Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sac dokulmesi dukanin yan etkilerinden biri.
sac dokulmesine karsi arkadaslar ..........vitamini kullaniyorlardi. splendanin gereginden cok kullanildigi durumlarda sac dokulmesi yaptigi biliniyor, ayrica besinlerde yagi cok kismakta sac dokulmesine neden olabiliyor.

bunlari kullanip, bir 15 gundaha dene, ama eger cok dokulme devam ederse fazla zorlama, baska bir diyete gec bence. cunku forumda bir arkadas cok ciddi sac problemleri yasamisti. herkeste ayni etki olmayabiliyor o zaamnda tam olarak dukandan mi kaynaklaniyor bilememistik, ama bunyeler farkli farkli. birinde harikalar yaratan diyet, digerinin vucudunda eksikliklere neden olabiliyor.
o yuzden eger problemin cok ciddiyse, guvenli tarafta olup, daha az radikal diyetlere yonelebilirsin.

ayrica assagida blog yazisini kopyaladim. burdan da bilgi alabilirsin.
..........Saç dökülmesi:

Saç dökülmesinden şikayetçiyseniz sebebi yağ eksikliğine bağlı olabilir.Günlük 1 tatlı kaşığı z.yağ hakkınızı kullanmayı ihmal etmeyin.Ayrıca içeriğindeki yağa izin verilen tek besin olan balığı da sıkça tüketmek omega eksikliğini gidermede yardımcı olacaktır.

Bazı tatlandırıcıların da uzun kullanımı bu tür yan etkiler yaratabileceğinden fazla tüketiminden kaçınmakta fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
herkesin bunyesi de farkli, kimi atakta 8 kilo verir kimi hic veremez, bu vucudunuzdaki su oraniyla ilgili bir sey, cunku atakta vucuttan atilan genellikle sudur, eger su cok degilse kilo vermenin az gorunmesi dogaldir. yagin kilograminda 9000 kalori var. ve gunde almamiz gereken 1800 kalori falan, atakta 5 gunde verilen 5 kilonun yag olamayacagi acikca ortada, ama protein diyeti suyun atilmasini sagliyor, regl ise su tutmayi tetikleyen bir olay.

reglin ilk gunu kilo almis gorunmen dogal. atagi kac gun yapiyorsun. eger ataktan yeni ciktiysan sebzeye basladiginda vucudunun su tutmasi sebebiyle bir sure kilo almis gibi hissedebilirsin. ben atagimdan ilk ciktiktan uc hafta boyunca hic kilo verememistim ama atakta 5 kilo verdigim dusunulunce, vucudun o kadar hizli kilo vermeyi kaldirabilmesi icin, kilo vermeyi durdurmasi dogal.

Bu durum sadece dukan değil her diyet sonrası ciddi miktarda kilo verenlerde oluyor. Bende de olmuştu. Çünkü vitamin değerleri düşebiliyor. Vitaminsizlik de saç dökülmesine tırnakların hemen kırılmasına falan yol açıyor bildiğim kadarıyla. Bence değerlerini kontrol ettir ona göre vitamin takviyesi yap

Bugünkü menüm

Kalkınca light kefir, 2 bardak su

Sabah: dukan krep, light peynir, haşlanmış yumurta, açık şekersiz çay

Öğlen: dukan mantı, liğht ayran

Akşam: fırında tavuk, liğht ayran

2 lt kadar su, 2 nescafe şekersiz sütsüz, 2 fincan 9u bir arada çay bol limonlu

35dk koşu bandı tempolu yürüyüş...

merhaba

bende mart ayında dukan diyetine başladım ve 8 kilo vermiştim... saçlarımda hiç dökülme olmamasına ragmen diyetten sonra saçlarım acayip bi şekilde döküldü. diyete başlamadan önce test yaptırdığımda şeker kolestrol ve hormon değerlerim gayet normaldekn diyetten sonra seker ve kolestrolum sınırda hormon değerlerimde de biraz yukselme var.. :S yani diyet yaparken bi yandan sağlık kontrollerinizide yaptırın... protein ağırlıklı bir diyet olduğu için bazı yan etkiler yapabilior

ŞAFAK 90 !!!

Yaa kızlar ben kaç gündür kilo veremiyorum ( hep aynıyım...Galiba vücut dirence geçti ( Gerçi adetim yaklaşıyor ama:44:
Neyse inatla devam

Sincerelyesra oncelikle cevabin icin tesekkur ederim. Insan ozellikle diyet yaparken destek olan kisilerin olmasi cok guzel . Ben 5 gun atak yapacagim yarin 5gun oluyor atak bitecek.umarim regl ile alakalidir ve bende kilo verebilirim evlendikten sonra 13 kilo aldim bebek olmadan vermem lazim

ŞAFAK 90 !!!

Yaa kızlar ben kaç gündür kilo veremiyorum ( hep aynıyım...Galiba vücut dirence geçti ( Gerçi adetim yaklaşıyor ama:44:
Neyse inatla devam

basarilar, :) basarinizi kiskanan kucuk insanlardan koruyun kendinizi hahaha:)

moralinizi bozmayin, aynen ne yapiyorsaniz yapmaya devam edin

Son düzenleme:
Arkadaşlar kilo vermeniz durduğunda yada yavaşladığında moralinizi bozmayın, bazen duraklamalar oluyor ama sonuçta gidecek inşallah kilolar, yeter ki gayret edelim
En iyisi sık sık tartılmamak, moral bozucu olmuyor, az da vermiş olsanız sevinirsiniz...

Evet dogru soyluyorsun inanirsak basaririz sanirim ben ne olursa olsun birakmayip yapacagim sonunda veririmz insallah ..

keşke testi yapsaydın canım kafamıza göre bir şey söylemek yanlış olur.sonuçta orada kilonla alakalı bir dolu ip ucu alıyor dukan ve ona göre yorum yapıyor.otomatik te olsa :)
ayrıca seyir ve güçlendirme döneminin süresini belirlemek içinde test önemli.bence yarın mutlaka yapmaya çalış.ki ona göre süren belli olsun hem kafanda rahat eder...

tatlım saç dökülmesini bende çok yoğun yaşadım.şu an biraz daha iyiyim.ama hala dökülüyor
ben bütün testlerimi yaptırdım hiç bir sorun çıkmadı sadece çok az demir eksikliği vardı.onuda hallettim sayılır.bitkisel içerikli özel bir şampuan kulllanıyorum o iyi geldi.ama tamamen dökülme kesilmedi...umarım en kısa sürede geçer.

moral bozmak yok :)
tabiki regl çok önemli ben bir kaç gündür 3 kilo fazla çıkıyorum tartıda.ama panik yapmıyorum çünkü reglim gecikti :)

testi yapabilseydin daha iyiydi şimdi ne desek yanlış olur ayrıca çoğu blogda özellikle belirtmişler eğer regl döneminiz yakınsa başlamayın geçtiğinde başlayın diye... tabi bu durum sadece motivasyon etkilenmesin diye yok benim gözüm kara verene kadar bu kiloyu dukanı bırakmak yok diyorsan bunlar önemsiz ayrıntılar eğer çok diyet deneyimi yaşadıysan hepsinde geçerli hatta akupunkturla zayıfladığında da regl dönemi tutar artışlar olur regl sonrası normalde beklenen haftada 0,5-1 kg lık kayıp yerine bakmışsın 1,5 kg gitmiş tabiki her bünye aynı değil bu diyeti sadece protein yerim bu kiloyu da veririm diye düşünmeyin sağlıklı nasıl beslenirim bunun içine proteini nasıl yerleştiririm diye düşünürsek göreceğiz ki protein çok kolay dahil ediliyor :)

ben bu yorumları çok fazla okudum başladığımda zaten tepemde doğru düzgün saç olmadığından hepsini dukanda bırakmıyım diye durmadan bakım yapıyorum her hafta bakım yapıyorum her hafta farklı birşey deniyorum. eczaneden vitamin ampulleri aldım bemiks bephanthene evigen galiba yinede eczacıya da sor 3 ampul ve badem yağı karıştırıp en az 5 saat kafamda bekletiyorum... sonraki hafta argan bakım yağı aldıydım onu yaptım 1 hafta kerastase ın bir bakımını aldıydım onu yaptım. geçen hafta da dinlensin diye sadece aynanın karşısında sarmısağı doğrayıp doğrayıp dilimleri kafama sürdüm... bu hafta sanırım ampullere geçicem :) benim dukandan önce dökülüyordu dukanda azalma oldu artma olmadı... birde sebze günlerinde vitamin nerden alabilirim diye durmadan değişik sebzeler yiyorum geçiştirmiyorum....

kız daha bismillah demişsin ne çabuk moralin bozuldu biraz sabır güzelim regl döneminde ödem toplaman normal 1 hafta sonra harfiyen uyduğun halde 2 kg artmış olursan o zaman dert edebilirsin....

bu arada günaydın kızlar güzel bir güne başladık yine... dün ne yedimmm

sabah: haşlanmış yumurta + peynir + domates salatalık + dukan poğaça

ara: havuç

ara sayılır yemekten önce sarmısak çayı ( bakalım bu nasıl etkileyecek )

öğle: et köfte + kabak yemeği + dukan poğaça

ara: kabak tatlısı :)

akşam: tavuk döner + bol salata + yoğurt (dışarda yediğimden yoğurt normaldi çatalla 2-3 kere aldım

ara: kabak tatlısı

kız daha bismillah demişsin ne çabuk moralin bozuldu biraz sabır güzelim regl döneminde ödem toplaman normal 1 hafta sonra harfiyen uyduğun halde 2 kg artmış olursan o zaman dert edebilirsin....

Sevgili spirochet öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için. kesinlikle dayanacağım ve bozmayacağım :) buradaki herkes çok azimli bende sizinle birlikte yapacağım.sonuna kadar devam edeceğim inşallah. akşamları kocam meyve yerken ben açıp sizin yazdıklarınızı okuyorum yememek için:):):)

moral bozmak yok :)
tabiki regl çok önemli ben bir kaç gündür 3 kilo fazla çıkıyorum tartıda.ama panik yapmıyorum çünkü reglim gecikti :)[/QUOTE]

o zaman sabırsızlıkla bitmesini bekliycem :) sonrada vericez inşallah

Gunaydin arkadaslar,

oncelikle Spirochet ellerine saglik yine listeyi hazirlamissin, yeni gelen arkadaslarda hosglemis sefalar getirmis.

Ben bugun gunah cikarticam 35 gundur cok guzel giden dukkanimi dun aldigim sinir bozucu haberle biraz bozdum iki catal yas pasta ve bir avuc findik yedim ((

Kendimle cok utaniyorum ama elimde degildi o anda... Insallah bu uzun sureli bir duraklama yaratmaz....

inşallah güzelim bak bana 67. günümdeyim. artık mutfağa girip eşimle bana aynı anda pasta yapar moddayım. gerçi ben bayadır yapıyordum. görünüşleri benzer içerikler farklı pastalar yapıyorum hep... bugünde girdim mutfağa aynen dediğin gibi akşam eşimin yediği meyvelerden canım çekmişti mandalina rendesi eklediğim kakolu muffinlerden yaptım. ve elma aromalı bisküvi yaptım. resimlerini de paylaşırım az sonra bunlar iyi geliyor bana hiç meyve isteğim kalmıyor en azından sende o karşında meyve mi yedi hemen gir mutfağa yoğurduna tatlandırıcı ve aroma kat aroma yoksa portakal kabuğu rendele ye... kendini diyetteyim diye ezik görme formu değiştir ama ikinizde birşeyler yiyin...

dün akşam eşim bana sinirleniyor senle dışarı çıkmanında keyfi kalmadı ne yicez dedi aaaaa dedim gider döner yeriz hemde aynısını sadece ben dönerimin yağını peçeteyle kuruladım salatamı yağsız istedim yoğurdu ne yazıkki az ama normal yedim. eh en önemlisi ekmek yoktu benimkinde ama sonuçta aynı şeyleri yedik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…