Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yaaa ben tavuk olarak şu nugget yada shnıtzel taVUKLARDAN alıp yıyebılırmıyım... cok acıkıyom ben 2.gun bide ben 1 tanecik kucuck bisküvi yedım yanlısmı yaptım bıde olıps seker arada bı tatlansın agzım dıye yesem nolurkı

Bir aydir korumadayim, 84den 60 indim, simdi de 60-61 arasi gidip geliyorum. Aslinda 55e inmek isterdim, ama cok uzun sureden beri diyet yapiyorum, ve artik kilolar gitmemeye, ve benim sabrim tasmaya baslamisti, baya bir zamandir, protein gunlerini gecip, sebze karisik yemeye baslamistim. o yuzden korumaya gecip, bir sure vucudumu ve irademi dinlendirmenin vakti gelmisti. ayin 7 sinde dukana baslamamin 9uncu ayi oldu. Sanirim spora daha dikkat etseydim daha hizli bir surec olurdu, mucize receteler falan paylasiliyor ancak, hic biri spor kadar etkili bir arac degil ne yazik ki benim gozlemledigim kadariyla.

Genellikle korumanin ilk evresinde bir kac kilo daha veriliyormus diyorlar, ancak ben heralde cok kilo verdigimden, vucudum kendine gelemedi. bu aralar derslerim yogun oldugundan pek sporada vakit ayiramiyorum, mezuniyet geliyor:)

Asamali olarak koruma yiyeceklerini listeme katiyorum. ilk olarak meyveleri kattim, cok ozlemisim, ilk bir kac hafta gunde bir meyveden cok daha fazlasini yedigimi itiraf etmeliyim. odul yemeklerini ilk haftadan beri yapiyorum. ilk odul yemegim, biraz zorunluluktan karadeniz kahvaltisiydi, inanilmaz yagli peynirler, kaymaklar, tereyaglari receller, misir ekmekleri falan, valla o kada uzun sure diyetten sonra bunun bunyeme cok iyi geldigini soyleyemem:) Ikinci odul yemeginde bir buyuk pizzanin yarisi gibi bir seydi tamam kabul ediyorum abartiya kactigimi biliyorum, ama inanin ilk korumaya gectiginiz zaman cok tehlikeli, birden sinirlar flulastigi icin artik her seye hakkiniz oldugunu dusunmeey basliyorsunuz:)) ilk bir kac hafta, bir kac cikolata yedigimi de itiraf etmek zorundayim.

Sonraki adim olarak tatlandirici yerine seker kullanmaya basladim, tatlandirici cok kullanmak istemiyodum zaten. suzme yogurttan dondurma yapmaya devam ediyorum tatli olarak, ama artik tatlandirici yerine seker, muz, incir falan kullaniyorum. Muz ve incirin korumada tavsiye edilmedigini biliyorum, ama bana tatlandiricidan daha iyi alternatifler olarak gorunuyorlar.

Nisastali yiyecekelr cok keyifli, nohutu, fasulyeyi baya ozlemisim, patates yemegi bile yedim, patatesin izinli oldugundan emin degilim, ama iyi geldi.

ekmegi hala yemeye korkuyorum, mavi yesilin biskuvileri, bir kac gunde bir dilim ekmek falan oluyor ama hala cekiniyorum, ama yagli peynir hakki ve yerine kuru yemis her gun zevkle yerine getirdigim izinlerden.

p.dukan amcanın bi sözü var (gerçi pek dinleyen yoktur ya) ufak bir kaçamak bir balona iğne deydirmeye benzer diye bence yeme çünkü şeker yasak yulaf kepeğinden galeta yapıp bisküvi yerine onu yiyebilirsin canım nugget felan içeriğinde nişasta ve yağ olan şeyler onlarıda yeme bence al bi tavuk göğsü nugget yerine o nu ye

yaaa bana kalsa hiçbişe yemıcem ama yogurt tavuk yumurta sınırsız mı yanııı bunu anlayamadım sımdı ben 7 de evde oluyorum 7 bucukta tavuk gogsunu yogurtla yıyebılırmıyım ?

yaaa bana kalsa hiçbişe yemıcem ama yogurt tavuk yumurta sınırsız mı yanııı bunu anlayamadım sımdı ben 7 de evde oluyorum 7 bucukta tavuk gogsunu yogurtla yıyebılırmıyım ?

yiyebilirsin ama süt ürünleride günde 1 litreyle sınırlı yoğurt süt peynir vs. bunlarda sınırlı yulaf kepeğinide kahvaltı veya öğle yemeğinde tüketirsen gün içinde daha az acıkırsın atakta tatlandırma amaclı küçük bir soğanın çeyreğini kullanabiliyosun mesela tavada soğanla baharatla tavuk göğsünü pişirebilirsin yanındada yoğurt yersin mesela

yaaa bende şöyle bir problem var süt ve peynır asla yemedım hayatımda yogurt ve ayranla gecırıyorum günü sabah kalkıncada yumurta yıyorum ıste bıde tavuk yıyorum cok azcık

Selam arkadaşlar sanırım artık kimse buralara uğramaz olmuş ben de yazmasam da mutlaka yazdıklarınızı okuyorum...

2 haftadır güçlendirmedeyim söylendiği gibi çok zor bir evreymiş.... Yemeye başladın mı vücut dahasını da istiyor... Bu aralar okulda yıl sonu şenlikleri yapılıyor oralarda bir parçacık da olsa kaçamak yaptım :)) 2 kere ödül öğünü yaptım ama ikisinde de abartmadım ödül olarak yediklerim birinde 1 poğaça 1 dilim kek ve 1 adet dolma, 2. ödül öğünümde de ızgara köfte yanında ekmek ve yarım porsiyon tatlı, 3-4 parça çiğ köfte..... Tam buğday ekmeğini 2 gündür yemeye başladım... Nişasta öğününü henüz hiç yapmadım. 56,5 kilo ile güçlendirmeye geçmiştim bir ara 56 oldu şu an yine 56,5 kiloyum umarım bu düzende devam eder.... İpin ucunu kaçırmaktan korkuyorum okul kapanırsa biraz daha rahatlayacağım bugünlerde okulda kaçamak yapmama sebep olacak etkinlikler var....

senınle aynı basladık.:) bende 82 ıle basladım hedefım 55 :)
dun esım bana dedıkı yok canıom 55te olamassın hırs yaptım :) suan 79,4 um seyırde 3. gunum:)
Merhaba,benim basladigim kiloda ve benim ulasmak istedigim hedef kilom ile aynisin.Ben suan 62 yim.aslinda 60 gormustum ama yasadigim bazi ozel durumlardan dolayi 66 ya yeniden cikip yeniden basladim ve hedefim 55.Gor bak oyle kolay vereceksinki 55 asla hayal olmayacak.SIKILDIGIN,durakladigin zamanlar olacak ama asla pes etme devami gelecek ve sende hedefine keyifle ulasacaksin..
arkadaslar içimin yarım yağlı yoğurdunun üstünde en az 1.5 yağlı yazıyo yenebilir mi marka verdim ama
%2 ye kadar izinli yag orani sut ve sut urunlerinde
Canim ,malesef nugetin yada shnitzelin dis kaplamasi bize uygun degil o yuzden tuketme
Sevgili Esra,seni yeniden burda gormek cok guzel.Tebrik ediyorum guclendirmeye gecmissin.(sen koruma demissin ama sanirim guclendirmeydi demek istedigin)Bu evereyide hakkiyla tamamlayip korumaya gececeginden eminim.Rica etsem bu yazini actigimiz guclendirme basligindada yayinlayabilirmiyiz?Ordaki olan olacak olan arkadaslara yardimci,fikir tecrube olmasi acisindan iyi olur.Oranin linki:http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...z/615214-dukan-diyeti-guclendirme-evresi.html ara sirada olsa ugrayip tecrublerini bizimle paylasirsan buyuk keyif aliriz.sevgiler..
tavuk,et,balik seklinde sinirsiz tuketebiliyorsun..sut gunde 1 bardak kadar ve buna ilavaten sut urunlerini %2 yag orani oldugu surece 1 lt tuketebiliyorsun.yumurtada beyazinda yine sinir yok lakin sarisi kolesterole olumsuz etki edecegi icin 2 ile sinirlamakta fayda var diye dusunuyorumyemeklerini yatmadan 3 saat oncesine kadar yiyebilirsin.

Canim ,malesef nugetin yada shnitzelin dis kaplamasi bize uygun degil o yuzden tuketme

tavuk,et,balik seklinde sinirsiz tuketebiliyorsun..sut gunde 1 bardak kadar ve buna ilavaten sut urunlerini %2 yag orani oldugu surece 1 lt tuketebiliyorsun.yumurtada beyazinda yine sinir yok lakin sarisi kolesterole olumsuz etki edecegi icin 2 ile sinirlamakta fayda var diye dusunuyorumyemeklerini yatmadan 3 saat oncesine kadar yiyebilirsin.[/QUOTE]

Tesekkur ederimmm simdi bisiklet suruyorum 20 dk spor zamani sporda yapmak lazim demi:))))

kiloyu korumaya calisiyorum ya nedense bu evrenin ismi hep korumaymis gibi geliyor, duzelttigin icin tesekkurler, ayni yaziyi guclendirme sayfasinda da paylastim.

Tüm dukancılara selam, doğuma 58 ile başladım 98 ile bitirdim 6 aya yakın süt verdim ama tamamen kesildi, bu sebeple kollar sıvadım ve haziran 3 dukana başladım 6 gün atakla.11. Gün giden kilom 4.. 78den 74e düştüm. Dukanı kardeşim yakın arkadaslarım komşularımız resmn eridiler 3/4 ay içinde mesela kardeşim marttan bugüne kadar 86 dan 65 e düşerek tam 21 kilo verdi bu bir mucize gerctn, ama kardeşim haftda 1 tıkabasa 1 öğünde istediğini yiyor dayanamıyor yinede veiriyor.bende bugun çok fena ksçamak yaptım inş. Kiloda artış olmaz.haziran sonu 70 kiloda olmaktı hayalim ama sanırım hayallerim bu akşamki koca bir tabak yaptığım hatadan sonra suya düştü, lütfen biri beni bilgilendirsin bu kaçamak bana ortalma kaç günüme yada kaç kiloya sepep olabişir, forum sayfalarca , vaktim olsa okucam razıyom sma bebeğimden dolayı hiç vakt ayıramıyoru:/

Merhaba,Oncelikle diyetin hayirli olsun ve umarim istedigin zamanda istedigin kiloya kolaylikla ulasabilirsin.Kacamak yapman heleki diyetin henuz basinda tabiki hos bir durum degil.Bunu kitapta soyle ifade ediyor "''En ufak bir sapma,küçücük bir kaçamak,sınırları azıcık aşmak,ne kadar önemsiz görünsede,bir balona iğneyle dokunmaya benzer.'' Bu kacamak sana duraklama olarak yansiyabilir vede bu hem motivasyonunu dusurur hemde hedefine ulasmayi planladigin tarihi uzatir. Ve dukan kacamaklari kucuk,orta,buyuk ve cok buyuk kacamaklar seklinde ayrildiginda seninki o okudugum bir tabak tan sonra cok buyuk kacamak olarak degerlendirilir.yedigin seyin ne oldugunu bilmiyorum ama dukana uygun sebze yada et tarzi birsey olmadigina gore makarna,pilav,manti seklinde birsey sanirim vede bu cok buyuk kacamaga girer.bu durumda sana onerecegim sey seyirde oldugundan ve birgun SP birgun PS yaptigin dusunulurse yapman gereken bu hafta herhangi iki gun ustuste saf protein yapman.ozelliklede mesela yarin ve persembe saf protein yapmaya calis.5 gun kadar kesinlikle sinirli izinli hicbirseyi tuketme vede spor yapiyorsan suresini biraz daha uzat yapmiyorsanda en azindan yuruyus yaparak bu sureci gecirmeye calis.Birde seni bu kacamaga iten sebebi bul ve ayni hatayi bir daha tekrarlamamaya ozen goster.Ogun atlama,acikmaya firsat vermeden mutlaka yemegini oncesinde ye cunku aciktiginda ve gozun dondugunde kacamak yapmak daha kolay oluyor.Ve soylediklerimi yaparak bu kacamagi en az hasarla atlatmani umuyorum.Ve ne diyoruz NOOOOOOOOOO KACAMAK

Yaptım bi hata yediğim koca 1 tabak patlıcan oturtma kızarma işleminden geçmiş , aslında kitabı okudum cevremdede çok yapan var en yakın ablam ama komşum yapmış verdi yedim. Birde bişey sormsk istiyorum, ablam 5 gün sp haftasonları ps yaparak verdi bu kiloyu bende böyle yapmayı düşünüyorum böyle yapan varmı ?

günaydın kolay gelsin arkadaşlar
dün hiç yediklerimi yazmamışım öğlen baharatlı tavuk bir porsiyon yogurt akşamda yine tavuk göğsü 2 köfte kadar yulaf kepekli yoğurt yatmadan öncede bi bardak süt içtim.
Kahvaltı yerine 2 bardak süt içtim canım istemiyor bir şey dün geceden beri ağlıyorum başımda felaket ağrıyor bugün biter mi bilmiyorum.
Ben de kabızlık sorunu oldu günde en az 2,5 lt su ve sıvı şeyler tüketmeme rağmen yeşil çayda içiyorum siz nasıl önlem alıyorsunuz bu konuda.

Canım ınsallah 55 hayal gıbı suan eskı halım oleydı bı donebılsem evlendım ıvır zıvır derken 70 oldum sonra hoop dogum yaptım 82

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…