Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

şeyyy kızlar size sorum olacak ben şimdi seyir evresindeyim de benim kan şekerim düşüyor meyve yasak biliyorum da kuru meyvelerde mi yasak mesala kuru incir yada siyah üzüm kurusu :18:

Güçlendirme evresine kadar meyve yasak.Goji Berry var ondan tüketebilirsin birtek.Kan şekerin için bizlere uygun tatlılardan yapıp tüket iyi gelecektir.internete dükan diyeti tarifleri yazarsan birçok tarif bulacaksın seyir evresine uygun olanları yapabilirsin
Kitabı almaya çalışma canım al mutlaka..zaten okumadan başlaman büyük hata çünkü evet dersinki protein rejimi ne olacakki bir gün protein birgün sebze protein yerim dersin ama öyle değil işte.yasakları iyi bilmen gerekiyor yiyeceğin etin sütün yağ oranını falan bir sürü konuda bilinçlenip öyle başlamak en doğrusu aslında.Tüketebileceğin sebzeler:
ENGİNAR
KUŞKONMAZ
PATLICAN
PANCAR
BROKOLİ,MOR BROKOLİ
LAHANA:beyaz,kırmızı,kıvırcık lahana,karnabahar,alabaş,karalahana,brüksel lahanası.
HAVUÇ
KEREVİZ
HİNDİBA,RADİKA
KABAK
SALATALIK
REZENE
ÇALI FASULYESİ,TAZE FASULYE,SULTANİ BEZELYE
PIRASA
MANTAR
SOĞAN
PALMİYE KALBİ
SAKIZ KABAĞI,BAL KABAĞI,HELVACI KABAĞI
BİBER
TURP
RAVENT
SALATA YAPRAKLARI:marulun her çeşidi,roka,su teresi,kıvırcık,kaba yonca,semizotu,kuzukulağı ve otlar.
SOYA FİLİZİ
ISPANAK
SARI ŞALGAM
PAZI
DOMATES
ŞALGAM

Bu sebzelerden sebze protein günlerinde günlük sebze miktarı proteini geçmeyecek şekilde tüketebilirsin.Enginar,havuç gibi sebzeleride çok sık tüketmemeye çalışıyorsun yoğun nişastadan dolayı,

tatlım çizelgeyi nasıl geri alacam yani ben kilo verdim 67.8olmusum bnu nasıl göstercem çizelgede
Çizelgeyi her kilo verdikçe yeni yapıyormuş gibi yapacaksın.
eee kızmayın nolr :) bişey daha soracaktım :) leblebi falan yesek olurmu..

Hoşgeldin aramıza.Anladığım kadar verecek çok fazla kilon yok .Diyeti doğru yaptığın takdirde hedefine söylenen zamanda ulaşacaksın.Diyette kabızlık problemi özellikle atak evresinde sıkça oluyor çünkü tamami ile katı beslenildiği için.senin atak süresi kısa olduğu için bu sorunla karşılaşmayabilirsinde.diyet süresince kabızlık problemi yaşamamak için su ve yeşil çay içmeye özen göster vede sebze günlerinde lifli sebzelerden yana tercihini kullan.Eğer kabızlık yaşarsanda doğadanın kayısılı form çayı iyi geliyor yada acı çehre tohumu alırsın 1-2 tane..
2 gundur ugrasiyorum ama turkce olmuyor veriyor ama ingilizce ben turkce yapmayi istiyorum./

Canım türkçe bir sayfa yok maalesef testi yapabileceğin .o ingilizce siteyi aç diğer taraftan benim çevirisini yaptığım sayfayı aç nereye ne yazacağını anlattım çeviride ..sırayla soylenen aşamaları çeviri yardımı ile tamamla,

çok teşekkür ederim peki cnm benim 9 kilo fazlam var da seyiri 2/5 yapsam olur mu ??? ve bu goji berry aktarlarda var mıdır acep

bugun saf protein gunumdu;sabah 1 bardak sekersiz cay ve beyaz peynir,bir bardak light kola.
oglen yagziz tavuk eti kendi yaginda pisirdim.sonra 1 buyuk bardak coffee latte.
aksamada yine tavuk yicem galiba yogurt ve icecek.

Kahvaltın zayıf olmuş.yumurta,jambon ...ile zenginleştirebilirsin.coffe latte sen kendin hazırladıysan ok fakat dışarda olanlara dikkat et onların kullandığı sütün yağ oranı yüksektir yani yağlı süttür zannımca.sonra yulaf kepeğini göremedim mutlaka tüket yulaf kepeğini.ekmek yap mesela kahvaltıda peynirinle süper olur.internete dükan tarifleri araması yaparsan dünya kadar tarif bulacaksın.mesela benim 22 kiloyu verirken yediğim tek ekmek vardı keyifle tükettim hatta diyet yapmayanlar bile aldı tarifini.bazen kahvaltıda tükettim bazen sandwich yapıp arasına peynir tavuk füme domates salata koyup yedim bazende evde iskender yapınca alt ekmek kısmına kullandım.

-3 yumurta
-1/2 paket kabartma tozu
-1 küçük yağsız yogurt (150 gr yada 3 yemek kaşığı)
-8 yemek kaşığı yulaf kepeği

bütün hepsini karıştırıyorsun yuvarlak slikon bir kalıba döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakıka pişiriyorsun.yada pişme süresini sen ayarlarsın kızarma durumuna göre.sonra yuvarlak bu ekmeği 4 eşit parçaya bölüyorsun günlük 2 yemek kaşığı yulaf hakkına denk gelen 1 dilimini günlük tüketebiliyorsun.geri kalan 3 parçayıda herbirini bir kağıt havluya yada peçeteye sarıp buzdolabı poşetine koyup taze muhafaza ediyorsun.4 günlük ekmeğin hazır işte.
seyirde olanlara bir diğer alternatıf ise yulaf kepeği galeta karışımı .onu ben tüketmedim ama tüketenler ayıla bayıla yiyor.tavsiye ederim

çok teşekkür ederim peki cnm benim 9 kilo fazlam var da seyiri 2/5 yapsam olur mu ??? ve bu goji berry aktarlarda var mıdır acep

2/5 değilde 2/7 sanırım demek istediğin.Yani 2 gün saf protein geri kalan 5 gün sebze+protein.Yapabilirsin tabiki bu sekli kilo fazlası daha az olanlara öneriliyor sonuçta.Ama seninki 9 evet azda çokta az değil.diyetin uzar uzadıkça sıkılabilir ve bırakabilirsin.yap bence 1+1 şeklini ulaş biran önce hedefine .uğraşma yavaş yavaş vermek için.

gojiberry yani kurt üzümü evet aktarlarda bulabilirsin.

ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığı
SEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık
GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz

oncelikle verdigin tarif icin tesekurler ekmek yapip yedigimiz zaman yulaf kepegi yemeye gerek kalmiyor degilmi?

anlladım cnm ben bu hafta yolculuk yapacam da sadece 1 hafta 2/7 yapsam daha sonra 1+1 yapsam olur mu??

lisacım sabrına ve özverine hayranım, ne güzel cevaplıyorsun bütün sorunlanları, çok büyük bi desteksin bizin için gerçekten. benim de 24 kio vardı vermeyi istediğim, 16 kaldı, dukan testin önerdiği ise 21 kilo vermemdi, ama ben daha bi ince olmak istiyorum

Son düzenleme:
buse hoşgeldin, yokluğun hissediliyordu forumda, özlettin kendini. seni tebrik ediyorum kaçamaksız bayramın için, kendimi de tebrik ediyorum kız sen inceciksin o zaman, kaç kilodan düştün 47'ye, boyunu da merak ettim.

oncelikle verdigin tarif icin tesekurler ekmek yapip yedigimiz zaman yulaf kepegi yemeye gerek kalmiyor degilmi?

Rica ederim ne demekgünlük 2 kaşık yulaf kepeği hakkın var onu ister ekmek yaparsın ,ister yoğurduna sütüne karıstırır Yersin istersende helva gibi bir tatlı ile kullanabilirsin onun seçimi sana kalmış ama sadece 2 kaşık hakkın var.

anlladım cnm ben bu hafta yolculuk yapacam da sadece 1 hafta 2/7 yapsam daha sonra 1+1 yapsam olur mu??
Olur tabiki diyetini bozmaktansa bu şekilde yap 1 hafta dönüncede 1+1 devam edersin.
Canııım teşekkür ederimÖncelikle zayıf olmanın,zayıflamanın en büyük destekçilerindenim,sonra yardım etmeyi seviyorum,sonra bildiğimşeyi paylaşmak hoşuma gidiyor...Sağolsun ben gibi tecrübelerini paylaşan arkadaşlar varda böyle destekle götürüyoruz bu diyet işini.
Evet gerek dükan testinde gerekse diğer testlerde bize hep olmak istediğimizin üstünde sonuçlar çıkıyor.Benimde ideal görülen kilom 62 olmasına rağmen ben 55 olmak istiyorum.Birde kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı diyip verebildiğim kadarınıda vereceğim .Sende inşallah en kısa zamanda kalan 16 yıda verecek ve zayıflamanın keyfini süreceksin

sen ne iyi bir insansın yahu Allah senden razı olsun

Hosbulduk canim bende sizi ozledim geldim hemen girdim :) boyum 155 52 kiloydum toplu duruyordum simdi 1.5 ayda 5 kilo verdim belki az ama benim icin bu bile iyi birde dukanin basinda cok kacamak yaptim ondan yavasladi malesef simdi 43 kilo olup sabitlemek istiyorum cok fazla ders calisacagim ve hep oturacagim icin birde yasim daha kucuk oldugu ilerde hamileliktir sudur budur diye boyle biraz zayif olayim diyorum
Lisacim ne kadar suredir yapiyorsun canim birde kac kilo verdin toplamda :)

Kac gundur hic sinirli izinli yemiyordum bugun 4 tanesinden yedim masallah yani....bu da dukan usulu kacamak oldu resmen 1 yk kakao 2 su bardagi sut 1 kutu meyveli yogurt ile sinirli izinlilerle kacamak yaptim afferinnn bana .!!

Sabah
1 yumurta 2 kalin dilim peynir
domates salatalik
ara
1 kutu meyveli yogurt ile
300 gr yogurdu karistirdim
Aksam
1 kucuk tabagin yarisi kadar domates soslu kofte
dukan krep
ara
Dukan kakaolu dondurma (tadi muthisti duramadimmm 2 su bard. Sut 1 yk kakao ve diger malzemelerle yaptim )

Merhabalar
bugüne kadar çok diyet denedim ama dukan diyetini hiç denemedim. Önce çok iyi olduğunu sonra çok zararlı olduğunu duydum. Yapıp yapmamakta karasızım ama ekime kadar çok hızlı kilo vermem gerek. 2 başarısız tüp bebek denemem oldu. zaten kiloluydum negatif sonuçlar ve stres yüzünden daha da kötü kilolandım. ekim ayında yeni tedaviye başlıcam. ekime kadar ne yapıp edip zayıflamam lazım. eğer bu diyeti gerçekten tavsiye ediyorsanız vakit kaybetmeden başlıcam.

çekirdek yesek olur mu kızlar tuzsuz 1 avuç fln :18: ya benim canım çok tatlı istiyo ne yapmak gerek kepekten tatlı yapsam sabah kepek hakkımı kullanmış oluyorum nasıl alışacam ben bu dukanaaaa :2: :2: :2:

Bildiğim kadarıyla bu diyeti çok uzun süre uygulamak zararlı. Eğer ki amacın ekime kadar kilo kaybetmekse 2 ay fazladan protein alıp karbonhidratı kesmenin zararlı olacağını düşünmüyorum. Ben bu şekilde 9 kilo verdim geçen sene ve hala da almadım. dilimi ısırayım:)

Merhaba Beyzanur cok hizli verilen kilolar malesef cokta hizli alinir oncelikle kac kilo hedefin var ve bu hedefine kac kilo uzakliktasin dukan testini yapmani oneririm. Bana bu zamana kadar zararli diyen kisiler kilo verdigimi ve yediklerimi gorunce bende mi yapsam demeden edemediler acikcasi :) tabiki bunyenin yediklerine bagli toleransi da onemli faktor ben halsizlik yasamistim belki sen hicbir sey yasamazsin veya daha buyuk birsey yasarsin istersen kitabini oku sonra kan testlerini yaptir atak yap ve eger sonuclarin hala iyiyse kendini iyi hissediyorsan devam et derim :) ancak soyle de birsey var atiyorum bu diyeti yaptin ve istedigin kiloya ekim ayinda indin ve hamile kaldin iste o donemde kilolari almamak icin guclendirme yapman gerek ama hamileyken yapilmasi ne kadar dogru bilmiyorum onu lisa arkadasimiz sana soyler
Arzucum malesef cekirdek ve kuruyemis yooookk. soyle yap bence sütlu tatli yap kepekle de helva yap 2 defa tatli yemis olursun :)

Canım benim hikaye biraz karışık ama şöyle diyeyim 55 ile 2008 de evlenip fransaya geldim.Önce yurtdışı sendromu arkasındanda hamilelik kiloları 2012 kasımda 82 kilo ile başladım Dukana.4-5 ayda 22 kilo verip 60 kılo iken güçlendirmeye geçtim çünkü yeniden hamilelik düşünüyordum ve bu kez 60 da durayım sonra 2.dükan hakkımda 55 olurum diye karar verdim.Mart ayında güçlendirmenin henüz başındayken hamile olduğumu öğrendim ve hamilelikte dükana geçtim ama hem güçlendirmedeki bocalama hemde hamilelikteki iştah artışı falan hemen 6-7 kılo artış yansıdı.Bu arada hamileliğin 8, haftasındayken bebeğin kalp atışları durdu ve kürtaj falan bir süre diyetten koptum ve son olarakta yeniden diyete döndüm ve ilk hedefim olan 55 e yeniden odaklandım.Şuan 60 kiloyum ve 5 kilom kaldı hedefime.Dükan ilginç bir diyet bir süre hiç kilo vermeyebiliyorsunuz moraliniz falan bozuluyor ama birgün birden 2-3 kilo birden gidiyor.Sabırlı olmak uzaklaşmamak gerekiyor.aynı zamanda çokta kolay bir diyet.Başlangıçta alışana kadar bocalanıyor ama sonra herşey kolay gelmeye başlıyor.sende göreceksinki kılo vermekte diyet yapmakta keyifli bir hale geliyor bir süre sonra...
Merhaba ,surda ekime 1-1,5 ay gibi bir zaman var.Bu sürede tabiki yaşınıza vermek istediğiniz kılonun azlığına yada fazlalığına diyette göstereceğiniz ıradeye ,metebolizma hızına gibi birçok faktöre bağlı olarak ne kadar vereceğiniz bilinmez ama aşağı yukarı 6-8 kilo gibi birşey verirsiniz.Lakin bu diyette önemli olan bütün aşamaları tamamlamak verilen kiloyu almamak için.Siz 6-8 kilo verip devamını getirmezseniz verdiklerinizi almanız kaçınılmaz olur.Hamilelik düsşünüyorsanız hamile kalana kadar uygulayıp hamile kaldığınızda ise dukanın hamilelik şeklini uygularsanız hem verdiklerinizi almamış hemde hamilelikte aşırı kılo almanın önüne geçeceksinizdir.Biz burda dükan ile ilgili kötü birşey söyleyemeyiz ki sonuçta dükan diyetıne inanmış yapmış vede kılolar vermiş kişileriz.Kötü olduğunu düşünsek burda devam etmeyiz o yüzden burda kimse size olumsuzluğundan bahsetmeyecektir hep olumlu şeyler duyacaksınız.

Arzu kıtabı okuyormusun sen canım.Sorduğun sorulardan okumadığını anlıyorum .Tatlı krizlerini bize uygun tatlılarla giderebilirsin .İnternete dükan diyeti tarıfleri yazarsan çeşitli seçenekler çıkacaktır.evresi uygun olanları deneyip yapabilirsin.Kepek hakkını Sabah kullanıyorsan kepeksiz bir tatlı seç öyleyse.Seyir evresindesin sınırlı izinli kullanabilirsin o zaman puding dükanelle falan yapıp ye tatlı krizlerin için

merhaba beyzanur. çok çok geçmiş olsun. zor ve kötü tecrübeler. gelmiş ve geçmiş olsun.
dukan diyeti inanılmaz bir diyettir. öyle söylendiği gibi sağlıklsız da değil. şüphelerin varsa kan tahlilini yaptırıp başlarsın diyetine başlarsın sonra 10-15 sonra tekrar test yaptırırsın. sana uygun olup olmadığını tıbbi anlamda da anlamış olursun. ilk yapman gereken kitabı temin edip okumak. sonra dukan testi ve gitsin kilocuklar :) hiçbir sağlık sorunun yoksa kesinlikle zararlı bir diyet değil. en azından şu anda vücudundaki kilolar kadar zarar vermeyeceğinden emin olabilirsin...bence hiç durma hemen yarın kitabını al...hamilelere, emzirenlere özel dukan diyeti de var. lisamın bu konularla ilgili oluşturduğu topikler bile var...
vee aklına takılan konularda elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız :)

Canim benim Allah rahmet eylesin insallah en kisa zamanda saglikli bir bebege sahip olursun ..82den 60a kadar dusmek tebrik ederim valla bosuna sana sormuyoruz birde fransa diyetin ana noktasi olunca daha iyi biliyorsun tabikii :) dukani cok seviyorum ama sanki yanlis yapiyormusum gibi hep normal zamana gore cok yiyorum ve kilo veriyorum ama ne bileyim proteini az aliyormusum gibi gibi dusunceler takiliyor aklima eger rastgelirsen paylastigim menude yanlislarim olursa soyle canim aninda duzeltmeye calisirim mesela dedigin gunden beri sp gunlerinde sinirli izinli tuketmiyorum izinden gitmeye calisiyorum

Hoşgeldin aramıza.Anladığım kadar verecek çok fazla kilon yok .Diyeti doğru yaptığın takdirde hedefine söylenen zamanda ulaşacaksın.Diyette kabızlık problemi özellikle atak evresinde sıkça oluyor çünkü tamami ile katı beslenildiği için.senin atak süresi kısa olduğu için bu sorunla karşılaşmayabilirsinde.diyet süresince kabızlık problemi yaşamamak için su ve yeşil çay içmeye özen göster vede sebze günlerinde lifli sebzelerden yana tercihini kullan.Eğer kabızlık yaşarsanda doğadanın kayısılı form çayı iyi geliyor yada acı çehre tohumu alırsın 1-2 tane..

günaydın canım

evet fazla kılom yok ama sankı bu 7 kılo yapışmış gibi üzerime

boyum :1,65
kilom :67,40 kg (bugun itibariyle)

ben 60 kg olmak istiyorum ama 58 kg olsam hiç fena olmaz

aslında öyle fazlalığım yok ama kendimi 60 kg daha mutlıu hissedeceğim

bugune kadar çok diyet yaptım 78 kg bu kılo düştüm hedefime ulaşıp artık korumayı öğrenceğim bu son kılolarımı da dukanla vermeye çalışacağım inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…