Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

güzelim başlamadan iyice bir okuman lazım ha bunun nedeni sana akıl vermek değil diyete kendini adapte etmek ve bırakmaman için herşeyi biliyor başlaman... ben nasıl diyorsanız yaparım bozmam diyorsan da seve seve yardımcı olurum. ilk önce atak dönemini eğer dukanın testiyle belirlediysen sana seyir içinde gün sayısı vermiştir. o gün sayısına göre ister 1+1 yaparsın ister 5+5 ben 1+1 i öneririm.

atak dönemi daha katı görmüşsündür izinli gıdaların dışına çıkamıyorsun saf protein günleri. yapman gereken 20 dk yürüyüş 1.5 kaşık yulaf kepeği ve 1.5 lt su olmazsa olmazları... seyire geçtiğinde ise izinli gıdaların artıyor sebzeler de giriyor ve izinli extralar olan şeyleri daha rahat kullanıyorsun. 1+1 demek 1 gün yine saf protein ataktaki kadar katı olmamakla birlikte yine izinliler dışı yasak... 1 gün ise sebze+protein günleri bu günlerde yemeğin 1/3 ü oranında sebze ekliyorsun öğünlerine aynı sebzeyi 1 öğün yiyebiliyorsun ayrıca kabızlık problemlerinde sebzenin 1/3 lük oranını artırabiliyorsun... ve kepeğin 2 kaşığa çıkıyor yürüyüşün 30 dk ya çıkıyor...

ayrıca burda paylaştığımız menülerimizden de yararlanabilirsin...

çok sevindim tatlım yaa 3 kg devede kulak filan değil valla pazara git yorul sonra 3 kg domatesi alda eve yürü nasıl yük geliyorsa o yükten kurtuldun sen...

bir kez başladıysan vermeye sakın koyuverme böyle devamı da gelir...

geçmiş olsun güzelim

sağlığını hiçe sayamazsın bence de bırak dukanı hazır karataya geçmişken bu diyette çoğu yiyemediğin besini ekle vücudun açığı kapatsın...

günaydın kızlar...

dün akşam kabızlık için ne çözüm bulsam diye araştırıyordum. hazır sebze günümken minik bir lahanam vardı beyaz lahana onuda tv karşısında marul gibi yedim. sabahta kayısılı form çay ve devamında gelecek kürleri netten okurken anaaam bu lahana neler yaptı bana dukana başladığımdan beri ilk kez bağırsaklarım böyle çalıştı

dün de aynen yazdığım gibiydi menüm hiç extrası yoktu çok sevindirik oldum hani ne etkilemiştir diye düşünüyorum düşünüyorum lahana dan başka farklı birşey yok önceki yediklerime göre... hepinize öneririm sebze günlerinde... hala wc ye gidiyorum ya inanılır gibi değil. yarın sebze günüm bir gelsin yine yicem

geçmiş olsun güzelim

sağlığını hiçe sayamazsın bence de bırak dukanı hazır karataya geçmişken bu diyette çoğu yiyemediğin besini ekle vücudun açığı kapatsın...

oyle yaptim canim daha once 10 gun atak yapmistim bilmeden sonra kitabini aldim yalnis yaptigimi gordum ve hicbirsey olmamisti neyse karatayla devam yola durmak yok daha cooookkkk uzun yolum var cikdim birkere durmak yokkkk

Merhaba arkadaşlar..
Ben aranıza henüz katıldım. 24 yaşımdayım ve kendimi bildim bileli kilo almaya çok müsait bir yapım var. Ne isveçler ne dukanlar ne karataylar ne şok diyetler yaptım ama anlık 2-3 kilo kaybından başka hiçbir şey olmadı meselenin belli bir diyete bağlı olmak değil de tamamen beslenme alışkanlığını değiştirmekten geçtiğini anladım hayatımda olmazsa olmaz dediğim kolayı,yaş pastayı,çıkolatayı tamamen çıkarttım. Pirinç yerine pilav ve sarma-dolmalarımı kara buğday veya bulgurla yapmaya başladım. Günde en az 1 kase yulaf kepeği koyup,nane ve pul biberle tatlandırdığım yoğurdumu yedim. Peynir,süt,yoğurt tercihlerimi yağsız olarak değiştirdim. Yumurtayı haftada 1 bilemediniz 2ye indirdim ve onu da haşlayıp nane,maydanoz,sumak,kimyonla tatlandırıp afiyetle yedim Ekmek tercihim tam tahıllı olarak değişti ve sadece kahvaltı da 2-3 ince dilim ekmek yemeye başladım. Canım tatlı istediğinde meyve salataları yaptım. Akşam en geç 7den sonra ağzıma hiçbir şey sürmedim.(Bazı geceler yarım bardak light süt dışında ) Ve hiç su içmeyen biri olarak günde en az 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirdim. Aralarda da bol bol yeşil çay.. ve inanmazsınız 2 ayda 70 kilodan 58e düştüm. Hedefim 50. Bu arada kimse aç kaldığımı düşünmesin,günlük enerji ihtiyacımı karşılayabilecek her şeyi yiyorum! Özel çorbalarım,salata,makarna,zeytinyağlı tariflerim var. Bunları yapıyorum ve tüketiyorum. Kendimi çok daha sağlıklı çok daha zinde hissediyorum. Yıllarca o kadar ağır diyetler yaptım ama hiçbirinde de şu an aldığım sonucu alamadım. Diyeceğim o ki gerçekten fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız beslenme alışkanlığınızı tamamen ve kalıcı olarak değiştirmeniz gerekiyor :114: ben çok fazla spor takviyesi yapamadım ama yaparsanız çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Umarım hepiniz istediğiniz sonuçlara en kısa sürede ulaşırsınız. Sevgilerimle..

Son düzenleme:
slm ben deniz 35 yaşındayım ortalama 200 çeşit diyet yapıp başarılı olamadım.... 28 ekimde annemin de full desteğiyle dukan diyetine başladım....
umudum yüksek... amaç: 71 kg olan bedenimin 16 kg lık kısmından ortalama 1 yılda kurtulabilmek...
atak ewremin 6 gün sürmesi gerekiyor ....
bugün çarşamba atağın 3.günü az önce tartıdan indim bizim baskül annemle birlikte bana moral wermek için komplo kurmadıysa 68kg... olmuşum.... gelişmeleri paylaşmaya dewam edeceğim...

günaydın anca sıra geldi işlerden menümü yazmaya.akşam misafir akınına uğradım benim panna cotta da kaldı deneyemedim.artık başka güne kaldı zaten jelatini de almayı unuttum.ben hala 97,8 im bugün regl olmam gerekiyor ondan mı anlamadım.
Dün ki Menüm
Sabah: 2 yumurta omlet 3 yk lor 1 fincan çay
Öğlen:2 tavuk pirzola karnabahar ve havuç haşlamasını yoğurtladım
Akşam:3 yk patlıcan yemeği baya bir kıyma kavurması 1/2 kibrit kutusu kadar peynir
2 yk yulaf kepeği 1 bardak süt

2,5 litre su 4 fincan yeşil çay 1 fincan adaçayı 1 fincan süttozlu nescafe

dukanı bozunca devam etmeli miyim ediyorum ama kilo veremiyorum.

Bana kalırsa beslenme alışkanlıklarınızı bir gözden geçirmelisiniz zaten yaptığınız doğru ve yanlışları fark edecek ve size en uygun beslenme şeklini hafif bir sporla destekleyerek istediğiniz kiloya ulaşacaksınız. En kısa sürede hedefinize ulaşmanız dileğimle..:129:

Evet canım ya yağ hücrelirimiz çoğalmış durumda, ben daha önce 30 kilo vermiştim doğum ve hamilelik sonrasında, 91 den 61e imiştim, nerdeyse 1 seneye yakın sürmüştü vermem, yürüyüşle verdiğim için sarkma olmadı bedenimde ama yağ hücrelerim katman katman olmuştur, bu seferde 85leri buldum, kavitasyon ve lipolizle kurtulunuyor mu yağladan, acı hissediliyor mu, yan etkisi yada tehlikesi var mı acaba?

kavitasyon da lipoliz de yağ hücrelerini patlatmak için birer yöntem ikisini de yaptırdım ve en tuhafıma giden şey yaptırdıktan sonra 3 ay içerisinde yavaş yavaş çekiliyor vücut soğuk lazer lipoliz radyo frekans filan beraber yaptırmıştım gittiğim süre içerisinde fark etti ama mucize niteliğinde değildi. sonra bıraktım diyeti filan gaza geldim yedim yedim almıyorum hatta sıkıyım tabi abarttıkça abarttım. kitabı okuduktan sonra daha iyi anlıyorum orda yağ hücrelerini öldürdüler ve ben yemeye devam etsemde yağ hücresi az ve kapasitesi dolana kadar yedim ben sonra yağ hücresi max. seviyeye gelince bölünmeye başladı yani ben 3 aydan sonra önünü alamadığım şekilde kilo almaya başladım artık ne denesemde artık hücreleri bölmüş ve çoğaltmıştım. kitapta bunu iyi anlatıyor zayıflasanız bile o hücreler azalmaz diye dışardan birşeyler yaptırmak zorundayız...

ikisinde de acı yok... yan etkilere gelince nerde nasıl yaptırdığın önemli ve 1 bölgeyi yaptırabiliyorsun haftada 1-2 defa bir kürden sonra 3 ay bekleyin diyorlar demekki yukarda farkına vardığım nedenden dolayı... ben çok yaptırdım ama artık bilinçlendim yağ hücrelerimin içlerini iyice boşaltmadan yani zayıflamadan yaptırmak yok... nasılsa geriye kalanlar boş olunca dolup bölünmesi gibi bir dertte olmaz inşallah bu mantık tutar

Bu ikisini yaptırınca hiç kilo kaybı oldu mu? Yani kilo eksiliyor mu? Vücutta iz oluyor mu? Dediğin gibi iyice zayıfldıktan sonra yaptırmak ve sonrasında da dikkat etmek lazım...

Bugükü menüm

Sabah: Krep, yumurta, peynir, çay

Öğlen: Dukan mantı, yoğurt

Akşam: Dukan mantı, yoğurt

Nescafe şekersiz sütsüz, bitki çayı, bol su...

Bugun sabah tartildim 91.9 , 1.6 kilo vermiş bulunuyorum, 2 günde ..Yulaf kepeğini ise süte karıştırıp iciyorum ..bugun kendimi cok iyi hissettim, pita ekmegi yaptım goruntu berbatti incecik kagit gibi oldu icine lor ve hindi fume koydum, yeyince bayıldım,ekmegi özlemişim ❤

selam kızlar bugünkü menüm
sabah:dukan krep ilkkez yaptım bayıldım:)peynir,çeyrek domates,yarım salatalık,3-4 dal maydanoz
öğle:ıspanak ve 1 kase yoğurt(başka protein yoktu:)
akşam:çift yumurtalı omlet,tere,salatalık
2lt su içtim.regl bitsin yürüyüşleri düzenli yapcam

insallah sonuna kadar niyet eyledim geri donus olmaz insallah... hepimizin istegi bu yonde o yuzden burada toplandik diliyorum hep beraber buradan kilolarimizi vererek ayrilalim ... dedigin gibi 3 kilo bakinca oyle ama vermem gerekenin henuz kacta kaci olsun 1 kilo da versem devam insallah o duraklamanin 20 gunu bozmadim ya insallah dahada bozmam gbi cok zor bi donemmis sukur atlattim bi daha olmaz insallah....
haaahaaa sonradan okuyup suan duzenleme olarak yaziyorum ne insallah demisim yahuuuuu artik nasil piskopata bagladiysammm bozulmasin diye bu kilo verimi neler yapicammm allah bilir INSALLAHHH HAHAAA

Son düzenleme:

kolay gelsin herkese bende yarın kitabını alıp baslayacam inşallah bir an önce zayıflarız:)bişey sormak istyorum verdiğmz kiloları kilo çizelgeme nasıl ekliycem yardımcı olabilirmisiniz :) teşekkürler

Tesekkurler spirochet, dun gece inat ettim ve oturup kitabi sonuna kadar okudum
Dukan sayfasindaki testide yapmistim zaten, 5gun atak vermisti, bugun 3. Gun ve hersey harika gidiyor,
gunluk yediklerimhaslanmis yumurta, yagsiz beyaz peynir ve hindi fume,( et kavurma , kofte izgara tavuk ve izgara balik, ) bunlardan bir cesidinide gunluk, bir bardak form cay, 1.5kasil yulaf kepegi 2kasik yagsiz yogurtla karistiriyorum, ve gun byu 2 lt su iciyorum hergun mutlaka yuruyus yapiyorum, umarim devami gelecek, bu sefer cok gayretliyim, cumartesi gunu sebze ve protaine gececegim, herkeze basarilar diliyorum...

Arkadaşlar ben dukan amca ve dukantariflerim sitesindeki tarifleri yapıyorum ama hiç biri tutmuyor
Şimdi kim sorarsa yenş tarifli dukan ekmeği yaptım resimdeki pofuduk pofuduk, benimki döktüğüm gibi kızardı tahta gibi oldu
Kedi dili, bazlama hiç biri olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…