Yulaf kepeği kullanıyoruz, karışımın adı üstünde saf yulaftan değil. Evde pişen yemekleri de yiyemiyoruz bize uygun olmadıkça. Örneğin bizim evde karnıyarik kızarmış patlıcanla yapılır ama ben kendim için kozleyerek yapiyorum.Ya ben bide birşey sorucam yulaf kepeği karışımı ve sadece yulaf kepeğinin farkı nedir?
Bide mesela Seyir evresindeyken evde yapılan annelerimiz o yemeklerinden yiyebilirmiyiz? Çünkü az da olsa yağ atıyorlar içine
Yulaf kepeği kullanıyoruz, karışımın adı üstünde saf yulaftan değil. Evde pişen yemekleri de yiyemiyoruz bize uygun olmadıkça. Örneğin bizim evde karnıyarik kızarmış patlıcanla yapılır ama ben kendim için kozleyerek yapiyorum.
Benim merak ettiğim ise, carte d'or light dondurma yiyebiliyor muyuz acaba. :26:
Merhabalar;
Lotuscuğumun verdiği gazla bugün ben de Dukan diyetine başladım.
Kilo vermem bir müddettir durmuştu. Bu diyetle umarım metabolizmamı hızlandırabilirim.
Kitabı da okumaya başladım. Özellikle atak bölümünü iyice sindirdim.
Dukanın sayfasındaki ölçüm testini de yaptım.
5 günlük bir atak programından geçeceğim.
Kahvaltı: 2 yumurta beyazı, kibrit kutusu kaşar, 1 bardak light süt.
Öğle: Bir kase yoğurt ve 1,5 kaşık yulaf kepeği.
Şimdi de et pişiriyorum. Lakin ben haşlama seviyorum. İyice haşlanıp suyunu çekince tencerede kavuruyorum. Hiç yağ koymuyorum ama.
Bu şekilde yapmamın bir sakıncası var mı?
Başka türlü hazmedemiyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Zira eğer oluyorsa eti hep böyle yiyeceğim.
Diğer sorum ise limonla ilgili. Malum o da bir meyve ama Dukan amca balığa limon dökmeyi serbest bırakmış.
Şimdi ben bu limonu dilim şeklinde atak devresinde yeşil çayıma koyabilir miyim?
Nooolur bir el atın, yardım edin.
=///
serdem merhaba. öncelikle dukan diyetine başlamış olmana senin adına çok sevindim. lotus um seni ne iyi etmiş bu diyete yönlendirmiş.
çok güzel devam ediyorsun. kitap test, yediklerinn..
ama yediklerin için birkaç tavsiyem olacak, eminim sen dikkat ediyorsundur ama yine de bazen hatırlatmalara ihtiyaç duyarız gözümüzden birşey kaçmasın :)
etlerini yağsız alıp bu şekilde pişirmende hiçbir sakınca yok. afiyet olsun
süt ve süt ürünlerinde günde 1 lt geçmemeye çalış
kaşar, yoğurt, süt vs.. yağ oranlarının % 2 yi geçmemesine dikkat et
limon konusunda yanlış hatırlıyorsam lisam da düzeltir, 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsin. yeşil çayının yanına küçük bir dilim almanda sakınca olacağını sanmıyorum. fakat posasını yemen konusunda bir fikrim yok.. lisam birazdan hızır acil olarak yetişir zaten :))
bir de bol balık tüketirsen, kilo vermede inanılmaz bir besindir balık.
şimdilik söyleyeceklerim bu kadar :))) aklına birşeyler takılırsa mutlaka sor ve burdan sakın ayrılma..
Ben meyvesizliğe alıştım da evde bi dünya supangle profiterol baklava şöbiyet varken baya sınanıyorum irademe sağlıkHakkaten adamlar ugrasmis yapmislar helal olsunsimdilik kekim falan var diye sirf meraktan yogurda kattim artik 2 gunde 1 yicem keki kakaolu diye ama bittikten sonra yapicam kesinlikle :) cikolata aromasi ve dukanellaya kakaoyu az koymak cok akillicaymis bende aktara gidip sorayim yapayim dukanellayi valla sagolasin canim burda sayende sayenizde diyetimi acayip neselendirdim meyve konusu haric ciddi anlamda digerlerini aramiyorum
Canım biraz süt ve 1 yumurta biraz da kabartma tozu ile yapabilirsinkızlar yulaf kepegı karısımıyla krep nasıl yapıyorsunuz sadece su ekleyerekmı??
Daha önce lisabellamız kullanılmadığını söylemişti içinde kıvam arttırıcı vs gibi bize uygun olmayan şeyler var.Yulaf kepeği kullanıyoruz, karışımın adı üstünde saf yulaftan değil. Evde pişen yemekleri de yiyemiyoruz bize uygun olmadıkça. Örneğin bizim evde karnıyarik kızarmış patlıcanla yapılır ama ben kendim için kozleyerek yapiyorum.
Benim merak ettiğim ise, carte d'or light dondurma yiyebiliyor muyuz acaba. :26:
Merhabalar;
Kilo vermem bir müddettir durmuştu. Bu diyetle umarım metabolizmamı hızlandırabilirim.
Şimdi de et pişiriyorum. Lakin ben haşlama seviyorum. İyice haşlanıp suyunu çekince tencerede kavuruyorum. Hiç yağ koymuyorum ama.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Zira eğer oluyorsa eti hep böyle yiyeceğim.
Diğer sorum ise limonla ilgili. Malum o da bir meyve ama Dukan amca balığa limon dökmeyi serbest bırakmış.
Şimdi ben bu limonu dilim şeklinde atak devresinde yeşil çayıma koyabilir miyim?
=///
Ecemus'cum ağzına sağlı.k güzel dipnotları anlatmışsın öpüyorum seni kocaman...serdem merhaba. öncelikle dukan diyetine başlamış olmana senin adına çok sevindim. lotus um seni ne iyi etmiş bu diyete yönlendirmiş.
çok güzel devam ediyorsun. kitap test, yediklerinn..
ama yediklerin için birkaç tavsiyem olacak, eminim sen dikkat ediyorsundur ama yine de bazen hatırlatmalara ihtiyaç duyarız gözümüzden birşey kaçmasın :)
etlerini yağsız alıp bu şekilde pişirmende hiçbir sakınca yok. afiyet olsun
süt ve süt ürünlerinde günde 1 lt geçmemeye çalış
kaşar, yoğurt, süt vs.. yağ oranlarının % 2 yi geçmemesine dikkat et
limon konusunda yanlış hatırlıyorsam lisam da düzeltir, 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsin. yeşil çayının yanına küçük bir dilim almanda sakınca olacağını sanmıyorum. fakat posasını yemen konusunda bir fikrim yok.. lisam birazdan hızır acil olarak yetişir zaten :))
bir de bol balık tüketirsen, kilo vermede inanılmaz bir besindir balık.
şimdilik söyleyeceklerim bu kadar :))) aklına birşeyler takılırsa mutlaka sor ve burdan sakın ayrılma..
Zaten daha önce verip geri aldığım için bu sefer hayat boyu korumak istiyorum. Motive ettin beni ya gercekten teşekkürler şimdilik devam edicem bakalım haftaya tartılıcam. Bakalım nasıl sonuçlar alacağım. Atak 5 gün sürecek ama seyiri nasıl yapacağıma henüz karar vermiş değilim 1+1 mi yoksa5+5 mi yapsam kararsız kaldım açıkcası
Slm kızlar bu gün dukana başladım.
Umarım kilo verebilir; )
Ya ben bide birşey sorucam yulaf kepeği karışımı ve sadece yulaf kepeğinin farkı nedir?
Bide mesela Seyir evresindeyken evde yapılan annelerimiz o yemeklerinden yiyebilirmiyiz? Çünkü az da olsa yağ atıyorlar içine
Bu sekildeki destek urunleri,ilac,bitkisel takviyeler vs.burda paylasimda bulunmak yasaktir.buna dikkat edersek sevinirim.l-carnitine dedigimiz urun ayrica yogun spor yapanlara enerji destegi saglayan sporcu urunudur.yag yakimindan ziyade enerji verir.Dukan uygularken l-carnitine kullanabilirmiyiz? Yani içinde şeker var sanırım ama emin değilim. Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim ya
hayirli olsun baslangicin.ecemuscugum gerekli aciklamalari yapmis zaten.limon fazla tuketildiginde meyve grubuna girecegi icin suyunu sadece gunde 1 kasigi gecmeyecek sekilde tatlandirma amacli kullaniyoruz.Merhabalar;
=///
Bu sekildeki destek urunleri,ilac,bitkisel takviyeler vs.burda paylasimda bulunmak yasaktir.buna dikkat edersek sevinirim.l-carnitine dedigimiz urun ayrica yogun spor yapanlara enerji destegi saglayan sporcu urunudur.yag yakimindan ziyade enerji verir.
14 kilo icin 7 gun atak gercektende fazla.bu sureyi senmi belirledin yoksa dukanin sitesinde yaptigin test sonucumu verdi bu sureyi.kitabın atak evresı kısmını okudum ve yarın baslıorum 7 gun atak yapıcam 66 kıloyum 52 e kadar dusmek ıstıyorum.etlerım proteınlerım tamam hersyın hayırlısı
Aynen canım ben de alınca farkettim karbonhidrat oranı yuksek. Takita form tat 60 tatlılar icin, takita plus ise çay kahve için uygun yazıyordu, ben de plus aldım bu yüzden, bir çay kaşığından az kullanıyorum günlük. Bu arada carte d'or light dondurma yasak mı kızlar?
Peiik kacamak falan yapmis miydiniz hic
lotuscumm bu yulaf kepegi galeta karisimi bi harika yulaf kepeginin tadini nerdeyse hic almadim krep gayet kitir oldu cok sevdim ve 3 yk kasigi oldugu icin epeydee doyurdu vanilya aromasini yogurda kattim ama vanilya tadini hic alamadim lakin mukemmel kokuyor :)
sabah
2 krep
yag orani %5.8 olan krem peynir
yag orani %4 olan beyaz peynir domates salatalik
ara
1 kupa sutlu kahve
1 buyuk kase tatlandiricili vanilya aromali yogurt
aksam
1 adet levrek ve salata
Bilmiyordum özür dilerim :$. Yoğun spor yaptığım için kullanıyorum fakat dukana bir zararı olur mu hala cevabı bulamadım internette de araştırdım ama birtürlü bulamadım ya
Canim carrefoursaya migrosa falan baktim hic %4ten asagida bulamadim bimden aliyorum o da %4 diger 5.8 olanda carrefoursanin kendi krem peyniri lor falan bulamadim siz nerden temin ediyorsunuz ve markasi neler14 kilo icin 7 gun atak gercektende fazla.bu sureyi senmi belirledin yoksa dukanin sitesinde yaptigin test sonucumu verdi bu sureyi.
light dondurma,puding vs.diyet,light urunler....iceriklerindeki katki maddelerinden dolayi bize uygun degil.
canim birsey diyecegim,peynirlerin yag orani yuksek degilmi?sut ve sut urunlerini en fazla %2 tuketmemiz gerektigi dusunuldugunde yuksek bence.
Kızlar gurmenetten aldığım 4 paket süt tozum bitti. nette araştırırken hepsiburada'da daha ucuza gördüm 5.1 tlyebilginiz olsun diye paylaşayım dedim 50tlden fazla olunca kargo da bedavaymış.10 paket aldım :) uzunca bi süre beni idare eder artık.
Kız o kadar süt tozunu nerde kullandın, ben çok yavan besleniyorum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?