Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilir
Evet efsuncum sut sekerinden dolayi oyleHaklısın gerçi bardağım biraz ufaktı ama dikkat etmek lazım
Günlük tüketilen süt ürünlerinin toplamının 1lt' yi geçmemesi gerekiyor diye bir şey okumuştum bir yerde, yanlış hatırlamıyorsam
bugünki menüm
sabah: 1 krep, peynir, 1-2 kaşık yoğurt, şekersiz çay
ara: kefir
öğlen et şiş, biraz soğan, ayran
ara 1 krep
akşam için tavuk göğsü planlıyorum. :18:
Krepi nasıl yaptınız?
Ben sabah 1buçuk kaşık yulaf kepeği, yarım bardak liğht süt, 1 yumurtayla yaptım acaip bir şey oldu, biraz suluydu
Sütünü daha az mı katmalıydım?
Allahtan tadı iyiydi de yedim
merhaba; bende dukan diyetine uzun araştırmalar sonucu başladım, 1,65 boyum var, 71 kiloyum,
bende 11 kilo vermek istiyorum, kızlar desteklerinizi bekliyorum,
daha önce bir çok kez diyet yaptım ancak iradesizlik yüzünden hep geri aldım kiloları,
ama artık vazgeçmeye niyeim yok ve zayıfladıktan sonra hamile kalmak istiyorum... :)
Yulaf kepeğinden ekmek yapan arkadaşlar tariflerinizi paylaşır mısınız?
Hiç mikrodalgada yaptınız mı?
Geçen bir yerde görmüştüm mikrodalgada yapılmış pratik bir dukan ekmeği tarifi ama şimdi bulamadım...
selamlar :9 adım burcu 64 kiloyum ve 56 kilo olmak istiyorum.diyeti sporla destekleyerek süreci hızlandırmaya çalışıyorum. başlığı yeni gördüğümden aranıza yeni katılıyorum.diyetteki 8.günüm seyir evresinin 4.günündeyim. itiraf etmeliyim ki bu diyet olayı çok sabır gerektiriyor sınırlarımı zorlayacağım ve 2 ay boyunca seyir evresinde kalacağım :) bugünkü menümü yazayım;
sabah kahvaltısını atladım ne yazık ki.
öğle: yulaflı ekmekcik,bi tavuk budu,iki kaşık yağsız yoğurt
akşam:bi su bardağı süt
sanırım iştahımın kapandığı döneme giriyorum sizde de böyle bi şey var mı?midem küçülüyor herhalde :) kilo verdikçe seviniyorum
Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilir
Cok cok az yemissin canim naptin miden bile kuculse bu kadar az yememelisin
Gayet guzel canim :)
Yeni bir suru arkadasimiz gelmis hosgelmisler buradan kopmamaniz temennimiz :)
Sabah
yogurt , 1 yumurta , domates salatalik maydonoz, 25 30 gr peynir
ara
1 kupa az sutlu kahve
maydonoz
aksam
yumurtali taze fasulye , krep , cok az yogurt
Kizlar reglim 1 hafta gecikti o yuzden bilerek maydonoz yedim adet sokturucu olsun diye insallah olucam
Haklısın gerçi bardağım biraz ufaktı ama dikkat etmek lazım
Günlük tüketilen süt ürünlerinin toplamının 1lt' yi geçmemesi gerekiyor diye bir şey okumuştum bir yerde, yanlış hatırlamıyorsam
Yok canim olur mu dun sp gunumduSenin dünde PS günün değilmiydi canım.hergün sebze yemiyorsun sanırım:26:
Hoşgeldin aramıza
,
Esra cığım,bunu sürekli söylüyorsun ve yeni arkadaşlar yanlış anlıyor.Dükan diyetinde sende çok iyi biliyorsunki meyve yemek güçlendirmeye kadar yasak.Senden rica ediyorum lütfen bu şekilde söylersen millet oturup kiwi yiyelim madem sakıncası yok der.Evet dükan kışın vitaminsiz kalanlara haftada 1 kiwi yeme hakkı vermişti.Ama sen sürekli kiwi dersen oturup 1 kilo kiwi yemek olarak algılayabilir yeniler bunu.
Hoşgeldin canım
Acı çehre kabızlık durumlarında günde 2-3 adet alınırsa kabızlık sorununu çözüyor ama fazlası sakıncalı dikkat etmek ve rutine bindirmemek gerekiyor.
Oncelikle bu sayfaya gidiyorsun:
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
-Weight Loss seciyorsun
-1-18 arasi cetvelinin seklini seciyorsun ve olmasini istediginin sol yanindaki daireye isaretliyorsun
-Next tusuna basip ilerliyorsun
-1-11 arasi sayfada yer alan cetvelinin ustundeki olmsini istedigin simgeyi seciyorsun
-yine Next yapiyorsun
-Acilan sayfadaki PIN yazan yere herhangi bir sey yaz onemsiz bir sey cunku
-Privacy de private data seciyorsun
-Track ta Weight seciyorsun
-Weight Measurements te ise
Weight Units: Kilograms seciyorsun
Your target weight:Hedef kilonu yaziyorsun
Your starting weight: Baslangic kilonu yaziyorsun
Your current weight: Guncel kilonu yaziyorsun
Weight Date:ay/gun/yil seklinde tarih yaziyorsun
-Waist Measurements kismini geciyorsun
-Body Mass Index (BMI) - Optional de ise
Height Units: Metric seciyorsun
Your Height:boyunu ilk kutucuga metre olarak ikinciye cm ini yaziyorsun.Yani benim boyum 1.70 birinciye 1 ikinciye 70 yaziyorum
- butun bunlari yaptiktan sonra Next diyorsun.
-Acilan sayfada bb code yazan yerde url ile baslayan degil onun altindaki http ile baslayani http de dahil ye kadar olan kismini ([img] yi almiyorsun png ile bitecek) kopyala olarak aliyosun[/COLOR]
-Kadinlar kulubundeki kullanici kontrol panelinde sol tarafta profilimi duzenleyi tikliyor ve acilan sayfada cizelge yazan kutucuga yapistir yapiyor sonrada degisiklikleri kaydet diyorsun.bu sekilde kilon degistikce yeni cetvelini ayni sekilde yapip guncelliyorsun
[/COLOR]
yok artık sana birşey demiyorum ben :30: :30: küstüm ben sana :19::19::19:
ama çok normal değilmi duraklamaların.yediklerine bakılınca bence normal.kılo verirken güçlendirmeye geçmiş geri dönmüş ve akşamda kaçamak yapmışsın.bence normal hep aynı kiloyu görmen bu durumda.şimdi yapman gereken diyetine güzelce kaçamaksız devam etmen.bu hafta sınırlı izinli kullanma.suyunu yeşil çayını iç,tuz kullanma ve sebze protein günlerinde sebzeyi abartmamaya çalış.yürüyüşe devam et mutlaka vee en önemlisi kaçamak yapma artık.yerinde sayar durursun..:34:
Hoşgeldin aramıza :29:
Hoşgeldin canım:29:Atak süresi 10-20 kilo arası için 5 gündür aslında.Ama test yaparken başka birçok bilgiyide girdiğimizden sana uygun gördüğü 6 yı kabul et.400 gr için o kadar bir fark olmamalıydı aslında.bilgileri aynı şekilde girdmedinmi acaba.Benim tavsiyem sana söylenen ilk baştakı 6 günü uygulaman.:34:[/QUOTE]
Tesekur lisacigim canimya bisey sorcam ben kitaptatada geciyo 5+ 5 yapsam hizli vermek icin olurmuki
Günlük yulaf hakkı sınırını aşmadın sanırım.Biraz soğanda çeyrek küçüksoğanı geçmesin
Orjinal yulaf tarifi:
- 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (atak için)
-1,5 çorba kaşığı yağsız peynir yada yoğurt
-1 yumurta
hepsini güzelce karıştırıyorsun .istersen tuz istersen tatlandırıcı ekliyorsun damak zevkine göre.Sonra tavan yapışmaz tava ise karışımı döküp her iki tarafını 2-3 dakika pişiriyorsun.Tavan yapışma riski olan bir tavaysa birkaç damla yağ döküp kağıt havlu ile her yerine yayıyorsun..
Seyir evresinde yulaf kepeği galeta karışımı kullanırsın daha lezzetli oluyor.
daha önce vermiştim bu tarifi deneyebilirsin
malzemeler:
-3 yumurta
-2 kucuk paket yogurt( 250 gr yada 6 yemek kasigi)
-1 paket kabartma tozu
-8 yemek kasigi yulaf kepegi
yumurta ,yogurt ve kabartma tozunu bir kasede cirpiyoruz iyice .sonra yulaf kepegini ekliyoruz ve karistiriyoruz.Onceden 150-160 dereceye firinimizi isitiyoruz ve karisimi silikon 28 cm lik kaliba dokup yaklasik 20-30 dakika pisiriyoruz.pisen ekmegi 4 parcaya bolup hergun 2 kasik yulaf hakkimiza denk 1 dilimini kahvaltida afiyetle yiyoruz.yada iskenderimizin alt ekmek kismiNa kullanip nefis iskender yapiyoruz.yada arasini acip peynirli,domatesli salatali sandwichler hazirliyoruz.yada yine peynirli tost yapariz veya az pismis yumurtamiza,menemenimize banip banip yeriz
Süt ve süt ürünleri toplamı 1 lt yi geçmeyecek.Süt 1 bardak ile sınırlı.Çok çok fazla süt ürünlerine yönelmeyin aslında yani protein ihtiyacını daha zengin protein kaynakları et,balık,tavuk...ile giderin.
canım ben süt kullanmıyorum. yoğurt kullanıyorum.1 yumurta, 1.5yk yulaf kepeği, 2yk yoğurt. kitaptaki gibi yani. içine peynir koymuyorum yani.Krepi nasıl yaptınız?
Ben sabah 1buçuk kaşık yulaf kepeği, yarım bardak liğht süt, 1 yumurtayla yaptım acaip bir şey oldu, biraz suluydu
Sütünü daha az mı katmalıydım?
Allahtan tadı iyiydi de yedim
tşk ederim. hoşbulduk.Gayet iyi canim fakat sütte de 1 bardak gibi bir sınır var onu asarsan duraklamana srbep olabilir
Cok cok az yemissin canim naptin miden bile kuculse bu kadar az yememelisin
Gayet guzel canim :)
Yeni bir suru arkadasimiz gelmis hosgelmisler buradan kopmamaniz temennimiz :)
Sabah
yogurt , 1 yumurta , domates salatalik maydonoz, 25 30 gr peynir
ara
1 kupa az sutlu kahve
maydonoz
aksam
yumurtali taze fasulye , krep , cok az yogurt
Kizlar reglim 1 hafta gecikti o yuzden bilerek maydonoz yedim adet sokturucu olsun diye insallah olucam
yulaf kepeği hakkıma dikkat ediyorum. soğanda şişin yanında gelen. çeğrek soğan yoktu. süt ürünlerine dikkat edemiyorum amaGünlük yulaf hakkı sınırını aşmadın sanırım.Biraz soğanda çeyrek küçüksoğanı geçmesin
Hoşgeldin aramıza.Ne güzel zayıflayacak ve sağlıklı bir hamilelik geçireceksin inşallah
daha önce vermiştim bu tarifi deneyebilirsin
malzemeler:
-3 yumurta
-2 kucuk paket yogurt( 250 gr yada 6 yemek kasigi)
-1 paket kabartma tozu
-8 yemek kasigi yulaf kepegi
yumurta ,yogurt ve kabartma tozunu bir kasede cirpiyoruz iyice .sonra yulaf kepegini ekliyoruz ve karistiriyoruz.Onceden 150-160 dereceye firinimizi isitiyoruz ve karisimi silikon 28 cm lik kaliba dokup yaklasik 20-30 dakika pisiriyoruz.pisen ekmegi 4 parcaya bolup hergun 2 kasik yulaf hakkimiza denk 1 dilimini kahvaltida afiyetle yiyoruz.yada iskenderimizin alt ekmek kismiNa kullanip nefis iskender yapiyoruz.yada arasini acip peynirli,domatesli salatali sandwichler hazirliyoruz.yada yine peynirli tost yapariz veya az pismis yumurtamiza,menemenimize banip banip yeriz
Eki Görüntüle 798734 Eki Görüntüle 798735
canım ben süt kullanmıyorum. yoğurt kullanıyorum.1 yumurta, 1.5yk yulaf kepeği, 2yk yoğurt. kitaptaki gibi yani. içine peynir koymuyorum yani.
ben yanlış görmüşüm o saman kusura bakma şekercimYok canim olur mu dun sp gunumdu
sabah:2 yumurta az bir yogurt
ara:salcali cips
aksam:tavuk sis olarak yazmistim menumu haftaya p.tesine kadar oyle okul acilinca da ogle sebze olcak o kadar canim
aklima sakiz konusu takildi bi yerde sakizin kilo verme hizini etkilemedigi sadece fazlasinin laktasif etkiden dolayi sinirli oldugu yaziyordu ne kadar dogru bilemedim :26: bu sefer menumu nasil buldun akillaniyor.muyum yavas yavas
Tesekur lisacigim canimya bisey sorcam ben kitaptatada geciyo 5+ 5 yapsam hizli vermek icin olurmuki
Herkese günaydınnn :) Dukanımın ilk gününü kazasız belasız atlattım :) şimdi kahvaltımı yapıyorum,light peynir ve şekersiz çayla.
Sormak istediğim biley var,ben tuzu çok kullanırdım ve bu diyetle tamamen kestim tabi,ama yerini tutar diye baharatı bol kullanıyorum,pul biber,nane,kekik,fesleğen vs. Bunlarla ilgili hiç biyerde hiç bi açıklama göremedim.zararı olmaz diye düşünüyorum ama fikri olan var mı?
günaydınnn :) benim peynir miktarı hakkında tereddütlerim var :) bakıorum genelde herkes 20-30 gr falan peynir yiyor ben bugun tarttım benim yediğim peynir miktarı 100 gr mış ben mi çok fazla yiyorum acaba :) günlük süt ürünleri limiti 1lt die okumuştum bunu peynire göre düşünürsek kaç gr yapıo acaba :s bu yediğim miktar sıkıntı yaratırmmı ?
günaydınnn :) benim peynir miktarı hakkında tereddütlerim var :) bakıorum genelde herkes 20-30 gr falan peynir yiyor ben bugun tarttım benim yediğim peynir miktarı 100 gr mış ben mi çok fazla yiyorum acaba :) günlük süt ürünleri limiti 1lt die okumuştum bunu peynire göre düşünürsek kaç gr yapıo acaba :s bu yediğim miktar sıkıntı yaratırmmı ?
Iradeyi Güçlendirmek İçin 3 Strateji
Iradeyi Güçlendirmek
Özellikle diyetteyken birçok kadın kocaman bir paket çikolataya Laura Branigan’ın ”You take my self, you take my self control…” (”İrademi elimden alıyorsun…”şarkısını adayabilir. Öz iradesini sevgilisinin elinden aldığından şikayetçi olan Laura Branigan’ın durumuna hepimiz, gün içinde stresin, diyetin, ve daha başka birçok kısıtlamanın etkisiyle düşebiliyoruz.
Peki neden bazı insanlar diyet süresi boyunca atanmaya aday bir asker gibi her denileni yerine getirirken, bazılarımız da elimize ne geçtiyse onu yemek ve bitirmek istiyoruz?
Iradeyi Güçlendirmek
Elinize bir kase bişey geçti mi hepsini bitirmek mi istiyorsunuz?
Gerçekten de bazı insanlar daha iyi bir özdenetime sahipler: Diyetlerinin gereklerini daha iyi uygularlar, sporlarını aksatmazlar, işlerini bırakıp gezmeye gitmezler ve birileri onları ajite etse de hemen sinirlenip bağırıp çağırmazlar. Peki kimimizin irade, kimimizin özdenetim diye adlandırdığı bu özellik genetik mi?
Özdenetim biyolojik birçok altyapının oluşturduğu psikolojik bir özellik. Ancak kısmen genetik olması, sizin kendinizi bu konuda geliştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Diyette olsun, öfke kontrolünde olsun, üşengeçliği yenmekte olsun öz iradenizi geliştirmek için 3 stratejiyi yazacağım size:
Iradeyi Güçlendirmek için 3 Strateji:
Iradeyi Güçlendirmek1. Neden kendinizi kontrol edemediğinizi düşünün. Hayatlarımız stresli. Ailemize, patronumuza, annemize babamıza, dostlarımıza karşı sorumluluklarımız varken, bir de kendimize karşı sorumlu olmamız zorlayıcı olabiliyor. Bir senaryo düşünün, tüm gün zorlu bir proje üzerinde çalışmışsınız, üstünüzde patronunuzun baskısı, işten çıkınca yemeğe gideyim diyorsunuz. Ame en küçük pizza yerine orta boyu söyleyip hepsini bitiriyorsunuz ve bu sefer de şişkinlikten kendinizden rahatsız oluyorsunuz. ”Hem çok yedim, hem de spora gitmedim.” diyip iyice kızıyorsunuz kendinize. Ama kendinizi suçlayabilir misiniz? Eğer kararlarınızda sizin nelerin etkilediğinin farkına varmazsanız bu çıkmaza düşersiniz.
2. Bir mola verin. Tam orta boy pizzayı ısmarlayacakken kendinizi durdurun, bir mola verin. 1. maddeye dönün: ”Neden bunu istedim?” cevabını kendinize verdikten sonra bir de ”Neden küçük boyu ısmarlayacağım?” diye düşünün. İyi sonuçlara odaklanmak, insanların iradelerini test eden birşey olduğunda doğru karar vermelerinde önemli bir etken: ”Daha sağlıklı bir yaşam süreceğim (uzun vade) / Mayonun içinde bu yaz daha iyi gözekeceğim. (orta vade) / Küçük boyu yersem kendimi daha sonra kötü hissetmeyeceğim (kısa vade).” Günlük yaşantımızda bizim irademizi sınayan birçok olayla karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden karar anında mola vermek, ve genel olarak kafamızı sakinleştirmek ve meditasyon yapmak irademizi güçlendirmekte etkili yöntemler.
3. Hareket biçiminizi değiştirin. İradeyi artırmak için ilginç bir yöntem, güçlü olmayan yönlerimizi kullanıp birşeyler yapmak: Örneğin, baskın olmayan elinizle bilgisayar farenizi kullanın, dişinizi fırçalayın ve belki de yazı yazın 2 hafta boyunca. Bunları yapmak ve başarabilmek irade gerektirir. Bunları yaptıkça disiplininiz artar ve bu disiplin hayatınızın başka yönlerine de yayılır. Duruş biçiminize dikkat etmek bile (dik oturmak, ayaktayken karnınızı içinize çekmek) öz denetiminizi artırır ve baskı altında bile sakin ve kontrolde olmayı öğrenirsiniz.
:
Bende sen gibi bu diyetle alıştım tuzsuz yemeyeki hayatta tuzsuz yapamazdım.Zaten baharatlarla tatlandırmak tuz eksikliğini hissettirmiyor.Baharatlarda bir sıkıntı yok gönül rahatlığıyla tüketebilirsin.
ben mayalı çiçek ekmek yapıyordum. netten almıştım. çok güzel oluyordu. birde tavuk köftesi yapıyorum. oda güzel oluyor. tost makinasında pişiriyorum hem yağsız pişiyor hemde benim hoşuma gidiyor. birde balık köftesi vardı. oda güzel oluyorTeşekkürler canım yoğurtlusunuda denerim
Şu krep yapmayı iyice öğrendikten sonra ekmek yapmaya geçeceğim
Bugün benimde 2.ci günüm beraber başlamışız, ben perşembe tartılacağım, çok merak ediyorum ne kadar gidecek diye
Farklı lezzetleri keşf edenler, tarifleri bizimle paylaşırsanız seviniriz
Mesela kıymayla köfte ve kıymalı yumurta dışında ne yapıyorsunuz atak devresinde?
ben mayalı çiçek ekmek yapıyordum. netten almıştım. çok güzel oluyordu. birde tavuk köftesi yapıyorum. oda güzel oluyor. tost makinasında pişiriyorum hem yağsız pişiyor hemde benim hoşuma gidiyor. birde balık köftesi vardı. oda güzel oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?