Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

çook teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız:) tatlandırıcı konusu gerçekten çok can sıkıcı ama yapıcak bir şey yok bende splendayı deneyeyim ozaman. nerelerde bulabilirim acaba?

eczanelerde, büyük marketlerde, gurme dükkanlarından bulabilir ya da internetten bile sipariş verebilirsin...

Dukaniçeler tatlandırıcıyı nerden hangi marketten temin ediyorsunuz?

canım eczanelerden, Migros carrefour gibi marketlerden ve de gurme mağazalarından bulabilir ya da internetten bile sipariş verebilirsin. tatlılar için toz halini, çay ve içecekler içinse tablet halini alabilirsin.

Kızlar yaa atağımın 3. günündeyim ve canım acayip şekerli bir şeyler istiyor. Tatlandırıcı almadım henüz. Light kola içsem sakıncası olur mu??

canım light kola içebilirsin. bir an önce tatlandırıcını alıp enfes tatlılarına kavuş bence:))

bu arada ben hiç kek pogaca filan bilmiyorum azcık tarif versenize banada yapayım. siz anlattıkça canım kalıyo vallahi :)

benim favori üç tarifim var. bir tanesinden az çıkıyor diye onu pek yapmıyorum ama tadi enfes, mikrodalga keki o da :)))

peynirli poğaça:

2 yumurta (sarısının biri üstüne sürülecek)
1 yk yağsız yoğurt
iyice çırpılacak. sonra
2 yk yulaf kepeği
1 tutam karbonat (kabarması için)
birkaç damla sirke (kabarması için)
ve en az bir su bardağı dolusu lor peyniri ya da yağsız peynir katılarak karıştırılacak.
isteyenler maydanoz, dereotu, domates sosu, kıyma vs. de katabilir. (tereyağı aroması da kullanabilirsin.) yumurta sarısı üstüne sürülecek. çörekotu da koyabilirsin. ben bu şekilde basit haliyle yapıyorum.
1 yemek kaşığı halinde muffin kaplarına koyuyorum ve 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorum. dün yaptım, 20 tane çıktı yuuuppiii:))))

bir de kekim var:)) dukan keki...
3 yk tatlandırıcı
3 yumurta iyice çırpılacak. köpük gibi olduktan sonra
2 yk süt tozu
5-6 damla aromalar
ve en son bir kapta karıştırdığın 1 paket kabartma tozu ile 4 yk yulaf kepeği (bu kek 2 günlük) iyice karıştırdıktan sonra buna dökeceksin.
sonra spatulayla kek kalıbına dök ve afiyetle ye. ben bunu da muffin kaplarına koyuyorum toplamda 12 tane çıkıyor. günlük 6 hakkım oluyor:)) ama tatlandırıcıya ara vermek için dün peyirli poğaçalara geçiş ayaptım.

umarım tarifler işe yarar... internette alalarını da bulabilirsin. ben çabuk tarifleri seçtim vaktim olmadığı için:))

bugünkü menümü paylaşayım ben de...

sabah: 2 yumurtadan kuşbaşılı omlet, 2 light kalper, peynirli dukan poğaçalarım ve çay
ara: peynirli poğaçalarım ve yeşilçay
akşam: ızgara et ve light kola
akşam sonrası: peynirli poğaçalar, çay ve nargile faslı:)))

cumartesi günü maalesef spor yapamıyorum.
onun dışında 3 litre su ve yeşilçayımı içeceğim. umarım kilo almam... :) herkese eksileri göreceğiniz, çook tatlı bir haftasonu diliyorum. :))

Kızlar bende bu diyete başlamak istiyorum aspartamı ve yulsf kepeğini nerden bulabilirim ve aspartamı hiç kullanmasam hiç şeker tüketmesem olur mu yardımcı olursanız sevinir sadece 6 kilo vermek istiyorum

Merhaba,hosgeldin.Yulaf kepegini buyuk marketlerde kipa,migros,tansas....bulabilirsin.Tatlandiricida sekersiz yapabiliyorsan neden olmasin.Ama zaten aspartamli olmamasina dikkat zira aspartam ile ilgili bir suru olumsuzluklar varken tercihini steviadan yana kullan.Ama butun bunlardan once kitabi edinip oku tabiki vede kitap bittikten sonra testini yapar baslarsin.Ha bana 6 kilo icin dukan yapayimmi diye sorarsan yapma derim

Az önce bir akşam yemeği yemişim off off hem çok lezzetliydi hem çok doyurucuydu hemde dukana tam tamına uygundu. klasik krebimi yaptım ama pişirirken dağıldığı için servis tabağına yaydım ikisinide üzerine haşladığım tavuk butlarını dittim ve en üstünede 1 çatal lor peyniri koydum accayip lezzetli oldu. Öneririm deneyin :)

Ya ben takitanın toz tatlandırıcısını aldım bugün. Yanlış mı almışım?

Ben de takita form aldım Migros'tan.doğru aldım umarım...
takita plus da vardı değerlerine baktım karbonhidrat 100 gr için 97 idi,takita form ise 47.

Kitabını bilgisayarıma indirdim canım ben atak evresini yapsam istediğim kiloyu verince geri kalan evreleri yapmasam yediklerime dikkat etsem spor yapsam olmaz mı zaten spor her gün yapıyorum nedense dukan diyetini bırakanlar verdikleri kiloların hepsini geri alıyolarmış dukan diyetinin böyle bi durumu mu var benim çok çabuk kilo alan bi bünyem yok hatta ben çok zayıftım bir zamanlar kilo almaya çalışıyodum ama evlendikten sonra herhalde kullandığım doğum kontrol hapı kilo aldırdı çok yemek yiyen biri değilim ama hep zayıf olmaya alıştım ağustosta tatile gidicem böyle gitmek istemiyorum ((

Olmaz ki öyle :) sonuçta dukan diyeti 4 evreden oluşan bir diyet. sadece ilk kısmını yaparak bırakmak olmaz ve emin ol geri alırsın kilolarını. Vermen gereken kilo çek değilse kısa süreli olur zaten bütün aşamaların. Yakınlarda başlarsan ağustosa kadar atağınıda yaparsın seyirinide korumanıda. Tatile gittiğinde güçlendirmede olursun zaten

bu sabah tartı 76,9'u gösterdi, şu 10 kilo psikolojik sınırına bir ulaşsam, hem mutlu olucam, hem de göstergem sarıya dönecek. obezlikten kurtulucam değer olarak eskiden 60lı kilolardan nefret ederdim, şimdi mumla arar oldum

bol -li günler hepinize!

Ya kızlar atağımın 5. günündeyim. Adetim yakın değil ama bugün içimde deli gibi yeme isteği var. Sabahtan beri neler neler yedim hala krizlerim tutuyor ve saat daha 5. Ne yapsamda iştahımı bastırsam ne önerirsiniz?? Size sabahtan beri yediğimi yazıyım: dukan ekmeği ve lor peyniri ile kahvaltı yaptım, hindi füme cipsleri ve 1 bardak kola (4 dilim ile yaptım) 1 tavuk but ve bolca yoğurt :S normalde yemezdim bu kadar ama iştahım hala bir şeyler yemek istiyor :26::18:

Ya ben takitanın toz tatlandırıcısını aldım bugün. Yanlış mı almışım?

Takita,splenda yada stevi bunlarin tablet olanlari(0 cal. yada cok dusuk calorili olmasina dikkat edin) cay kahve icin onun disinda pisirmeye uygun toz halinde olanlari tarifleri yaparken kullanmak icin .bende birde sivi tatlandirici var hermesetas marka kesinlikle toz yerine bunu kullanmanizi oneririm cunku 1-2 damlasi bile buyuk tat yakalamaya yetiyor.

Canim atak evresi zaten kilolarin verildigi evre degil sadece yogunlukta su kaybiyla birlikte fazlaca eksilme gordugumuz diyetin devamliligi acisindan motivasyon saglayan bir donem.Bu evreyle kilo veremezsin.Kilolari seyir evresinde vereceksin.Sonra geriye guclendirme ve koruma kaliyor.Guclendirme verdigin kilolari sabitledigin asama koruma ise yeniden kilo almamani saglayacak omur boyu uygulayacagin asama.Yani birinden birini yapmadigin takdirde dukan yaptim diyemezsin yapsanda basariya ulasman zor olur.Senin zaten 6 kilo fazlan vardi bu durumda senin icin en uygunu dukan diyetinin 2/7 lik hali.Kitabin 103. sayfasindada okursan kilo fazlaligi az olanlara bu yontemi oneriyor.yani 2 gun (pazartesi ve persembe) saf protein yapiyorsun geri kalan 5 gun ise sebze+protein yapiyorsun.Ama yine bu sekildede guclendirme ve korumayi uygulaman gerekecek.Madem bu 6 kiloyu baska turlu denedin ve veremedin o zaman uygula s ende zaten cok uzun surmeyecektir toplam 1.2.3. evrelerin tamami.4. koruma evresi ise hernekadar omur boyu yapilacak bir evre olsada herhangi bir zorlugu yok vede bir daha kilo almamak adinada iyi olur aslinda

yada kilon altta toplanmis ise o zamanda dukanin
2/0 seklini uygulayabilirsin.ondada yine 2 gun saf protein yapiyorsun geriye kalan gunlerde ise abartmadan normal besleniyorsun.ama 6 kiloyu ne kadar surede verirsin onu bilmiyorum..

bugün süttozumuda alarak gerekli tüm malzemeleri tamamlamış oldum. Artık: yulaf kepeğim, lor peynirim, yağsız yoğurdum, yağsız sütüm, hindi füme, hindi jambon ve hindi salamım, süttozum, vanilya aromam, toz tatlandırıcım var. Sizce eksik bir şeyim var mı kızlar sağlıklı bir dukan yapmak için? birde taşlık yiyebiliyormuyuz biz?

yiyebiliyorsun güzelim :) afiyet olsun

yiyebiliyorsun güzelim :) afiyet olsun
Teşekkür ederim. Vala evde sıkıntıdan yeni tarifler deniyorum hep. Az önce sadece 20 dakikamı alan bi kurabiye yaptım hem çok pratik hemde malzemesi az. Herkese tavsiye ederim. Bende tarifini bi blogdan buldum sizinle paylaşayım.
malzemeler:
1 yumurta
1ymk kaşığı yulaf kepeği
2 ymk kaşığı süt
1tatlı kaşığı kakao
1çay kaşığı kabartma tozu
1ymk kaşığı toz tatlandırıcı
5-6 damla vanilya aroması
tüm malzemeyi karıştırıp kağıt kek kalıplarının dibine döktüm az az bende 7 tane çıktı. fırında 170 derecede 15 dakika pişirdim.
Çayın yanına falan çok güzel olur. Ayrıca malzemesi de çok az hepsini yeseniz bile kepek hakkını doldurmuyorsunuz. Her evreye uygun olmasıda ayrı güzel :) herkese öneririm. Yedikten önce aklıma gelseydi fotoğrafını çekip koyardım ama yeni tariflere artık

Bu kadar detaylı bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ben light peynir aldım lor mu almam gerekirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…