Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merabaaa arkadaşlar ben seyir evremin ilk haftasını doldurdum sayılır ama canım acayip dondurma istio light dondurna yesem olurmu acaba yada dukan a uygun dondurma tarifi varmı ?

Light ürünler içeriklerindeki katkı maddelerinden dolayı bize uygun değiller.Ve herşeyin alternatifi var dükanda.Dükan dondurma diye arama yaparsan internette uygun tarıfler bulacaksındır

Merhaba arkadaşlar,
daha önceden okulun açık büfesinde yediğim güzel bir lezzeti bugün denedim ve daha da güzel oldu. Ben artık güçlendirmede olduğum için rahatlıkla yiyorum (hoş bunu seyirdeki arkadaşlarda yiyebilir hatta sebzeleri ilave etmeden sadece bir tutam maydonoz ve dere otuyla bence ataktaki arkadaşlar bile yapabilirler neticede yeşilliği abartmadan kullanabiliyoruz)

1 tavuk göğsü ; haşlayıp uzun uzun değilde küp küp gibi daha ufak parçalara ayırıyoruz
3 kornişon; biraz büyüklerinden seçtim ben (numara yaptım ama 3 tane serbestti dimi) böyle ince ince doğruyorsunuz
2 kırmızı biber közlenmiş ; bunuda jülyen (böylemi yazılıyordu ki acep) doğrayıp katıyoruz (atağa cısss)
az bişi ceviz içi (seyir ve atakta cısssssssssssss) ben biraz tatlandırıcıyla karamelize etmeyi seviyorum hem yağı çıkıyor hemde az bişi tatlımsak oluyor ya hoşuma gidiyor
zeytinyağı (ayak yağı dediğimiz cinsinden böle sızmanında esanslısı bir yemek kaşığı yetiyor bile)
dere otu ve maydonoz ince ince doğranmış
az bişi elma sirkesi
limonnnnn
az bişi tuz

bunları güzeeeeelce karıştırıyoruz, yaptığımız dukan ekmeğini kekik zeytinyağı aromasıyla fırında kıtırlatıyoruz ve arzuya göre ister üzerinde küp küp ekleyip ister eski usul bi ondan bi ondan yapıp afiyetle dünyanın en güvenilir kasasına yaniiiii MİDEYE hüpletiyoruz. Anah birde bakıyoruz ertesi gün tartıya kocamaaaaaaaaan bir gülümsemeyle eşin dostun çocuğun annenin babanın bacının yanağına öpücüğü konduruyoruzzzzz..
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Lisabella şöyle güzel bir yemek görseli paylaşsana tescilli aşcısın kuzum sen unutmadım sofralarını....

Lisabella şöyle güzel bir yemek görseli paylaşsana tescilli aşcısın kuzum sen unutmadım sofralarını....

Bebeğim sende fena değilsin,sende hazırlasan birara birşey. Benim bu ara elim hiçbirşey hazırlamaya gitmiyor.Lakin ilk fırsatta süper birşey yapacağım senin güçlendirmeye geçmenin şerefine

Son düzenleme:

yorumun için teşekkür ederim :) az yiyorum çünkü fazlasını midem almıyor sanırım.diyete başladığımdan beri bu böyle. sütü acayip seviyorum normalde light yoğurt yer,sütümü 1 bardak içerdim ama yoğurt bitmişti ben de sütün cazibesine dayanamadım :) hataları tekrarlamamak gerek tabi.haklısın her gün yazmaya çalışacağım motivasyonumu arttırıyor baya gazlıyor beni :) ve aslında ekmeğin boyutu da pek küçük değildir. internetten bulduğum bi tarif,paylaşan kişiye teşekkür ederim buradan :) her gün yiyorum acayip tok tutuyor.kahvaltılık bir şeyler arayan arkadaşlar için tarifini yazayım şöyle;

Kolay Ekmekcik

1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı light süt
2 yemek kaşığı lor peyniri
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
arzu ederseniz baharat

tüm malzemeleri bir kapta çırpın. peçeteyle yağlanmış tavaya dökün ve altlı üstlü pişirin. ekmek iyice pişmeden kaldırayım demeyin piştiği zaman kendi ayrılıyor tavadan.

bugünkü menümü de yazayım şöyle;
sabah: yukarıda tarifi bulunan yulaflı ekmek
öğlen: yine karabiberli somon balığı :)
ara: 1 bardak light süt
akşam: yine ve yine somon balığı. bugün son parçayı yiyeceğim. yarın muhtemelen tavuk günü yaparım.

diyette kalın. sevgiler..

Offffff ağzım sulandı ama seyire geçince bende tavuklu salata, ton balıklı salatalar yapacağım inşallah...

Son düzenleme:

Tarif için teşekkkürler

Yaptığınız farklı tarifleri burada pylaşırsanız bizde deneriz, nede olmasa yeniyiz, henüz pek deneyimiz yok

Geçen gün burada paylaşılmş bir tarif vardı onu pişirdim yarınki kahvaltı için güzel görünüyor inşallah tadı da düzeldir

malzemeler:
-3 yumurta
-2 kucuk paket yogurt( 250 gr yada 6 yemek kasigi)
-1 paket kabartma tozu
-8 yemek kasigi yulaf kepegi

yumurta ,yogurt ve kabartma tozunu bir kasede cirpiyoruz iyice .sonra yulaf kepegini ekliyoruz ve karistiriyoruz.Onceden 150-160 dereceye firinimizi isitiyoruz ve karisimi silikon 28 cm lik kaliba dokup yaklasik 20-30 dakika pisiriyoruz.pisen ekmegi 4 parcaya bolup hergun 2 kasik yulaf hakkimiza denk 1 dilimini kahvaltida afiyetle yiyoruz.yada iskenderimizin alt ekmek kismiNa kullanip nefis iskender yapiyoruz.yada arasini acip peynirli,domatesli salatali sandwichler hazirliyoruz.yada yine peynirli tost yapariz veya az pismis yumurtamiza,menemenimize banip banip yeriz

Bende aylardır bıkmadan usanmadan yediğim çok sevdiğim bir dukandaşımın ismini schoekmek koyduğu ekmeğimin tarifini vereyim de rahatlayım bari...

2 yk yoğurt
1 yumurta
2 yk (seyir için güçlendirmede 2,5)
tuz
kabartma tozu

yoğurdu yumurtayı çırpıyorum üzerine kepeği tuzu kabartma tozunu sallayıp tekrar karıştırıyorum. Daha sonra yağlı kağıt serdiğim yemek tabağıma döküp mikrodalga fırında IIII de 5,5 dakika pişiriyorum...
Her sabah ben bu sıcacık yumuşacık ekmekle enfes kahvaltılar yapıyorummm

Bugun
sabah
Peynir, domates salatalık , yogurt, yumurtali taze fasulye

ara
Cok az mucver , domates salatalik marul

aksam
yumurtali menemen, krep

menüm:

sabah:3 poğaça ve çay

öğle: ızgara köfte-tavuk e light kola

akşam:kıymalı yumurta içine yarım tk katkısız biber salçası ekledim ve yoğurt

Son düzenleme:
merabaaa arkadaşlar ben seyir evremin ilk haftasını doldurdum sayılır ama canım acayip dondurma istio light dondurna yesem olurmu acaba yada dukan a uygun dondurma tarifi varmı ?

Merhaba Sadekokos, benimde dukanda dun 1 ayim tamamlandi. Ilk hafta benim de canim cok soguk sekerli seyler cekmisti , dondurma gibi seyler.
Ben blendirda buz sut ve yagsiz kakao cok azda tatlandiri ci ekleyip milksahake yapiyordum. Dondurmanin biraz sivisi gibi oluyordu ve dondurma istegimi bastiiryordu . Belki size yardimi olur dusuncesiyle yazdim

kolay gelsin saglikli dietler

Kizlar "begeni buttonu" nereye kacti, iki gündür ekranimda göremiyorum

Yarin tarti günü
Güclendirmeye gecmeden evvelki son tartilmam olacak
ve ben zaten tartinin daha fazla inmedigine sinir olurken bide regl oldum acaip sis hissediyorum kendimi

Neyse, moralimizi bozmayalim, durmak yok devam

2 büyük bardak su

Sabah: mikrodalgada ekmek yaptım pek güzel düşüşmedi ama yedim, yumurta (haşlanmış) biraz peynir, çay

öğlen : tavuk köfte, yoğurt

akşam: tavuk köfte, dünden kalan tavuk çorbamdan az vardı onuda yedim

maden suyu, nescafe şekersiz sütsüz, bol su

30 dk yürüyüşümü yaptım koşu bandıyla...

Buldum maden suyuyla soda arasındaki farkı, hep merak etmişimdir

Aslında bizim kullandığımız demek ki maden suyu, marketlerde satılanlar da

Bu konuda bir yazı buldum, benim gibi merak edenler varsa diye paylaşmak istedim

Maden suyu: Jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulardır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içeren madensularını diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde ediliyor olmasıdır.

Soda: Su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basımıyla elde edilen ve tamamen ‘yapay’ olan içeceklere verilen isimdir.

alıntıdır

guclendirmedeyim,

erkek arkadasimda var ama az obez kendisi, yeni tarifler bakmak icin arada disari cikip yeni yulaf kepegi tarifleri bakiyorum. disari cikip bakmak bile yasak olmasa. bu aralar tezime odaklandigimdan arada foruma yine bakiyorum.

tezimin yamali bohca gibi olan yerlerini duzeltmek icin az daha fazla vakit ayirmam gerekiyor ama. bi tek kendi tezimin parlamasini istiyorum da, hocam da kendi icin calisiyorum sansin kendini.

Günaydın dukanniçeler, umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün bişdirim zamanı gözlerimi actıktan sonra ki ilk işim tartılmak oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…