merabaaa arkadaşlar ben seyir evremin ilk haftasını doldurdum sayılır ama canım acayip dondurma istiolight dondurna yesem olurmu acaba yada dukan a uygun dondurma tarifi varmı ?
Lisabella şöyle güzel bir yemek görseli paylaşsana tescilli aşcısın kuzum sen unutmadım sofralarını....
Merhabalar :) düne gore biraz daha fazla olmus bu iyi ama bazi yanlislar var ..mesela sınırsizlik sunan bir diyette neden bu kadar az yiyorsun ? Sabah ogununu tahmin edebiliyorum ekmek boyutundan, yanina bir peynir veya yumurta yakisirdi dahada guzel olurdu oglen yine az ama idare eder aksam ise 2 su bardagi sut biraz fazla gunluk 1 su bardagini gecmezsen duraklamama adina daha iyi olur senin icin buraya hergun boyle yaz zamanla daha iyi olacaktir :)
Merhaba arkadaşlar,
daha önceden okulun açık büfesinde yediğim güzel bir lezzeti bugün denedim ve daha da güzel oldu. Ben artık güçlendirmede olduğum için rahatlıkla yiyorum (hoş bunu seyirdeki arkadaşlarda yiyebilir hatta sebzeleri ilave etmeden sadece bir tutam maydonoz ve dere otuyla bence ataktaki arkadaşlar bile yapabilirler neticede yeşilliği abartmadan kullanabiliyoruz)
1 tavuk göğsü ; haşlayıp uzun uzun değilde küp küp gibi daha ufak parçalara ayırıyoruz
3 kornişon; biraz büyüklerinden seçtim ben(numara yaptım ama 3 tane serbestti dimi) böyle ince ince doğruyorsunuz
2 kırmızı biber közlenmiş ; bunuda jülyen (böylemi yazılıyordu ki acep) doğrayıp katıyoruz (atağa cısss)
az bişi ceviz içi (seyir ve atakta cısssssssssssss) ben biraz tatlandırıcıyla karamelize etmeyi seviyorum hem yağı çıkıyor hemde az bişi tatlımsak oluyor ya hoşuma gidiyor
zeytinyağı (ayak yağı dediğimiz cinsinden böle sızmanında esanslısıbir yemek kaşığı yetiyor bile)
dere otu ve maydonoz ince ince doğranmış
az bişi elma sirkesi
limonnnnn
az bişi tuz
bunları güzeeeeelce karıştırıyoruz, yaptığımız dukan ekmeğini kekik zeytinyağı aromasıyla fırında kıtırlatıyoruz ve arzuya göre ister üzerinde küp küp ekleyip ister eski usul bi ondan bi ondan yapıp afiyetle dünyanın en güvenilir kasasına yaniiiii MİDEYE hüpletiyoruz. Anah birde bakıyoruz ertesi gün tartıya kocamaaaaaaaaan bir gülümsemeyle eşin dostun çocuğun annenin babanın bacının yanağına öpücüğü konduruyoruzzzzz..
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Kolay Ekmekcik
1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı light süt
2 yemek kaşığı lor peyniri
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
arzu ederseniz baharat
tüm malzemeleri bir kapta çırpın. peçeteyle yağlanmış tavaya dökün ve altlı üstlü pişirin. ekmek iyice pişmeden kaldırayım demeyin piştiği zaman kendi ayrılıyor tavadan.
merabaaa arkadaşlar ben seyir evremin ilk haftasını doldurdum sayılır ama canım acayip dondurma istiolight dondurna yesem olurmu acaba yada dukan a uygun dondurma tarifi varmı ?
şimdide fırında poğaçam ve gazozlu kekim varumarım güzel olurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?