Nihayet seyire geçtim bugün. Her zaman yaptığım klasik krep-lor-çay kahvaltıma yarım domates ve yarım salatalıkta ekledim çoook özlemişimBirazdan da pikniğe gideceğiz. Mangalda tavuk köfte ya da et yiyebiliyor muyum acaba? Birde ben mangalda sebzede çok severim. Közlenmiş şekilde onuda tüketebilir miyim?
Ya ben takitanın toz tatlandırıcısını aldım bugün. Yanlış mı almışım?
Ben de takita form aldım Migros'tan.doğru aldım umarım...
takita plus da vardı değerlerine baktım karbonhidrat 100 gr için 97 idi,takita form ise 47.
Ya kızlar atağımın 5. günündeyim. Adetim yakın değil ama bugün içimde deli gibi yeme isteği var. Sabahtan beri neler neler yedim hala krizlerim tutuyor ve saat daha 5. Ne yapsamda iştahımı bastırsam ne önerirsiniz?? Size sabahtan beri yediğimi yazıyım: dukan ekmeği ve lor peyniri ile kahvaltı yaptım, hindi füme cipsleri ve 1 bardak kola (4 dilim ile yaptım) 1 tavuk but ve bolca yoğurt :S normalde yemezdim bu kadar ama iştahım hala bir şeyler yemek istiyor :26::18:
Teşekkür ederim. Vala evde sıkıntıdan yeni tarifler deniyorum hep. Az önce sadece 20 dakikamı alan bi kurabiye yaptım hem çok pratik hemde malzemesi az. Herkese tavsiye ederim. Bende tarifini bi blogdan buldum sizinle paylaşayım.
malzemeler:
1 yumurta
1ymk kaşığı yulaf kepeği
2 ymk kaşığı süt
1tatlı kaşığı kakao
1çay kaşığı kabartma tozu
1ymk kaşığı toz tatlandırıcı
5-6 damla vanilya aroması
tüm malzemeyi karıştırıp kağıt kek kalıplarının dibine döktüm az az bende 7 tane çıktı. fırında 170 derecede 15 dakika pişirdim.
Çayın yanına falan çok güzel olur. Ayrıca malzemesi de çok az hepsini yeseniz bile kepek hakkını doldurmuyorsunuz. Her evreye uygun olmasıda ayrı güzel :) herkese öneririm. Yedikten önce aklıma gelseydi fotoğrafını çekip koyardım ama yeni tariflere artık
Bu kadar detaylı bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ben light peynir aldım lor mu almam gerekirdi
şöyle ki ben evdeki tartıda 110 kg dim çizelgeyide ona göre yaptım ancak iş yerinde digital tartıda tartıldığımda 114 çıktım ve onu baz aldım sonrada çizelgeyi değiştirmedim vakit bulamadım :)
Kilo veremiyorum diye strese girmeyin bayanlar, 20 kiloyu bir ayda degil dört ayda vereceksiniz.. Bazi haftalar sadece 400 gram verseniz dahil normal, stres yapmayin.. Ayrica "duraklama" az kilo vermeye denilmiyor, bir kac hafta kilonun SABIT kalmasina deniliyor..
Herkese bol eksili günler
Evet canm bnmkide kekle kurabiye arası bir şey oluyor. Hamurunu ince döküp bi 5 dakika daha fırında bekletince bisküvi gibi olduğunu okumuştum ama onu denemedim hiç. Benim yaptığım haliylede çok güzel olmuştu ama
Evet canm bnmkide kekle kurabiye arası bir şey oluyor. Hamurunu ince döküp bi 5 dakika daha fırında bekletince bisküvi gibi olduğunu okumuştum ama onu denemedim hiç. Benim yaptığım haliylede çok güzel olmuştu ama
Hadi bakalim seyirin hayirli olsun simdi asil kilolar burda verilecek.mangalda et,tavuk,kofte tabiki bbize cok uygun.tavugun derisiz,koftenin ekmeksiz oldugu surece etinde cok yagla marine edilmedigi surece sorun yok.sebzede yiyebilirsin ama proteinden fazla olmasin
Ben dün sabah atak evresine başladım ve iki günde iki kilo verdim bi yandan da spor salonuna gidiyorum düzenli spor yapıyorum yarından itibaren seyir evresine geçmeyi düşünüyorum fazla kilo sorunu olmayanlar için kitapta iki gün saf protein diğer günler istediğini yiyebilirsin yazıyo ben iki kilo verdim zaten kaldı 5 kilo bende böyle mi yapsam acaba :)
Yarından sonra geçmeyi düşünüyorum yada bi gün daha uzatabilirim atak dönemini sıkı tutup seyir evresini iki gün saf protein geri kalan günler az ve dikkatli yiyerek mi geçirsem ki :)
Yarından sonra geçmeyi düşünüyorum yada bi gün daha uzatabilirim atak dönemini sıkı tutup seyir evresini iki gün saf protein geri kalan günler az ve dikkatli yiyerek mi geçirsem ki :)
ben de aynı senin gibiyim en fazla 5 kg fazlalığım var ve iki gün saf protein bana da çok uygun geldi. bu şekilde zayıflayan birinin de yazısını okumuştum zaten sanırım ben öyle yapıcam :)
Kızlar bende sizin gibiyim verilecek kilolarımız aynı.başta bende sizin gibi 2+0 yapmayı düşündüm seyiri.ama diyeti kolaylaştıran ürünleri alınca diyetin zor olmadığına kara verdim ve seyiri 1+1 olarak uygulamaya başladım.
59.3 ile başladım hedefim 54-55 kg olmak.boyum 1.62.
2 gün atak yaptım 58,4 ile atağım bitti.bugün seyirde 5. Günüm ama seyir evresine geçtiğimden beri sadece 100 gr vermişim.gerçi 17 Haziran'da regl olmam gerekiyordu.geciktiği için ödem tutuyor olabilirmiyim ki? Bir de bu diyet geciktiriyor olabilir mi?sevgili lisabellacım sence?
Merhaba. Etleri zeytinyağlı sosta bekletiyorum, daha lezzetli olması için, aksi takdirde çok yavan bir tadı oluyor. Etleri yağda kızarttıktan sonra yağların fazlasını bir peçete yardımıyla alsak sorun olur mu?
Dukan 7 gün atak önerdi ama ben 3 gün yapmayı doğru buluyorum, kabızlık sorunları kolaylıkla baş gösteren biriyim :)
Ayrıca eklemeliyim, bazı arkadaşlar az kilo verdiklerinden - ya da veremediklerinden - yakınıyorlar ama asıl protein kaynağı olan eti bol bol yemek yerine daha çok peynir ve yoğurtla öğünleri geçiştiriyorlar. Yoğurt izinli besinlerden elbette ama protein oranı düşük bu yüzden sadece yoğurt ve yulaf kepeğiyle, yani doğru dürüst et yemeden bu diyet olmaz.[/QUOTE
şekerim biliyorsun hergün 1 tatlı kaşığı zeytin yağına iznimiz var. eğer etleri beklettiğin sosta bu kadar yağ varsa sorun yok. fazlaysa olmaz. etleri yağda kızartman da olmaz. çok yağlı oluyor. bence haşla yada fırına ver yanına domates, biber..vs.. süper oluyor kendi yağıyla zaten artı yağa gerek kalmıyor.
Merhabalar...
Bayagı oldu gırmeyelı:)
En son guclendırmeye gectıgımde gırmısım sımdı guclendırme-2 deyım :)
Ve hala kılom aynı.Ha tabıkı artıları gordum ama hemen mudahele ettıgımden olsa gerek yavas yavas ınıyor + lar...
Seyırde kılo verılmesının yavaslaması ya da ara ara duraklama yasamanız cok normal arkadaslar.
Ben ne duraklamalarla bıtırdım bılsenız :) Sınırlı ızınlılerı cok sık tuketmezsek kılo verılmesı daha hızlı oluyor ınanın.
Sonra bır bakmıssınız haftada 100 gr verırken bır gunde 400-500 gr gııtmıs:)
Gunde 1 bucuk lıtre su ıcmeyı ve yuruyusude ıhmal etmeyın...
Herkese bol bol eksili gunlerr...
teşekkürler kendi adıma ve burdaki dukancanlar adına... ne durumda olduğunu paylaştığın için. ayrıca çok tebrik ederim. nerdeyse diyetin bitmek üzere :)))sende sık sık gel buraya bizi tecrübelerinden mahrum bırakma olur mu.. çünkü biliyorsun sana da söylenmiştir güzel verdin kilolaarını da önemli olan geri almaman diye.. o yüzden durumunu bizimle paylaşta içimiz rahatlasın geri alınmadığını görelim. motive olaım
şekerim biliyorsun hergün 1 tatlı kaşığı zeytin yağına iznimiz var. eğer etleri beklettiğin sosta bu kadar yağ varsa sorun yok. fazlaysa olmaz. etleri yağda kızartman da olmaz. çok yağlı oluyor. bence haşla yada fırına ver yanına domates, biber..vs.. süper oluyor kendi yağıyla zaten artı yağa gerek kalmıyor.
Sen şimdi bir gün saf protein bir günde protein+sebzeler şeklinde mi yapıyosun bende 68le başladım amacım 60la 62 arası bişey olsun benim boyum 176 ideal kilom 62 şimdi seyirde ben napcağıma tam olarak karar veremedim
Tecrübelerini paylaştığın için tşk ederiz.inşallah tartıda o eksileri görüp mutlu olacağımız günler yakındırMerhabalar...
Bayagı oldu gırmeyelı:)
En son guclendırmeye gectıgımde gırmısım sımdı guclendırme-2 deyım :)
Ve hala kılom aynı.Ha tabıkı artıları gordum ama hemen mudahele ettıgımden olsa gerek yavas yavas ınıyor + lar...
Seyırde kılo verılmesının yavaslaması ya da ara ara duraklama yasamanız cok normal arkadaslar.
Ben ne duraklamalarla bıtırdım bılsenız :) Sınırlı ızınlılerı cok sık tuketmezsek kılo verılmesı daha hızlı oluyor ınanın.
Sonra bır bakmıssınız haftada 100 gr verırken bır gunde 400-500 gr gııtmıs:)
Gunde 1 bucuk lıtre su ıcmeyı ve yuruyusude ıhmal etmeyın...
Herkese bol bol eksili gunlerr...
Cevabın için çok teşekkür ederim. Aslında kızartmak diyerek yanlış ifade etmiş oldum çünkü çok çok az yağda yağsız tavada yapıyorum. Sosu için 1-2 kaşık zeytinyağı, biraz yağsız süt ve bolca baharat kullanıyorum. 1-2 kaşık zeytinyağı diyorum ama nerdeyse tamamı sosta kalıyor ve tavada çok zor kızartıyorum yağsız olduğu için :) İçim yine rahat etmiyor, bir kez de peçeteyle yağını alıyorum... Bu kadar işlemden sonra yağ miktarından şüphe etmemem gerek sanırım :)
sen çok fazla yağ olmuyor diyorsan devam :) ama ben fırında kızartınca bayılıyoum. bir kez de öyle dene istersen :)
Fırında nasıl yapıyorsun? Öyle de denemek isterim. Ben tüm fikirlere/önerilere açığım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?