dün akşam iş çıkışı güne gittim sadece açık çay içtim pazartesi akşam oturması bende iş çıkışı kızlar şimdiden sipariş verdiler biz şunları istiyoruz diye ama yapmayacağım bildiğiniz kolay ve tadı güzel olan içinde yulaf kepeği olmayan tatlı tarifleri var mı ?panna cota var bi benim bildiğim onu da hiç denemedim birde tahmini 10 kişi oluyoruz nasıl olacak bilmiyorum.
sizden gelen fikirlere açığım.
evet yulaf kepeği olmadan panna cotta var ama onuda kaseden çıkarmak bir dert ben sana cheese kek öneririm. 1 kaşık yulaf kepeğine de 3 kaşık süt tozu koyarak bisküvisini yaparsan yulaf kepeğini hissetmezsiniz... panna cota çayla olmuyor ben denedim
bisküvi de yapabilirsin geniş ince tam bisküvi kıvamında kakaolu ve dediğim gibi yine 1 kaşığa 3 kaşık süt tozu ilaveli...
hah aklıma bir fikir daha geldi kakaolu bisküvileri yap kıtır olsun çok pişir sonra kaselerin dibine onları ufala üstüne de panna cota dök az olsun tabi dondur buda güzel olabilir deneyesim geldi :)
yulaf kepeğimiz temel taşı diyetimizin tadını hissetmemen için her kaşık yulaf kepeğine 2-3 kaşık süt tozu eklersen o tattan kurtuluyorsun ayrıca yulaf kepeği galeta karışımı sadece yulaf kepeğinden daha çekici yanlız atak döneminde yulaf kepeğinden kurtuluş yok...
krebi cıvık yapacan tatlım incecik tavaya dökeceksin sonra altını iyice kıs ocağın ateşi yüksekse döktükten sonra 1-2 dk sonra kapat altını 5 dk ya kağıt gibi olur sende çeviriverirsin... tabi kağıt gibi yapmak istiyorsan... ben dün sabredemedim kısık ateşte ayakta 1 saat krep yap son 3 kreplik malzemeyi attım tavaya üstüne kapak kapattım. yine çok kısık ateşte pişmeye bıraktım bildiğin 7-8 dk içeriye gidip tv izledim sonra çevirdim yine bi 5 dk pişti bugün sabah afiyetle yarısı yendi :)))
dün yulaf kepeğimi yemediğimi farkettim üşendim önce nasıl yesem diye sonra krep yapmaya karar verdim ama oda sabah hariç gitmiyor kendimi heveslendirmek adına dukanella yaptım çok nefis birşey yaaa kreplerimin üzerine bıçakla ince ince sürdüm böylece yulaf kepeğimi de tatlı niyetine götürdüm... hazır geçmişken başına 2 günlük yapayım dedim yukarda yazdığım gibi sonlara doğru krepler ekmeğe döndü
ben 1+1 i öneririm ben öyle yapıyorum. kilo vermenin durduğu zor günlerine sakla 5+5 i bence...
Seyirde 6. gün. 5+5 yapıyorum. Kilo kaybı -6. Ve artık açlık hissim olmuyor. Sınırsız besinleri bile normal öğünler halinde alıyorum çünkü. Atakta acıkabiliyordum diğer öğün saati geldiğinde. Sınırsız diye abartmanın alemi yok değil mi :) Rahatım, huzurluyum ve tabi ki mutluyum
ben bugün üşenmessem panna cottayı deneyim çayla dediğin gibiyse tatlı yapmayım et kavururum bide patlıcan salatası 2 çeşit zaten yapıyoruz bide hafta sonu istanbulda olacağım zaman da yok bisküviyle uğraşmaya.
ama sen dene güzel olursa bende yaparım.gerçi ben krep bile yapmıyorum olmuyor benimki mısır nişastalı yaptım bir kere o iyiydi ama sınırlı izinli diye bıraktım.şu zamana kadar 2 kere krep denedim 1 kerede fındık lahmacun başkada hiç denemedim(( tembelim ben sanırım :)) ama sabahın 7,20 de çıkıp haftanın 3 günü 23 de girince eve böyle oluyor ((( bugün bile çalışıyorum
nasl yapiyosunzzz krebi anlatrmsnz?
nasl yapiyosunzzz krebi anlatrmsnz?
Canım ben nerdeyse her gün krep yapıyorum, severek tüketiyorum, hem de tok tutuyor, çok gelirse bir kısmını öğlen ve akşam yemeğinin yanında tüketiyorum
1 yumurtayı çırpıp içine 2 kaşık yulaf kepeği katıyorum, ikisini iyice çırpıp light süt katarak krep kıvamını almasını sağlıyorum, sütü karar işi katıyorum, çırpılmış olarak malzemeyi yarım saat bekletiyorum, sonra teflon tavaya azcık yağ damlatıp peçeteyle siliyorum ve tava kızdıktan sonra 1 kaşık malzemeyi tavanın kenar kısmına koyup kaşığın tersiyle yayıyorum, diğer kenarada bir kaşık, pişeni tahta spatulayla çeviriyorum, seramik tava almıştım dukana başlarken ama onda yapmayı başaramadım, aslında ilk 1 aya yakın çok beceremedim, neyse ki şimdi güzel oluyor
slikon spatulayı da öneririm tahtayla ben çeviremiyorum :44:
Yöntemi değiştirebiliyor muyuz?? 1+1 başlayıp 5+5 e dönülüyor mu ?yulaf kepeğimiz temel taşı diyetimizin tadını hissetmemen için her kaşık yulaf kepeğine 2-3 kaşık süt tozu eklersen o tattan kurtuluyorsun ayrıca yulaf kepeği galeta karışımı sadece yulaf kepeğinden daha çekici yanlız atak döneminde yulaf kepeğinden kurtuluş yok...
krebi cıvık yapacan tatlım incecik tavaya dökeceksin sonra altını iyice kıs ocağın ateşi yüksekse döktükten sonra 1-2 dk sonra kapat altını 5 dk ya kağıt gibi olur sende çeviriverirsin... tabi kağıt gibi yapmak istiyorsan... ben dün sabredemedim kısık ateşte ayakta 1 saat krep yap son 3 kreplik malzemeyi attım tavaya üstüne kapak kapattım. yine çok kısık ateşte pişmeye bıraktım bildiğin 7-8 dk içeriye gidip tv izledim sonra çevirdim yine bi 5 dk pişti bugün sabah afiyetle yarısı yendi :)))
dün yulaf kepeğimi yemediğimi farkettim üşendim önce nasıl yesem diye sonra krep yapmaya karar verdim ama oda sabah hariç gitmiyor kendimi heveslendirmek adına dukanella yaptım çok nefis birşey yaaa kreplerimin üzerine bıçakla ince ince sürdüm böylece yulaf kepeğimi de tatlı niyetine götürdüm... hazır geçmişken başına 2 günlük yapayım dedim yukarda yazdığım gibi sonlara doğru krepler ekmeğe döndü
ben 1+1 i öneririm ben öyle yapıyorum. kilo vermenin durduğu zor günlerine sakla 5+5 i bence...
Aras kargo batmış o yüzden servis araç çalışan sayılarını düşürmüşler , bende sipariş verirken vaz mı geçsem acaba dedim ama başka şansım yoktuoooo canım benim gece 11 de gelirsen tabi yapamazsın... ben tatile giderken kek kalıbıma ekmek yapmıştım. yulaf kepeği galeta karışımı ile pasta gibi oldu hemde 1 hafta yedim... tabi ona da süt tozu koyduydum :)
yapacağım yapmasına da aras kargoyla papaz olduk süt tozum onların elinde 7 gündür getirecekler... daha bu kadar kötü bir kargo görmedim. bana tlf açıyor cuma günü iş yerinden ayrılmışsınız diye cuma işe gelmedim pazt gelicem isterseniz orda birine bırakın isterseniz pazt alayım dedim. ne getiren oldu pazt tlf açtım biz getirdik yoktunuz artık iade olur dedi iş yerindeyim sanayideyim onlar başka bir mevkide elimizden birşey gelmez dedi kapattı. firmayı aradım adam bana kargo şirketine gönderdiği msjı iletti 2. kez kargo yazın öderiz gidip teslim edin bana getirmeyin ürünü demiş dün... devlet dairesi sanırım aras kargo ses seda yok 2 gündür... artık alışverişlerimde aras dışında bir kargo kullanırsanız yollayın diyorum
oooo harika olmus wallahi tebrik ederim allah daim etsin azmini ..hahhaaa dimi ya valla bende kendimi kahraman ilan ettim helede son 1 ayda yaşadıklarımdan sonra.neler duydum çevremdekilerden bir bilseniz... nasıl çirkinleştiğimden tutunda küçülüp cebimemi gireceksin e kadar neler neler söylediler.haa birde anne sütünün haram edilmesi mevzusu var :)vaz geçirmek için çok uğraştılar resmen psikolojik baskı yaşadım ama pes yokkk :)))
dışardan karaarsız görünsemde ben çok kararlı ve azimliyimdir tüm kadınlar gibi yeterki isteyeyim
harikasın bak şimdiden iyi iş çıkardın bende seni tebrik ediyorumtatlım yanlış anlama ama bence hedefini başta yüksek tutma.yani ben en başta 65 belirlemiştim hedefimi.hani ulaşmak daha kolay oluyor kısa mesafe gibi düşün...sonra 62 dedim.iki ay kaldım 62 kiloda gram veremedim ve en nihayetinde dukan beylle birlikte 60,700 olur dedik şimdide neden 60 olmasın diyorumm:)ilk başta 60 deseydim beni yıpratırdı bu süre.bu arada 60 ta güce başlayacağım çünkü ben karın germe aml olacağım.göbek mide ve yan simitlerin olduğu bölgem oldukça yağlı oralardan da biraz yağ aldıracağım dolayısıyla aml sonrası 58 olurum gibi düşünüyorum :)
Yöntemi değiştirebiliyor muyuz?? 1+1 başlayıp 5+5 e dönülüyor mu ?
Aras kargo batmış o yüzden servis araç çalışan sayılarını düşürmüşler , bende sipariş verirken vaz mı geçsem acaba dedim ama başka şansım yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?