Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ilayda bende dukanda yeniyim pek bilgim yok uzgunum( bildigim kadariyla bir link olacakti lisabelli baslatmisti dukan ve ggebelikle ilgili.. telden girdigim icin bakamiyorum suan ama bi bak istersen.. bu arada bebegin icin tebrikler:)

çok teşekkür ederim canım

Herkese merhaba

Dukan sadece 2 defa yapılabilen bir diyet olduğu için bunu iyi değerlendirmemiz lazım, mümkün olduğunca dikkatli beslenerek hedefimize ulaşmaya çalışalım

Ben çok çok zor kilo veren biriyim, yaz tatilinden önce diyetisyene gitmiştim ama onun verdiği liste ve yaptığım yarımşar saatlik yürüyüş ve sporla 1 gr dahi veremedim maalesef

Oysa şimdi dukanla henüz 1 ay dahi olmadan 6.5 kilo verdim

Tatlıyı ve çikolatayı çok sevmeme rağmen şimdilik tamamen uzak durmayı tercih ediyorum kilo vermem yavaşlamasın diye

Ben bu beslenme tarzına alıştım, şimdilik çok zorlukçekmiyorum, tavuğu pek sevmiyordum, soya sosuyla çok lezzetli geldi, bir de köri sosunu deneyeceğim

Deneyip beğendiğiniz tarifleri paylaşın bize de alternatif olsun, bıkkınlık olmadan devam edelim

İnternetten bulduğum bir tarifi paylaşmak istiyorum bir gün deneyeceğim inşallah

Bu tarif ne zamandır aklımda.Döneri pek aramadığımdan olsa gerek yapmamıştım ama bugün ne kadar hata ettiğimi anladım.Meğer dışardaki dönerlerin koku,kuyruk yağının tadı yüzünden sevmezmişim döneri.

Bolca yapıp buzluğunuzda saklayabileceğiniz bu döneri tavuk etiyle de yapabilirsiniz.Tavada birkaç dakikada harika döneriniz hazır.Bu gibi tarifler mutfakta uzun uzun vakit geçiremeyenler ve çalışanlar için hayat kurtarıcı oluyor.

Ben atak için sade versiyonunu yaptım.Yulaf kepeğinden yapacağınız dukan lavaş 'la dürüm, domates sos ve yoğurtla iskender yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
-1/2 kg dana biftek
-1 soğan
-3 yk yağsız yoğurt
-1/2çay bardağı yağsız süt
-1 yk domates salçası(katkısız)
-1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1/4 çay kaşığı karabiber

Soğan rendelenir.Yoğurt,süt,rendelenmiş soğan,salça ve baharatlar iyice karıştırılır.
Etler aralarına sos sürülerek derin bir cam kap içine alınır.Üzeri streçlenerek en az 5-6 saat veya 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

Dinlendirilen etler streç üzerine dizilir ve rulo haline getirilir.Derindondurucuda 4-5 saat donmaya bırakılır.

Donmuş et rulosu keskin bir bıçakla incecik dilimler haline getirilir.

Yağsız kızgın tavada suyunu salıp çekene dek iyice kızartılır.

Netten resimli tarifini bulabilirsiniz...

gündüzleri işyerindeyim sabah yumurta omlet yada haşlaması azcık lor öğlen 1/2 tk yağda tavuk göğüs veya pirzolası 3 fincan yeşil çay 2 lt su 1 soda birde sade türk kahvesi akşamda tavuk yada lıght balık peynir bu şekilde.son 20 gündür %80 her akşam bir kase yoğurda yada bir bardak süte tatlandırıcı koyarak içmem bu beni yavaşlatıyor.
yulaf kepeğini sade yiyorum ben suyla o zaman tadını almıyorum bir kere krebini ve lahmacun denedim sevmedim tadını alınca midem bulanıyor.
sebze günlerinde sebze giriyor menüye ama hep aynı.

Sebze gününüzde yulaf kepeğiyle mücver yapabilirsiniz çok lezzetli ve doyurucu oluyor

Arada kıyma yada tavukla köfte yapabilirsniz, değişiklikler iyi geliyor

Bazı sebze günlerimde soğan, sarımsak, yeşil biber, domatesi azcık suyla kavurup içine küçük doğradığım tavuk göğsunu katarak soya sosu ilave edip pişiriyorum lezzetli oluyor, eşim de sevdi tadını...

Birde dukan mantı var burada birisi vermişti tarifini netten bulabilirsiniz görüntülü olarak o da çok lezzetli

selaam güzelim...

evet baya uzun sürdü karar vermem ama başladım hayırlısı inşallah bununla veririm... sen nasılsın bebiş ne alemde ayyy arada bizim topiğe de gel bebiş nasıl yaz özletme kendini...

Bebek biraz bizi üzdü düşük tehlikem var kanamam oldu yatıyorum
İns en kısa zamanda verir ve hamis kalır birlikte bebislerimizi buyururuz
9 gün olmuş ne kadar verdin cok merak ediyorum

Bugünkü menüm:

Sabah: krep, yumurta (haşlanmış), peynir, çay

Öğlen: mantı bol yoğurtlu

Akşam: mantı bol yoğurtlu

Bugün yürüyüşüme başladım tekrar, koşu bandıyla 35 dk...

Bebek biraz bizi üzdü düşük tehlikem var kanamam oldu yatıyorum
İns en kısa zamanda verir ve hamis kalır birlikte bebislerimizi buyururuz
9 gün olmuş ne kadar verdin cok merak ediyorum

Geçmiş olsun sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah, 2.ci bebeğimde benim de kanamam olmuştu, 3.cü ayımın sonuna kadar dikkat ettim dinlendim, sonrasında sorun yaşamadım, sizde sorunsuz atlatırsınız inşallah, doğum tarihi de çok güzelmiş, benim doğum tarihim de 4.Nisan...

bugunki menu:

sabah: 1 yumurta az sut omeleti

aksam: dana et sote

gece: 1 dilim dukan ekmek peynir

1 litre su, 1 turkkahvesi.. su icemiyorum ya nedense daha iki hafta once gunde 2-3 litre iciyordum(( hareket olarak sabah aksam 30 dk yuruyorum yavrukopegimle :))

herkeslere günaydın.dukanla yarın tam 5. ayımı dolduruyorum.-26 ile yola durmadan ve azimle devam.şu aralar beni görenlerin ağzını kapammakla meşgulum şaşknlıktan ağızları açık kalıyor çünkü.naptın sen böyle ne kadar değişmişsin güzel olmuşsun diyenler hergün dahada fazlalaşıyor.bende daha mmutlu ve istikrarla kalan 14 kilommu vermekle uğraşıyorum.ekmek ve kek yapmmmakta artık ustalaştımm diyebilirim.kendimcede arada uyduruyorum.güzel yemekler çıkıyo ortaya.ama spor ve yürüyüş yapammıyorum okul açıldığından beri.2 yaşındada oğlum var olmmmuyo.bende spor salanuna yazıldımm.kısmetse bayramdan sonra başlıcam.daha sıkı ve daha rahat kilo verip istediğim kiloya inip fit biri olucam inş. 3 aylığı 150 tl.profosyenel bir yer çok beğendim.beni görüpte heveslenip bende yapmak istiyorum banada öğret diyenler oluyo.hiç yorulmmadan gocunmadan anlatıyorumm.önce kitabını al.herhangi bir sağlık sorunun yoksa başla die.ne yediğimi ne içtiğimi anlatıyorum.çoğu aman kim uğraşcak onlarla çok pahalı diyetmiş deyip vazgeçiyorlar.bende hergeçen gün artacak kilolarınızla mmutluluklar dilerim diyorum.herkesin derdi bi hap atsın sabah kalksın fit biri olsun o.oldu canım görürsem sölerim sigaraya verdikleri parayı bu diyet için harcasalar hiç sorun olmaz halbuki.neyse bende durumlar iyi gidiyo.umarım herkes istediği sağlıkla iner mutlu oluruz hep beraber.herkese hayırlı günler dilerim..

Merhaba arkadaşlar.Daha önce bi kaç kere sağlıklı bi şekilde kilo verdim.ama sonra pis boğazlığım yüzünden geri aldım.Kilo almamın sebebini ben biliyorum.bende -eğer diyette değilsem- porsiyon kavramı yok.örneğin sevdiğim bi tatlıysa 2 hatta 3 dilim yiyebilirim.gün içinde bu tüm pastayı bile kaplayabilir lezzet düşkünüyüm diyelim.rejimde değilsem çok sık su içmem mesela.yeşilçayda içmem.bi oturuşta 5-6 dilim börek yerim mesela.Tüm bunları neden yazıyorum: neden kilo aldığımın farkındayım onu belirtmek istedim
geçen kış 85e kadar çıktım boyum 1.58. sonra protein ağırlıklı hafif bi diyetle 75 kiloya kadar indim.sonra tekrar bıraktım rejimi ve geçen hafta pazar günü 79.400 kiloyu gördüm.ve geçen sene aldığım dukan kitabımı raftan indirdim.zaten daha önce uffak tefek tecrübelerim olmuştu dukanla ilgili.mantığını biliyordum.garanti olsun diye dukan testini tekrar yaptım.6 gün atak önerdi bana.geçen pazartesiden beri atak yapıyorum.
başlangıç kilom:79.400
bugün yani 6.gün:77.00
toplam kilo kaybı:2.400
yaptığım teste göre 1 kilo az vermişim
bol su içiyorum protein ağırlıklı besleniyorum.sınırlı izinli gıdaları kullanmıyorum.her gün yeşilçay tüketiyorum 20 dk leslie yapıyorum.demekki sporu artırmam gerek. çünkü hedefim 60 kiloya inmek.
AMA benim dukanla ilgili bi kaç sorum olacak ve bu topikteki tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum

- ben günde 3 öğün tüketmeye çalışıyorum.ara öğün yapmıyorum genelde. sorum şu: diyelimli kahvaltıyı geç yapıyorum.ee haliyle öğlen acıkmıyorum.acıkmadığım halde öğünümü yapmalı mıyım:44: yoksa sabah ve akşam yesem arada acıkmadığım için sadece kahve içsem sağlıksız bi iş mi yapmış olurum.
-daha seyire geçmedim pazartesi geçicem inşallah.hızlı kilo vermek için 5 gün saf protein 5 gün sebze+protein yapsam daha mı etkili olur? yoksa 1+1 mi gitmeliyim.ya da 3 saf pro+ 3 sebze/pro mu yapsam.

özellkle acıkmadığım halde yemek beni sıkıyor yani sabah akşam yemek bana yetiyor geç uyandığım için.öğlende kahve ve dukan pancake ile geçiştirsem sıkıntı olur mu
şimdiden teşekkürler.

kızlar bişey sorcam. dukan kitabını almıştım son evrede haftanın 6 günü istediğinizi yiyin diyor. yani biz 6 gün istediğimiz gibi yersek (tabi dukanın söylediği 3 kuralı uygulayarak) kilo almaz mıyız?

Ya kızlar bir şey sorcam size..cevap verin lütfen moralim bozuluyorr
Şimdi ben 6 gün atak + seyiriminde 32. günündeyim toplam 8 kilo verdim.
Üst bölgemde baya bir incelme var ama bacaklarım incelmiyor ya.(gerçi çok kalında değildi önceden de ama bel incelince kötü duruyor)
Sizce zayıflarmı yoksa böyle mi kalcak? Korkuyorum zayılamıcak diye çünkü vermem gereken 8 kilo kaldı

5 ayda 26 kilo tebrikler...gaza gelmedim desem yalan olur. ayy bende 4 ayda 20 kilo versem yeter forumu gezdim..aklima yatti kitabin alinmasinin tavsiye edildigini okudum....kütüphane saolsun E-Book olarak indirebildim yarin yada pazartesi baslamayi düsünüyorum...basarirsam burda paylasirim insallah kilo kaybimi

sakin ol canim elbette basen bölgende incelecektir...spor salonunda birsey gözlemledim arkadasin bel cevresi cok kalindi...benimse daha cok basen....hemen hemen ayni kiloyu verdigimiz halde onun kalcasi yaklasik 10cm erimisti bende ise ayni oynama bel cevresinde olmustu.....Yani sorunlu olan bölgen hep en zor zayiflayan bölgedir....onun icin hic canini SIKma..diyete devam et. basarilar dilerim yarisi gitmis bile

Saol canım ya :) içim rahatladı :)

Saol canım ya :) içim rahatladı :)

rahat ol..insallah istedigin vücüda kavusursun.. her gün yürüyüsü yapiyormusun birde SIKilasmak icin pilates gibi bir sporu yapiyormusun ??bende baslamayi dusunuyorumda iste ins sonuna kadar götürürüm

Son düzenleme:

Merhaba canım aynı sorunu bende yaşıyorum. Önce üstüm zayıflıyor, basenlerim zor gidiyor. Ben yürüyüşün yanında spor yapmayı düşünüyorum. Ender Saraçın 3 haftada 1 beden zayıflatan hareketleri var belki onları yaparım.

rahat ol..insallah istedigin vücüda kavusursun.. her gün yürüyüsü yapiyormusun birde SIKilasmak icin pilates gibi bir sporu yapiyormusun ??bende baslamayi dusunuyorumda iste ins sonuna kadar götürürüm

Tabikide yapıyorum. 1 gün yürüyüş, 1 dünde zumba yapıyorumm :)
Götürürsün merak etme ilk 15 gün zorlanıyorsun sonra gerisi geliyor zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…