Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın
Normalde akşam günlük bildirimimi yapıyorum (kilo bildirimine de diyette 1 haftam dolunca başlamam gerekiyor galiba) ama bugün dayanamadım 9da uyanıp tartıldığımda tartıda 72.8i görünce aklım gitti Bugün atakta 3. günüm ve dün regl oldum buna rağmen 74.1den 72.8e düşmüşüm 2 günde çok mutluyum çünkü ne diyetler diyetisyenler sporlar bana 74ten aşağısını göstermemişti 1 yıldır üstelik ben aşırı zor kilo veren biriyim 76dan 74e 2-3 ayda düşmüştüm. Bu motivasyonla bugün de kaçamaksız geçsin hadi bakalım Herkesin tartıda güzel sonuçlar gördüğü bir gün olur inşallah

Son düzenleme:

kola kabızlığa neden olabilir okuduğum kadarıyla şu an böyle bir sorunun yok eğer olursa az tüketmeye özen göster güzelim... onun dışında menü güzel...

tatlım yemekleri yağsız tuzsuz yemene gerek yokki... tuzu azaltmak sağlık açısından ve ödem toplamaman için az tüketilmeli ama onu az tüketince kurabiyelere yöneliyorsan bence tuzlu ye ödem tutsun vücut yağ tutacağına....

dukan kitabında sayfalarca sos anlatmış adamda yağsız tuzsuz sadece et yiyin demiyor ki...

ayrıca ben tuzlu yememe rağmen sebze yemeklerinde zorlanmıyorum mesela bamya ve pırasa hiç tuz eklemeyip limonla tatlanacak yemekler şimdi diceksin limon yasak evet limonu şöyle kullanıyorum evde kesilip kullanılmış mutlaka oluyor iç tilf kısmını çıkarıyorum sadece kabuğunu atıyorum yemeğe birde tabağıma aldığımda 2-3 damla sıkıyorum... tatlım kaç tane diyetin sayfalarca böyle yaratıcı tariflerini gördün????? ben bir dukanda gördüm çünkü herkes sıkılıyor... sende o azimde var değişik tatlar denesene son güncellemeyle günde 1 yk kadar yağ iznimiz var. ayrıca hiç dikkatimi çekmedi tamamen tuzsuz beslenmemiz gerektiği??? :18:

bir taneden birşey olmaz diye başladıysan yandın... 1 taneden çok şey olur tatlım. benim hayatım diyetlerle geçti ben pasta kaçamağı yaptığımda resmen bunalıma girerdim 1 pasta yerine neler neler yerdim diye :)))))

bence gir mutfağına o sitede yayınladıkların gibi seni frenleyebilecek birşeyler yap sadece 1 tane değil tabağıyla ye....

sabah kahvaltı yapamıyorsan kefir içip çıkabilirsin evden... ben kaç gündür içecektim sonunda dün buldum light kefiri bu sabah denedim baya bu saatlere kadar da tok tuttu...

bende ilaç aldıydım bu 2 hafta içinde bekliyorum yine sivilcelerim çıktı iştah desen dehşet durumda herşeyi kokluyorum dün gece sağolsun eşim boğazına düşkündür osmanlı ocağında yer fıstığını kavurup yedi gece 12 civarı neyse mutfağa götürdüm kapları eşim bir girdi mutfağa elimde kap kokluyorum hiç bozuntuya vermedim

dünkü menümü de yazayım bari ne zaman gözüm dönse çeçil peynirine abandım bak işte gör ne kadar çok dönmüş :)))

sabah: menemen 2 yumurtayla.... piuuuu sebze doluydu :) + tatlandırıcılı sütlü neskafe + dukan ekmeğim

ara: havuç + peynir

öğle: haşlanmış lahana + tavuk but + dukan ekmeğim

ara: peynir + domates + salatalık + biber tabağı :)))

akşam: ızgara patlıcan ve tavuk + brokoli

ara: peynir

tatlım regl dönemindendir o biraz zaman ver kendine bende 3 haftadır ilerlemiyorum çünkü 2 aydır regl olamıyorum küçülmeme rağmen karnım şiş kendini çok kasma canın istiyorsa hele regl dönemleri zor geçer ben regl olmadığım halde olması gereken günde maşallah hep iştahım açık yüzümde sivilceler çıkar 32 yaşıma giricem hala 16-17 kıvamındayım

tebrik ediyorum azmini...

Herkese güzel ve bol eksili bir hafta sonu diliyorum

Ben başladığımdan beri 2 defa tahlillerimi yaptırdım, hiç bir sorun çıkmadı, 2 ayda bir yine yaptıracağım inşallah, hem yağ ve kas durumuma da baktırıyorum...

arkadaşlar hiç yardımcı olmadınız bana kaç gündür yardım istiyorum sizden cvp vermiyorsunuz bana.1 haftadır ciddi kabızlık sorunu yaşıyorum sinemaki,acı çehre,yeşil çay,su gibi tüm yolları denedim sonuç aynı artık en son noktaya geldim bırakmayı bile düşünüyorum dukanı

Arkadasim aslında sinemaki en etkili müshil dir sende neden ise yaramadı ki acaba yemek yağını denedim mi dukan kitabında yazmış bide kuru erik yazmış bırakma diyeti ben bıraktım köpek gibi pişmanım doktora git istersen ama bence birakma

Son düzenleme:

canım anladığım kadarıyla soruyu yazıp kaçıyorsun eğer kıymet verip diğer yazılanlara da bakarsan burda en çok değinilen konunun kabızlık olduğunu görürsün... yazdıklarımız da denediğin yöntemler arasındaysa ben doktora gitmeni tavsiye ederim... eğer doktorun da fikri bırakman yönündeyse tek neden dukansa bırakman gerekecek güzelim sağlığından önemli değil ya zayıflamak...

offf kavurdu ve sıcak sıcak yedi haa
normalde kuru yemişi sevmem ama bu ara canım nasıl fındık fıstık ceviz istiyor anlatmam..
:)benim eşimde çok yakalımıştır öyle beni
bir süre daha geçince acıyan gözlerle bakılıyor spiroched :))))
hani sanki çok kötü durumdaymış gibi hissediyorsun
sonrasında da ısrarlar başlıyor.lütfen ye ne olur bir tane al şeklinde:) hazırlıklı ol benden söylemesi :)
evet benimde bacaklarımda kan çibanı gibi bişiyler var.azdılar yine..aslında kıl kökü ihlihaplanmasıymış dr öyle söyledi ama regl dönemi yaklaşınca iyice azıyorlar.ben 34 yaşımdayım valla genç kızken hatta ergen dönemi de dahil h
iç sivilce fln görmemiştim 30 dan sonra olan oldu :)

Son düzenleme:

bende çok şişim kızlar.karnım davul şeklinde :)
ama yiyorum.hatta acaip yiyorum
geçen ay mlaum dönem yaklaşıncada böyle olmuştum mutfaktan çıkamıyorum sürekli yemek yap ye bulaşık yıka modundayım :)))

birde bu kadar yemenin getirdiği pskoloji var.nasıl huzursuzum nasıl...hani diyetimin dışına çıkmıyorum ama insan gece 2 de tavuk pişirip yermi yaa:2:
korkuyorum kilo almaktan :18:

canım geçmiş sayfaları okumalısın.bak orada herbirimizin kabızlık hikayemiz ve bu durumu nasıl aştığımızı yazmışız.aç karna light kefir denedinmi???
ben faydasını gördüm.aynı şekilde phyto lax çayı da güzel sonuç verdi bende.ama benim normalde barsak sorunum hiç olmamıştı tamamen diyetten kaynaklanıyordu.bu şekilde aştım ben çok şükür ilaca gerek kalmadı.denediğin bir çok yöntem başarılı sonuç vermediyse dr a gitmen en iyisi.ya da eczacıyla bir görüş onlarda yardımcı oluyorlar.ama ilk yapacağın şey tükettiğin su miktarını arttırmak olsun.belliki vücut susuz kalıyor.birde yulaf kepeği galeta karışımı kullan.atakta değilsen tabi...
haa birde ben çocuklarımdan biliyorum.kabız olduklarında dufalac diye bir ilaç verirdi dr.bebeklerde dahil kullanıyor.ben 3 çocuğumda da kullandım.yinede dr a sorman en iyisi..

bizimki ne ısrarlar ediyor ilk 2-3 hafta hani belli de değil ye bari diyordu. şimdi de daha ne kadar sürecek baya baya verdin 1-2 tane al bari diyor yok diyorum inşallah bozulmaz bu inadım... benim eşim ben olmam şart değil yedirme hastası zaten ona alışığım ben eskiden kavga ederdi yemeyince artık alıştı :)))

ben hep sivilce görürüm işin komiği reglim düzenli olmaz... olmadığını, vaktini hiç aksatmayan sivilcelerimden anlıyorum oda olmasa geciktiğini bilmicem :)))

Allahım sabrımı kilo vermekle duraklamakla yememekle filan sınamayacak eminim kocamın karşısında yemememle sınayacak tahmin bile edemezsin yediğini içtiğini... bazen gece olmuyor gidip buzdolabının kapısında yakalıyorum tahin helva kaşıklarken az bir göbeği var ama yinede fit duruyor arkadaş boyda var o böyle yiyor bende yakında koklayıp koklayıp geviş getiricem :))))

sanki o saatte tavukta fazlamı olmuş ne??? yoğurt sütle geçiştiremiyormusun güzelim yaa??? psikolojini düzeltmek çok kolay bu işe çok taktın ya sen düşünmeden edemiyorsun... heyecanlı bir kitap bulup okuyabilirsin... mesela bizde eve 1 kanarya 3 muhabbet kuşu aldık onlara dalıyorum eskisi kadar takmıyorum sanki eskiden olsa 3 hafta böyle sabit kalaydım şimdiye psikiyatristteydim... :))) gerçi birazda senin sayende dur bekle bak onun ki 3 ay sürmüş diye susturuyorum kendimi...

Canım ben geçen gün kabızlık sorunu yaşadım, gerçi ben genelde kabızım normal olarak, diyete bağlı değil yani ama bu sefer daha uzun sürdü, normalde kahvaltı sonrası açık çay içerim bağırsaklarım çalışıncaya kadar 6-7 fincan içerim, genelde fayda eder

geçen ki uzun sürdü baktım sıkıntı vermeye başladı 1 lt kaynar suya 1 tane form çay attım ve içtim, 3 gün ishal oldum gayet rahatladım

Arkadaşlar dukanda sucuk yeniyor muydu?

Kahvaltıda eşime ve çocuklara sucuklu yumurta yapacağım da :18:

Bizde kabızlık durumu ırsi galiba, annemler de, yeğenlerimde, kuzenlerimde hepimizde var, annemler yurt dışındalar, orada dr gitti bağırsakları normalden uzunmuş onun için kabızlık sorunu varmış, çok sıvı alman gerekiyor demiş ona dr

Çok sıvı alıyorum ama maalesef yine aynı, hayırlısı artık, Allah yardımcımız olsun

Bir de kefiri soracağım light mı aldığınız kefir, yoksa normal mi? Merak ediyorum yarın bakarım fırsat bulursam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…