Lina cığım,güçlendirmeye gitmiş ve dönmüş biri olarak hep söylüyorum ya gerçekten bence bu diyetin en zor evresi.Şaşırıyorsun ne yiyeceğini ve korkuyorsun yeniden kilo almaktan.Bahsettiğin şekilde yapabilirsin.Yeni eklenen gidaları yavaş yavaş eklersin hepsini birden değil.Mesela önce ekmek eklersin bir süre sonra diğerlerine geçersin sırayla yani.Bahsettiğin 5 PS+2SP güçlendirmeye geçipte hala verecek kilosu olanlar için önerilen bir yöntem zaten.Bu nedenle olur bence
bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:
Ben şimdilik haftada 1 tartılacağım
İleride kilo vermem yavaşladığında 15 te bir tartılmayı düşünüyorum
Sık sık tartılmak azmimi ve moralimi etkiliyor
Baslangic tarihi: 10.09.2013
Baslangic kilo: 85,4
Boy: 1.63
Hedef: 60
Canım sen ki evde misafirin varken dahi diyetine Sadık kalmıştın.noldu sana.hemen toparlanmalısın.duygusal açlık yaşayan vücuduna biraz katı ol.ben bu gibi durumlarda çoğu kez zayıf fotolarıma bakarak tekrar motive olmaya çalışıyorum.amacını hatırlamak sana da iyi gelicekBaşta lisacan olmak üzere tüm arkadaşlarımdan terlik çanta yumruk sopa vs ne varsa bekliyorum...güzel güzel kilo vermeye başlamışken,daha vereceğim 10 kg varken bu ne şımarıklık bu ne dengesizlik yaaa...bide saçma sapan canımın bile pek istemediği şeylerle kaçamaklar yaptım dün..sabah tartıya çıkmaya korktum..gece öyle rahatsız ve huzursuz uyudum ki anlatamam...hepinizden ve en başta kendimden özür diliyorum ve ilk sopa benden diyerek bir daha tövbe diyorum.....
hazırım lisa bana her şekilde kızabilirsin:18::18::18:
Bende anlam verememiştim kivi olayına.hatta geçenlerde bi arkadaş sadece meyve olarak kivi serbest sanmıştı sanırım.açıklaman çok yerinde ve anlamlı olmuş lisacımHoşgeldin aramıza
,
Esra cığım,bunu sürekli söylüyorsun ve yeni arkadaşlar yanlış anlıyor.Dükan diyetinde sende çok iyi biliyorsunki meyve yemek güçlendirmeye kadar yasak.Senden rica ediyorum lütfen bu şekilde söylersen millet oturup kiwi yiyelim madem sakıncası yok der.Evet dükan kışın vitaminsiz kalanlara haftada 1 kiwi yeme hakkı vermişti.Ama sen sürekli kiwi dersen oturup 1 kilo kiwi yemek olarak algılayabilir yeniler bunu
Linacım ben ekmek eklemeyi düşünmüyorum çünkü normalde de ekmek tüketmem kahvaltı dışında.yulaf kepeği hakkımı ekmek olarak tüketmeye devam edicem.aslında benim de acelem yok bunları eklemek için ama seyir uzadıkça vücut yoruluyor.bi daha diyet yapmak istersek bunun dezavantajını yaşarız.en obezlere bile seyir 6-8 ay arası önerilirken ben 5 kg için 3 aydır yapıyorum.zor değil diye devam ediyorum seyire ama sağlığıma zarar vermek istemiyorum.herşeyin dozu önemli dozunda bırakıcam seyiri.Hmm.. güclendirmede eklenen yeni gidalari ekleyecekmisin canim? Ekmek, meyve gibi? Benim bunlari eklemek icin bir acelem yok aslinda, ama sp+ps günlerinden usanmaya basladim.. Sebzeyi aslinda fazla tüketmiyorum, malesef salata ile gecistiriyorum.. Ama yinede hep sebze günleri olsa rahatlayacagim!
Acaba böyle güclendirme yapsam olurmu? 5ps +2sp? Aslinda seyirin bir türü biliyorum, ama bir sekilde güclendirmeye yavas gecmis olurum, ve biraz daha kg vermem mümkün olur.. Olur mu ki? Lisaaa, sendende cvp bekliyorum
Bu güne kafam hic bukadar karismamisti valla :44: ki ben güclendirmeden korkan biri degilim, ama su an celiski icindeyim..
Merhaba efsun;
Perşembeleri kilo çizelgesi hazırlıyoruz, haftalık verdiğimiz kiloyu kontrol etmek için iyi oluyor, bize katılabilirsin bence..:13:
Perşembeden perşembeye tartılan arkadaşlar da var aramızda..
Yalnız 2 hafta biraz uzun, kontrolü kaybedebilirsin gibi geldi bana ama :26:
Yulaf kepeğinden ekmek yapan arkadaşlar tariflerinizi paylaşır mısınız?
Hiç mikrodalgada yaptınız mı?
Geçen bir yerde görmüştüm mikrodalgada yapılmış pratik bir dukan ekmeği tarifi ama şimdi bulamadım...
slm
ben sürekli migrodalgada yapıyorum tost ekmeği gibi oluyor içine peynir koyup tost yapıyorum
1 yumurta ve 1 yumurta beyazı
3 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı yulaf kapeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
yumurtaları ve yoğurdu çırpıyorum içine yulaf kepeği ve kabartma tozunu atıp karıştırıp şu borcamın tepsileri varya yuvarlak veya 20*20 eni gibi olabilir kare bir borcama dokup 7 dk 800 derecede pişiriyorum. tarifide dukan tariflerim sitesinden almıştım çok iyi oluyor ayrıca siteye bakarsan bir tarif daha var ben tost şeklinde yemeği sevdiğim için bu tarifi yapıyorum.
tabi bu iki günlük ben ekmeği 4 e bölüp 2 parcasını 1 gün kalanını diğer gün yiyiyorum
Yulaf kepeğinden ekmek yapan arkadaşlar tariflerinizi paylaşır mısınız?
Hiç mikrodalgada yaptınız mı?
Geçen bir yerde görmüştüm mikrodalgada yapılmış pratik bir dukan ekmeği tarifi ama şimdi bulamadım...
Krepi nasıl yaptınız?
Ben sabah 1buçuk kaşık yulaf kepeği, yarım bardak liğht süt, 1 yumurtayla yaptım acaip bir şey oldu, biraz suluydu
Sütünü daha az mı katmalıydım?
Allahtan tadı iyiydi de yedim
Merhaba ben hem mikrodalgada hem normal firinde ekmek yapiyorum. Cok da lezzetli oluyor .
2 gun luk ekmek icin .
4 corba kasigi yulaf kepegi
2 corba kasigi yogurt
1 yumurta
1/2 ( yarim cay bardagi) yagsiz sut
1 cay kasigi kabartma topzu
Hepsini mixer ile iyic e cirpiyorum
5 dakika dinlendiriyorum
pecete ile yagladigim cam bir kaba dokup
5 dakika mikrodalgada pisiriyorum
firindan cikardiktan sonra tost makinasinda kizartiyorum .
Bugun bu karisima 2 kasik bugday kepeyi ekledim ekmekgim 3 gunluk oldu ( kabizlik izin kitapta tavsiye ediyor )
ayni sekilde hazirlayip 2 corba kasigi bugday kepegi ile onceden isitilmis firinda yakalsik 20 dakikada citir citir cok lezzetli bir ekmegim oldu . Herkese saglikli dukanalr dilerim
Biraz karisimi dinlendirirseniz 5 dakika kadar cok akiskan olmuyor.
Birde krep tavasini iyice iistmak gerekiyor :))))
Zamanla zaten alisacaksiniz harika krepler yapacaksiniz eminim :)))
oo birsürü arkadaşlarımız gelmişhoşgeldiniz bayağıkaçamak yapn biri gördümm ama kend kendine ceza vermiş aynısını benimde uygulamam lazımm
bu arada güzel poğaça tarifi var mı arkadaşlar?
oo birsürü arkadaşlarımız gelmişhoşgeldiniz bayağıkaçamak yapn biri gördümm ama kend kendine ceza vermiş aynısını benimde uygulamam lazımm
bu arada güzel poğaça tarifi var mı arkadaşlar?
[h=5]Pofidik Poğaça
Hamuru ;
3 yk Yulaf kepeği galeta karışımı
3 yk süttozu
1 yumurta ( sarısı üzerine )
2 yk süt veya susuz yoğurt(yoğurt koyuyorum pufidik oluyor)
1 paket kabartma tozu
1 çk kekik, 1 çay kaşığı kişniş
Harcı ;
1 bardak lor, biraz beyaz peynir
Bol bol dereotu, maydonos
Hamuru kaşık yardımıyla yoğurup, ağzını kapayıp 15 dk dinlendiriyoruz.
Diğer yanda harcı hazırlıyoruz. Hamur kadar çok hazırlıyorum.
Dinlenen hamura harcı karıştırıp, elimizi ıslatıp şekil veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecede pişiriyoruz.
Pofidik pofidik kabarıyor.
Ben bunu yapıyorum...
[/h]
Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilirBugün dukandaki ilk günüm
Sabah: yulaf kepeği, süt, yumurtayla krep
light peynir, 1 tane haşlanmış yumurta
bolca açık çay
ara: 1bardak light süt
öğlen: köfte, light yoğurt
ara: şekersiz, sütsüz nescafe
akşam: köfte, light yoğurt
30 dk koşu bandında yürüyüş yaptım
Bol su içtim, yatıncaya kadar biraz daha su ve bitki çayı içerim...
Cok cok az yemissin canim naptin miden bile kuculse bu kadar az yememelisinselamlar :9 adım burcu 64 kiloyum ve 56 kilo olmak istiyorum.diyeti sporla destekleyerek süreci hızlandırmaya çalışıyorum. başlığı yeni gördüğümden aranıza yeni katılıyorum.diyetteki 8.günüm seyir evresinin 4.günündeyim. itiraf etmeliyim ki bu diyet olayı çok sabır gerektiriyor sınırlarımı zorlayacağım ve 2 ay boyunca seyir evresinde kalacağım :) bugünkü menümü yazayım;
sabah kahvaltısını atladım ne yazık ki.
öğle: yulaflı ekmekcik,bi tavuk budu,iki kaşık yağsız yoğurt
akşam:bi su bardağı süt
sanırım iştahımın kapandığı döneme giriyorum sizde de böyle bi şey var mı?midem küçülüyor herhalde :) kilo verdikçe seviniyorum
Gayet guzel canim :)bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?