Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilir

Haklısın gerçi bardağım biraz ufaktı ama dikkat etmek lazım

Günlük tüketilen süt ürünlerinin toplamının 1lt' yi geçmemesi gerekiyor diye bir şey okumuştum bir yerde, yanlış hatırlamıyorsam

bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:

Günlük yulaf hakkı sınırını aşmadın sanırım.Biraz soğanda çeyrek küçüksoğanı geçmesin

Orjinal yulaf tarifi:
- 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (atak için)
-1,5 çorba kaşığı yağsız peynir yada yoğurt
-1 yumurta

hepsini güzelce karıştırıyorsun .istersen tuz istersen tatlandırıcı ekliyorsun damak zevkine göre.Sonra tavan yapışmaz tava ise karışımı döküp her iki tarafını 2-3 dakika pişiriyorsun.Tavan yapışma riski olan bir tavaysa birkaç damla yağ döküp kağıt havlu ile her yerine yayıyorsun..

Seyir evresinde yulaf kepeği galeta karışımı kullanırsın daha lezzetli oluyor.

Hoşgeldin aramıza.Ne güzel zayıflayacak ve sağlıklı bir hamilelik geçireceksin inşallah

daha önce vermiştim bu tarifi deneyebilirsin

malzemeler:
-3 yumurta
-2 kucuk paket yogurt( 250 gr yada 6 yemek kasigi)
-1 paket kabartma tozu
-8 yemek kasigi yulaf kepegi

yumurta ,yogurt ve kabartma tozunu bir kasede cirpiyoruz iyice .sonra yulaf kepegini ekliyoruz ve karistiriyoruz.Onceden 150-160 dereceye firinimizi isitiyoruz ve karisimi silikon 28 cm lik kaliba dokup yaklasik 20-30 dakika pisiriyoruz.pisen ekmegi 4 parcaya bolup hergun 2 kasik yulaf hakkimiza denk 1 dilimini kahvaltida afiyetle yiyoruz.yada iskenderimizin alt ekmek kismiNa kullanip nefis iskender yapiyoruz.yada arasini acip peynirli,domatesli salatali sandwichler hazirliyoruz.yada yine peynirli tost yapariz veya az pismis yumurtamiza,menemenimize banip banip yeriz

Hoşgeldin Burcu Acıkmamak kötü diyoruz aslında.Acıktıkça bu metebolizmanın çalıştığı anlamına geliyor.Öğünlerini atlamamaya çalış önemli bu.tek öğün yapmışsın sen olmaz böyle

Senin dünde PS günün değilmiydi canım.hergün sebze yemiyorsun sanırım:26:

Süt ve süt ürünleri toplamı 1 lt yi geçmeyecek.Süt 1 bardak ile sınırlı.Çok çok fazla süt ürünlerine yönelmeyin aslında yani protein ihtiyacını daha zengin protein kaynakları et,balık,tavuk...ile giderin.

Senin dünde PS günün değilmiydi canım.hergün sebze yemiyorsun sanırım:26:
Yok canim olur mu dun sp gunumdu
sabah:2 yumurta az bir yogurt
ara:salcali cips
aksam:tavuk sis olarak yazmistim menumu haftaya p.tesine kadar oyle okul acilinca da ogle sebze olcak o kadar canim
aklima sakiz konusu takildi bi yerde sakizin kilo verme hizini etkilemedigi sadece fazlasinin laktasif etkiden dolayi sinirli oldugu yaziyordu ne kadar dogru bilemedim :26: bu sefer menumu nasil buldun akillaniyor.muyum yavas yavas

Tarifler için teşekkürler, hepsini deneyeceğim inşallah...

kiwi olayini duzelteyim diye geldim, az arastirma yapsalar google'da zaten dukan-kiwiyle ilgili ilk benim yorumum cikiyor. Ingilizce referansi ve cevirisiyle beraber.

Evet gunde 1 defa yiyerek 8 ayda 25 kilo verdim, duraklamalar sirasinda da kesmedim meyve yemeyi, gayet iyi uyguladigima inaniyorum dukani. Dukani uygulayan sen kizlardan biri olmak sevindiriyor beni. Medesalar kadar sen bir grup olmasakta, biz eskilerin aciklarini aramazdik. ne dogrusu var onu aciklamaya calisirdik.

Guclendirmede agiz tadi ariyorum. Yulaf kepegi hamur isi icin antalyada gezerken yulaf kepegi markasi buldum bir tane havancizade. erkekler daha agiz tadi ariyor bilirsiniz ya. bu hamurislerine daha uygunmus. Bakalim deneyip gorecegim, dukan diyeti icin onerilen diye de kutusunda basili.

canım ben süt kullanmıyorum. yoğurt kullanıyorum.1 yumurta, 1.5yk yulaf kepeği, 2yk yoğurt. kitaptaki gibi yani. içine peynir koymuyorum yani.
tşk ederim. hoşbulduk.
yulaf kepeği hakkıma dikkat ediyorum. soğanda şişin yanında gelen. çeğrek soğan yoktu. süt ürünlerine dikkat edemiyorum ama ekmeğe bayıldım ama.

Son düzenleme:
tekrardan hoşbulduk. herkese günaydın. bugün ikinci günüm. -800 çıktım. bakalım 1 hafta sonunda ne çıkacak. bugün krep yapamadım. bari akşam telafisini yapayım.
sabah: bol bol su
haşlanmış yumurta
peynir
öğlende tavuk köftesi düşünüyorum

canım ben süt kullanmıyorum. yoğurt kullanıyorum.1 yumurta, 1.5yk yulaf kepeği, 2yk yoğurt. kitaptaki gibi yani. içine peynir koymuyorum yani.

Teşekkürler canım yoğurtlusunuda denerim

Şu krep yapmayı iyice öğrendikten sonra ekmek yapmaya geçeceğim

Bugün benimde 2.ci günüm beraber başlamışız, ben perşembe tartılacağım, çok merak ediyorum ne kadar gidecek diye

Farklı lezzetleri keşf edenler, tarifleri bizimle paylaşırsanız seviniriz

Mesela kıymayla köfte ve kıymalı yumurta dışında ne yapıyorsunuz atak devresinde?

Herkese günaydınnn :) Dukanımın ilk gününü kazasız belasız atlattım :) şimdi kahvaltımı yapıyorum,light peynir ve şekersiz çayla.
Sormak istediğim biley var,ben tuzu çok kullanırdım ve bu diyetle tamamen kestim tabi,ama yerini tutar diye baharatı bol kullanıyorum,pul biber,nane,kekik,fesleğen vs. Bunlarla ilgili hiç biyerde hiç bi açıklama göremedim.zararı olmaz diye düşünüyorum ama fikri olan var mı?

günaydınnn :) benim peynir miktarı hakkında tereddütlerim var :) bakıorum genelde herkes 20-30 gr falan peynir yiyor ben bugun tarttım benim yediğim peynir miktarı 100 gr mış ben mi çok fazla yiyorum acaba :) günlük süt ürünleri limiti 1lt die okumuştum bunu peynire göre düşünürsek kaç gr yapıo acaba :s bu yediğim miktar sıkıntı yaratırmmı ?

Mutlu,iradeli ve bol - li günler hepinize

ben yanlış görmüşüm o saman kusura bakma şekercim
ara öğünün dışındakileri beğendim.eferim sana iyi gidiyorsun Evet sakızın kilo vermeye etkisi yok sadece ishal ve şişkinlik yapar.ama yinede bir sınırın olsun tabiki

Tesekur lisacigim canimya bisey sorcam ben kitaptatada geciyo 5+ 5 yapsam hizli vermek icin olurmuki

Eğer daha rahat yapacağına inanıyorsan seçim senin tabiki.çünkü 1+1 yada 5+5 ikiside aynı sonucu veriyor.Sadece 5+5 de diyetten sıkılıp uzaklaşma riski fazla ama dediğim gibi yapacağına inanıyorsan yap canım.

Bende sen gibi bu diyetle alıştım tuzsuz yemeyeki hayatta tuzsuz yapamazdım.Zaten baharatlarla tatlandırmak tuz eksikliğini hissettirmiyor.Baharatlarda bir sıkıntı yok gönül rahatlığıyla tüketebilirsin.

Süt ve süt ürünleri toplamı 1 lt yi gçmemeli ve özellikle süt 1 bardak ile sınırlı.Ama yoğurt ve peynirde sınıra dikkat ettiğin sürece sıkıntı yok.senin yediğin miktar sorun değil rahat ol.

Bazı peynirlerin üzerinde 1 kg peynirin 7 litre sütten yapıldığı yazıyor.Hepsinde aynı durum mu geçerlidir bilemem ama fikir olması açısından söyleyeyim dedim :)

Hanımlar,

Hangi diyeti uygularsanız uygulayın eğer irade kontrolünü nasıl sağlayacağınızı zihninizde şekillendirmezseniz yaptığınız diyetlerden iyi sonuçlar alamazsınız. Alttaki yazıda irade kontrolü ile ilgili 3 strateji belirlenmiş herkese yardımı olacağını düşünüyorum.

Herkese güzel diyetler!

Son düzenleyen: Moderatör:
ben mayalı çiçek ekmek yapıyordum. netten almıştım. çok güzel oluyordu. birde tavuk köftesi yapıyorum. oda güzel oluyor. tost makinasında pişiriyorum hem yağsız pişiyor hemde benim hoşuma gidiyor. birde balık köftesi vardı. oda güzel oluyor

Son düzenleme:

Çiçek ekmeğini gördüm nette, değişik tarifleri deneyeceğim zamanla

Tavuk köftesini bende severim, balık köftesi hiç yemedim,

Bolca tavuk göğsü ve kıyma stokladım, biraz da ton balığım var, bunları bıkmayacağım şekilde tüketmem lazım

Bugün öğlen ve akşam yemeğim olarak tavuk göğsünü haşladım, didikleyip tekrar haşlama suyuna attım, 1 yumurta ve biraz yoğurdu çırpıp kaynayan suyuna karıştırdım
birazda kekik attım, lezzetli geldi bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…