Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben de kırmızı ettir, tavuk etidir, balık etidir vs hiç sevmem. Aylarca yemesem aklıma da gelmez, canım da çekmez :) Dukan Amca eti çok seven bir hastası üzerindeki gözlemlerden yola çıkarak bu diyeti oluşturmuş. Eti çok sevenler için çok güzel bir diyet, hem tıka basa doyup hem de kilo verebilirler ama sen ve benim gibi eti sevmeyenler için bir eziyete dönüşebiliyor "Eti sevmiyorsun da neden Dukan diyeti yapmaya çalışıyorsun?" diye soranlar olabilir. Bana göre Dukan diyetinin en güzel yanı kilo verdirmesinden daha da önemli olan kas kaybı sorununa zemin hazırlamaması. Hatta bazı arkadaşlarımızın söylediğine göre kas oranınız artabiliyor bile! Ne kadar kas o kadar daha uzun süre form koruma ve daha güzel bir fiziğe sahip olma!!! Eti de proteini de sevmesem de böyle güzel etkileri olan bir diyetten mahrum kalmak istemedim

Lakto-ovo vejetaryen misin? Yani hayvansal ürün olarak sadece süt, süt ürünleri ve yumurta mı tüketiyorsun? Bence frutaryen olmadığın sürece bir şekilde Dukan diyetini yaparsın Dukan diyetinde ne kadar protein tüketirsen o kadar hızlı sonuç alıyorsun. Süt ve süt ürünleri et kadar yüksek düzeyde protein içermiyor bu nedenle süt ürünlerini daha fazla tüket diyeceğim ama biliyorsun ki süt ürünlerinde de sınırlama var. Neyse, ben kısaca kendi önerilerimi sıralayacak olursam (yani ben senin yerinde olsam böyle yapardım.)

- Bol bol yumurta akı tüketirdim, mesela 1 tam yumurta ve 2-3 yumurta akı çünkü yumurta akının protein değeri yüksek.
- Süt ve süt ürünlerini en yağsız olanlardan seçerdim. Dukan %2'ye kadar izin veriyor ama senin beslenmen tamamen süt ve süt ürünlerine dayanacağından ne kadar az yağlı o kadar iyi!
- Bitkisel protein kaynakları olarak tofu ve soya öneriliyor. Bunları nerden temin edebileceğime ve nasıl yemekler yapabileceğime bakardım. Marka reklamı yapmak gibi olmasın diye isim vermiyorum. Ben alışverişe çıktığımda yulaf kepeği işine el atmış bir firmanın aynı zamanda soya ürünleri olduğunu da gördüm. Abiler bu Dukan işini çözüp tamamen ticarete dökmüşler yani
Neyse, en azından bizim gibilere alternatif üretiyorlar :) Henüz denemedim, tadı nasıldır bilmiyorum ama deneyince paylaşırım. Sen de denersen, burdan fikrini paylaş emi

Simla birkaç marka paylaşmış, bunlara bir bak istersen:

https://www.facebook.com/photo.php?...19165999.94111.289208191105112&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?...19165999.94111.289208191105112&type=3&theater

Ben sana göre biraz daha şanslıyım, kendimi zorlayarak da olsa biraz et yiyorum. Tabii nasıl bir işkence olduğunu bir ben biliyorum

Canim bende 155 boyundayim aslinda 45 44te olur ama 42 ile sortlar falan iyi duruyor birazda zayif olayim dedim :) 2 kiloyu rahatlikla verirsin canim ne kadar suredir yapiyorsun dukani? Evet sinir varmis 1 lt diye peyniri falan lt olarak nasil hesaplarim bilmiyorum kii napayim tavuga yuklencem artik :/
Canim oncelikle cok tesekkur ederim yazdiklarin bilgilendirmelerin cok guzel :) bizim icin epey zor malesef ama tavuktur peynirdir derken bizde yuvarlanip gidiyoruz :) evet canim lakto-ovo vejeteryanim ama yumurtaninda beyazini sevmiyorum yani anlayacagin isim cok zor asla yemem degil ama yerken midem bulaniyor 3 4 seferde 2 yumurta beyazini anca yiyebilirim .sende mi vejeteryansin sanirim kirmizi ete biraz daha yatkinsin :) bende saglikli olacagini dusunuyorum karbonhidratin dibine vurmus biri olarak cokta yararli oldugunu soyleyemem :) ben 3 yasindan beri et yemiyorum bir nevi kurban bayrami travmasi kesilisini gorme ve yememe bu yuzden boyum kisa kaldi 155im tirnaklarim cabuk kirilir saclarim cok dokulur yaralarim cok gec iyilesir bakarsin boy uzamasi haric bunlara faydali da olur :) bu arafa frutaryen nasil oluyor canim ? Vegan olmadigima sukrediyorum sutu yogurdu cok severim onlar olmasa gercekten dogru durust protein tuketimim olmazdi tavsiyelerine gelince canim bugun yumurta beyazli omlet yapacaktim ama yumurta beyazinida sevmedigim icin once yumurtada biraz tadina alisayim sonra tek kendisini tuketmeye calisayim dedim :) sut urunlerinde sut yogurt light yag oranlari yuzde 0.15 gibi birsey peynirde de yuzde 4 bulabildim en dusuk yavas yavas vercez ama en azindan vercez canim hem sok gibi birsey benim vucuda meyve yok sebze simdilik yok tavuk var ekmek yok sasirsinda kendine gelsin tofu ve soya hic tuketmedim canim ama tofu bizim ulkede heryerde bulunmuyor migrosa ugradigimda bakayim varsa alayim kac gundur dukancisin ve kac kilo verdinn :)

Son düzenleme:
Harika gidiyorsun, çok tebrik ederim! Senden güzel haberler duymak beni de motive ediyor!
bende motive oluyorum sizlerden duyunca ama genelde burası tartı günü biraz kalabalık oluyo onun dışında pek uğramıyolar uğrasalarda yorumları okuyup gidiyolar bende çalışıyorum ama günde 2-3 saat basındayım bu sayfanın hep bakıyorum biri yazmışmı diye sizde yazın sende yazda bende merak ediyorum sizleri

Herkesin bahsettiği ps günlerinde vucudun şişmesi ve hatta tartıda artı göstermesi durumunu yasıyorum su an. Ellerimi kapatamıyorum resmen. Mor renkteler suan. Baş ağrımda var. Vee tartıda +100. Bu ödem sorununu napacagız arkadaslar ve bide tuvalet sorunu(

Günaydın Kızlarr

Nasılsınız bakalım nasıl gidiyor dukan?

Benim dukan biraz tıngır mıngır ilerliyor..:18: İki ileri bir geri bazen iki geri bir ileri

Uzun süredir (kasımdan beri dukandayım) bu diyeti yaptığım için maalesef ilk günlerdeki kadar hırslı ve sabırlı değilim, size tavsiyem çok uzatmadan seyirinizi bitirip güçlendirmeye geçmenizdir.. Ben de inşallah son kilolarımı verip en kısa zamanda güçlendirmeye geçeceğim..
Haa bir de buralardan uzaklaşınca diyetten de uzaklaşılıyor genelde.. Şekil 1-A ben
Ondan aman dikkat diyeyyim.. Biliyorum yaz günlerinde meyveler ve tatlılar bizi cezbediyor Ama emin olun güzel görünmek/genç görünmek/fit görünmek yemek yemekten çook daha keyifli..

Gerçi kendi adıma buralardan uzaklaşma nedenim ofisin taşınma-yerleşme telaşıdır, ama söz artık daha çok geleceğim..

Lisacım tatilde Türkiyede umarım güzzel geçiyordur tatili... Vakit bulursam yazacağım demişti bakalım bakalım gelişmeleri merakla bekliyoruuuzz..

Benden bu kadar şimdilik kızlar..
Sorularınız olursa eski bir dukancı olarak naçizane yardımcı olmaya da çalışırım..

Görüşürüüüüzzz

Geçmiş olsun canım, ödem sorunu için öncelikle bol su içmelisin, tuzu ve tuzlu gıdaları tüketmeyi azaltabilirsin, örneğin turşu, konserve balık ve füme etler hep tuz yönünden zengindir..

Bunlar ödem için önerebileceklerim, tuvalet sorunu için PS günlerinde bol yeşil sebze yiyebilir, yürüyüşünü arttırabilirsin, ekstra olarak her gün tüketmemek kaydı ile activia yoğurt ve form çayını da önerebilirim. Ama doğal yollarla çözmek en güzeli..

Diyetinde başarılarr..

arkadaslar islerimin yogunlugundan giremiyoeum cok fazla ama bisey sorucam size

ben 22 gundur dukan diyetindeyim ve dun aksam kucuk capli bi sok yasadim;
dogumdan sonra tum bacaklarimi saran selulitlerim o kadar azalmis ki? yani %80 iyilesme var oyle soyleyim..
acayip mutlu oldum, tam tatil oncesi

bir kez daha sevdim diyetimi

sizler yasadiniz mi boyle bisey ?

Kızlar kızlar geleyim mi? YAnağınızdan öpeyim mi?
Ben kesin karar verdim geçen hafta vücudum fena şekilde su tutmuş. ben geçen hafta da bu kadar su içiodum (2,5-3 lt) bu kadar tuvalete taşınmıodum. tuvalete gitmekten işimi yapamıyorum:) bu sefer kesin veriorum galiba. yarım saat de yürüyorum. cumartesiyi iple çekiyorum. canım da bişi istemio zaten. herşeyden azar azar yiorum sonra tıkanıyorum. ama canım dün ne çektş biliomusunuz. cacık koca bi kase olsa da yesem... siz nasılsınız herşey yolunda gibi gözüküo şööle bi okudum da.

seyirdeysen cacik yenir aslında.
Dur hatta iyi hatırlattın bu aksam ben de yapayım ;-)

bugün sonunda eksiyi görebildim 106.2 dim 2 gün sonra 106.8 gördüm sonra 105.90 dün bugün 105.2 ne oluyor anlamadım gitti

Canim gecmis yazilarini okudum 5 gun atak sonucu kilo verememen beni de korkuttu ya veremezsem diye masallah sen azimlisin ben pek dayanamazdim gibi ve azmin elindende kimse kacamaz gidiyor simdi kilolariiin cok sevindim :)
bugün sonunda eksiyi görebildim 106.2 dim 2 gün sonra 106.8 gördüm sonra 105.90 dün bugün 105.2 ne oluyor anlamadım gitti
Canim atakta misin seyirde mi seyirde isen normal bence sebze tuketimin ve su tutmanla alakali
Merhabaa canimkac kilo verdin dukanla kasimdan beri yapiyorsan helal olsun valla :)

benimde inanılmaz şekilde azaldı selülitlerim bu dukanda cidden bir mucize var daha bir ay olmadı başladığım sadece 3 kilo verdim ama nişanlım yemin billah ediyor bacakların inceldi kolların inceldi yüzün kaşık kadar kaldı diyeee :))))

Frutaryenler sadece meyveyle besleniyorlar canım. Düşünsene ne kadar zor bir şey olurdu frutaryen olarak yaşamak

Vejetaryenlikte bir sürü sınıflandırma var aslında, yani kimisi diğer etleri yemez ama balık yer, kimisi süt ürünleri yer ama yumurta yemez vs vs Ben tam olarak bunların hiçbirine dahil değilim çünkü ben yemediğim bir şeyi pişirme usulü değişince (ve biraz da kendimi zorlayınca) yiyebiliyorum. Öyle de egzantirik biriyim yani Mesela yumurtayı omlet şeklinde pek yiyemiyorum ama haşlanmış yumurta yerken bir problem yok. Tavuk en sevmediklerimden aslında, kokusu hiç hoşuma gitmiyor ama ızgara but filan yemeye çalışıyorum. Suda pişmiş tavuk asla Birkaç balık türünü fırında yapınca eh yiyorum işte :) Kırmızı et en sevmediğim. Koyun, kuzu hayatta yemedim ama dana kıymaya avuç avuç nane, kekik, kırmızı biber (aklına hangi baharat gelirse) ilave edip köfte yapıyorum, zar zor yiyorum. Tabii benim yaptığım köfteyi benden başka kimse yemiyor, orası ayrı :111: Et yemeye çalıştıkça aslında daha çok kilo aldım ben, yani 2 tane köfte yiyeceğim diye 4-5 dilim ekmek yiyordum. Etin ağzımdaki tadı kaybolsun diye ekmeğe, turşuya, salataya sarılıyordum :90::90:

Soya bizim için iyi bir seçenek, vejetaryenler genelde soya kıyması tüketiyorlar protein ihtiyacı için (baklagillerde de bitkisel protein var ama Dukan'da belli bir süre onları yiyemiyoruz). Soya henüz tam aklanmış değil, erkeklerde kadınlık hormonlarını yükselttiği iddia ediliyor. Kadınlara etkisi erkeklere nispeten daha az bilimsel makalelere göre ama neticede soya bir endüstri gıdası, ne kadar güvenebilirsin ki! :100::100: O yüzden ben biraz mesafeliyim. Sağlıklı bir seçenek olsaydı kesinlikle tüketirdim aslında çünkü tadı ot gibi yani tam bana göre :79:

Ben peynir olarak lor peyniri yiyorum, yağ oranı %1. Çok tatsız tuzsuz, saman gibi bir şey, onu da söyliyim :) Ama şu an benim için damak tadı pek de önemli değil, önceliklerim farklı :87:

Ben Dukan'a başladım, yaklaşık 5 kilo da verdim ama ufak bir süre kaçamağım oldu :78: O yüzden bir süre tartılmadan devam ediyorum moralim bozulmasın diye. Şöyle bir 10 gün sonra tekrar tartılmaya başlayacağım.

Tartı her zaman doğruları söylemez :) Tartı + düzenli beden ölçümü + ayna üçlüsü bize gerçek ilerlemeyi gösterir :) Tebrik ederim bu arada

Canım 2 gün atak yaptım seyirin 19. Günündeyim.dukan amcaya göre 30 günlük seyir verdi ama daha uzun sürecek gibi görünüyo dün kistim olduğunu öğrendim ;(

Çok geçmiş olsun. Kist derken? Polikistik over sendromu, çikolata kisti, meme kisti...?

Canım bende de PKO var bende senin gibi normal bir diyetle en fazla 2-3 kilo verebiliyordum bu diyete başlarken de aynı durum olur diye düşündüm ama yine de denemeye karar verdim ve ben bile kendime inanamadım 15 günde 3 kilo, 2,5 ayda da 9 kilo verdim şimdi güçlendirmedeyim...

Canım ben de et yemeyen biriydim köfteyi de bol baharatlı yerdim tavuk ve balık hiç yemezdim ama bu diyetle yemeye karar verdim çünkü eski yeme düzenimle azaltsam da kilo veremiyordum... Zorla da olsa tavuk da balık da yemeye başladım hatta balık yediğim zamanlar daha çok kilo verdiğimi farkettim buradan pek çok kişi de aynı şeyi söylüyor...

Peyniri de light peynir olarak pek yiyemedim lor peynirini sebze günlerinde soğanla baharatla domatesle kavurarak üzerine de bol maydanoz şeklinde tüketirsen daha lezzetli oluyor SP günlerinde de az soğan ve bol baharatla yine yapabilirsin bu şekilde yemek daha zevkli oluyor

Bu diyetle mutlaka kilo vereceksin canım

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim İnşallah ben de kilo vereceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…