Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Atakta 2. günüm de bitti sayılır ve dün sabah tartı 74.1i gösterirken bugün 73.8i gösterdi. Normalde dukan sitesinin verdiği programda atağı 3 gün yapmam gerektiği yazıyordu ama ben pek zorlanmadığım için pazar günü de yapayım 4 olsun diyorum Bugün biraz geç uyandığım için (10-11 civarı) öğünlerim çok düzenli olmadı.

Uyanınca: 1 yemek kaşığı dolusu yulaf kepeği katılmış 1 kase light yoğurt
Ara öğün: 1 kupa limonlu melisalı yeşil çay
Akşam: Yağsız tuzsuz baharatlı dana biftek, birkaç kaşık light yoğurt, 1 tane uzun hıta turşusu(yemeğe tuz koymamıştım turşu yiyebilmek için), 1 su bardağı coca cola zero

Şimdi de 6dan sonra sudan başka bir şey tüketmeme kararı aldığımdan 1 bardak tarçınlı ılık light süt içip günü kapatacağım. Coca cola zero normalde hiç sevmem her gün tüketeceğim bir şey değil o yüzden fakat diyette lighta da zeroya da izin varmış ben de içeyim dedim ve dünden kalma tatlı isteğimi bastırdı gerçekten. Yumurtayı da pek sevmiyorum ve zaten çok tüketince alerji yapıyor o nedenle gün aşırı yiyeceğim. Bir de aşırı bir iştah kesilmesi var ve çok fazla ağzım kuruyor çok susuyorum günde 3 litreyi rahat buluyordur içtiğim su miktarı tuvalete gitmekten yoruldum

Son düzenleme:
1 tane kurabiye yedim
açık olmam gerekirse pişman olmadım bu kaçamaktan
kaç gündür gerçekten normal yiyeceklere hasret kaldım
kendimi tutuyorum
çok bunaldım yağsız tuzsuz et yemekten
bugün ilk kez bir sebze yemeği yiyeyim dedim
en sevdiğim sebze pırasa olmasına rağmen yağsız tuzsuz
hiç bir şeye benzemiyordu soğudum pırasadan
gerçekten sıkıldım
bir kaçamak yaptım ama gerçekten çok özlemiştim
bir taneden umarım birşey olmaz:18:

teşekkür ederim deneyeceğim Bugün atakta 4. günü geride bıraktım.Testte 4 gün çıkmıştı ama ben 5 gün yapmak istiyorum.Sabah kahvaltı yapamadığım için oldukça zorlanıyorum ( Ve yarın akşam günüm var.Büyük bir imtihan beni bekliyor hiuf ne güzel 60 lı kilolara düşmüşsün darısı başıma :))
Birde kızlar seyir evresini 1+1 mi yoksa 5+5 yapıyorsunuz.Hangisi daha hızlı kilo verdiriyor?Düşüncelerinizi yazarmısınız...

ayyy bu tarifi vermen çok iyi oldu bende helva yapacaktım hemen yazdım bugün sebze günüm dolu dolu sebzeyle geçiricem kabızlık yüzünden ama yarınaaaaa bu tarifi hemen uyguluyorumm :)

umarım beğenirsin arkadaşım ben bayıldım valla..birde iki kaşık yardımıyla top top yapıp tabağıda süsledim ayyyy ye beni ye beni diyordu ki zaten bende afiyetle yedim..

bu arada kızlar benim regl dönemi yaklaşıyor ve ben kendime inanamıyorum.sürekli karnım aç.ne yersem yiyim doymuyorum yok böyle bir şey.gayet güzel yemek yiyorum 2 saat sonra gözüm dönüyor tekrar mutfağa dalıyorum
iki ay dır bu böyle.daha önce hiç yaşamamıştım çok şaşkınım.sizlerede oluyormu???

hahhahaa sen öyle san

Sağol canım inşallah sende verirsin
ben seyir evresini 1+1 yapıyorum canım memnunum iyi gidiyor

Kitaba göre 1+1 ile 5+5 arasında bir fark yok kilo verdirme hızı açısından. Aklımda yanlış kalmadıysa öncelikle seyir evresi 5+5 olarak düşünülmüş ama sıkıcı olması açısından 1+1 denenmiş ve iki yöntem arasında da bi fark olmamış. Kendi arzuna göre istediğini seç kilo verdirme hızları aynı olacaktır bence.

Kilo vermem durdu sankiii ya da azaldı regl dönemim başladı vee karnımm kocaman hhuuuuf :2:
Ama yine de tatlıya dayanamayan biri olarak 1 aya yakın bir süredir tatlı sürmedim ağzıma tatlandırıcılı tarifleri bile uygulamadım üstelik annemin gününde çeşit çeşit tatlılarr börekler çörekler olmasına rağmen hiçbirine dokunmadım. Gelen giden aşurelere elim gitmedi. Bu yüzden kutluyorum kendimi. Yavaş da versem yılmayacağımmmm bozmicam irademi
Çikolatasızzz ilk regl dönemimmmm hoşgeldinnn

bende kıtabı aldım okumaya basladım ama bu dıyetle ılgılı hıc bır bılgımm yokk bıde test yapmak ıstıyorum ama bır turlu yapamadım bana yardımcı olurmusunuz

Tebrikler....
Kutlarim
Umarim mukafatini zayiflayarak gorursun

bende kıtabı aldım okumaya basladım ama bu dıyetle ılgılı hıc bır bılgımm yokk bıde test yapmak ıstıyorum ama bır turlu yapamadım bana yardımcı olurmusunuz

Oncelikle hosgeldin
Kitabi okumani oneririm basit anlatimli bir kitap
Kisaca anlatmak gerekirse
Protein agirlikli bir diyet dort evreden olusuyor
Ilk evre atak evresi bu evrede tamamen saf proteinle beslenmelisin
Sadece gunluk bir bucuk yemek kasigi yulaf kepegi hakkin var
Gunluk iki litre su tuketmen gerekiyo
Yuruyusle destekleyebilirsin
Ikinci evre seyir evresi
Bu evrede sebzede tuketebiliyorsun belli araliklarla
Kisaca onemli hususlar bunlar
Tabi yiyecegin besinler yagsiz ve tuzsuz olacal

aynen cnm.ilk başladığımda sürekli baş ağrısı çektim.ıvır zıvır dolabımız var orayı tamamen boşalttım ki görüp istemiyim.ama zamanla insan alışıyor emin ol.diyetteyken ne misafirler ağırladım bir bilsen(kayın valide eltiler görümceler anne teyzeler gibi )malummemnun etmesi zor çook möhüm şahsiyetler :)
off yemeklerimi anlatayım tatlılarımı pazsta böreklerimi..bir lokma bile almadım ağzıma.
bak yediğin her lokmayı (kaçamak olanlar tabii)hedefe ilerlemende yoluna konulmuş büyüük bir kaya şeklinde düşün.buna inan böyle oluyor.o kayayı ne yerinden oynatabiliyorsun nede itebiliyorsun.üzerinden tırmanıp geçmen gerek ki bu dahada zor oluyor.o yüzden ıvır zıvırı kaldırmakla başla işe.tehlike çanlarını duyduğunda(yani kaçamak yapacağını hissettiğinde)hemen izinli gıdalara yönel.ayran iç yoğurt ye.yada tavuğun hep olsun dolabında hemen onu at fırına.yada poğaçan kekin olsun dondurucuda hemen onu ısıt ye böyle daha güzel aşılıyor.

yanlış anlamayın arkadaşlarda doktor dukan tutuklanmıştı bildiğim kadarıyla ve kitaplarıda avrupada toplatılmıştı araştırın derim

tebrikler athenas bizde seni kutluyoruz
ama kendini çok kasma bak çok samimiyim,izinli tatlıları tüket ki bıkkınlık olmasın.gerçi vermen gereken kilon azsa zaten yolun da kısadır :)
kolaylıklar diliyorum

yanlış anlamayın arkadaşlarda doktor dukan tutuklanmıştı bildiğim kadarıyla ve kitaplarıda avrupada toplatılmıştı araştırın derim

Şimdi baktım diyetiyle ilgili tutuklanmamış. Okullarda olması gerektiğini düşündüğü bi uygulama ile ilgili soruşturma açılmış sadece. Kitaplarının toplatıldığına dair de bi bilgi yok. Bazı doktorlar tıbbı bir kenara ittiğini düşünüyormuş yöntemi nedeniyle. Ancak dukanı uzun süre yapan arkadaşlar ve baya kilo kaybedenler tahlillerini kontrollerini yaptırıyorlar. Yani benim okuduklarım bu şekilde ve herhangi bi sağlık sorunları yok. Ben de ilerleyen zamanlarda kontrole gitmeyi düşünüyorum mesela. Üstelik kitapta bu diyeti uygulamayı hayatta sadece 2 kez öneriyor Dukan. Yani her şeyin olduğunu gibi Dukan ın da fazlası zarar tabi. Dönüp dönüp aynı diyet yöntemini uygulamanın anlamı yok.

tebrikler athenas bizde seni kutluyoruz
ama kendini çok kasma bak çok samimiyim,izinli tatlıları tüket ki bıkkınlık olmasın.gerçi vermen gereken kilon azsa zaten yolun da kısadır :)
kolaylıklar diliyorum

Teşekkürlerr şu ana kadar ciddi bi tatlı krizim olmadı. Zamanında çok tatlı tüketen biri olarak açıkcası bu tadı unutmak istiyorum. Sadece bu diyetle ilgili değil her zaman bunu istemiştim Ama gün gelir de ciddi bir krize tutulursam yiyicem

Sana da kolayy gelsinnn

buna çok ihtiyacım var canım çok teşekkür.ben şu an en tehlikleli dönemdeyim.yarın inş ilk ödül yemeğimi yiycem off valla ahtım var künefe yemek istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum :18:

buna çok ihtiyacım var canım çok teşekkür.ben şu an en tehlikleli dönemdeyim.yarın inş ilk ödül yemeğimi yiycem off valla ahtım var künefe yemek istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum :18:

ödüll yemeklerine kadar gelmişsinn oooohh ne güzel yaa
eğerr içinde varsa ye ödül yemeği hemm zaten bu tereddütle aşırıya da kaçmazsın tam kıvamında kalırsın gibi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…