 3 gün çıktı. dün ilk günümdü ve ben çok zorlandım. aşırı bir baş ağrısı ve halsizlik oldu. bugün ikinci günüm ve şimdi de midem ağrıyor. normal mi bunlar?
kızlar bir de birşey daha sorucam. ben yulaf kepeğini yoğurda katıp yiyorum ama sanırım ekmek yapanlarda var. nasıl yapılıyor beni kurtarır bu resmen. yardımlarınızı bekliyorum ..
canım hoşbulduk seyir dönemim daha 7 gün oldu 80 kiloyla başladım atak 7 gün yaptım günde leslie ile 3 mil yürüyorum atakta 4 kilo verdim kaçamak hiç yapmadım 1 artı 1 yapıyorum protein günü sabah 1 yumurta rafadan bir avuç kadar peynir yağsız ve sabah yarım yağlı süt içiyorum yalnız yulaf kepeği ile aram hiç iyi değil ekmek yaptım olmadı kek yaptım olmadı kokusunu yok edemedim öğlen ya tavuk yada köfte yiyorum soda içiyorum bu ara liğht gazozu fazlam içtim diye düşünüyorum akşamda öğlenin aynı sebze günü közlenmiş patlıcanla karnıyarık yaptım yoğurt kendim mayalıyorum evde hedefim 62 kilo inşallah başarırım evet kitabı okudum nar şerbeti için erkenmi acaba
Lisacığım, bu cetveli yapmayı hiiiç becerememiştim, sonunda benim de oldu çoook teşekkürler:)) (bir keresinde meyvenull adlı arkadaşım benim yerime yapmıştı o kadar :)))
evet ben de spor, yeşilçay, su ve diyetle günlerimi geçiriyorum:) yaz gelecek geliyor derken geldi işte ve benim vermem gereken 12 kilocuk var ama dukanla çarçabucak gidecek:)
bugün sebze günündeyim.
sabah: domates, köy biber, salatalık, 2 yumurtalı mantarlı omlet
akşam: yoğurt ve biber dolması (bu aynen dukan usulü kıyma ve baharatlı bir dolma. ama pişirmesi için birine bırakmıştım ve maalesef tembihlememe rağmen hafif yağda pişirmiş, yiyip yememek konusunda kararsız kaldım. ben normalde hiçbir şeyde yağ kullanmıyorum)
gece: en önemli öğünüm:) kilo alma sebebim... dukan keklerimi de buraya saklıyorum. oh mis mis:)
geçen hafta kilo veremedim bu perşembe bomba gibi gelmek fırtınalar estirmek bir an önce zayıflamak istiyorum heheheh :)))
Selam arkadaşlar dün kötü bir gün daha doğrusu akşam geçirdim..... Eşim ve arkadaşlarla yürüyüşten dönerken eşime araba çarptı eşim bisikletteydi o yüzden hafif atlattı ama bütün geceyi hastanede geçirdik çok şükür birşeyi yok ama bu korku uzun süre yeter bize.....
haftasonu şehir dışında mis gibi hava ve doğanın ortasında balık yemeye gittik. masaya ön atıştırmalık olarak neler geldi neler. burda yazmayacağım kimsenin canı çekmesin.eskiden olsa saldırırdım. yoook yapmadım. sonra arkasından missss gibi bahçeden yeni toplanmış en sevdiğim meyvelerden biri çilekler.... yok yok 1 tane bile yemedim. ben ızgara balık salata ve türk kahvesi içtim...
kendimle gurur duyuyorum ...
Merhaba,
yasadigin seyler ozelliklede basagrisi dukan diyetinin ilk atak surecinde yasanabilir bir problem.Ama birkac gun icinde gececektir.ozelliklede seyire gecince.Cunku bir diyete basliyor ve daha az yemek yiyorsun bu oruc tutarkenki bas agrisi gibi yani acliktan.Atakta oldugundan saf protein yiyorsun ya olabildigince yemeye calis ac kalma yani.bolca su ic,biraz yuruyus yap bir kac gune gececektir.mide agrinda yine acliga bagli bir durum.belkide daha onceden midende ulser gibi bir rahatsizliklik vardir (ozellikle oniki bagirsak ulserlerinde) ve acikinca ortaya cikiyodur bu durum.yani yapacagin tek sey yeterince yemek yemek ac kalmamak..
Evet yulaf kepegini yogurda yada sute katip yemek cok keyifli olmuyor maalesef.Atakta olmaz ama atagin bitip seyire gecince yulaf kepegi degilde yulaf kepegi galeta karisimini tuketmek daha keyifli olabilir cunku onu tuketen arkadaslar daha lezzetli buluyorlar.INternette dukan ekmek tarifi diye aratirsan oldukca cesit bulacaksindir.Mesela ben diyete basladigimdan beri tek tip ekmek yapip yiyorum onunda tarifi soyle:
-3 yumurta
-8 kasik yulaf kepegi(kabizlik yasadigimda 4 kasik yulaf+4 kasik bugday kepegi ile yapiyorum)
-1 kucuk paket yogurt 150 gr lik
-1/2 paket kabartma tozu
-istege bagli 1 cay kasigi keten tohumu
yumurtalari,yogurdu ve kabartma tozunu iyice cirpiyor sonra kepegi katip karistiriyorum.silikon yuvarlak pisirme kabina dokup onceden 160 derceye isitilmis firinda yaklasik 20-30 dakika pisiriyorum.pisen ekmegi 4 ceyrege bolup hergun bir ceyregi tuketiyorum.bu benim tarifim daha degisik tariflerde bulabilirsin.
-
çok teşekkür ederim ekmek işini hemen yapmaya başlıycam :) umarım ben de kilo verebilirim..
Merhaba,
yasadigin seyler ozelliklede basagrisi dukan diyetinin ilk atak surecinde yasanabilir bir problem.Ama birkac gun icinde gececektir.ozelliklede seyire gecince.Cunku bir diyete basliyor ve daha az yemek yiyorsun bu oruc tutarkenki bas agrisi gibi yani acliktan.Atakta oldugundan saf protein yiyorsun ya olabildigince yemeye calis ac kalma yani.bolca su ic,biraz yuruyus yap bir kac gune gececektir.mide agrinda yine acliga bagli bir durum.belkide daha onceden midende ulser gibi bir rahatsizliklik vardir (ozellikle oniki bagirsak ulserlerinde) ve acikinca ortaya cikiyodur bu durum.yani yapacagin tek sey yeterince yemek yemek ac kalmamak..
Evet yulaf kepegini yogurda yada sute katip yemek cok keyifli olmuyor maalesef.Atakta olmaz ama atagin bitip seyire gecince yulaf kepegi degilde yulaf kepegi galeta karisimini tuketmek daha keyifli olabilir cunku onu tuketen arkadaslar daha lezzetli buluyorlar.INternette dukan ekmek tarifi diye aratirsan oldukca cesit bulacaksindir.Mesela ben diyete basladigimdan beri tek tip ekmek yapip yiyorum onunda tarifi soyle:
-3 yumurta
-8 kasik yulaf kepegi(kabizlik yasadigimda 4 kasik yulaf+4 kasik bugday kepegi ile yapiyorum)
-1 kucuk paket yogurt 150 gr lik
-1/2 paket kabartma tozu
-istege bagli 1 cay kasigi keten tohumu
yumurtalari,yogurdu ve kabartma tozunu iyice cirpiyor sonra kepegi katip karistiriyorum.silikon yuvarlak pisirme kabina dokup onceden 160 derceye isitilmis firinda yaklasik 20-30 dakika pisiriyorum.pisen ekmegi 4 ceyrege bolup hergun bir ceyregi tuketiyorum.bu benim tarifim daha degisik tariflerde bulabilirsin.
-
çok teşekkür ederim ekmek işini hemen yapmaya başlıycam :) umarım ben de kilo verebilirim..
Rica ederim,tabiki kilo vereceksin uydugun surece.Bu diyette kilo vermemek diye birsey asla soz konusu degil
merhaba arkadaşlar bende kilo vermek istiyorum ve dukan diyetine başlamak istiyorum ama sizlere sormak istedigim birkaç soru var.yazılarınızı okudugum kadarıyla öncelikle kitabını almam şart sanırım?diyelimki kitabı aldım ve okudum peki benim uygulamam gereken diyet listesi kitapta yer alıyormu yoksa okuduklarımızımı kendimiz uygulicaz yani kendimize göre bir beslenme şeklimi uygulayacagız.yani ana ögünlerde ve ara ögünlerde ne yenilmesi gerektigini yazıyor mu?
merhaba arkadaşlar bende kilo vermek istiyorum ve dukan diyetine başlamak istiyorum ama sizlere sormak istedigim birkaç soru var.yazılarınızı okudugum kadarıyla öncelikle kitabını almam şart sanırım?diyelimki kitabı aldım ve okudum peki benim uygulamam gereken diyet listesi kitapta yer alıyormu yoksa okuduklarımızımı kendimiz uygulicaz yani kendimize göre bir beslenme şeklimi uygulayacagız.yani ana ögünlerde ve ara ögünlerde ne yenilmesi gerektigini yazıyor mu?
çok teşekkürler kızlar ewet hemen şuan internetten kitabı sipariş ediyorum gelir gelmez okumaya başlicam.lisabella gönderdigin linklere baktım çok teşekkür çok iyi oldu ilk aşama için şuanda kafamdaki sorulara çözüm buldum çok aydınlatıcı olmuş.bir tek şu yulaf kepegini nerden bulacagımı düşünüyorum sanırım marketlerde satılmıyor galiba onuda netten sipariş etmeliyim..
çok teşekkürler kızlar ewet hemen şuan internetten kitabı sipariş ediyorum gelir gelmez okumaya başlicam.lisabella gönderdigin linklere baktım çok teşekkür çok iyi oldu ilk aşama için şuanda kafamdaki sorulara çözüm buldum çok aydınlatıcı olmuş.bir tek şu yulaf kepegini nerden bulacagımı düşünüyorum sanırım marketlerde satılmıyor galiba onuda netten sipariş etmeliyim..
canım ben yulaf kepeğini aktardan temin ettim paketli filan gayet iyi yani.
Lisabella'cığıımmm yurtdışında nerdeysin? Ben de yurtdışındayım da:)
Sabah geç kalktım öğle gibi yediğim için öğle menüm olmadı evet akşam yemeğinden sonraki çay saatine saklıyorum keklerimi:) yoksa başka şeylere saldırabiliriö ve yatmadan üç saat önce bitmiş oluyo mamalarım :)
offfff kızlar ayrılık acısından kendimi yemeğe verdim bugünn biri beni frenlesin yaa(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?