Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben bide bişey sorabilir miyim size 50 günde toplam kaç kilo verdiniz acaba :)
yaşaına,metabolızma hızına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir bu durum lakın seyir evresınde aşağı yukarı 50 günde 4-5 kilo verirsin normal şartlarda duraklama falan yaşamazsan.bu süreye atakta dahilse belki o zaman biraz daha fazla olabilir vereceğin kılo.
evet canım haklısın reglin gecikmesi huzursuzluk yaratabiliyor lakin düzeniniilaç ile bozmamanı tavsiye ederim.bırak olması gerektiği zamanda kendiliğinden olsun.
kız ne yaptın sen böyle.inan şoklardayım .nasıl uzaklaştın diyetınden olacak şeymi.burdan uzaklaşma ve derhal motıve ol lütfen yazık veriğin kiloları düşün ,yaklaşan hedefini düşün .yapma bu kötülüğü kendine .bize uygun şeylerle gidermeye calış krızlerını.en iyi kılo verenlerdensın .böylesıne kılolar verebiliyorken devam et kaldıgın yerden.
Bu hafta yerimde sayıyorum kızlar 56da takıldım haftaya Allah Kerim
Sakın takma canım bak gör gidecek birden.
hergün tatlı tuketılmesını ben pek doğru bulmuyorum.helekı bide içinde sınırlı izinliler varsa ki genel olarak tatlı tarıflerınde bir şekilde bir yada ıkı sınırlı izinli oluyor.saf proteın günlerınde zaten sınırlı ızınlı tuketmiyoruz geri kalan günlerdede tüketmek duraklamaya neden olabilir.
lotusum çok iyi yaptın. ama sahlep içebiliyor muyuz bilmiyorum. lisam cevap verse de bilsek :))

ecemusum,lotusum,güzellerımkullanılan eger saf sahlep unu ise kullanabiliyorsunuz.Lotusun aldıgı bu kadar pahalı olduguna göre saf sahleptır.Nişasta karışımlı olanları var onlardan olmaması gerekıyor.zaten çok az bir miktarı tarıflerde yeterlı olacaktır.birde kış günlerınde lıght sute tatlandırıcı ve çok az sahlep unu katarak evde kendı sahlebımızı hazırlayabiliriz.bu yaz günlerınde olacak iş değilama kışa iç ısıtıcı bir içecek olabilir

Annnaaaaaaamm ben saf proteinde de ayirt etmeden kakaodur misir nisastasidir tatlandiricidir kullaniyorum bilmiyordum ben off lisacim cok sagol ya peki mesela ben helva yapiyorum yulaf kepegi tatlandirici sut iceriyor sadece yagsiz yapiyorum veya tatli niyetine yogurt limon suyu tatlandirici yapiyorum bunlar uygun mudur ? bugun de yedigim islak kekte ayriyeten tamaminda 2.5 tatli kasigi kakao 4.5 yk tatlandirici vardi bu kadar 5 gunluk yaptim birde ozene bezene :26: simdi sp gunlerinde yemeyim mi ne dersin?

birde kizlar kepegim bitti yulaf kepegi galeta karisimi almak daha mi mantikli yoksa sadece yulaf keoegi olani mi alayim ne diyorsunuz

Son düzenleme:
Lisabella'cııım tşk ederiz cevap için Hızır gibi yetiştin yine
Bide şu sınırlı izinliler mevzusu canımı sıktı seyirde sp günlerinde sınırlı tüketilir diye yani seyir sp'nin ataktan farkı budur diye biliyodum.günde 2 sınırlı izinliden 1'er ölçü yada 1 çeşit sınırlı izinliden 2 ölçü kullanılabilir diye aklımda kalmış.gerçi her akşam tatlı yemiyorum ama çorba yapıyorum içinde 1 tatlı kaşığı nişasta oluyo terbiyesinde. 2-3 gün içiyorum o çorbadan.yulaf kepeği hakkımı otda kullanmak istemiyorum o yüzden kıvam için koyuyorum nişastayı ah lisaaa yanlışlardamıyım ya ben?

Kuzuuum galeta karışımı al derim çok kullanışlı sadece su ile bile krep oluyo ama 2 kaşık yulaf kepeği=3 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı olduğu için daha çabuk paketin dibini görürsün hım bide helva için kullanıyosun sen çoğunlukta ona sadece kepek olsa daha iyi olur gibime geliyo diğerinin içinde yumurta akı tozu ve peynir altı suyu vs var helvada nasıl olur bilmiyorum

bu yulaf kepegı karısımı neymıs ya allahım ben neden daha once yememısımmm dun onunla bır tava boregı yaptım esıme soylemedım ılk bayıldı :) sonra bırde arkasından tarcınlı kurabıye yaptım mısafırlerımle yedık anlamadılar bılr:)

Ohhh afiyet olsun canım cidden güzel bi karışım ben eve resmen istifledim hem yulaf kepeğinden hemde galeta karışımından.savaş çıkacak da kıtlık var sanırsın
Bol bol helva yapıyorum çünkü bizimkilere.onlarda anlamıyo yulaf kepeğinden olduğunu ki normal helva en az 1 saatte ve baya zahmetli bi şekilde pişerken dukan helva sadece 7-8 dk da hazır

Sahur menüm (sp günüm)
1.5 krep (1.5 kaşık yulaf kepeği hakım kadar
3 dilim hindi füme
1 yumurta yağsız tavada
1/4 domates
1 küçük yeşil biber (ps günü sanıp ağzıma attım malesef uyku mahmurluğu olsa gerek)
1 dilim light beyaz peynir
1 nescafe fincanı light süt

Son düzenleme:

helvayı sadece keekle yapıyorsun dımı cnm olculerın nasıl 2 kısılık hıc yapmadım ben ama deneyecegım:)

Canlarım,sınırlı izinli dediğimiz besinler seyir evresi ıle birlikte diyetimize dahil olan atakta ve korumanın SP gununde kullanılmanın yasak oldugu besınlerdır.seyir evresindede duraklama yaşandıgında bir süre tüketmemek gerekiyor bu besınlerı.normalde hergun tuketme hakkınız var lakın gecmışte eskılerden bana arkadaşlarda hergun tuketmemenın faydalı olacagını özellıklede SP gunlerınde tüketmememı önermişlerdı.ve ben buna dıyetım boyunca dıkkat ettım SP gunlerınde hiçbirşekılde tuketmedım.evet okuduklarımdan kesınlıkle emın oldugum bırşey var oda hergun tuketılmemesı yönunde bu kesın.ve dıkkat edın sınırlı ızınlılerı ne kadar az tuketırsenız kılo vermenızde o kadar çabuk olacak.deneyın derım.yaptığınız büyük bir yanlış yok ama hergun tüketmek hızınızı dusurur.dukan chatlerde duraklamaya gıren ınsanlara dukanın önerdıgı ılk sey sınırlı ızınlılerı kesın oluyor

Kızlar ayrıca Simla ya sordum sınırlı izinlilerın hergün tüketilmesi konusunu gelen cevabı sizlerle paylaşacağım..

helvayı sadece keekle yapıyorsun dımı cnm olculerın nasıl 2 kısılık hıc yapmadım ben ama deneyecegım:)
4 kaşık yulaf kepeği
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulacak.
2 yemek kaşığı tatlandırıcı eklenecek ve 1-2 çevirilecek.
3 çay bardağı light süt eklenip kaynatılacak.göz göz olunca kapatıp 10 dk üstü kapalı dinlendir.toz tarçınla servis edebilirsin bu 2 kişi için ölçüdür canım

Kızlar ayrıca Simla ya sordum sınırlı izinlilerın hergün tüketilmesi konusunu gelen cevabı sizlerle paylaşacağım..
Teşekkür ederiz lisabellamıııızzz haklısın sınırlı izinlilerden ne kadar uzak durursak o kadar kısa sürede hedefe ulaşırız ama onlar da renk katıyo diyetimize. işte bazen coşabiliyoruz

Son düzenleme:
Lisabella'cım kesinlikle katılıyorum.Bir de şunu eklemeden geçemiycem 2. kez dukan uygulayıcısı olarak:Normalde dukan duraklama ve seyirin sonları hariç ayda 4,2 ayda 8 kg'a kadar verdirebiliyor.Ben çok çok krize girmedikçe,sınırlı izinlileri tüketmiyorum.Yeşil çay+2.5 litre sudan taviz vermiyorum,her gün en az yarım saat spor yapıyorum ve 1 ayda atak içindeyse 8 kg'a kadar,atak içinde değilse 5 kg'a kadar verebiliyorum.Aslında senin de her zaman söylediğin gibi mantık çok net.Ben seri kilo vermek istiyorum,takılmalar beni psikolojik olarak bezdiriyor diyorsak,ki ben böyleyim;sınırlı izinlileri ödül şeklinde tüketicez.Ben kendime hedef koyuyorum mesela.O kakaolu,mısır unlu pastaları 2 kiloda bi yiyorum.87'yi görüyorsam tartıda,85'i görene kadar pasta yok diyorum mesela.Yöntemimi paylaşmak istedim,belki arkadaşlara faydası olur

Lisacim lotusum ve sevgili nev cok tesekkur ederim degerli bilgileriniz icin aslinda cok sukur kacamaklarima ragmen iyi kilo veriyorum ama demek ki yapmasam hizla gidecek :) bundan sonra o zaman sp gunlerinde kakao misir nisastasi tatli ve meyveli yogurt falan yok yesilcayimiz suyumuz sporumuz var ve kacamak tabiki yok tekrar tesekkur ederim kizlaarr :)

lotusum gittim 2 paket yulaf kepegi galeta karisimi aldim ayrica vanilya aromasini aldim bakalim krep nasil olcakk

Gerçekten kitabı okumak çok önemli. Diyeti uyguluyorum. 5+5 üzerinden gidiyorum. 59 ile başladım 56 oldum. Yürüyüş yapamama rağmen sonuç bu. Kitapta bazı çeviri problemleri olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu anlaşmazlıkları çözebileceğim bir başka okurun bilgisine ihtiyaç duyuyorum. Kitabı okuyan varsa konuları üzerinden gidebiliriz belki.

BEN GEÇEN SENE YAPTIM 15KG VERDİM Kitap gerçekten çok karışık ama benim uygulama şeklim siteye kayıt olup ilk 5 gün saf proteyin diyeti uygulamam belirtildi. ve ilk beşgün sadece sabahları yumurta,yağsız peynir,2yağsız salam öğlen sadece yulaf kerepi , akşamları ızgara anlayaacağın 5gün çok zor geçti tabi bolca su içtim. eger zaten bu beş günü halledince gerisi çok kolay diger 4 ay bir hafta saf proteyin ikinci hafta ise hep saf proteyin hem yeşillik sonra bıraktım ama yine ağır yemedim yediklerime dikkat ettim. kitaptaki tarifleri ben uygulamadım.

Merhaba,Evet diyete başlamadan yapılması gereken ılkşey kitabı okumak ve bu konuda bizler her fırsatta yeni başlayacak arkadaşlara bunu öneriyoruz.Diyet bir fransız diyeti ve ilk yazım dılıde fransızca olduğundan çevirmelerde bazı uygunsuzluklar mevcut lakin yaptığımız diyeti etkileyecek derecede değil.burda şuan bu diyeti yapan herkes kitabı okudu vede okuyor.Eğer kafanıza takılan emin olamadığınız birşey varsa sorun yardımcı olalım.Diyete 5+5 yöntemi ile başlamışsınız lakin gerek Dukan gerekse bizlerin tercıhı 1+1 yönünde.Verecek kilo anlamında bir sorun teşkil etmiyor fakat diyetin uygulama kolaylığı açısından 1+1 bir daha kolay.Daha sıkılmadan diyete devam etmeyi sağlıyor.isterseniz yeni hafta ile birlikte sizde 1+1 şekline geçebilirsiniz.

Herkese merhaba! Ben 17 yaşındayım ve mısırda yaşıyorum. Tatil amaçlı türkiye istanbuldayım şuanda
Dukan diyetine sizin başarılarınız ile başladım diyebilirim. Beni oldukça motive ettiniz hepiniz. Ben iki sene önce 69 kilo civarındaydım sonra kendi kendime geçen sene 47 kiloyu gördüm tartıda ve cidden harika birşey zayıf olmak. Ama maalesef üniversite sınavları yüzünden kilo aldım ve sanırım 61 kiloyum şuanda. Strese girmek üreteyim çünkü bir ay icinde en azından 7 kilo vermek istiyorum. Atak dönemini 5 gün yapacağım yani dukan testinde öyle çıktı. Birde sormak istediğim birşey var siz istanbulda yulaf kepeğini hangi Migros'tan aldınız? Ben ataköydekine baktım orada yulaf kepeği karışımı vardı yani sırf yulaf kepeği bulamadım henüz. Sadece 5 günlük arkadasımdan aldım bir kaç kaşık. Ama elbet bitecek ve acil yulaf kepeği almam lazım

İzlenimlerini yaz csnım galeta karışımı hakkında
Vanilya aroması dukan yapıyorsan şart çok lazım oluyo

Diyetinde başarılar Bilge ben izmirdeyim ve Migros kipa tansaş Carrefour marketlerde bulabiliyorum. istanbulda kipa varsa kesin orda vardır

merhaba Bilge. bende istanbul da yaşıyorum. bakırköy de oturuyorum. bakırköy de marmaraforum var. ataköydeysen bilirsin. işte onun içinde carrefour da kolaylıkla bulabilirsin. dukan için gerekli diğer malzemeleri de bulabilirsin.diyetin konusunda da doğru yoldasın. başarılar..

Bende Bahçelievler'deyim. Çok teşekkür ederim ya haftaiçi oraya gelip bir bakayım ben o zaman :)

Teşekkür ederiiim inşallah bulurum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…