Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

nagore bende müthiş kabızlık sorunu oldum ömrümde yaşamamıştım yeşil çay,su,kayısılı form çayı hiçbiri fayda etmedi.aktara gittim sinemaki almak için ama bağışıklık yaptığı için vermediler.acı çehre diye bitki verdiler 2 tane çiğniyorum ılık suyla içiyorum akşamları aç karna şükürler olsun iyi geldi.bulabilirsen onu dene derim.

Ayı dertten muzdaribiz, belim göbeğim hiç yok. ama kol ve bacaklar maşallah:)) kolları ve bacakları dukan amcanın verdiği hareketlerle çalıştırabilirsin. ağırlıklarla 1,5-2 kg kollarını kırmadan geriye itebilirsin. bir de öne doğru dirsekleri kırabilirsin. kitapta var bunlar.

bacaklar içinse yere çömelip kalkma işi var. ben bunları 4-5 gün uyguladım kollarımda değil ama bacaklarımda tüüüm kasları hissettim ve bacaklarım toparlanmaya başlamıştı. sonradan bıraktım spora gidiyorum nasılsa diye. ama bu hareketleri mutlaka denemeni tavsiye ederim. işe yarıyor çünkü.

esans daha yoğun. vanilya, limon, hindistancevizi, çikolata, çilek, muz aromaları favorim.
tereyağ aroması almıştım, peynirli poğaçalara kattığımda hiçbir zaman tereyağı kokusu vermedi, hep parfümlü elle yapmışım gibi garip bir tadı oldu.

markadan markaya da değişebilir gerçi.

ben 6 damla koyuyorum keklerime vs. artık nerde okuduysam :)) ama azaltmayı deneyeyim...

Kızlar, malum kilo alıp vermede birçoğumuz çatlaklarından muzdarip...

Ben zayıfken bile çatlaklarım vardı, maalesef vücudum çok elverişli(( hangi kremi kullanırsam kullanayım, ne kadar yağlanırsam yağlanayım çatlak oluşuyor((( derimin elastikiyeti zayıfmış.

doktor bunun için günde 3 adet fındık (asla fazlası değilmiş! yağlanma yaparmış.) yiyebilirsin dedi. ben dukandan dolayı fındık tüketemeyeceğimi söylediğimde ketentohumu kullanmamı söyledi. bir iki gündür çay kaşığı ile yiyorum. umarım inş. maş. allahım noooluuursun faydasını görürüm çünkü çok çaresizim. zayıfken de vardı, kiloluyken de var. hala daha devam ediyor hele bir de hamilelikte ne olurum kimbilir

o yüzden ketentohumunu deneyeceğiim. benim gibi çaresizler vardır belki diye onlarla da paylaşmak istedim. umarım yararı olur hepimize:)

herkese iyi haftasonları:))

Kızlar merhaba,

Aralarda 3-5 tane kuru et yani tütsülü et yiyorum bazen yağsız jambon yiyorum 3-5 dilim :) Dün aşırı iştahlıydım. Saf protein günümdü. Kıymalı yumurta yedim. Sonra haşlanmış tavuk eti, sonra arada kuru et, sütlü kahve falan derken deli gibi yedim diyebilirim. Öylesine acıkıyordum ki her dakka. Neden acaba. Hiç böyle olmam ama..Bi de cayır cayır yanıyorum. Yani çok ısınıyorum. Böyle aşırı sıcak olan var mı? Havalardan değil bu arada metabolizmadan zannedersem. Tahminim metabolik bi olay.

Her neyse yağsız kırmızı ette sınır yok deyip dibine vuruyorum umarım bi sorun çıkmaz

Bugün kahvaltıda:

sütlü granül kahve
bikaç parça kuru et
1 kaşığa tekabül eden dukan tarçınlı kek yedim

Bu arada bi tarçınlı kek yapıyorum bayılırsınız bence. Harika oluyor. Kız kardeşim diyet için olduğuna inanmıyor

Tarifini vereyim de yapın çok çok basit ama harika ötesi kek.

3 oda sıcaklığında yumurta
2 kaşık yoğurt
bikaç damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dukan yulaf kepeği karşımı 4 yemek kaşığı
Pınar süt tozu 6 yemek kaşığı
Toz tatlandırıcı takita formtat60 4 yemek kaşığı

Yapılışı:

Yumurta ile tatlandırıcıyı azcık çırpıyorum çırpma teli ile. Özleşince içine yoğurt ekleyip az daha karıştırıp diğer malzemeleri ekliyorum şöyle bi çevirip muffin kalıbına döküp fırına veriyorum. Seramik muffin kalıpları oldukça rahat kullanımlı. Bu arada fırınım davul fırın :) maksimum 10 dk içinde hemencik kabarıyor pişiyor. Çok güzel oluyor tadı yumuşacık misler gibi. Tavsiye ederim. Özellikle dışarı arkadaş buluşmalarına çıkarken yanınıza alın 2 tane. Milletin yanında doya doya yiyin onlar pasta börek yerken canınız çekmez

2 nisan'dan bugüne 10 kg vermiş bulunuyorum. aslında eski ben olsaydım bu 15 kg olabilirdi. fakat ben hashimoto hastası olduğum için metabolizmam yavaş çalışıyor. bu 10 kilo benim için büyük bir başarı, daha doğrusu dukan'ın başarısı. diyetisyenlerin, akupunktur merkezlerinin başaramadığını dukan başardı.

ptesi günü doktoruma gittim. endokrine görünmem gerekiyor 2-3 ayda bir. kolestrole zaten yatkınlığım vardı, proteinle beslendiğim için o biraz artmış. kırmızı etten uzaklaşmayı düşünüyorum, fazla tüketmemeye çalışıyordum ztn. bu arada verdiğim kiloların 7'si yağ. doktor bu sonucu çok beğendi. ayda ortalama 3,5 kilo vermiş olsam da bunun iyi bir oran olduğunu söyledi. bu arada hashimoto ilerlemeye başladığından ilacımın (euthyrox) dozunu arttırdı.

kızlar ben bu kiloyu sporsuz verdim. haftaya yazlığa gidiyorum, beni daha hareketli, denizli, güneşli günler bekliyor. diyet düzenimi orada devam ettireceğim inş. hem ilacın dozu, hem de hareketim artacağı için kilo verme hızım artar diye umut ediyorum. siz ne dersiniz?

son sözüm hain hormonlara, size inat zayıflıyorum! siz beni aşağıya çekmeye çalıştıkça ben yılmıyorum! haberiniz olsun!

mutlu hafta sonları kızlar!

Keten tohumunun faydalı olduğunu ilk defa duyuyorum, ben de deneyeyim :)

Çatlaklar, kilo problemi yaşamayan insanlarda da oluyor. Özellikle ergenlik döneminde birden boy atan gençlerde çokça görülüyor.

Evet canim aci cehreyi kullanip memnun kalan arkadaslar var kabizlik icin.ozellikle cigdemin kullanip fayda gordugunu biliyorum.Ama sanirim bir siniri var onu asmamak gerekiyor.bu vesile ile kabizlik yasayan arkadaslara ilactan once bir alternatif olabilir aci cehre
Catlak maalesef cilt fazlasi ile nemlendirerek,bol su icerek ve protein tuketerek onlenebilecek bir sorunken olustuktan sonra hic bir caresi yok.Ozelliklede buyuk kilo alip verilmelerde olusuyor.Guzellik sektorunde yillarca calismis biri olarak tek cozumu olmayan sorunlardan biri olarak biliyorum.ben hamileligimde hic catlamadim,dukan yapip 20 kilo verincede catlak olmadi.Benim icin en buyuk sorun cildimin diriligini kaybetmesi oldu.ozellikle goguslerde buyuk sorun yasadim bide.vede goguslerimin ustunde belli belirsiz olusmaya yuz tutmus birkac catlak gormeye baslayinca ozel bir krem aldim onu kullaniyorum amacim daha buyuk bir seviyeye gecmesini engellemek.
Keten tohumunun ise sayisiz faydasi var.ben bir donem oldukca arastirdim ve surekli kullanmaya karar verdim.Mesela salatalara katilabilinir yada yogurda.Ozellikle ogutulmus olani daha makbul.ama oguttukten sonra hemen tuketmek gerekiyor.Gunde cok fazla tuketmemekde gerekiyor fazlasi zararli cunku.hergun 1 cay kasigi kadar yeterli.keten tohumu yagi varmis mesela salatalara falan katilabilinir.ben dukan ekmegimede katiyorum.yine kabizlik sorununuda cozen bir urun keten tohumu.

umarim canim kullanip fayda gorebilirsin sende.ama surekli nemlendir cildini her dus sonrasi ozellikle nemlendirici krem sur vucuduna.hamilelikten ise korkma cok guzel engelleyici kremler var onlardan kullanirsin karnina.

tebrik ediyorum canim10 kilo buyuk basari.kolesterolunun yuksek cikmasi proteinden dolayi normal.etten ziyade yumurtaya daha dikkat et ozellikle sarisini cok tuketmemeye calis.tatilde dukan icin bir konu acmistim ona bakarsan tatildede uygun sekilde kilo almadan donersin.hele birde dedigini gibi isin icinde hareket olunca yine kilo vermeye devam edersin.

Kahvaltı
2-3 kase Dukan usulü yayla çorbası

Öğle
1 porsiyondan fazla Dukan usulü İnegöl köfte

Akşam
Dukan usulü somon köfte

1.5 saat yürüyüş

Son düzenleme:
Arkadaslar herkese selam
Dukanda 1. Ayımı doldurdum ortalama 7 kg verdim, ama artık baya yavasladı kilo vermem
Benim bir sorum olacaktı sizlere, bugun biraz hasta oldum, sanırım vucudum artık gucsuz dusuyor, vitamin takviyesi alsam kg vermem dahada yavaslar mı?

Esıme arkadası ........tablet onermıs, enerji be bagısıklık sistemi için sizce dukanı engeller mi

Son düzenleyen: Moderatör:

Dukan da haftada 2-3 gün multivitamin alınmasını öneriyor. .....nasıldır bilmiyorum ama kendini halsiz hissediyorsan multivitamin desteği almak iyi gelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dukan diyeti yaparken vücut analizi yaptıran var mı? Düzenli olarak diyetisyene giden arkadaşlarım Dukan diyetiyle yağ yakarken belli bir miktar kas kazandıklarını da söylüyorlar. Eğer kas kazanabiliyorsak çok güzel. Diyetlerin en büyük handikapı kas kaybıdır, eğer bu diyetle tam aksi oluyorsa tartıda hiç eksi görmesem bile üzülmem :)

merhaba kızlar merhaba lisabella beni hatırlarmısınız bilmem ama 10 kilo veren dukancılardanım ama yaklaşık 2 ayda en sonki tatilim ile birlikte 5 kilosunu geri aldım evet çoook pişmanım aldığım patolonlar olmuyo özellikle de kilo verdiğim bedenime göre dar almıştım almayayım kiloları diye ama olmadı :18::18::18: sebebine gelince güçlendirmeye uymadım,veerdim nasılsa dedim yaavaş yavaş bıraktım, aman sizler böyle yapmayın kızlar şimdi ben ne yapmalıyım 5 kilo için yardım lütfen atak la mı başlayım yoksa bildiginiçz başka bir yöntem mi deneyeyim

Güçlendirmeye geçmiş miydin? Atak yapmadan seyirden devam et ve bu defa bırakmadan/pes etmeden tüm evreleri yapmaya gayret et. Bırakıp tekrar başladıkça vücudun diyete de saf protein günlerine de verdiği tepki azalıyor. İlk denemede olduğu gibi hızlı kilo veremiyor, diyetten hızlı cevap alamıyorsun.

ilk gün atak yapmayayımmı sizce ramazan da geliyor ne yapacaz ramazanda.doğru söylüyorsun aslında kilo al ver iyi değil ama aldıkça engel olamadım ama tatil dönüşü pantolan krizi yaşanınca durrr dedim. ama biliyorsünüz kızlar dukan biraz yemek hazırlama konusunda sıkıntılı herşey yenilmiyor ee güçlendirmenin rahatlığıda girince olmadı peki bu 5 kilo için bir gün saf protein birgun sebze protein mi yapayım bir de eğer kilo verdik gçlendirmnede yapamadık koşullar elvermedi kalori sayımımı yapmak lazım bende çok soru sordum degilmi

Seyirden sonra güçlendirme yapmadan direkt diyeti bırakırsak kiloyu korumak nasıl mümkün olur bilmiyorum... Ama sadece kalori hesabı yeterli olmaz kanısındayım çünkü Dukan düşük karbonhidrat ve düşük yağ esasına dayanan bir diyet. Belki karbonhidrat ve yağ miktarına dikkat ederek kalori hesabı yapabilirsin ama bu da eninde sonunda aynı kapıya çıkıyor, yani bol proteinle beslenmeye :) Belki bu şekilde devam eden arkadaşlar varsa daha doğru bilgi verebilirler, ben sadece tahminlerimi/çıkarımlarımı paylaşıyorum :)

Son düzenleme:

canım çatlaklar için sana bi tarif vericem mutlaka dene faydası var bende baska yerden duydum yapıyorum faydası oluyo

karışımda tam olarak bütün vücuduma yapıyorum ben çatlak olan olmayan her yerime
3 tatlı kaşığı kahvenin içine sulu bir limon'u sıkıyorum bulamaç halina gelene kadar ekleyin limon u
daha sonra vüdunuzu kızarana kadar iyice yedirin bedeniniz gerekten kızarıyoru ve sonra ılık suyla yıkayın. vucudunuz hafiften soyuluyor
2 gün uyguluyorsunuz bir gün bekliyorsunuz
alıntıdır bu tarif ama kendim de uyguladım azalma var

lisabellam nerelerdesin hamilelik nasıl gidiyor yine duştum dukanın seyir yollarına yazdıklarımı okuduysan yorumun benim için önemli bacım

aynen öyle valla canım ya pantolon deniyorum bacaktan zor geçiyor bele çıkınca bol mu bol deli oluyorum. kollarımda kalın ne yazık ki hep sıkar aldıklarım kol kısımlarından bol giymek zorunda kalıyorum o yüzden. ben şu ağırlık işine başlayım kitabı da aldım zaten okuyorum ama henüz o bölümlere gelmedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…