- 14 Kasım 2012
- 719
- 4
- 66
Merhabaa canimkac kilo verdin dukanla kasimdan beri yapiyorsan helal olsun valla :)
Tartı her zaman doğruları söylemez :) Tartı + düzenli beden ölçümü + ayna üçlüsü bize gerçek ilerlemeyi gösterir :) Tebrik ederim bu arada
Tesekkur ederimm su giden biliyorum ama yagada sira gelecekTebrikler!Kilona göre gayet güzel sonuç alıyorsun :)
Iyiki frutaryen degiliz yoksa hic yapamazdik :79: can8m valla sende kendimi gordum herseyi yerken belli bir kriteri olmali diye bakiyoruz mesela bende haslama yumurta pek sevmem beyazini hic yemem sarisida hafif civik kayisi kivamli olacak soguk olmayacak vs vs bin tane sey olmali ki oyle yiyeyim kuzu koyun bende hic yemedim kokusunu almamla odadan cikmam bir oluyor aslinda sasiriyorumda nasil kilo aldim bu kadar pinpirikli davranarakta diye ama cevap cok belli abur cubur birde gunluk 5 6 porsiyona varan meyve ..kofteyi hic yulaf kepegiyle yaptin mii ben denemek istiyorum sevmezsemde zorla yerim heralde :87: soyayi bir kere yedim o da kombenin icindeydi alla alla kiyma kismi geldi ben yiyorum tadi da guzel ben galiba artik et seviyorum dedim
Frutaryenler sadece meyveyle besleniyorlar canım. Düşünsene ne kadar zor bir şey olurdu frutaryen olarak yaşamak
Vejetaryenlikte bir sürü sınıflandırma var aslında, yani kimisi diğer etleri yemez ama balık yer, kimisi süt ürünleri yer ama yumurta yemez vs vs Ben tam olarak bunların hiçbirine dahil değilim çünkü ben yemediğim bir şeyi pişirme usulü değişince (ve biraz da kendimi zorlayınca) yiyebiliyorum. Öyle de egzantirik biriyim yaniMesela yumurtayı omlet şeklinde pek yiyemiyorum ama haşlanmış yumurta yerken bir problem yok. Tavuk en sevmediklerimden aslında, kokusu hiç hoşuma gitmiyor ama ızgara but filan yemeye çalışıyorum. Suda pişmiş tavuk asla Birkaç balık türünü fırında yapınca eh yiyorum işte :) Kırmızı et en sevmediğim. Koyun, kuzu hayatta yemedim ama dana kıymaya avuç avuç nane, kekik, kırmızı biber (aklına hangi baharat gelirse) ilave edip köfte yapıyorum, zar zor yiyorum. Tabii benim yaptığım köfteyi benden başka kimse yemiyor, orası ayrı :111: Et yemeye çalıştıkça aslında daha çok kilo aldım ben, yani 2 tane köfte yiyeceğim diye 4-5 dilim ekmek yiyordum. Etin ağzımdaki tadı kaybolsun diye ekmeğe, turşuya, salataya sarılıyordum :90::90:
Soya bizim için iyi bir seçenek, vejetaryenler genelde soya kıyması tüketiyorlar protein ihtiyacı için (baklagillerde de bitkisel protein var ama Dukan'da belli bir süre onları yiyemiyoruz). Soya henüz tam aklanmış değil, erkeklerde kadınlık hormonlarını yükselttiği iddia ediliyor. Kadınlara etkisi erkeklere nispeten daha az bilimsel makalelere göre ama neticede soya bir endüstri gıdası, ne kadar güvenebilirsin ki! :100::100: O yüzden ben biraz mesafeliyim. Sağlıklı bir seçenek olsaydı kesinlikle tüketirdim aslında çünkü tadı ot gibi yani tam bana göre :79:
Ben peynir olarak lor peyniri yiyorum, yağ oranı %1. Çok tatsız tuzsuz, saman gibi bir şey, onu da söyliyim :) Ama şu an benim için damak tadı pek de önemli değil, önceliklerim farklı :87:
Ben Dukan'a başladım, yaklaşık 5 kilo da verdim ama ufak bir süre kaçamağım oldu:78: O yüzden bir süre tartılmadan devam ediyorum moralim bozulmasın diye. Şöyle bir 10 gün sonra tekrar tartılmaya başlayacağım.
Et yemeyenleri gormek beni daha da heveslendiriyor dukan vejeteryan diye googlea az yazmadim neyse ki sizler varsiniz :)Canım bende de PKO var bende senin gibi normal bir diyetle en fazla 2-3 kilo verebiliyordum bu diyete başlarken de aynı durum olur diye düşündüm ama yine de denemeye karar verdim ve ben bile kendime inanamadım 15 günde 3 kilo, 2,5 ayda da 9 kilo verdim şimdi güçlendirmedeyim...
Canım ben de et yemeyen biriydim köfteyi de bol baharatlı yerdim tavuk ve balık hiç yemezdim ama bu diyetle yemeye karar verdim çünkü eski yeme düzenimle azaltsam da kilo veremiyordum... Zorla da olsa tavuk da balık da yemeye başladım hatta balık yediğim zamanlar daha çok kilo verdiğimi farkettim buradan pek çok kişi de aynı şeyi söylüyor...
Peyniri de light peynir olarak pek yiyemedim lor peynirini sebze günlerinde soğanla baharatla domatesle kavurarak üzerine de bol maydanoz şeklinde tüketirsen daha lezzetli oluyor SP günlerinde de az soğan ve bol baharatla yine yapabilirsin bu şekilde yemek daha zevkli oluyor
Bu diyetle mutlaka kilo vereceksin canım
Canim atakta misin seyirde mi seyirde isen normal bence sebze tuketimin ve su tutmanla alakali
Cok guzel vermissin canimm tebrik ederim :79: birakma canim birakma cok guzel vermissin baska bir rahatsizligin olmadigi surece devam etmelisin :)haziranın 10 da başladım 7 gün atak yaptım 16 gündür seyirdeyim 114 le başladım şuan 105,2 yim bu hafta yavaşladı biraz kabızlık problemi had safhada hiçbirşey işe yaramıyor öylede bi durumum var.ama sürdürmeye kararlıyım veremesemde bırakmıycam inat etcem
Tuhh ya bende az once ekmek yaptim attim firina daha cikmadi bekliyorum bilseydim bunu yapardim bendeDukan diyetine uygun bir sürü ekmek tarifi var, ben de her fırsatta yeni tarifleri denemeye çalışıyorum. Az önce mayalı ekmek tarifini yaptım, bir blogta bulduğuma tarife göre. Çok da güzel oldu, kokusu ve tadı ekmeğe biraz daha yakın
Dukan Mayalı Ekmek
Malzemeler
- 9 yemek kaşığı yulaf kepeği (tepeleme)
- 3 yumurta
- Yarım paket instant maya (1 yk kaşığından az)
- 1 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt
- 7 yemek kaşığı light süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlandırıcı (Splenda)
Tarifi yayınlayan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum
Tarif sahibinin bloguna şurdan ulaşabilirsiniz: YEMEK SEVDAM: DUKAN EKMEĞİ
Eki Görüntüle 747991
haziranın 10 da başladım 7 gün atak yaptım 16 gündür seyirdeyim 114 le başladım şuan 105,2 yim bu hafta yavaşladı biraz kabızlık problemi had safhada hiçbirşey işe yaramıyor öylede bi durumum var.ama sürdürmeye kararlıyım veremesemde bırakmıycam inat etcem
Çok sağol.Yumurtalığımda canım iyi huyluymuş 4 cm.ilaç tedavisine başlıyorum yarın.1.5 aydır adet olmadığım için ödem varÇok geçmiş olsun. Kist derken? Polikistik over sendromu, çikolata kisti, meme kisti...?
Canım bende de PKO var bende senin gibi normal bir diyetle en fazla 2-3 kilo verebiliyordum bu diyete başlarken de aynı durum olur diye düşündüm ama yine de denemeye karar verdim ve ben bile kendime inanamadım 15 günde 3 kilo, 2,5 ayda da 9 kilo verdim şimdi güçlendirmedeyim...
bu oglen terziye gidiyorum arkadaslar,
gecen yaz 65,5 kilo civariydim; simdi 59lari gorunce etek ve pantolonlarim cok bol geliyorlar; daralttiricam hepsini
darısı başımıza inşallah ,ayyyyy ne de güzel olurdu şimdi ben o kiloda olsaydım :18::18:
neyse bu topiğe gelmişken biraz kendimden bahsedeyim
dukana yeni başladım arkadaşlar (30 haziran)
3gün atak ,77günseyir sürecim sonucunda 70 kilodan 59 kiloya düşmeyi hedefliyorum
şu an atak evresini atlattım dün sabah itibariyle 1.3kg gitmişti
fakat bu sabah tartıya çıktığımda çok mutsuz oldum aç karınla lavaboya çıkmama rağmen tartıda o güzel rakamları göremedim
bunun sebebe dünkü yediğim 2 dilim karpuz , bir kaşık sade dondurma ve yağda kızartılmış sardalya olabilirmiki :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
eğer öyleyse ne yapmam gerekiyorki şimdi
acaba diyorum bünyem ödemmi yaptı son 2 gündür su tüketimim fazla değil :18::18:
darısı başımıza inşallah ,ayyyyy ne de güzel olurdu şimdi ben o kiloda olsaydım :18::18:
neyse bu topiğe gelmişken biraz kendimden bahsedeyim
dukana yeni başladım arkadaşlar (30 haziran)
3gün atak ,77günseyir sürecim sonucunda 70 kilodan 59 kiloya düşmeyi hedefliyorum
şu an atak evresini atlattım dün sabah itibariyle 1.3kg gitmişti
fakat bu sabah tartıya çıktığımda çok mutsuz oldum aç karınla lavaboya çıkmama rağmen tartıda o güzel rakamları göremedim
bunun sebebe dünkü yediğim 2 dilim karpuz , bir kaşık sade dondurma ve yağda kızartılmış sardalya olabilirmiki :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
eğer öyleyse ne yapmam gerekiyorki şimdi
acaba diyorum bünyem ödemmi yaptı son 2 gündür su tüketimim fazla değil :18::18:
cnm o söylediklerinin hepsi yasak ama sen seyir dönemindesin dimi. bir kaşık dondurmayı bilemem de karpuz ve yağda kızartılmış sardalya kesin. şimdi parmak sallardım ama o bana yakışmıyo yakışan da tatilde gelince bi hale sallar sana parmağını
bu arada bende bu sabah tartıldım 1 kilo daha gitmiş 104le başladım 100.8 çıktım 4 günde 3 kilo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?