Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

olsunnn balığın her türü serbest en yağlısı bile :)) yulaftan nefret ettim ağzıma atıp hoop sütle yutuyorum krep falan yapınca çoğalıyor o kötü tad peki balıkla nasıl oldu güzelse öyle deneyeyim :))

aynen canım allah kabul etsin . ben de kuzu eti yiyemediğimizden dolayı balığa yöneliyorum bir de kasası ile halden alınca daha uyguna geliyor imkanı olan öyle yapsın bence ben 10 kilo barbuna 40 lira verdim 10 kilo çupraya da 65 tl ye :) barbunu fırınlamayı çuprayı da buğlama yemeği planlıyorum ama barbunun temizlemesi ne işkence bir işmiş anladım walla bir daha temizleme işine girmem tavuğu çorbada tüketmeyi planlıyorum .

kızlar lahana turşusuu severmisiniz ? peki o turşunun suyunu değerlendirmeye varmısınız ? bu tarif bizim ailede çok popülerdir ayıla bayıla da yeriz . sonra düşündüm tarifi dukan diyetinde de tüketebiliriz hem çok pratik hem çok ferahlatıcı bir çorbadır . gelelim tarifime :

Lahana suyu çorbası :

500 ml lahana turşusu suyu
1 litre light süt
100 gr yağsız dana kıyma
isteye bağlı tüz
yulaf kepeği ( günlük hakkınızı doldurmamış iseniz kullanabilirsiniz )

Hazırlanışı :
turşu suyu bir tencereye alınır ve ocakta kaynamaya bırakılır . diğer yandan süt bir tencerede ısıtılır ( kaynatmayın ) . kaynayan turşu suyunun altını kısın kıymadan minik parçalar koparıp içine atın . kıymanın piştiğinden emin olduğunuzda sıcak sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin . birlikte bir kaynama noktasına gelene kadar karıştırın ve ocağı kapatın . Afiyet olsun

offf ne güzel olurr ilk fırsatta deniycem eline sağlıkk :))

selam arkadaşlar sabah:lor peyniri ve 1 haşlama yumurta yedim
öğle:fırında köfte
akşam fırında palamut,3-4 dal tere,çeyrek soğan.balığın yanında bol salata yemeği seven biri olarak çok zorlandım mecburen tere ve soğan yedim.bugün sabah 68,2kg çıktım.demekki 68,5 falandım.ikinci günüm bitti çok şükür.çayımı içiyorum birazdan 20 dk yürüycem.
yarın son atak günüm

ayy evet ya senin mesajı okurken bende halden alayım dedim ama yok temizlenmesi var valla o kadar uğraşamam yaa...benim kendime özel yemek yapmam başlı başına işkence zaten birde onunla uğraşamam

bu arada ben yoğurt kürünede başladım son 700 grm olunca hemen o da gitsin istiyorum
çok heyecanlıyım güçlendirmeee bekle beniii geliyorummmm

valla bence çok güzel oldu cemos.ben beğendim ama tabiki damak tadı her kezin farklıdır...çok tarif var tatlı tuzlu.neden denemiyorsun ben poğaçayı da çok beğendim.eskiden dereotlu poğaça yapardım mesela onu dukana uyarlayıp yapıyorum yeşil çayın yanında çok iyi gidiyor.ve ya kek yap gerçi ben o konuda çok başarısızım yaptığım tüm kekeler çöpe gitti veya muhallebi puding tarzı şeyler de olabilir.o da olmadı tavuk suyuna yoğurtlu çorba yap kepeğini onda kullan harika oluyor ve - görmede çok etkili

aynen benimde senin gibi oldu canım 10 gündür ara ara böyle bi atıştırma içerisindeyim bugün gayet güzel başlamıştım yine akşam 2 kuru kayısı yedim dediğin gibi 2-3 gün saf protein mi yapsam:44:

ve artık bende menü paylaşıp bildirim günlerine katılıcam daha çok motive eder diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Canım ben yulaf kepeğini krepte kullanıyorum, çok lezzetli oluyor bence, içine peynir koyup sarıyorum, çok doyurucu oluyor
sebze günümde bazen mücverle kullanıyorum o da lezzetli, dukan mücver diye bakabilirsin
ekmek 1 kere denedim kabarmadı incecik oldu sevmedim, krepi ilk denemelerim pek başarılı olmadı ama artık gayet düzgün ve lezzetli oluyor

poğaça yapıp beğenenler tarifi paylaşırlarsa sevinirim

Bugünkü menüm

Sabah: krep, peynir, haşlanmış yumurta, çay

öğlen: soya soslu tavuk kavurma, yoğurt

akşam: soya soslu tavuk kavurma, yoğurt...

Canım poğaçayı nasıl yaptın?

bu arada ben yoğurt kürünede başladım son 700 grm olunca hemen o da gitsin istiyorum
çok heyecanlıyım güçlendirmeee bekle beniii geliyorummmm

eneeeeee ne guzeeellll darisi bizimde basimiza insalllahhhhh sana guclendirme ve korumada basarilar omrun boyunca bi daha kilo alma insallahhhhh

Canım poğaçayı nasıl yaptın?

1 yumurta
2 y.k.light yoğurt(katı yerinden)
biraz light beyaz peynir(göz kararı ben genelde ince bir dilim kullanıyorum)
2 y.k yulaf kepeği ve ya 3 y.k.kepek galeta karışımı(ben genelde kepek galeta karışımını tercih ediyorum)
biraz tuz,biraz mahlep,biraz dereotu,1 t.k.sirke,ve çeyrek paket kabartma tozu...

yumurta(ki sarısından çok az ayır)yoğurt,(ufalanmış)peyniri karıştır.ayrı bir kasede kepeği tuzu dereotunu mahlepi karışırtır.çay tabağında k.tozunu ve sirkeyi aktive olmasını sağla.yumurtalı yoğurtlu karışıma ekle.sonra kepekli karışımla hepsini buluştur :)

ellerini ısla hamurundan (ki biraz cıvık bir hamur olacak)küçük parçalar al elinde yuvarla yağlı kağıt serilmiş fırına gönder.10 dkk sonra ayırdığın yumurta sarısını üzerine sür tekrar fırınla üzeri kızarınca çıkar afiyetle ye
benim yaptığım hamurdan genelde 6 tane poğaça oluyor sen zevkine göre ayarlarsın artık...birde istersen hamurun içine pul biber ve yarım diş sarımsak ezip ekleyebilirsin.normal beyaz unla yaptığım dereotlu poğaçaya koyardım ben süper oluyor ama kepeklide denemedim tadı nasıl olur bilemiyorum:26:

bu arada goji berry reçelini denedinmi?
ben bayılıyorum ona kahvaltıma renk katıyor tavsiye ederim :)

eneeeeee ne guzeeellll darisi bizimde basimiza insalllahhhhh sana guclendirme ve korumada basarilar omrun boyunca bi daha kilo alma insallahhhhh

inşallah cnm dilerim bu sevinci herkes yaşasın.çok zor günlerden geçtim ben resmen dukanla imtahan edildim :) yazın diyet yapmak cidden çok zor.birde misafir olayı varki aman o konuya hiç girmeyeyim tüm sülalem eşimin sülalesi ve çocukluk arkadaşlarım dahil bu yıl her kesler beni çok özlemiş :)Allah eksikliklerini göstermesin ama bu yaz misafir ağırlamak çok ağır geldi bana :) birde hep yatılı olur benim misafirim malum biraz ücra bir yerde oturuyorum ulaşım sıkıntılı oluyor.hele tatil konusunu hiçççç açmayayım :) açık büfe restorantta ben ne yiyeceğimi arıyordum valla her kes tuhaf tuhaf bakıyordu bananeyse bu günleride gördüm çok şükür mutluyum gerçekten.ama dediğim gibi 700 grm var ve onu hiç veremeyecekmişim gibi hissediyorum:26:

aslında dukan amcamız bana 60,700 uygun gördü yani şu an güc'e geçmem lazım ama ben düz 60 olsun istiyorum.kolay giderse belkide hedef değiştirip 58 içinde uğraşabilirim :)))

Son düzenleme:

kizlar ac birakmayin kendinizi bende ac birakdim aylardir tutmayan migrenim tuttu 3 gundur hic bir eksilme yokken o kadar hap yutmama ragmen dahada artis oldu boynum kopacak gibi gozlerimin ici yaniyor basimdada birileri cekicle insaat calismasi yapiyor gibi mutsuz ve huzursuzum dun bi ara acidim kendime bozacakdim anneme demistim diyete basladim gr gr gidiyor hizli gitmiyor diye oda damlaya damlaya gol olur damladikca sel olur ufacik kivilcimlar koca hektarlari kul ediyor evladim devam et dedi bir bakmissin fistik gibi olmussun dedi anam deluuuuu gibi cosdum bozmak yok yola devam evde kirmizi etim cok bende sevmem kirmizi eti o yuzden ac kaldim gidip alis veris yapayim bari cekilmiyor yoksa

krep yaptım bir kaç kez , dediğin gibi poğaça olsun tatlı tarifler olsun tadını saklayabileceğim tarifler olursa sanırım anca öyle sevicem yulaf kepeğini

çok istiyorum aslında farklı farklı tarifler denemeyi ama küçük bir ilçede öğrenciyim bulamıyorum hiç bir şey :2: bir arkadaşıma sipariş verdim gelirken getirecek, o zaman ben de yapıcam böyle lezizz şeyler

Gunaydin

-400 gr la gune basladim ,aslinda daha farkli olur diye dusunuyodum ama bunada sukur..
Bu sabah kahvaltida aksamdan hazirladigim fincan kekinden yedim gercekten lezzetli ve cok doyurucular ben 1 tanesini bile bitiremedim, bugune kadar denemeyenlere tavsiye ederim islak kek tarzi oluyo

merhaba bayanlar
dün bende balık yıyeyenlerdenım bugün ki menüm de şöyle:
sabah: domatesli yumurta süt ve peynir yanında ufak salatalık
öğle: yulafkepekli yoğurt ( belki bide ayran içerim)
akşam : etli patlıcan yemeği(fırında salçasız ve yağsız.) yoğurt ve salata
hala regl olamadım kendimi kötü hissediyorum hiç bu kadar heyecanla ve dört gözle beklememiştim bu dönemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…