Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Yuppiiiii

bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:

Krepi nasıl yaptınız?

Ben sabah 1buçuk kaşık yulaf kepeği, yarım bardak liğht süt, 1 yumurtayla yaptım acaip bir şey oldu, biraz suluydu

Sütünü daha az mı katmalıydım?

Allahtan tadı iyiydi de yedim

Merhaba efsun;

Perşembeleri kilo çizelgesi hazırlıyoruz, haftalık verdiğimiz kiloyu kontrol etmek için iyi oluyor, bize katılabilirsin bence..:13:

Perşembeden perşembeye tartılan arkadaşlar da var aramızda..

Yalnız 2 hafta biraz uzun, kontrolü kaybedebilirsin gibi geldi bana ama :26:

merhaba; bende dukan diyetine uzun araştırmalar sonucu başladım, 1,65 boyum var, 71 kiloyum,

bende 11 kilo vermek istiyorum, kızlar desteklerinizi bekliyorum,

daha önce bir çok kez diyet yaptım ancak iradesizlik yüzünden hep geri aldım kiloları,

ama artık vazgeçmeye niyeim yok ve zayıfladıktan sonra hamile kalmak istiyorum... :)

Canım sen ki evde misafirin varken dahi diyetine Sadık kalmıştın.noldu sana.hemen toparlanmalısın.duygusal açlık yaşayan vücuduna biraz katı ol.ben bu gibi durumlarda çoğu kez zayıf fotolarıma bakarak tekrar motive olmaya çalışıyorum.amacını hatırlamak sana da iyi gelicek

Bende anlam verememiştim kivi olayına.hatta geçenlerde bi arkadaş sadece meyve olarak kivi serbest sanmıştı sanırım.açıklaman çok yerinde ve anlamlı olmuş lisacım

Linacım ben ekmek eklemeyi düşünmüyorum çünkü normalde de ekmek tüketmem kahvaltı dışında.yulaf kepeği hakkımı ekmek olarak tüketmeye devam edicem.aslında benim de acelem yok bunları eklemek için ama seyir uzadıkça vücut yoruluyor.bi daha diyet yapmak istersek bunun dezavantajını yaşarız.en obezlere bile seyir 6-8 ay arası önerilirken ben 5 kg için 3 aydır yapıyorum.zor değil diye devam ediyorum seyire ama sağlığıma zarar vermek istemiyorum.herşeyin dozu önemli dozunda bırakıcam seyiri.
Meyve ekliycem birde nişasta öğünü için greçka kullanıcam.meyvemi de öğleden önce tüketicem.ödül öğünlerimi de abartmıycam.ve lisamın tavsiyesi ile spyi 2 gün yapıcam.pzt ve prşleri düşünüyorum.kitabın güçlendirme kısmını bugün yeniden okumaya başlıycam malum 3 ay oldu kitap biteli.

Tamam o zaman bende perşembeleri tartılıp bildiririm...

Yulaf kepeğinden ekmek yapan arkadaşlar tariflerinizi paylaşır mısınız?

Hiç mikrodalgada yaptınız mı?

Geçen bir yerde görmüştüm mikrodalgada yapılmış pratik bir dukan ekmeği tarifi ama şimdi bulamadım...

slm

ben sürekli migrodalgada yapıyorum tost ekmeği gibi oluyor içine peynir koyup tost yapıyorum

1 yumurta ve 1 yumurta beyazı
3 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı yulaf kapeği
1 çay kaşığı kabartma tozu

yumurtaları ve yoğurdu çırpıyorum içine yulaf kepeği ve kabartma tozunu atıp karıştırıp şu borcamın tepsileri varya yuvarlak veya 20*20 eni gibi olabilir kare bir borcama dokup 7 dk 800 derecede pişiriyorum. tarifide dukan tariflerim sitesinden almıştım çok iyi oluyor ayrıca siteye bakarsan bir tarif daha var ben tost şeklinde yemeği sevdiğim için bu tarifi yapıyorum.

tabi bu iki günlük ben ekmeği 4 e bölüp 2 parcasını 1 gün kalanını diğer gün yiyiyorum

Çok teşekkürler bunu deneyeceğim...

Bugün dukandaki ilk günüm

Sabah: yulaf kepeği, süt, yumurtayla krep
light peynir, 1 tane haşlanmış yumurta
bolca açık çay

ara: 1bardak light süt

öğlen: köfte, light yoğurt

ara: şekersiz, sütsüz nescafe

akşam: köfte, light yoğurt

30 dk koşu bandında yürüyüş yaptım

Bol su içtim, yatıncaya kadar biraz daha su ve bitki çayı içerim...

selamlar :9 adım burcu 64 kiloyum ve 56 kilo olmak istiyorum.diyeti sporla destekleyerek süreci hızlandırmaya çalışıyorum. başlığı yeni gördüğümden aranıza yeni katılıyorum.diyetteki 8.günüm seyir evresinin 4.günündeyim. itiraf etmeliyim ki bu diyet olayı çok sabır gerektiriyor sınırlarımı zorlayacağım ve 2 ay boyunca seyir evresinde kalacağım :) bugünkü menümü yazayım;
sabah kahvaltısını atladım ne yazık ki.
öğle: yulaflı ekmekcik,bi tavuk budu,iki kaşık yağsız yoğurt
akşam:bi su bardağı süt
sanırım iştahımın kapandığı döneme giriyorum sizde de böyle bi şey var mı?midem küçülüyor herhalde :) kilo verdikçe seviniyorum

Merhaba ben hem mikrodalgada hem normal firinde ekmek yapiyorum. Cok da lezzetli oluyor .

2 gun luk ekmek icin .

4 corba kasigi yulaf kepegi
2 corba kasigi yogurt
1 yumurta
1/2 ( yarim cay bardagi) yagsiz sut
1 cay kasigi kabartma topzu
Hepsini mixer ile iyic e cirpiyorum
5 dakika dinlendiriyorum
pecete ile yagladigim cam bir kaba dokup
5 dakika mikrodalgada pisiriyorum
firindan cikardiktan sonra tost makinasinda kizartiyorum .

Bugun bu karisima 2 kasik bugday kepeyi ekledim ekmekgim 3 gunluk oldu ( kabizlik izin kitapta tavsiye ediyor )
ayni sekilde hazirlayip 2 corba kasigi bugday kepegi ile onceden isitilmis firinda yakalsik 20 dakikada citir citir cok lezzetli bir ekmegim oldu . Herkese saglikli dukanalr dilerim

Biraz karisimi dinlendirirseniz 5 dakika kadar cok akiskan olmuyor.
Birde krep tavasini iyice iistmak gerekiyor :))))
Zamanla zaten alisacaksiniz harika krepler yapacaksiniz eminim :)))

Tarif için teşekkürler, deneyeceğim...

oo birsürü arkadaşlarımız gelmiş hoşgeldiniz bayağıkaçamak yapn biri gördümm ama kend kendine ceza vermiş aynısını benimde uygulamam lazımm

bu arada güzel poğaça tarifi var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:

Tesekkur ederim hosbuldum :))

henuz poagaca yapmadim , ama nette (dikandiyetitarifleri ) diye bir sayfa var harika tarifleri var .
belki orada pogaca tarifide vardir :)

[h=5]Pofidik Poğaça

Hamuru ;
3 yk Yulaf kepeği galeta karışımı
3 yk süttozu
1 yumurta ( sarısı üzerine )
2 yk süt veya susuz yoğurt(yoğurt koyuyorum pufidik oluyor)
1 paket kabartma tozu
1 çk kekik, 1 çay kaşığı kişniş

Harcı ;
1 bardak lor, biraz beyaz peynir
Bol bol dereotu, maydonos

Hamuru kaşık yardımıyla yoğurup, ağzını kapayıp 15 dk dinlendiriyoruz.
Diğer yanda harcı hazırlıyoruz. Hamur kadar çok hazırlıyorum.
Dinlenen hamura harcı karıştırıp, elimizi ıslatıp şekil veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecede pişiriyoruz.
Pofidik pofidik kabarıyor.

Ben bunu yapıyorum...
[/h]

Teşekkür ederim canım dün bitane yaptım poğaçadan çok kurabiye olduda

Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilir
Cok cok az yemissin canim naptin miden bile kuculse bu kadar az yememelisin
bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:
Gayet guzel canim :)

Yeni bir suru arkadasimiz gelmis hosgelmisler buradan kopmamaniz temennimiz :)

Sabah
yogurt , 1 yumurta , domates salatalik maydonoz, 25 30 gr peynir

ara
1 kupa az sutlu kahve
maydonoz

aksam
yumurtali taze fasulye , krep , cok az yogurt

Kizlar reglim 1 hafta gecikti o yuzden bilerek maydonoz yedim adet sokturucu olsun diye insallah olucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…