Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Yarın sabah tartıl ac karnına en azından kac kılo vermıssın fıkrın olur. kofteyı nasıl yapacaksın onu da yazarmısın :)
Aynen bende yogurt tavuk severım.

tamam tamam tartılırım:) köfteyi normalde soğanlı maydonozlu hafif galetalı yapar annem ama dukan için bunlar sakıncalı galiba:) çok az soğan rendelerim. biraz baharatlarını atar bi gün dinlendiririm çünkü kırmızı et biraz midemi bulandırıyor hatta fazla fazla yapar buzluğa atarım olmazsa. dinlendirince daha rahat yiyebiliyorum. sonra da seramik tavada ızgara yaparım artık. yada salçalı su kaynatıp içinde haşlayabilirim de. eğer bi sakıncası yoksa tabi....

Biz acemiyizzzz bize işyerınde kahvaltı ve ogle yemegı alternatıfı sunacak deneyımlı dukan takıpcılerı arıyoruzz :))
Aksam yemegı onerısı de olabılır

kızlar sımdı bnm evde gurmenetten aldıgım lussıana acı sosum var bır ıkı damla kullanıyorum ıcınde yag yok karbonhıdrat yok seker yok kullanabılırız gıbı geldı bana ne dersın lısabellacım:)

selam kizceler ,, bugün itibariyle bende dukan a baslamis durumdayim az önce kahvaltimi yaptim.. Ayrica kitap larimida aldim okudum ayriyetten yemek tarifi kitabinida aldim yemek tarifinde skinti cekenlere tarifde yayinlayabilirim😊😊
baslangic kilom 51.1 hedefim en az 5kilo cünki anca zayif dururm balik etliyim biraz skilassam yeter..
Kahvaltim 1adet dukan Krepi,2-3dilim pastirma, 2-3kücük dilim mozzerella ve yesil cayim 😊😊
dukanin tarifleri gercekten süper ekmek niyetine yulaf kepeginden tarifler gercekten ic acici suan baya doydum ve ekmek ihtiyacimi yulafla karsilamis oldum 😊😊

Biz acemiyizzzz bize işyerınde kahvaltı ve ogle yemegı alternatıfı sunacak deneyımlı dukan takıpcılerı arıyoruzz :))
Aksam yemegı onerısı de olabılır

merhaba hoşgeldiniz arkadaşlar
öncelikle kitabı okumuş olduğunuzu farzederek yazıyorum. ki okumuş olmanız çok önemli okumadan diyete başlamayın.
atakta sadece protein tuketeceğiz. lisa nın birkaç sayfası var. onlara mutlaka göz gezdirin derim.
sp günlerinde ben

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 kase baharatı yoğurt ( göbek için lisamın tavsiyesidir. her sabah olmasa da yiyorum)
yoğurt olmazsa 1 bardak light süt içine çok az nescafe ile
light peynir
ve dukan ekmeğimle nefis oluyor kahvaltım

öğlen
çalıştığımdan işyerinde uygun yemek çıkarsa( tavuk, balık, et) onlardan tüketiyorum
yoksa light ton balığı
tavuk şiş
ızgara balık vs. sipariş veriyorum.
(dışarıdan köfte tüketmeyin içine ekmek koyuyorlar çünkü)
yanında dukan ekmeğimle

akşam
bazen fırında balık( ben bayılıyorum)
tavuk yağsız tavada
et sode( çok az domates ile- atakta 1 tatlı k. tketilebilir)
dukan yoğurt çorbası vs... çok alternatif var.
netten de araştırabilirsiniz.

günlük süt ve süt ürünlerini 1 lt geçmeden tüketiyoruz. unutmayalım.
light meyveli yoğurtlar sınırlı izinlidir. mümkün olduğunca atakta tüketmeyin.

sıkın azcık dişinizi...
tatlandırıcılar bende duraklama yapıyor. çok zorda kalmadıkça tüketmeyin...

2-3 lt su mutlaka ama mutlaka tüketmek gerekiyor hergün. özellikle atak ve sp günlerinde.
yeşilçay günde 3 fincan

genel olarak benim sp günlerim böyle geçiyor

ha birde sakın kaçamak yapmayın. sonra parmağı görürsünüz lisadan

Mercımek corbası var oglen sırket yemegınde yıyemez mıyım onu baska ne yıcem alternatıf yazabılır mısınız.
Lıght ton balıgı yıyebılıyor muyuz konserve atak evresınde.

Mercimek ve baklagiller yasak gülüm..
Is yerine dukan ekmegi ile hazirlanmis sandwich, bir gün evvel aksam yemegine hazirladigin etleri felan götürebilirsin.. Tavuk, köfte, birftek, balik..
Döneri özellikle yagda kizartmiyorlarsa bir sakincasini göremiyorum.. Dönerek kizartilanlarin etin yagi zaten akip gidiyor?

süper açıklamışsın arkadaşım diyeti:) bu sp dediğiniz sebze protein günleri mi oluyor acaba onu anlayamadım bi türlü. şu yulaf kepeğini alayım bi o zaman korkun benden:) ne tarifler yapıcam:) anladığım kadarıyla normal un yerine yulaf kepeği koymak suretiyle hamuriişi serbest. doğru mu anladım. bence bu atak döneminde kurtarıcımız yulaf kepeği. ben genelde fırında pişiririm öyle daha çok seviyorum. balık sezonu da açıldı.. oohhh bol bol balık yeriz omegaları da alırız... missss

Yeni baslayan dukandaslar, yesil cayi 2-3 fincan icmeye özen gösterin... Ben sadesini pek sevmiyorum, ginkoluyu iciyorum.. Protein agirlikli beslenme kabizlik yapabilir, bunun icin kayisili form cayi tüketenler var...
Günde 2 litre sivi tüketmeyi unutmayin!! Bu cok önemli, aksi takdirde böbreklere zarar verebiliriz!!

Dukanda yeme siniri yok, ama doyduktan sonra yemeyin.. Tokluk hissini ögrenelim!

Herkese bol eksili bir gün dilerim!!

Sp = sade protein, ps=protein ve sebze.
Evet yulaf kepegi aldigimiz tek islenmis karbonhidrat. Yulaf kepegi ile yapilan "hamur islerinden" bildiginiz hamur isi lezzetini beklemeyin.. Ben ekmegini, krepini cok seviyorum, yanlis anlasilmasin.. Ama bildigin ekmek-krep tadini beklersen begenmezsin.. Kepekle yapilan ekmege biraz mahlep koyarsaniz (ve kepegi dondurucuda muhafaza ederseniz) kokusu felan kalmiyor...

Kactim, cocuklari doktora götürecegim

Merhaba hosgeldinaslinda kahvaltida tuketeceklerin belli seyler onlari karistirip birseyler yapmak senin hayal gucune kaliyor peynir,yumurta,jambon, bunlar tuketecegin sabit seyler bunun disinda eger ataktaysan kiymali yumurta,omlet (peynirli,az maydanozlu) seyirde sebze gunundeysen menemen,sebzeli omlet falan yapabilirsin.benim rutin degismezim dukan ekmek ile yaptigim peynirli tavuk jambonlu sandwich im.bazen yanina yumurta ekliyorum sebze gunuysede domates ekliyorum icine.pizza yapip yedigimde oldu sabahlari yada yine sebze gunlerinde bol sebzeli omletler yapabilirsin..ama isyerinde en rahat tuketebilecegin sanitim dukan ekmeginin arasina koyacagin peynirli,jambonlu sandwichler olacaktir.

Aslina bakarsan 22 kiloyu 4 ay gibi bir surede verdim ben .sonra 60 ile hamile kaldim guclendirmedeyken ve o sirada yani 2 ay gibi bir surede 66 iken hamileligim sonlandirildi ve yeniden dukana devam kararini 66 ile verdim ve hedefimi 55 yaptim.1 ay gibi bir sure oluyor suan 61 kiloyumzaten boyumuz uzun oldugundan kilo bizlerde cok farkedilmiyor ama bir nokta geliyorki yeter diyoruz ve zayiflama karari aliyoruz.kimse icin degil kendimiz icin.goreceksin bak cok keyifli sekilde kilo vereceksin
merhaba citir dukancan yulaf kepegini biran once bulmaya calis zira onsuz olmuyor tek karbonhidrat ve bir anlamda sana gucte verecek.buyuk migros ,kipa,tansas gibi marketlerde satiliyor yasadigin yerde yoksa bu marketler internetten siparis ver.dogalsanin yulaf kepegini almaya calis o iyiymis diyordu kizlar.jambonda yag orani dusuk oldugu surece tuketebilirsin.polonez markanin tavuk ve dana jambonunun yag orani uygunmus onu al yada her ne alirsan al mutlaka yag oranina bak
meyveli yogurt maalesef sinirli izinli yani seyir ile birlikte tuketmeye baslayacagin (oda gunde bir tane) atakta tuketemeyecegin bir urun maalesef
yogurdu yagli tuketebilirsin ama kilo vermen cok az daha yavas olur yagsiza gore sut urunlerinde yag oraninin %2 yi gecmemesine dikkat et
yok birbirinize uygun markalari onerebilirsiniz sorun yok sonucta bu diyete ozel urunler paylasilabilinir
yediklerin cok olmaz yiyebildigin kadar ye zaten.ogun atlama,acikmadan yemegini yemeye calis protein ne kadar cok tuketirsen o kadar iyi kilo vermen acisindan
Mercımek corbası var oglen sırket yemegınde yıyemez mıyım onu baska ne yıcem alternatıf yazabılır mısınız.
Lıght ton balıgı yıyebılıyor muyuz konserve atak evresınde.
mercimek corbasi icemezsin guclendirmeye kadar.light ton baligi yiyebilirsin

koftene ceyrek sogan tatlandirmak amacli maydanoz katabilirsin ama galeta yada ekmek katma onun yerine yulaf kepegi katabilirsin istersen

yag,seker,karbonhidrat icerigi uygunsa kullan canim ama yinede cok abartma zira kivam arttirici katki maddeleri vardir icinde

hosgeldin sende aramizapastirman cemensiz olsun mozzarellede yag orani yuksektir tuketme derim.yag oranina bak %2 den fazla ise tuketme

Tavsıyelerınız ıcın tesekkurler ılk ıs dukan ekmegını yapmakla baslamak olucak sanırım.
Dukan dıyet tarıf kıtabını almamızı tavsıye eder mısınız

Lisabella, hiç üşenmemiş hepsini tek tek cevaplamışsın arkadaşım. canımsın <3 bende jambonu polonez almıştım zaten. çok ii oldu. ramazana kadar atak evrem bitiyor ramazanda seyirde olucam. o zmn hem diyet hem oruç bence hem mide temizlenir hem de biaz biraz düzene girerim diye düşünüyorum. ayrıca çıtır dukancana da bayıldım. benim hedefim de çıtır olmak şu an olsa olsa benden tombul sosis olur ama sosis de yasak tombul jambon olsun benim adım

Zayıflıoz falan ama bazen hayat çok anlamsız Özlediğim çok şey var...

seni bilmiyorum ama bana siskoykende hayat cekilmez ,anlamsiz geliyor.sonra 3-5 ay yememek cokta dert olmamali evet ozlediklerimiz var ama birgun gelip yeniden yiyebilecegiz.Allah saglik versin saglikli oldugumuz surece yine istedigimizi yiyecegimiz gunler cokta uzak degil

bilge arkadaşım çizelgeni gördüm doğru anladıysam 40 kilo vermişsin tebrik ediyorum darısı başıma inşallah. bana testte 68 olmam gerektiği sonucu çıktı ama ben zaten ööle incecik de olmak istemiyorum kadın dediğin biraz etli olmalı diil mi:) düz hesap hedefim 70 benim. hayatımda hiç zayıf biri olmayan ben 70e inersem başka hiçbişi istemem bence:)

iyi haftalar arkadaşlar
birşey sorcaktım perşembe günü tartıldığımda 108,3 tüm bugün tartıldım yine 108,3 üm ama reglimin ilk günü birde ben bir hafta erken regl oldum acaba diyetin bir etkisi var mı ?

9 yk. yulaf kepeği
2 yumurta
2 yk yoğurt
5 yk yağsız süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı

Dukan ekmegı ıcıın tarıf yapan arkadaslar olmus memnunlar.Atak donemı ıcın uygun mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…