Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Hadi bakalim seyirin hayirli olsun simdi asil kilolar burda verilecek.mangalda et,tavuk,kofte tabiki bbize cok uygun.tavugun derisiz,koftenin ekmeksiz oldugu surece etinde cok yagla marine edilmedigi surece sorun yok.sebzede yiyebilirsin ama proteinden fazla olmasin

kızlar tatilden döndüm ve sonuçlar pek iç açıcı değil

tatile giderken 55,5 kg ile gittim döndüğümde 56,5 kg olmuşum ( ama regl dönemindeyim acaba bu onun kilosu mu bilemiyorum. çünkü tatilde nerdeyse hiç oturmadım yüzme, yürüyüş filan çok yaptım yediklerimi de abartmadım.

şimdi nerden nasıl başlasam bilemiyorum . bir de bir yazı okudum 5-6 kg fazlalıklar için pazartesi perşembe günü protein diğer günler normal ama dikkatli diyet uygulanınca da kilo veriliyormuş deneyen var mı bunu ??

Ya ben takitanın toz tatlandırıcısını aldım bugün. Yanlış mı almışım?

Ben de takita form aldım Migros'tan.doğru aldım umarım...
takita plus da vardı değerlerine baktım karbonhidrat 100 gr için 97 idi,takita form ise 47.

ikiniz de doğru almışsınız kızlar. bunlar dukana uygun toz tatlandırıcılar.

canım bunların hepsi dukana uygun şeyler, vicdanın sızlamadan istediğin kadar istediğini yiyebilirsin. dukan amcam öyle diyor:) bence stres yapma...

canım verdiğin kurabiye tarifini okur okumaz uyguladım:)) kurabiyeyi özlemiştim ama benimkiler kek gibi oldu, kurabiye kıvamında değillerdi. dukan kekinden farkı yoktu. seninkiler de öyle mi oldu? tabi ben kakao da katmadım ama o kadar etkileyeceğini sanmıyorum. ne dersin??

Bu kadar detaylı bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ben light peynir aldım lor mu almam gerekirdi

light ürünler ve yağsız lor diyete uygun canım. yanlış almamışsın.

herkese merhaba:)))

bugün hastaneye giderek tüüüüm tahlillerimi ve kontrollerimi yaptırdım ve maş. hiçbir sıkıntı çıkmadı dukana dair. yani dukanın öcü bir diyet olduğuna inananlar bir kez daha düşünsünler:)) ve kilosu fazla olanlar da bir an önce başlasın bu diyete.

tabi durumum bu kadar güzel değil. benimle birlikte eşim de test yaptırmıştı kontrol amaçlı, maalesef onda bir sürü hastalık çıktı. ah bir dukana ikna edebilsem... bu diyeti eşiyle birlikte yapanlar var, onlara çok imreniyorum( umarım benim eşim de başlar, en azından 10 gün denese(( tüm değerleri altüst durumda... bende de kan pıhtılaşması var, bu yüzden düşük yapmıştım. maalesef aynı şekilde devam ediyor, ilaçların faydası yok(

ohooo daha ne olsun, bir haftada 4 kg gitmiş, bence hiç canını sıkmadan motivasyonunu yüksek tutarak devam et. ben ataktayken 1,5 kilo verebilmiştim ancak dukan amcamın dediği gibi:)))

ağzına sağlık canım. ne de güzel söylemişsin. yaklaşık bir aydır, hazirandan beri duraklama dönemindeyim. ama yılmıyorum yarın sabah ya da sonraki sabahlar da bu kiloların birden gideceğini ve benim kilo vermeye devam edeceğimi biliyorum hıh:))
ayrıca lisacığım valla herkese uzun uzun açıklayıcı cevaplar yazıyorsun. ben hem kendim hem de arkadaşlar adına teşekkür ederim, sayende motivasyonum yükseliyor:)) ben olsam dukanın basit kurallarını bile bilmeyenlerin yineledikleri sorulara çıldırarak cevap verirdim, senin sabrını kutluyor ve teşekkür ediyorum:))

Evet canım gayet güzel bi tarif sağol paylaştığın için ben sadece kurabiye gibi kırım kısır m oldu acaba diye sordum, tutturacağım mı kıvamını diye ama doğruymuş:) gayet de güzeldi teşekkürler tekrar:)

Ben dün sabah atak evresine başladım ve iki günde iki kilo verdim bi yandan da spor salonuna gidiyorum düzenli spor yapıyorum yarından itibaren seyir evresine geçmeyi düşünüyorum fazla kilo sorunu olmayanlar için kitapta iki gün saf protein diğer günler istediğini yiyebilirsin yazıyo ben iki kilo verdim zaten kaldı 5 kilo bende böyle mi yapsam acaba :)

Yarından sonra geçmeyi düşünüyorum yada bi gün daha uzatabilirim atak dönemini sıkı tutup seyir evresini iki gün saf protein geri kalan günler az ve dikkatli yiyerek mi geçirsem ki :)

Yarından sonra geçmeyi düşünüyorum yada bi gün daha uzatabilirim atak dönemini sıkı tutup seyir evresini iki gün saf protein geri kalan günler az ve dikkatli yiyerek mi geçirsem ki :)

ben de aynı senin gibiyim en fazla 5 kg fazlalığım var ve iki gün saf protein bana da çok uygun geldi. bu şekilde zayıflayan birinin de yazısını okumuştum zaten sanırım ben öyle yapıcam :)

ben de aynı senin gibiyim en fazla 5 kg fazlalığım var ve iki gün saf protein bana da çok uygun geldi. bu şekilde zayıflayan birinin de yazısını okumuştum zaten sanırım ben öyle yapıcam :)

Kızlar bende sizin gibiyim verilecek kilolarımız aynı.başta bende sizin gibi 2+0 yapmayı düşündüm seyiri.ama diyeti kolaylaştıran ürünleri alınca diyetin zor olmadığına kara verdim ve seyiri 1+1 olarak uygulamaya başladım.

59.3 ile başladım hedefim 54-55 kg olmak.boyum 1.62.
2 gün atak yaptım 58,4 ile atağım bitti.bugün seyirde 5. Günüm ama seyir evresine geçtiğimden beri sadece 100 gr vermişim.gerçi 17 Haziran'da regl olmam gerekiyordu.geciktiği için ödem tutuyor olabilirmiyim ki? Bir de bu diyet geciktiriyor olabilir mi?sevgili lisabellacım sence?

Son düzenleme:

Sen şimdi bir gün saf protein bir günde protein+sebzeler şeklinde mi yapıyosun bende 68le başladım amacım 60la 62 arası bişey olsun benim boyum 176 ideal kilom 62 şimdi seyirde ben napcağıma tam olarak karar veremedim

Merhaba. Etleri zeytinyağlı sosta bekletiyorum, daha lezzetli olması için, aksi takdirde çok yavan bir tadı oluyor. Etleri yağda kızarttıktan sonra yağların fazlasını bir peçete yardımıyla alsak sorun olur mu?

Dukan 7 gün atak önerdi ama ben 3 gün yapmayı doğru buluyorum, kabızlık sorunları kolaylıkla baş gösteren biriyim :)

Ayrıca eklemeliyim, bazı arkadaşlar az kilo verdiklerinden - ya da veremediklerinden - yakınıyorlar ama asıl protein kaynağı olan eti bol bol yemek yerine daha çok peynir ve yoğurtla öğünleri geçiştiriyorlar. Yoğurt izinli besinlerden elbette ama protein oranı düşük bu yüzden sadece yoğurt ve yulaf kepeğiyle, yani doğru dürüst et yemeden bu diyet olmaz.

Son düzenleme:
Merhabalar...
Bayagı oldu gırmeyelı:)
En son guclendırmeye gectıgımde gırmısım sımdı guclendırme-2 deyım :)
Ve hala kılom aynı.Ha tabıkı artıları gordum ama hemen mudahele ettıgımden olsa gerek yavas yavas ınıyor + lar...
Seyırde kılo verılmesının yavaslaması ya da ara ara duraklama yasamanız cok normal arkadaslar.
Ben ne duraklamalarla bıtırdım bılsenız :) Sınırlı ızınlılerı cok sık tuketmezsek kılo verılmesı daha hızlı oluyor ınanın.
Sonra bır bakmıssınız haftada 100 gr verırken bır gunde 400-500 gr gııtmıs:)
Gunde 1 bucuk lıtre su ıcmeyı ve yuruyusude ıhmal etmeyın...

Herkese bol bol eksili gunlerr...

Cevabın için çok teşekkür ederim. Aslında kızartmak diyerek yanlış ifade etmiş oldum çünkü çok çok az yağda yağsız tavada yapıyorum. Sosu için 1-2 kaşık zeytinyağı, biraz yağsız süt ve bolca baharat kullanıyorum. 1-2 kaşık zeytinyağı diyorum ama nerdeyse tamamı sosta kalıyor ve tavada çok zor kızartıyorum yağsız olduğu için :) İçim yine rahat etmiyor, bir kez de peçeteyle yağını alıyorum... Bu kadar işlemden sonra yağ miktarından şüphe etmemem gerek sanırım :)

Evet canım aynen öyle yapıyorum.bende başta kararsız kaldım az kilo vericem dukanla kasmıyım dedim.ama baktım atak günleri için aldığım ürünlerle yapılan ürünler lezzetli.korkmadım atak günlerinden ve 1+1 yaptım.

Yulaf kepeği ve lorla krep yaptım tadı yavan geldi.sonra yulaf kepeği galeta karışımı aldım sadece su ile karıştırıp birazda karbonat ekleyip mis gibi krepler yapıyorum.tabi dukan kekleri ve pudingi de çok güzel yiyecekler.
Aroma,toz jelatin,tatlandırıcı,yağsız süt ve yoğurt aldım.şimdi goji berry ve süt tozu da alayım daha çeşitli beslenicem inşallah.
Sadece öyle sabah akşam yumurta tavuk et ve süt ürünleri ile atak geçmiyo çok bunaltıcı oluyo.
Yiyeceklerini çeşitlendirince dukan zevkli hale geliyo bence.
Tecrübelerini paylaştığın için tşk ederiz.inşallah tartıda o eksileri görüp mutlu olacağımız günler yakındır

Son düzenleme:

sen çok fazla yağ olmuyor diyorsan devam :) ama ben fırında kızartınca bayılıyoum. bir kez de öyle dene istersen :)

sen çok fazla yağ olmuyor diyorsan devam :) ama ben fırında kızartınca bayılıyoum. bir kez de öyle dene istersen :)

Fırında nasıl yapıyorsun? Öyle de denemek isterim. Ben tüm fikirlere/önerilere açığım :)

Fırında nasıl yapıyorsun? Öyle de denemek isterim. Ben tüm fikirlere/önerilere açığım :)

ben fırsat bulamıyorum çalıştığımdan ama evdeki yardımcımız yapıyor bildiğim kadarıyla fırın tepsisine büftek halindeki etleri domates sosu patates yuvarlak kesip, biberlerle ve baharatlarla diziyor çok az su ve hiç yağ koymadan fırınlıyor. etin kendi yağıyla yavaş pişiriyor.
ben patatesleri falan yemiyorum da etleri tüketiyorum.

mesaj tekrari..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…