ızgaram yok ama fırında yapabilirimm süperr cız bız dedin de iştahım kabardııMerhaba :)
Ben balık ve türlerini genelde ızgara tercih etsemde fırınlıyorum. Hoop alta bir yağlı kağıt üste balıkçıklar, sonra gelsin cız bız sesleri
ben geçen hafta barbun pişirmiştim biraz yağlı bir balık ama çok severim görünce dayanamadım aldım :) iki kaşık yulaf kepeği hakkımı balıkları bulamakta kullandım(mısır unu niyetine)tepsiye yağlı kağıt serdim üzerine barbunları dizdim attım fırına :)süperdi valla bu güne kadar en keyifli dukan menümdü
harikasın :)
hafta sonu il dışına çıkacam nasipse bende stok yapmayı planlıyorum.dolabım bomboş bu aralar kurban kesmedik biz daha doğrusu ihtiyaç sahiplerine verdik (Allah kabul etsin)bu seferde ben dolabı açınca böyleoluyorum :)eşim tutuurdu kuzu keselim diye e malum kuzu eti yağlı oluyor ben yiyemem dedim o kendisi için kuzu eti stoğu yapacak bende balık :)))
kızlar lahana turşusuu severmisiniz ? peki o turşunun suyunu değerlendirmeye varmısınız ? bu tarif bizim ailede çok popülerdirayıla bayıla da yeriz . sonra düşündüm tarifi dukan diyetinde de tüketebiliriz hem çok pratik hem çok ferahlatıcı bir çorbadır . gelelim tarifime :
Lahana suyu çorbası :
500 ml lahana turşusu suyu
1 litre light süt
100 gr yağsız dana kıyma
isteye bağlı tüz
yulaf kepeği ( günlük hakkınızı doldurmamış iseniz kullanabilirsiniz )
Hazırlanışı :
turşu suyu bir tencereye alınır ve ocakta kaynamaya bırakılır . diğer yandan süt bir tencerede ısıtılır ( kaynatmayın ) . kaynayan turşu suyunun altını kısın kıymadan minik parçalar koparıp içine atın . kıymanın piştiğinden emin olduğunuzda sıcak sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin . birlikte bir kaynama noktasına gelene kadar karıştırın ve ocağı kapatın . Afiyet olsun
aynen canım allah kabul etsin . ben de kuzu eti yiyemediğimizden dolayı balığa yöneliyorum bir de kasası ile halden alınca daha uyguna geliyorimkanı olan öyle yapsın bence ben 10 kilo barbuna 40 lira verdim 10 kilo çupraya da 65 tl ye :) barbunu fırınlamayı çuprayı da buğlama yemeği planlıyorum ama barbunun temizlemesi ne işkence bir işmiş anladım walla bir daha temizleme işine girmem tavuğu çorbada tüketmeyi planlıyorum .
olsunnn balığın her türü serbest en yağlısı bile :)) yulaftan nefret ettim ağzıma atıp hoop sütle yutuyorumkrep falan yapınca çoğalıyor o kötü tad peki balıkla nasıl oldu güzelse öyle deneyeyim :))
turşular çok küçüktü ondan o kadar yedim normalde de çok seviyorum turşuyu.aslında benimki tam bırakmak olmadı gün içinde yaptım akşam eve gidince yalnızlıktan yedim yediğimde ceviz ve fındık ekmekmiş pirinçmiş meyveymiş yemedim aslında 3 gün saf protein yapıp tekrarda olabilir daha öncesinde lisa bu şekilde yapabileceğimi söylemişti.
Öğlen
3 parça tavuk pirzola
olsunnn balığın her türü serbest en yağlısı bile :)) yulaftan nefret ettim ağzıma atıp hoop sütle yutuyorumkrep falan yapınca çoğalıyor o kötü tad peki balıkla nasıl oldu güzelse öyle deneyeyim :))
valla bence çok güzel oldu cemos.ben beğendim ama tabiki damak tadı her kezin farklıdır...çok tarif var tatlı tuzlu.neden denemiyorsun ben poğaçayı da çok beğendim.eskiden dereotlu poğaça yapardım mesela onu dukana uyarlayıp yapıyorum yeşil çayın yanında çok iyi gidiyor.ve ya kek yap gerçi ben o konuda çok başarısızım yaptığım tüm kekeler çöpe gittiveya muhallebi puding tarzı şeyler de olabilir.o da olmadı tavuk suyuna yoğurtlu çorba yap kepeğini onda kullan harika oluyor ve - görmede çok etkili
bu arada ben yoğurt kürünede başladım son 700 grm olunca hemen o da gitsin istiyorum
çok heyecanlıyım güçlendirmeee bekle beniii geliyorummmm
Canım poğaçayı nasıl yaptın?
eneeeeee ne guzeeellll darisi bizimde basimiza insalllahhhhhsana guclendirme ve korumada basarilar omrun boyunca bi daha kilo alma insallahhhhh
Canım çok teşekkür ederim sanırım fazla aç bıraktım kendimi örneğin şu saat olmasına rağmen sadece sabah kahvaltısı ile duruyorum gerçi öğlen yarım bardak lıght ayran içtim yarım kaşık yulaf kepeği ile birlikte. Yulaf kepeğini de yemekte çok zorlanıyorum ekmek yaptım olmadı çorba yaptım olmadı yoğurt denedim olmadı sadece ayranla tüketebiliyorum çikolata için de bişey diyemeyeceğim oldu bi kereama devam ediyorum edeceğim
krep yaptım bir kaç kez , dediğin gibi poğaça olsun tatlı tarifler olsun tadını saklayabileceğim tarifler olursa sanırım anca öyle sevicem yulaf kepeğiniCanım ben yulaf kepeğini krepte kullanıyorum, çok lezzetli oluyor bence, içine peynir koyup sarıyorum, çok doyurucu oluyor
sebze günümde bazen mücverle kullanıyorum o da lezzetli, dukan mücver diye bakabilirsin
ekmek 1 kere denedim kabarmadı incecik oldu sevmedim, krepi ilk denemelerim pek başarılı olmadı ama artık gayet düzgün ve lezzetli oluyor
poğaça yapıp beğenenler tarifi paylaşırlarsa sevinirim
Bugünkü menüm
Sabah: krep, peynir, haşlanmış yumurta, çay
öğlen: soya soslu tavuk kavurma, yoğurt
akşam: soya soslu tavuk kavurma, yoğurt...
valla bence çok güzel oldu cemos.ben beğendim ama tabiki damak tadı her kezin farklıdır...çok tarif var tatlı tuzlu.neden denemiyorsun ben poğaçayı da çok beğendim.eskiden dereotlu poğaça yapardım mesela onu dukana uyarlayıp yapıyorum yeşil çayın yanında çok iyi gidiyor.ve ya kek yap gerçi ben o konuda çok başarısızım yaptığım tüm kekeler çöpe gittiveya muhallebi puding tarzı şeyler de olabilir.o da olmadı tavuk suyuna yoğurtlu çorba yap kepeğini onda kullan harika oluyor ve - görmede çok etkili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?