Hazırlanan bu tarıfe kakao eklerseniz dikkatli olun yanlız çünkü kakao ile birlikte yapılınca 3 sınırlı oluyor hazırlanan pudingin hepsini bir defada tüketmeyinBaşka bir forumdan ( alman) pudding tarifi buldum: 2 bardak süt 2 yk mısır nisastası, tatlandırıcı vanilya aroması varsa vanilyanın kendisini de kulanabiliriz daha lezzetli olur bence. Cikolatalı pudding icin vanilya yerine 1 yk kakao. Kaynatıyoruz kaseye koyup soğunca afiyetle tüketiyoruz.
Her nekadar adı sınırlı izinli olup hergün sınırlı tüketecek olsakta ben hergün sınırlı izinli tüketilmesini uygun bulmuyorumEvdeki dr. Oetkerin şekersiz pudingini inceledim aynısı yalnız nisasta tolere edilen mısır nişastası mı emin olmak gerek. Eğer iceriğinde mısırnişastası yazıyorsa hazır puding karışımını alıp yağsız süt ve tatlandırıcı ile hazırlayanilirsiniz. Ben yarın kendime süt tozu iceren wafle yapmayı planladığım icin puding de diğer gün yapmayı düşünüyorum. Ne de olsa sınırlı izinli :)
Tebrik ediyorum çok güzel özetlemişsin dükan maceranı ve diyetin mucizesini.Evet bize katılıp tecrübelerini paylaşırsan çok mutlu oluruzÖncelikle herkese merhaba. Çok çok farklı bir araştırmam sırasında buldum bu siteyi ve bu güne kadar nasıl üye olmadığı düşünerek hemen üye oldum. Son aylarda hayatımın neredeyse tamamını oluşturan Dukan Diyeti ile ilgili bölümü bulunca yazmak istedim. Bu Dukan amca ile maceramı anlatmam gerektiğini düşünerek sizlerle paylaşayım dedim.Bundan 3 yıl önce 53 kilonun üzerine çıkamayan ben, evlilik ile birlikte (artık rehavet mi dersiniz ya da başka birşey ) 60 ların üstüne çıkmaya başladım. her tartıya çıktığımda ibre yukarı çıkmaya başladıkça bende de endişelenme zamanı başladı yaz tatilinde ise artık 60 lar hak getire 70 i görünce bu böyle olmaz artık buna dur demeli dedim. Kıyafetlerinin yakışmaması, giyecek bişey bulamama, geçen sene aldığın kotların artık bacaklarından yukarı bile çıkamaması cabası.. niyetim yaz tatilinden sonra hayatımda ilk defa da olsa diyet yapmaya karar verdim. tatil dönüşü hemen araştırmalara başladım. hangi diyeti yapabilirim? hangisi bana uygun diye birçok araştırma yaptım. tabi bunun yanında eşimde diyet yapmak istiyordu. etten başka birşeyle doymayan kocama da uygun bir diyet olması gerekiyordu. böylelikle dukan diyeti ile tanıştım. İlk iş kitabını aldım. bir çırpıda okudum. sonra hazırlık evresi. alışverişler, evdeki diyetle alakasız tüm ürünlerin tüketilmesi veya sağa sola dağıtılması derken ekim ayı başında başladık diyete. hedefim eski kiloma dönmekti. dukan amcanın sitesinde bana önerdikleri kilo 55 iken ben hedefimi 53 olarak belirledim. 5 günlük ataktan sonra aylaaarrr boyu seyir yaptık. şuan ise güçlendirme evresindeyim. hedefime ulaştım hatta geçtim bile. 51,5 kiloya kadar indim. fakat çevremdekilerin "çok zayıfladın yeter artık" çıkışmaları nedeniyle şuan 53 kilodayım. sizlere tavsiyem asla ama asla pes etmeyim ve diyetim dışına çıkmayım. En önemli (ki bence de kilo vermemde en büyük etken) spor! hergün muhakkak yarım saat yürüyüş yaptım. kar kış demedim giydim yağmurluğu doğru sokaklara. bir aşağı bir yukarı yürüdüm. kış gelince de artık eve koşu bandı aldık. Ben kendimi şanslı insanlardan görüyorum Dukan amcaya rastladığım için. bana sadece eski görünümümü değil. kendime güvenmemi de öğrettti. Eğer diyetle ilgili sormak istediğiniz birşeyler varsa sorabilirisiniz. artık Dukan koçu sayılırım Hepinize kolay gelsin...
Atak dönemindeki bu büyük kayıp çoğunluğu su olduğu için normal seyire geçince ecemusun dediği gibi bir kısmı geri gelecek ama asıl kilolarda seyirde verilecektir,Bende ecemusa katılıyorum emziren anne içinde bir dükan formülü olsada fazla proteinin vereceği zararlardan bebeğin etkileneceği için bende önermem lakin illede yapmak istersen de güçlendirme evresini uygulayıp buna ek olarakta :tebrik ederim müthiş bir irade. darısı başıma artık o kadar üzülüyorumki her gören ''aaaa çok kilo almışsın'' diyor. 8 aylık bebeğim var emziriyorum ama ek gıda da alıyor o yüzden ben de dün başladım atağın 2.günündeyim dün 90.1 idim bugün 89,5 geldim. eşim bu kadar hızlı veremezsin bu kilo kaybı seni yanıltmasın diye moralimi bozdu. sizce bu kilo kaybı normal mi??
Bu sabah 60 kiloydum peş peşe bir kac kez tartıldım sonuc aynı 60 kilo oysa atak bittikten sonra 59,3 kiloya inmiştimbugün seyirin ücüncü günü niye kilo alıyorum hic kacamak yapmıyorum kurallara uyuyorum. Gercekten anlamış değilim. Bugün sebzeyi az proteini tüksek tutacağım yarın sabah 60+ olmak istemiyorum
olur canım. derisi falan olursa ayıkla. yada söyle gögus etinden yapsınlar. afiyet olsun
inş kaçamaksız tamamlarım
Lisabella ve ecemus çooook teşekkür ederim, güçlendirme evresini yapayım o zaman ben bebişimin hakkına girmeyeyim.İnşallah kilo verebilirim.
Menülerin güzelHerkese merhaba,
ben bir arkadaşım sayesinde tanıştım Dukan diyetiyle. hamilleik öncesi 57-60 hiç geçmemiş ve diyet nedir bilmezdim. doğum sonrası üstümde kalanalr ve ilave edilenlerle acil diyete başlamam gerektiğini anladım.
12 ağustos dukan 1. gün 72.9 kg.
uyanınca limonlu ılık su
s/2 haslanmıs yumurta/yagsız peynir
ö/8 ızgara köfte - 1 bardak ayran
i/1.5 kaşık yulaf kepeği2 kaşık yoğurt
a/fırında yagsız levrek
gün boyunca 2 türk kahvesi / 3 fincan limonlu yeşil çay
13 ağustos dukan 2. gün 71.8 kg.
uyanınca limonlu ılık su
s/2 haslanmış yumurta / yagsız peynir
ö/6 ızgara köfte - 1 bardak ayran
i/1.5 kaşık yulaf kepeği 3 kaşık yoğurt
a/ızgara tavuk
umarım sabah uyandığımda -1 kg daha vermiş olurummm.. 12-13 kg vermem lazım.
yarın sonuçları tekrar yazıcam.. buarada hergün spor dün salonda 1.5 saat spor yaptım
ben atakta spor yaptım ve fenalastım bayılacak gıbıydım sendede oyle bır etkı oldumu dıyet kıtabındada atakta yuruyus sadece dıyor sen nasılsın bende spora gıdıyorum bu yuzden gıdemıyorum ne zaman dogum yaptınHerkese merhaba,
ben bir arkadaşım sayesinde tanıştım Dukan diyetiyle. hamilleik öncesi 57-60 hiç geçmemiş ve diyet nedir bilmezdim. doğum sonrası üstümde kalanalr ve ilave edilenlerle acil diyete başlamam gerektiğini anladım.
12 ağustos dukan 1. gün 72.9 kg.
uyanınca limonlu ılık su
s/2 haslanmıs yumurta/yagsız peynir
ö/8 ızgara köfte - 1 bardak ayran
i/1.5 kaşık yulaf kepeği2 kaşık yoğurt
a/fırında yagsız levrek
13 ağustos dukan 2. gün 71.8 kg.
uyanınca limonlu ılık su
s/2 haslanmış yumurta / yagsız peynir
ö/6 ızgara köfte - 1 bardak ayran
i/1.5 kaşık yulaf kepeği 3 kaşık yoğurt
a/ızgara tavuk
umarım sabah uyandığımda -1 kg daha vermiş olurummm.. 12-13 kg vermem lazım.
yarın sonuçları tekrar yazıcam.. buarada hergün spor dün salonda 1.5 saat spor yaptım
Başka bir forumdan ( alman) pudding tarifi buldum: 2 bardak süt 2 yk mısır nisastası, tatlandırıcı vanilya aroması varsa vanilyanın kendisini de kulanabiliriz daha lezzetli olur bence. Cikolatalı pudding icin vanilya yerine 1 yk kakao. Kaynatıyoruz kaseye koyup soğunca afiyetle tüketiyoruz.
Evdeki dr. Oetkerin şekersiz pudingini inceledim aynısı yalnız nisasta tolere edilen mısır nişastası mı emin olmak gerek. Eğer iceriğinde mısırnişastası yazıyorsa hazır puding karışımını alıp yağsız süt ve tatlandırıcı ile hazırlayanilirsiniz. Ben yarın kendime süt tozu iceren wafle yapmayı planladığım icin puding de diğer gün yapmayı düşünüyorum. Ne de olsa sınırlı izinli :)
Bu sabah 60 kiloydum peş peşe bir kac kez tartıldım sonuc aynı 60 kilo oysa atak bittikten sonra 59,3 kiloya inmiştimbugün seyirin ücüncü günü niye kilo alıyorum hic kacamak yapmıyorum kurallara uyuyorum. Gercekten anlamış değilim. Bugün sebzeyi az proteini tüksek tutacağım yarın sabah 60+ olmak istemiyorum
Yukardaki ilk iki mesajından sanki bu yazdıklarını yaptın ve tükettin olarak anladım ben kusura bakma.Seyirinin 3. günündesin yani ataktan yeni çıkmış sayılırsın ve ataktan seyire geçince bir miktar yeniden artış görmek mümkün.Normlade saf protein günlerinden sonraki günün sabahı tartıl.sebze protein günlerinde protein miktarı sebzeden hep daha fazla olsun.Bir süre sınırlı izinli tüketme ,su ve yeşil çay içmeye özen göster ve yapabiliyorsan biraz yürüyüş yapmaya çalış.tuzu kısıtla olabildiğince.Sınırlı izinli olanlardan hemüz hic bir şey tüketmedim hııı light meyveli yoğurt haric onuda baya bi yoğurt ekledim inceltim yani
yaptığım kaçamaklardan sonra seyirden devam ediyorum 5+5 le ama ben şu sıra hep yulaf kepeğini yemeyi unutuyorumher defasında yiyeceğim diyorum sonrada uyuyakalıyorum yada aklımdan tamamen çıkıyor (((
5+5 i bitirdikten sonra yine 1+1 e dönmemde bir sakınca var mı bunu öğrenmek istiyorum.
bugün ki menüm
Sabah
1 büyük dilim bahçevan light peynir yağ oranı % 8
Öğlen
Baharatlı tavuk göğsü (1,5 damlacık yağla yaptım )
3-4 bardak ayran
Akşam
Öğlenle aynı olacak ama yulaf kepeğini sütle tüketeceğim
bugün diyetimin 2. günüydü dümne göre daha iyiydi halsizlik sabah vardı ve öğlen yemeğini yiynce azaldı :)) canım tatlı ıstıyor regl dönemım yaklasıyor ondan galiba kaçamak yapmadım 66 yla başladım şimdi 63 üm atak testte 3 gun du ben yapabıldıgım kadar yapmak ıstıyorum sebze özledım ama atak dönemınıde sevdım çabuk kılo gıdıyor sızce ne yapmalıyım
ben atakta spor yaptım ve fenalastım bayılacak gıbıydım sendede oyle bır etkı oldumu dıyet kıtabındada atakta yuruyus sadece dıyor sen nasılsın bende spora gıdıyorum bu yuzden gıdemıyorum ne zaman dogum yaptın
Menülerin güzelinşalla sende bende sabah tartılınca seviniriz. Yürüyüşümü aksatıyorum malesef yağmur yağıyor dışarda işlerim vardı yayan gidim dedim ama yağmurlu havada kücük cocukla imkansız. Bende kepeğimle wafle yaptım yanında üc tane ufak domates sonra yoğurt ve kızarmış tavuk birazdan yine tavuk yemeyi düşünüyorum ve iki tane haşlanmış yumurta. Yoğurdumun içine de domates dilimlemişrim. Sebze ve proteğin günüm olduğu halde az sebze yemeye özen gösterdim. Yarına allah kerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?