Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hobaaaaaaa yandım ben desenize

et yiye yiye canımız çıkçak bütçeyide zorluyor biraz :18:

sizler nasıl yapıyorsunuz dukan kitabıda var bende hepsi var facebookta dukan sayfasınıda takip ediyorum ,

örnek menü falan yazabilirmisiniz kızlar merak ettim yanlış yaptığım birşeyler varmıki acep benim

yulaf kepeği falan evde hazır durumda sabahları omlet tarzı yapıp yiyorum yarısını ,diğer yarısnıda öğlen ,

vallahi sebzeyi özledim ben :18::18::18:

Et yemek başta pahalı gibi geliyor ancak abur cuburlara para harcamadıkça aslında kar bile edeceksiniz.

Ayrıca evdekilerinde sizinle birlikte yiyebileceği ortak şeyleri yaptıkça keşfedeceksiniz.

Bu arada sebzeyi niye özlediniz seyirde değil misiniz?

1+1 yaparsanız sebzeyi de çok özlememiş olursunuz.

aslında bütçeyi zorluyor sanılıyor ama bence değil... ben 6 ay kadar önce işimden çok düşük maaş alıyordum o zaman kendi kendime demiştim ki bu diyeti hayatta karşılayamam ve başlamamıştım. şimdi yüksek maaşlı bir işe geçince hadi başlayayım karşılarım nasıl olsa deyip başladım ama farkettim ki 6 ayım boşa gitmiş. çünkü şu an aslaaa abur cubur almıyorum. İzin verilen gıdalar belli sonuçta. sadece onları alıyorum. dışardan yemediğim için o masrafım tamamen kalktı. ve satın aldıklarımız protein ağırlıklı olduğu için daha çok tutuyor yani daha az porsiyonlarda yiyorum. yani 3 günde bitecek gıda 5 günde biter oldu. bu açıklama bütçe konusu içindi :)

şimdi geleyim menüye. bugün benim dukanda 13. günüm. seyir evresinde de 8. günüm. yani 5 gün atak yaptım. 13 günde 4 kilo verdim bile. ataktayken bende senin gibi kahvaltı için kepekle krep yapıyordum, krebin içine yağsız ton balığıyla karıştırdığım beyaz peyniri koyup yiyordum.

öğle yemeklerimde her gün tavuk ızgara ve yoğurt yedim. (malum iş yeri şartları)

ama akşamları geldiğimde eve, ekmeksiz köftemi, tost makinasında yağsız kızarttığım bifteği ve tavuğu yedim.

şimdi seyire geçtiğim için daha rahatım. saf protein günlerim atakla aynı. krep, peynir, hindi füme yağsız ton balığı tavuk ızgara et yoğurt yiyorum. maalesef henüz hiç balık yiyemedim bi türlü güzel taze bi balık almaya fırssat bulamadım.

sebze protein günlerimdeyse çok rahatım iş yerimde çıkan salata büfesinden yağsız salata tabağı hazırlıyorum kendime. yoğurtla yiyorum.
akşam yemeğindeyse sebze günlerinde de gene protein ağırlıkta olmak zorunda olduğu için ızgara yapıyorum.

benim bu şekilde ve dediğim gibi 13 günde 4 kilo verdim ama çevremdekiler sürekli bacağın inceldi kolun inceldi belin inceldi deyip duruyor yani tartıda verdiğinden daha çok inceliyorsun :) ama sakın unutma kaçamak tamameeeen yasak! öpüldün

Ben maalesef pek kilo veremedim

Bildirim:
Diyet Başlama tarihi: 24,06,2013
Başlangıç kilo: 69,2
Atak sonrası kilo (Geçen perşembe): 67,3
Güncel kilo:66,3
Aradaki fark:1,0
Toplam kilo farkı: 2,9

Bugun çok moralim bozuldu. Sabah bu değişmediğimide görünce bozuyorum diyeti dedim. Eşimden fırsattan istifade pizza yedirdi bana zorla. Off offf. Bu kişlo ile hamile kalmak istemiyorum. Yani ramazan bayramında bari 62 kilo olsam yaa

Atak dönemi hiçbir kaçamağı affetmez ve sağlam bir temel atamazsınız. Daha ilk basamak olan atak döneminin mantığını anlamadan, kitabı okumadan ya da onca sayfayı okuyup Dukan Diyeti ana felsefesine hakim olmadan, "herkes kilo vermiş ben de vereyim bari" diyerek balıklama bu diyete atlayanlara sinir oluyorum. Kilo vermek kolay değil. Sağlam temel ister. Çaba ister. Ufak kaçamaklar olabilir ama bu ilerleyen evrelerde başarıya ödül anlamında olmalıdır. Dukan diyetinde daha atakta meyve yiyenler; bu diyete neden karar verdiniz acaba :)

Çok saçma. İnsan bilmediği şeye balıklama atlamamalı. Önce en azından ana ilkeleri kavramalı. Saf proteinler nelerdir, yağsız proteinleri nasıl tüketiriz, sebze günlerinde nasıl yemekler yapabiliriz falan falan..Önce öğrenin sonra başlayın. Yoksa hızlı başlar çabuk pes edersiniz arkadaşlar.

Sevgiler :26:

alıntı yapmışsınız iyi güzel de şurdaki laftaki manalar ne alaka onu anlayamadım topik arasında bir mevzumu ''şimdi parmak sallardım ama o bana yakışmıyo''değişik bir cümle olmuş :26:
arkadaşım sen arkadası yanlış anladın o kızmak manasında parmak sallamayı kastediyo yani yaptığının yanlış olduğu u söylemekti amacı hareket su yani anladın kötü bişey demiyo senin yeni olduğunu gözardı etmiş arkadas kusura bakmayasın bu bizim lisabella'nın hareketi genelde o bize kacamak yaptıgımızda böyle parmak sallar kızar yani olsaydı o yağpardı şimdi kendisi tatilde hoş geldin bu arada

bildirim
baslangıç tarihi:30.05.2013
baslangıç kilo :91.300
hedef kilo :65
boy :1.68
gecen haftaki kilo:84.500
bu haftaki kilo :81.500
fark :3 kilo

bildirim
baslangıç tarihi:02.04.2013
baslangıç kilo :86.7
hedef kilo :58
boy :1.60
gecen haftaki kilo:76,4
bu haftaki kilo :74,9

bildirim
baslangıç tarihi:30.05.2013
baslangıç kilo :91.300
hedef kilo :65
boy :1.68
gecen haftaki kilo:84.500
bu haftaki kilo :81.500
fark :3 kilo
Hay masallahh canim tebrik ederim menulerini de paylasir misin bize de ilham olsunn :)
Başlangıç tarihi :01-07-2013
Hedef : 65
Boy : 1.65
Geçen hafta : 104
Güncel : 100,8
Aradaki fark : 3,2

Atak evresi 4.gün
grcen haftadan sonra mukemmel tebrik ederim :)
Canim 1 kilo vermissin ne guzel bende 1 verdim ki ben birde atak evresindeyim sevincten takla atacaktim evde bence 1 kilo hic az degiiil :)

Bugunki menum
sabah
1 yk yulaf kepegi sut ve yumurta beyazindan krep
2 3 dilim light beyaz peynir
1 bardak sut

ara
400 gr kadar yagsiz yogurt
Cok az sutle nescafe
aksam
yagsiz tavada 100 150 gr kadar tavuk gogsu
1 bardak light kola
1 dilim dukan ekmegi

uzuuun zamandır sayfaya bakamadım. umarım herkes hedef yoluna ulaşmıtır. ben kasım 11 de dukana başlamış ve 31 aralıkta da ani bir şekilde seyirden bırakmıştım ve bu dönemde tam 9 kilo vermiştim. 31 aralıktan sonra hiç dikkat etmeden eskisi gibi yememe rağmen verdiğim kiloların ancak 3 ünü geri aldım (güçlendirme yapmadan ve saf protein günü yapmdığım için). şimdi tekrar başlama istiyorum ama biliyorum ki bu diyet ancak düzgün yapılırsa gerçekten işe yarıyor ve bunun için de motivasyon çok önemli. ben burada perşembeleri bildirim yapıcam ama mahçup olmayayım diye motive olurdum. bebeğim daha küçüktü ve hazırladığım mamaarın tadına dilimin ucuyla bakar tükürürdüm , baya baya orucumu bozmuş giibi hissederdim :)) aslında yapmak zor değil ama motivasyon ve koşullar önemli. şimdi tatil sezonu ve kendimi gerçekten motive edemiyorum. biraz takılayım burada bakalım belki tekrar motive olurum. o zaman hedefe ulaşamadan bırakmıştım bu sefer başlamışken bırkmak istemiyorum. herkese kolaylıklar diliyorum....

bu da yaptığım son bildirimdi :)

Başlangic tarihi:11.11.2012
Başlangic kilo:81.3
Boy:164
Hedef:63
Gecen hafta: 73.8 (umarim yanliş hatirlamiyorumdur. Cetelem yanimda degil)
Bu hafta:72.7
Haftalik fark:-1.1
Toplam fark:-8.6

merhabalar sabah 8 de tartılmıştım telden yazmak zor gelir kv sonrası yazarım dedim.temizliğe dalınca unutmuşum bildirim yapmayı.çok güzel kilolar verilmiş maşallah herkese

listeye alınmasam da sorun değil benim hatam.

başlama tarihi : 03,03,2013
başlangıç kilo : 82
geçen hafta : 72,9
bu hafta : 70,6
giden : - 2,300 gr
toplam giden : 11,4 kilo
boy : 1,65
beden : 42

herkese selamlar

Kizlaaar bugun cok sekerim dustu tatlandirici kullanmiyorum kullanmayi da dusunmuyorum atakta 3. Gunum cok yorgun ve bitkinim ne yapmami onerirsiniz

canim gorursun elbet sen de 59lri....ama o bahsettigin yiyeceklerin hicbiri izinli degil ki dukanda

Hay masallahh canim tebrik ederim menulerini de paylasir misin bize de ilham olsunn :)
vallahi benim listem felan yok ben calışma saatlerime göre bişeyler yiyip gidiyom işe gelincede yatıyorum bidaha işe giderken yiyorumö öyle işte yardımcım olabilseydim..

vallahi benim listem felan yok ben calışma saatlerime göre bişeyler yiyip gidiyom işe gelincede yatıyorum bidaha işe giderken yiyorumö öyle işte yardımcım olabilseydim..
Yok canim gun icinde yedigin menuyu yazabilir misin diye soylemistim

Sabah
1.5 yk yulaf kepegi yumurta beyazi sut ile krep
3 4 dilim yagsiz peynir
Ara
1 kupa yagsiz sutlu nescafe
1 buyuk kase tarcinli yogurt

aksam
Sekersiz gazoz
Light 80 gr ton baligi konservesi

Son düzenleme:
işte enim böyle bi listem yok canım sabah kavaltısı ksam yemeği ara öğün felan yok ben vardiyalı çalıştığım için yatış kalkış saatlerine göre bişeyer yiyorum onu kastettim ben mesela az önce kahvaltımı yaptım uykudan kalktım diye ondada tavuk yedim yani he he çok karışık benim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…