Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Teşekkür ederim seliminaaa cım walla dukanella en baba çıkolatanın bile tajtını salllar bence bir girişimci dukanellayı piyasaya sürmeli diyorum

bende gıda müh. yim aslında dukan ürünlerini piyasaya uygun hale getirebilirim. kimyasal madde tabanlı çünkü çoğu... bugün dukanella yapmak için girdim mutfağa farklı birşey yaptım. memleketten açık taze yulaf kepeği bulmuştum onla sütlaç benzeri birşey denedim çok güzel oldu yaa yine dukanella bir sonraki mutfağa dalışıma kaldı :) reglim yaklaşıyor galiba tatlı peşindeyim yine yaaa

yaparsanız çakma sütlaçımın tarifini vereyim yanlız benimki çilekli :)

2 su bardağı süte 2,5 yk yulaf kepeğini attım kaynattım 10-15 dk. sonra üstüne çilek aroması ekledim 4-5 damla yarım çay bardağı suda 1 yk jelatin eritip ekledim. en sonda 3 yk tatlandırıcı... koydum kaselere soğuyunca dolaba baya katı birşey oldu... öyle muhteşem bir tarif değil ama yulaf kepeğinizi tamamlamadıysanız güzel yoksa panna cotta deneyecektim bu daha iyi oldu...

merhaba fıstıklar

kaçamaksız tamamladım bayramı çok şükür bu sabah tartıldım 1buçuk kilo fazla çıktım...sürekli yolculuk yapmak zorunda kaldım ondandır diye umut ediyorum..p.tesi tekrar tartılıp net kilomu anlayacağım.bol yürüyüş yaptım fakat hep dışarda olduğumdan suyu biraz az içmiş olabilirim ölçemedim..1 haftadır zamanım olmadığı için yulaf kepeğimi dukan helva yaparak tüketiyorum omu + görmeme sebep oldu diye düşünüyorum

sabah 2 haşlanmış yumurta,bir dilim light üçgen peynir yedim.akşam yemeğimi bir saaat evvel yedim haşlanmış et( dana eti olarak kullandım).3 büyük bardak yeşil çay içtim.yine 2 büyük bardak su içtim(bardağım 500mlm)daha yatana kadar da içerim.yulaf kepeğimi henüz yemedim canım çok tatlı istiyor ne yapacağıma karar veremedim henüz

haklısın spirochet gerçekten zor.ama bitti geçtiii iişte
bu benim yöntemim bende dışarda yemek yemek zorunda kalanlardanım döner alıyor ve aynen dediğin gibi yapıyorum.yağını ekmek ve peçetereye emdiriyorum:)

kızlar ben ameliyatı güzellik için olucam zaten :) karın germe aml olma yolundayım :)
amlyt tarihini artık geciktirmek istemiyorum ama şu kalan kilomu da bir türlü veremedim.güc'e geçebilsem hiç sorun olmayacak aslında

zaten etkili oldugu yaziyor ama 5+5 cok yorucu oldugu soyleniyor eger verecegin kilo azsa yani seyir evren kisa olucaksa neden olmasin ama sahsen benim yolum cok uzun 8 ay seyir var benim gibi uzun yolu olanlar genellikle 1+1 i seciyor

kızlar acaba bende mi 5+5 e geçsem.normalde 1 kilom kaldı güçlendirmeye geçmek için ama bir türlü veremiyorum hatta yukarda da yazdığım gibi bu hafta kaçamak olmamasına rağmen + gördüm

Teşekkür ederim seliminaaa cım walla dukanella en baba çıkolatanın bile tajtını salllar bence bir girişimci dukanellayı piyasaya sürmeli diyorum
dukan sadece buskuvi uretmis bi de muffin ve kurabiye tarzi seylerin toz halini sadece su ve ya sut gbi seyler ekleyip karistirip yapiyorsun ama dukanella yi uretmelerine gerek yok ellerinde kalir cok basit yapimi ama atkins diyetinin cikolatalari var protein tozundan yapiliyor olarda sekersiz turkiye`de varmi bilmiyorum ama yag orani dusuk olsaymis hic dusunmez onlardan alirdim burda tum marketlerde satiliyor cunku cok ilginc ingilterede atkins daha cok tutuluyor onumu yapsammm

kızlar acaba bende mi 5+5 e geçsem.normalde 1 kilom kaldı güçlendirmeye geçmek için ama bir türlü veremiyorum hatta yukarda da yazdığım gibi bu hafta kaçamak olmamasına rağmen + gördüm
eger 1 kilon kaldiysa neden olmasinki bence olabilir bu senin kararin eger beni bunaltmaz diyorsan yapabilirsin bence

tebrik ederim allahim benim 12 gun oldu gram oynamiyor regl oldum bu arada bugun 5.gunum umarim bu hafta veririm acaba yumrukmu yapsam yoksa beklesemmi ne dersiniz ?

tebrik ederim allahim benim 12 gun oldu gram oynamiyor regl oldum bu arada bugun 5.gunum umarim bu hafta veririm acaba yumrukmu yapsam yoksa beklesemmi ne dersiniz ?

seliminaaa kaç gün sürüyor regl dönemin?
bitmeden hiç bir şey yapma bence gerçek kilonu regl bitiminde öğreneceksin...

suyu az içmişsindir güzelim mesela bende dışardaydım hep yağsız ürünler bulamıyorsun oda etkiliyordur... ayrıca su az içince kabızlık sıkıntısı çıkabilir biraz yeşil çayı artır güzelim buğday kepeğin varsa oda iyi geliyor... birde sp gününden sonra tartıl inşallah vermişsindir...

evet haklısın bu gün yeşil çaya ağırlık verdim.günlerdir sallama içmek durumundaydım bu gün koca bir demlik demledim gidip gelip içiyorum :)

evet vitamin değerlerimize dikkat edelim protein ağırlıklı diye salmayalım... :)

a) A VİTAMİNİ;Havuç,salata ve marul,ıspanak,pazı,tere,brüksel lahanası,beyaz baş lahana,domates ve yeşil biberde bol
miktarda bulunmaktadır.A vitamini azlığı,kemiklerin sağlam olmamasına,görmenin azalmasına,cildin kurumasına,saçların dökülmesine,tansiyon yükselmesine neden olur.A vitamini oksijenle temas edince hemen bozulur.Bir insan günde 5000 I.B(1 I.U=0.0002 mg) A vitamini almalıdır.

b) B2 VİTAMİNİ;Ispanak,lahana,domates ve bezelyede bulunmaktadır.Noksanlığında sinir bozukluğu,kulak çınlaması,kulak ağrısı,kalp çarpması,tansiyon düşmesi,peklik,nevralji meydana gelir.Vücutta madde alış-veriş düzeni bozulur,sindirim anında nişastalı ve şekerli gıdaların sindirimi güçleşir ve vücutta kullanılması azalır. Bir insana günde 1.5 mg B2 vitamini gereklidir.

c) B6 VİTAMİNİ;Lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunur.Kanın oksijen taşınmasında,midenin çalışmasında,kanın alyuvarlarının korunmasında,sinir sisteminin normal çalışmasında,Bellagra hastalığının tedavisinde kullanılır.Bir insan günde 15 mg almalıdır. B6 vitamini, bütün sebzelerde az veya çok bulunur.Azlığında kansızlık,sinir yıpranması,kalp zayıflamasına neden olur.

d) C VİTAMİNİ;İnsan vücudu tarafından sentezlenemediği ve fazlası insan vücudunda depolanamadığı için mutlaka düzenli alınması gereken vitaminlerdendir.Lahana,karnabahar,yeşil soğan,ıspanak,marul,domates,taze yeşil fasulye,yeşil biberde bol miktarda bulunur.Azlığında saç dökülmesi,halsizlik,dirençsizlik,diş kanamaları,skorpit,tansiyon yükselmesi meydana gelir.Bir insan günde 10-15 mg C vitamini almalıdır.

e) E VİTAMİNİ;Marul,su teresi ve patateste bol miktarda bulunur.Üreme sistemi için etkisi büyüktür,ayrıca yaşlılığın geciktirilmesi yeni hücre ve dolayısıyla dokuların yapımında görevi vardır.Yetersizliğinde kısırlığa neden olur,erkeklerde cinsel güç azalır,sinir ve adale kasılmaları başlar.

f) D VİTAMİNİ;Sebzeler D vitaminince fakir olmalarına rağmen,beyaz baş lahana,taze bezelye,yeşil biber,patates,ıspanak,domates ve turp diğer sebzelere nazaran daha fazla D vitamini içerirler.

g) K VİTAMİNİ;Ispanak,lahana,karnabahar,havuç,patates ve domateste bolca bulunur.Kanın pıhtılaşmasını sağlar,azlığında kanamalar meydana gelir, özellikle dil,burun,mide ve bağırsaktaki kılcal damarlar çatlar ve kan durdurulamaz.

h) H VİTAMİNİ;Bazı sebzelerde bulunur.Azlığında deri hastalıkları meydana gelir.Yağların sindirilmesine yardım eder.

ı) PP VİTAMİNİ;Lahana,ıspanak,marul,kıvırcık ve yeşil biberde bulunur.Damarların sağlam,esnek olmasını ve kanamanın durmasını sağlar.

a)DEMİR; Alyuvarların yapılmasında kullanılır,azlığında kansızlık,zafiyet,gelişme bozuklukları meydana getirir.Vücudun kanser ve vereme karşı direnci azalır.Demirin fazla bulunduğu sebzeler içerisinde fasulye,bezelye,lahana,soğan,pırasa,marul havuç ve tere önemlileridir.

b)FOSFOR; Kemiklerin yapımında kullanılır.Sindirim sisteminin ve beynin esas maddesidir.Kan hücreleri için önemlidir.Azlığında sinir hastalıkları,zafiyet,tüberküloz ve kansızlık meydana getirir.Daha çok marul,soğan,ıspanak,fasülye,bezelye,sarımsak,pıras a,domates,lahana ve hıyarda bol miktarda bulunmaktadır.

c)KALSİYUM; Kemiklerin esas yapı maddesini teşkil eder.Gelişme döneminde,orta ve yaşlı insanların vücutlarının onarımında önemlidir.Noksanlığında kanser,verem,apse ve iltihaplar,adenit ve gut hastalıkları ortaya çıkar.Fazla bulunduğu sebzeler arasında fasulye,bezelye soğan,marul,pırasa,havuç,lahana,patates,ıspanak,şa lgam ve çilek sayılabilir.

d)MAĞNEZYUM; Kemiklerin yapımında rol oynar,hazmı kolaylaştırır,mide ve bağırsak faaliyetini artırır.Azlığında kanser,verem,şeker ve sinir hastalıkları meydana gelir.Havuç,patates,pancar,ıspanakta bol miktarda bulunur.

e)POTASYUM; Kanın yapımında kullanılır, alkali olmasını sağlar ve kalbin çalışma düzenini kuvvetlendirir.Böbrekleri çalıştırır.Fasulye,bezelye,ıspanak,lahana,pırasa,m arul,kıvırcık,baş salata,havuç ve soğanda bulunur.

f)SODYUM; Mide rahatsızlığını önler,bağırsakları çalıştırır.Fasulye,kıvırcık,marul,havuç,pırasa,soğ an ve lahanada bulunur.

g)SİLİS; Damarların yapısında kullanılarak sağlamlığı sağlar,kemiklerin oluşmasında kullanılır,damar sertliği romatizma,deri ve saçların sağlıklı kalıp korunması bol silis alınması ile olur.Lahana,karnabahar,sarımsak,bezelye ve fasulyede bulunur.

h)İYOT; Tiroid bezinin çalışmasında gerekli bir maddedir.Şişmanlığı önler,bronşit,verem,romatizma ve bazı deri hastalıklarına karşı vücudu korur.Domates,fasulye,soğan,ıspanak,sarımsak,tere, şalgam,lahana,havuç ve turpta bulunur.

Bugün tatilden döndüm evimdeyim, yarın sabah tartılacağım inşallah, bakalım ne durumdayım, tatilde dışarıda olduğum günler bol su içemedim, yine de inşallah biraz kilo verebilmişimdir

Menüm

Sabah: krep, peynir, domates, yeşil biber, yumurta, çay

Öğle: soya soslu tavuk kavurma

Akşam: soya soslu tavuk kavurma, yoğurtlu karnıbahar (haşlanmış), domates, yeşil biber...

bu günki kahvaltım sabah 2 tane haşlanmış yumurta,bir dilim üçgen lighyt peynir.tatlandırıcılı türk kahvemi içtim.3 gibi çok acıktım 1 kutu light meyveli 1 kutuda (100grmlık)yağsız yoğurt yedim.akşam yemeğim 6 da haşlanmış dana etiydi :)bu arada nar çiçeği yeşil çay kuşburnu demledim bolca içiyorum.yulaf kepeğimi henüz yemedim.dün poğaça yapmıştım bu gün nasıl tüketirim bilemiyorum :)

merhaba hanımlar , yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum sizi. birbirinize desteğiniz çok hoşuma gitti hemen üye oldum bende :) yaklaşık on gündür yapıyorum bende dukan diyetini 3,5 kilo verdim ama arada kaçamaklarım da oldu maalesef bugün 10. günüm ve 600 gr almışım adet dönemine giriyorum sanırım o yüzden moralim bozuldu birileri destek olunca eminim daha kolay olacak daha vermem gereken 22 kilo varr beni de alın aranıza

Merhaba hoşgeldin

Sağlıkla hedefine ulaşırsın inşallah, arada artılar olabiliyor, özellikle adet dönemi zamanı, moral bozmadan devam etmek ve sık sık tartılmamak lazım, sık sık tartılmak moral bozuyor

Menüm

Sabah: krep, peynir, yumurta, çay

Öğlen: Tavuk kavurma, krep, yoğurt

Akşam: fırında balık

Nescafe (şekersiz), yeşil çay...

Aramıza hoşgeldin cemos ,
evet burada gerçekten çok samimi ve çıkarsız ilişkiler kuruluyor :) ben de ilk etapta bundan etkilendim sonra da forumda o kadar çok faydalı bilgi var ki inanamazsın :) ama dikkat et bağımlılık yapıyor burası her gün girmek istiyorun insan foruma :) o kunu şu konu derken zaman akıp gitmiş :) senin 22 kilon var benim 33 kilodan 29 kaldı :) kaçamak yapmamaya dikkat et ve dukan tariflerini uygula bak gör uygulaması daha kolaylaşıyor ve yulaf kepeğini aksatma her gün ye . ben krep yemekte zorlandım ekmek yaptım şimdi yemesi daha kolay yulafın tatlı için de DUKANELLA yaptım mis miss tatlı aklıma gelince atıyorum ağzıma bir kaşık hobaa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…