Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben gerçi yeniyim ama bence daha 3 gün olmuş seyir devri atak dönemine benzemez biraz daha sabırlı olmalısın bence. Zayıflayanları okuduğumda herkeste her zaman böyle şeyler olabiliyormuş. istersen biraz daha duruma bak olmazsa , seyir devresinin 1+1 veya 5+5 şekilleri vardı ya onlardan hangisini yapıyorsan diğeriyle değişiklik yapabilirsin.

Son düzenleme:
selam kizlar! nasilsiniz? ben pek yazamiyorum artik hep bakiniyorum.. kendime daha ceki duzen verdim.. sabah aksam yemek tarifleri okuyup sevgilime misafirlerime falan hep yapsamda tadina bile bakmiyorum.. tatli mi tuzlu mu hic haberim olmuyo.. cok tuhaf bise..

dukanda tek zorlandigim sey yulaf kepegini tuketmek.. ekmek yapip bir dilim ekmek yiyorum hergun.. krep uzun is hersey elimde hazir olsun istiyorum.. evet 2 dklik is bile bana uzun is oluyo ac olunca.. tablet tatlandirici kullaniyorum hergun 2 tane turk kahvesinde.. onun disinda hic tatlandirici kullanmiyorum daha gecen hafta cok kotu gidiyo derken nihayet ceki duzen verdim.. kilolarda yavas yavas gidiyo sporada basladim..

hayır tatlım light pudink vs yenmiyor.ben ilk başladığımda marketin diyabet bölümünden şekersiz çikolata almıştım uzman dukancı arkadaşa içeriği fotoğrafını çekiip gönderdim hayır sakın yeme demişti.hala dolapta duruyor güçlendirmede ilk ödülüm olacak kendileri :))

bende de ilk öce yüzden gitti :) hatta erkek arkadaşım " yüzüne bir güzellik geldi senin " diyor ama benim göbek çevremde var fazlalık ( nalet yağlar sırf orada birikmiş ) ama ben de mekik çekerek o kızmı zayıflatmaya çalışıyorum . 6 gün atakta 3400 verdim ama 7 gün seyirde sadece 600 verdim :) ve hala öle sabit duruyor . bakalım bir 10 gün olsun seyirde değişmez ise yumruk yapıcam ve sonra devam tatlı benim de asla vazgeçemediğim bir unsur ama dukanella ve tatlı muffinler ile aldatıyorum midemi ve beynimi

cnm nasıl mercımek corbası ıstıo bı bılsenızzzzzzzzzzzzz

öyle şeyleri görmiceksin smyylmz ,
baktın canın çekiyor kokla ve hemen kendini başka şeye odakla .öyel canım şunu çekti ah bir börek olsa da yesek dersen kaçamak yaparsın yediğin şeye odaklan sabır güçlendirmede yersin

kesinlikle atakta sakıncalı ama seyirde 2 kaşığa çıkarabilirsin.sınırlı izinlilelere giriyor

atakta 1.5 kaşık seyirde 2 kaşık güçlendirmede 3 kaşık veriyor dukan . bu sınırlı izninlilere girmiyor marjinallik

hanımlar ben 4 gündür yumruk yapıyorum.ama kilom hala aynı..ve midem çok kötü dün geceden beri yoğun mide ağrısı yaşıyorum.sanırım fazla yeşil çay içtim

kardesim acele etmedi canim ona gore acele verilen cabuk alinirmis aslinda cok dogru tespit o bidaha almadi dogum kilolarini geri tig gibi hemde ikiz bebek dogurdu sezeryanla incecikde beli varinsallah bende oyle olurum banada doktorum dedi karatay cok mantikli bende dukani sordum biz fransiz olmadigimiza gore karatay mutfagi bizim digerinde belirli bir sure sonra bikar insan dedi ama neyse en azindan ocaka kadar yapayim hadi insallah hep birlikde son gr kadar veririzde 2014 yili bizim olur bu arada 4,5lt su tukettim halen kavruluyorum sanki susuzlukdan o derece susuzluk yapti daha ilk gunden

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Beni hatırlayanlar var mı hala o zamandan burada kalanlar var mı bilmiyorum :) Şunu söylemeliyim ki ben Dukan' la çok iyi kilo vermiştim 6 ay öncesine kadar. Ancak koruma evresini yapmadığım ve sonrasında yediklerime hiç dikkat etmediğim için verdiğim kiloları eski kilomun üzerine +1.5 kg ile beraber geri aldım malesef. Size tavsiyem sakınnnn bırakmayınnnn... Hele ki bu forumdan hiç kopmayın. O dönemde diyete beraber devam ettiğimiz arkadaşlar da sağolsunlar çok iyi motive ediyorlardı ve hep birbirimize danışarak ilerliyorduk. Şimdi başladığım yere geri dönmek çok üzücü oldu ve onca emek boşa gitti. Biliyorum ki bu diyet sadece 2 defa tekrarlanabiliyor ancak Dukan resmen bir yaşam tarzı olmuştu o dönemde benim için ve acayip keyifliydi. Hem de hiç diyet psikolojisine girmeden çok keyifle vermiştim kilolarımı.

Zaman zaman duraklamalarım çok olmuştu :) Ama eğlenceli bir şekilde kilo verdiğim için duraklasam bile bırakmamıştım. Değişik tarifleri fln deniyordum. Bu arada yemek pişirme konusunda da bana bir çok beceri kattı ve geliştirdi beni :))

Şimdi yeniden başlamak istiyorum açıkçası ama bir yandan da 1 yıllık evliyim ve her an hamile kalabilirim korkusuyla bu işe girişemiyorum. Tabii ki hamilelikte Dukan' ı da incelememiştim. Ancak şu anda hamile değilim ve bu diyeti uygulamaya başlasam sonradan hamile olduğumu öğrenirsem bebeğin gelişimi açısından bir zarar olur mu acaba ? Belki tecrübeli olanlarınız vardır diye sormak istedim... Söylediğim gibi henüz böyle bir durum yok ama sonradan olursa öğrenene kadar geçen süreçte diyet yapmış olacağımdan acaba bir problemle karşılaşır mıyım ki ? Ne dersiniz ? :)

merhaba kızlar.bende dün başladım dukan diyetine.1.68 boyunda 77.6 kiloyla başladım.3 gün atak çıktı testte.yarın son atak günüm.dün regl oldum ama ilk atak günümde nasıl etki eder bilmiyorum

hoşgeldin tatlım... kilo veremezsen yada sabit kalırsan sorun etme regl çok etkiliyor ama regl sonrasında eksileri görürsün...

hoşgeldin güzelim... oooo 17 gün geçirmişsin dukanda... bende 29. gündeyim... yarın liste yapacağım kızlar listede olmak isteyenler aşağıda bilgileri verirlerse sevinirim.

başlangıç tarihi
başlangıç kilosu
hedef kg
geçen hafta kg
güncel kg
boy:

2. defa başladıysan kasma 7 gün atak ağır olur 4 max. 5 gün yap... 3 te az olur

tatlım fazlası karbonhidrat fazlası olacağından diyetin tabularına denk gelmiş oluyorsun yani proteinden karbonhidrata kayıyorsun ayrıca bağırsakları da zorlayacağını düşünüyorum başlarda... ben 1,5 da kal derim...

ooo güzelim aaynen benimde pko ve insülin direnci ben bu diyet gibi hiçbirşeyde kilo veremedim hatta insülin direnci için kullandığım ilacıda bıraktım sadece dukan yapıyorum... benimde canım çok çekiyor hele regl yaklaştı deli gibiyim. dukana uygun tatlılar yapıp yiyorum havuç bile tatlı geliyor sebze günlerinde ona da asıldım :)

çok acelecisin sen kuşum... bende 1 hafta vermedim hatta belkide 10 gün kadar sonraki hafta 2 kg verdim...

tatlım sende biliyorsun ki ömürde 2 kez yapacaksın bu diyeti ben açıkcası şu an ki kilo fazlalığını bilmiyorum ama dukan tarzı bir diyet yap yani protein ağırlıklı ama dukan olmasın... çünkü dediğin gibi hamile kalırsan dukanı da çöpe atmış olacaksın...

evet dün ne yedimmm

sabah: dukan poğaçam + yumurta + 1 dilim hindi jambon

öğle: ton balığı + dukan poğaçam

ara: tatlandırıcılı yoğurt

akşam: soya + sütte körili tavuk + yoğurt + zero

ara: kepekli muhallebi namı değer benim dukan helvam

bugünde servisim geç geldi sabah kendime panna cotta yaptım. içine yarım çay kaşığı neskafe koydum çok güzel koktu yaaa akşama kısmetse yicem

bugünü de hazırladım şimdiden yazayım bari

sabah: menemen + dukan poğaçam
ara: yeşil çay
öğle: etli patlıcan yemeği + yoğurt + dukan poğaçam
ara: havuç, çarliston biber
akşam: kabak oturtma yaptım kendime yine yoğurtla
ara: panna cottam

aynı ben bugün 750 g lık süt tozu siparişi verdim yaptığım tatlılara yetişmiyor 200 g lık paketler anlaşıldı :)))

Bende dukana başlamadan almıştım 1 paket süttozu ve tatlandırıcı ama daha açmadım, ben tatlıya bayılırım, özellikle çikolataya, kilo vermemi etkilemesin diye şimdilik kullanmak istemiyorum, 7 kilo daha vereyim o zaman arada tarifleri denemek istiyorum...

Panna cottayı nasıl yaptın tarifini verir misin, bir de helvanın tarifini, elimde bulunsun sonra yapacağım inşallah...

Panna cottayı nasıl yaptın tarifini verir misin, bir de helvanın tarifini, elimde bulunsun sonra yapacağım inşallah...

panna cota:

2 bardak light süte 2 yk kaşığı süt tozunu ve yarım çay kaşığı neskafeyi ekledim iyice çırparaktan pişirdim 10 dk. üstüne 2 kaşık toz tatlandırıcı yarım bardak suda çözdüğüm 2,5 tk toz jelatini ve 2 damla çilek aromasını ekledim ıslattığım 3 kaseye koydum. bekliyorlar akşam dolaba da koyarım 2 saatte taş gibi olur 1 tanesini akşam yerim... tatlıları hem acaip canım çekiyor hemde eşim her akşam karşımda tatlı yiyor ondan yapıyorum...

helva (ben uydurdum)

2 bardak light süte 2 yk iri yulaf kepeğini ekledim 15 dk kaynattım. üstüne 3 kaşık toz tatlandırıcı yarım bardak suda erittiğim toz jelatin 4-5 damla çilek aroması ekledim. yine ıslattığım kaseler koyup beklettim soğuyunca dolaba... oda güzeldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…