Kızlar bende sizin gibiyim verilecek kilolarımız aynı.başta bende sizin gibi 2+0 yapmayı düşündüm seyiri.ama diyeti kolaylaştıran ürünleri alınca diyetin zor olmadığına kara verdim ve seyiri 1+1 olarak uygulamaya başladım.
59.3 ile başladım hedefim 54-55 kg olmak.boyum 1.62.
2 gün atak yaptım 58,4 ile atağım bitti.bugün seyirde 5. Günüm ama seyir evresine geçtiğimden beri sadece 100 gr vermişim.gerçi 17 Haziran'da regl olmam gerekiyordu.geciktiği için ödem tutuyor olabilirmiyim ki? Bir de bu diyet geciktiriyor olabilir mi?sevgili lisabellacım sence?
Merhaba. Etleri zeytinyağlı sosta bekletiyorum, daha lezzetli olması için, aksi takdirde çok yavan bir tadı oluyor. Etleri yağda kızarttıktan sonra yağların fazlasını bir peçete yardımıyla alsak sorun olur mu?
Dukan 7 gün atak önerdi ama ben 3 gün yapmayı doğru buluyorum, kabızlık sorunları kolaylıkla baş gösteren biriyim :)
Ayrıca eklemeliyim, bazı arkadaşlar az kilo verdiklerinden - ya da veremediklerinden - yakınıyorlar ama asıl protein kaynağı olan eti bol bol yemek yerine daha çok peynir ve yoğurtla öğünleri geçiştiriyorlar. Yoğurt izinli besinlerden elbette ama protein oranı düşük bu yüzden sadece yoğurt ve yulaf kepeğiyle, yani doğru dürüst et yemeden bu diyet olmaz.
Yaarııın büyük gün, tartı günüüü, yuuppiiii :)))
canım uzun süre dukan diyetini yapanlarda adet gecikmesi problemi yaşanıyor, bildiğim kadarıyla. ancak daha yeni başlamışsın, ben hemen etkileneceğini düşünmüyorum. yine de reglinin 3. günü tartıl, öncesindeki kiloya kafanı takma diyor dukan usta:) motivasyonun bozulmasın:)
canım protein kilo ilişkisini çok güzel açıklamışsın. etin yavan olmaması için ben eti sütte terbiye ediyorum, gayet de lezzetli oluyor. süt, kekik, karabiber, baharatlar, sarımsak vs. katıp bekletebilirsin, yağ sınırını da geçmemiş olursun böylece. bir de fırın poşeti ile eti tavuğu poşetleyip fırına atıyorum, yine tadından bir şey kaybetmiyor. gayet lezzetli oluyor:)
yarın güzel haberler vereceksin galiba...
yarın güzel haberler vereceksin galiba...
Bir aydır yerimde sayıyordum ama sanki reglimin de bitmesiyle güzel haberler vereceğim inş tabi yarın bi süprizle karşılaşmazsam:/ malum bi aydır duraklamadayım da..
ben de aynı senin gibiyim en fazla 5 kg fazlalığım var ve iki gün saf protein bana da çok uygun geldi. bu şekilde zayıflayan birinin de yazısını okumuştum zaten sanırım ben öyle yapıcam :)
Sen kaç gün atak yaptın canım ben atak günü için 3 gün dedim ama hızla kilo verdiğimi görüncede acaba devam mı etsem 5 güne mi tamamlasam diyorum karar veremedim
Bir konuyu belirtmek istiyorum cunku bu aralar SIKCA soruluyor ,yapiliyor ozellikle yeni arkadaslarca.
1-Dukan testi size ne diyorsa onu yapin kafaniza gore atak sureleri belirlemeyin.Kitaptada yazar Atak evresi vucutta su kaybi ile beraber baskulde ilk gunler - gormemizi saglar ve buda bize kisa surede boyle bir - gosterdigi icin diyete daha motive sekilde devam etmemize kolaylastirir.Ama asil kilolarin verilecegi evre seyir evresidir.
2-Veee kacamaklar .Kacamak diye birsey yok arkadaslar.Kacamak yapmayacaksiniz,yapmamalisiniz.Birde ozellikle atakta yapanlar varya iste onlara inanilmaz sinirleniyorum.Daha diyetin basi ya atak evresi.Sen aylarca diyet yapiyorsundur artik bunalmissindir (onlari onayladigimdan degil) arada bir kacamak yapmissindir o yine bir nebze anlasilirda 3 gun atak verilmis bu 3 gun atakta kacamak yapan bu diyeti yapamaz ..
3-Birde kacamak yapiyor arkadaslar kacamak yaptim hemen arkasina 2 gun atak yapayim seklinde kararlar veriyorlar.Kendince yontemler gelistiriyorlar.Bastan kacamak yapmayacaksin tamam diyelim yaptin ama atak yaparsam zarar gormem diye dusunmeyin.Oncelikle sizi kacamaga iten sebebi bulup onu duzeltin.Sonra ertesi gune tamam saf proteinle devam edin ama kendinizce 3-5 gun atak yapayimda gecsin diye duzenlemeler getirmeyin.Vucudunuz bu sok etkiye alistiginda sonra kilo vermeniz duracaktir.o hakkinizi duraklama yasayacaginiz zamanlara saklayin.Oyle olsa arada hepimiz oturur birgun ziyafet ceker arkasina 2 gun atak yapip devam ederiz olurmu hic oyle sey?Kendinizce yontemler gelistirmeyin diyet ne diyorsa ona uyun.
Kızlar bende daha yeni başlıycam dukana kitap alma imkanım falan yok hesaplamada 2 gün atak diyordu ama ben bugünden başlıyıp 3gün yapmayı düşünüyorum. Sabah minik bi parça börek yediydim o yüzden bugünden başlamış olayım dedimUmarım başarılı olabilirim ama çalıştığım için nasıl olacak onu bilmiyorum yemekler günlük tablot olarak geliyo seçme imkanım yok. Sanırım özellikle atak döneminde evde yumurta haşlıyıp onu getirmek zorunda kalıcam iş yerine. normalde kilo problemim yoktu ama evlendikten sonra birden kilo aldım 6 7 kg kadar ve daha 10aylık evliyim kıyafetlerim bile zor oluyor bana ve herkes hamile misin diyip duruyo artık kurtulmak lazım şunlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?