Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Yardımmm

tlbtlb ye ulaşamadım uyuyordur mutlaka...helva tarifi lütfen canım çok tatlı çekiyor

tlbtlb nin tarifini yaptım ben hatırladığım kadarıyla yazayım...

3 yk kepek-galeta karışımını 1 tatlı kaşığı yağ ile bir güzel kavuruyorsun. ben baya kavurdum 10 dk filan karıştıra karıştıra... 1 çay bardağı sütün içine 1 yk süttozunu koyup çırptım. 1 dolu kaşık toz tatlandırıcıyı kepeğe ekledim onu da alt üst yapıp kavurdum hemen üstüne süt karışımını döktüm... sonra istediğin aromalar... birde katılaşana kadar karıştırdım hafif baloncuklu kaynayınca altını kapattım yine arada evirdim çevirdim üstüne tarçın ımmmmmmmmm

Merhaba arkadaşlar süt tozu ile omlet yaptım krep gibi oldu buda çok hoşuma gitti yalnız süt tozunu ne kadar sıklıkla kullanabilirim?

günlük 3 yk limitimiz ben hiç o kadar tüketmedim... ayrıca çoğu kişi duraklamaların bu sınırlı izinlilerden olabileceğini düşünüyor... bence gönlün rahat kullan ama duraklama olursa da suçlusunun kim olacağını bil :)

SEYİR EVRESİNDE günde yalnızca 2 tanesini ,GÜÇLENDİRME EVRESİNDE ise 3 tanesini seçebilirsiniz(Veya seçtiğiniz 1 taneyi seyirde 2,güçlendirmede 3 ölçü olarak da kullanabilirsiniz.)
KAKAO(1 tatlı kaşığı)Kakao en çok kullanmaya eğimli olduğumuz ekstra.Özellikle çikolata düşkünlüğü olanlar için bence biraz yavaşlamayı göze alabilecekleri kakao için hoşgörülebilecek çeşidi %10’dan az yağlı olanlar.Piyasada yağı azaltılmış ibaresiyle pek çok markanın kakaosunu bulabilirsiniz.

MISIR NİŞASTASI(20gr=1 yemek kaşığı)Özellikle sos kalınlaştırmakta çok faydası olan bir ekstra.(ATAK TARİFLERİNDE DE SIK OLMAMAK KAYDIYLA 1 TATLI KAŞIĞI KADAR KULLANILABİLİR)

GOJI BERRY Kitapta adı geçmediğinden tereddüt duyulan bir meyve olsa da Dukan chat’te sık sık yer alıyor.Kullanımı şu şekilde ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığıSEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık,GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.

YAĞSIZ MEYVELİ YOĞURT1 kutuBu da tatlı krizlerinde hayat kurtarıcı oluyor.Yaratıcı arkadaşlarımız yağsız yoğurt ve splenda ile çoğaltıp yiyerek zararı azaltıyorlar.İyi fikir)

SURIMI(günde 8 adet)Surimi çubukları çok pratik ve lezzetli atıştırmalıklar.Yanınızda rahatlıkla taşıyıp sade olarak tüketebileceğiniz gibi salata ve değişik mezelerde de kullanabilirsiniz.

SUSAM,ÇÖREKOTU,KETEN TOHUMU(1 tutam)
TATLANDIRICILI ŞEKER veya SAKIZLAR4-5 adet)
RHUBARB(100gr)Daha önce de bahsetmiştim rhubarb’dan.Özellikle kabızlığa çok iyi gelen bir sebze.

EXTRA LIGHT PHILIDELPHIA(30gr)Bizde bu marka satılıyor mu bilmiyorum.Belki ithal ürünler satılan butik marketlerde bulunabilir.

LIGHT LA VACHE QUI RIT(30 gr)Gülen inek logolu krem peynir.Bunun da light’ını hiç görmedim reyonlarda.Gözümden kaçmış olabilir.Muadili olan bir peynirden de arada bir yenebilir.

KIRMIZI ŞARAP(3 yemek kaşığı)Hemen sevinmeyelim zira sadece alkolü uçacağından pişirme amaçlı izin var şaraba.

SOYA SOS(1 yemek kaşığı)Lezzetli bir seçenek.Piyasada az sodyumlu olanı mevcut.Onu tercih ediyorum ben.

TAVUK-HİNDİ SOSİSİ(50 gr)

KEÇİ SOSİSİ(50gr)

%3 YAĞLI KREMA(30gr=1 yemek kaşığı)

SADE SOYA YOĞURDU(1 adet)

SOYA SÜTÜ(15 cl)

%7 YAĞLI PEYNİR(30gr)

GAZPACHO(bir çeşit domates çorbası)(1 bardak)

CUSTARD TOZU (1 yemek kaşığı)(bir çeşit krema tozu)

İkinci liste ise hergün kullanabileceğimiz fakat miktarı sınırlı olanlar:

YULAF KEPEĞİ:ATAK 1,5-SEYİR ve GÜÇLENDİRME 2 tepeleme yemek kaşığı

BUĞDAY KEPEĞİ:1 yemek kaşığı kadar buğday kepeğini yulaf kepeğinin 1 kaşığıyla yer değiştirmek kaydıyla kullanabiliyoruz.(kabızlık durumlarında öneriliyor)

YAĞSIZ SÜT (1 su bardağı):İçerdiği laktoz nedeniyle 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.

ZEYTİNYAĞ(1 tatlı kaşığı)Sprey yağdanlıklar çok işe yarıyor.Çok gerektiğinde iki fısla yağlama işlemi tamam.

DOMATES(1 yemek kaşığı)Atakta ve saf protein günlerinde ister ufak doğranmış taze domates,isterseniz şeker ve yağ katkısız olmak şartıyla püresini kullanabiliyoruz.

YAĞSIZ SÜTTOZU3 yemek kaşığı)Birçok tarifte kullanılabilen bir ürün.Bizde PINAR markasının süttozu kullanılabilir.Kahve beyazlaştırıcı ürünlerle karıştırmayın sakın çünkü içerikleri tamamen farklı.Eğer 0 yağlı süttozu ise sınırsız kullanılabilir.(atak da dahil olmak üzere)

Heran yeni besinler eklenebilir bu listeye.Ben takipteyim merak etmeyinD

Bu arada tüm evrelerde sınırsız tüketebileceğiniz bir yiyecekten de sırası gelmişken bahsetmeliyim.Bu ürünün ismi SHIRATAKI NOODLES.

kaynak:dukandiyetitariflerim: Şu 'TOLERATED FOODS' dedikleri SINIRLI İZİNLİ yiyecekler

Hızır gibi herkese yetişiyorsunuz çok teşekkürler spirochet akşam geç saatte döndü tlb bana ay kesin bu sefer başaracağım ben bu işi bu başlık sayesinde tlbtlb sayesinde

günaydın.dün menümü yazayım annem dün değişik krep yapmış süt yerine tavuk suyu kullanmış tadı güzeldi sabahta yaptı aynısını küçük oluyor ama yetiyor.
dün niyetliydim onun için direkt iftarla başlıyorum sanırım çok yemedim.
İftar : tavuk çorbası (tavuk suyu baharatlar ve az salça ev yapımı) birde işyerinde öğlenden kalan patatesli tavuk patatesleri seçtim ama sanırım tavukların üzerinde kaşar vardı.
eve gidince krepin içine ton balığı (yağını süzdürdüm)
1,5 yk tatlandırıcılı yoğurt
2 kupa yeşil çay 1 kupa açık çay ve 2 lt su

ŞAFAK 72 !!!

Günler geçip gidiyor...Epeyce alıştım ben bu diyete

Sabah haşlanmış yumurta+peynir
Öğle tavuk sote+light kola
Akşam dukan mantı

Üniversite öğrencisiyim. Açıkçası pek yemek yapmayı bilmiyorum. Sürekli omlet yapıp yavan bir şekilde yesem olur mu acaba? 5 yumurta akı, yumurtalardan sadece birisinin sarısıyla beraber içine kekik ve tuz koyarak yapsam nasıl olur? Ayrıca sürekli yağsız şeyler yediğimiz için tuvalete çıkmak da zor oluyor (kabızlık durumu). Nasıl üstesinden gelebilirim bu durumun?

merhaba fıstıklar nasılsınız???

ben ameliyatımı oldum sorunsuz,şu an evdeyim ufak tefek sıkıntılarım var.
bu bölüme pek bakamadım kızlar malum ameliyat telaşım vardı sonrasında hayatımın merkezinde karnım oldu :) sürekli karın germe topiğindeyim :)
ama bu arad a da kilo aldım gibi çünkü hastanede ve sonrasında önüme ne konulursa yedim.
64 kilo çıkıyorum tartıda ameliyata girmeden evvel 58 dim.aslında fazlacada ödemim var ameliyattan kaynaklı.fakat risk almak istemiyorum kilo da tabii :)dün tekrardan seyire geçtim.hatırlarsanız güçlendirmedeydim.bir hafta böyle deneyeceğim ama benim için zor oluyor yemek hazırlayabilecek durumda değilim.
benden şimdilik bu kadar kızlar hepinizi öpüyorum sağlıcakla kalın

ŞAFAK 71 !!!

Eveet yarın büyük gün ama ben çok az verdim galiba :44:

Sabah haşlanmış yumurta+peynir+domates
Öğle tavuk sote+domates+turp
Akşam tavuk sote+fırında mantar
Çayın yanında kakaolu kek

Hoşgeldin sağ salim atlatmışsın tekrar geçmiş olsun.Bu konuda prof. olmuşsun artık sana ne yazsam biliyosun.Kendine çok iyi bak.:129:

Mutlu sabahlar hepimize.Kilo bildirimi yapmak istiyorum.

Başlangıç tarihi:10.11.2013
Başlangıç kilo:89.2
Hedef kilo:70
Geçen hafta kilo:79.8
Bugün kilo:78.5
boy:1,75

Günaydın hanımlar bugün tartı günü

Başlangıç tarihi: 9.Eylül
Başlangıç kilosu: 85.4
Hedef kilo: 60
Dukanın kaçıncı günündesin?: 102
Geçen hafta kilo: 71.6
Bu hafta kilo: 70.6
Boy: 1.63

Önceki 2 haftada 1 kilo vermiştim, bu hafta 1 kilo verdiğime sevindim, böyle devam devam eder inşallah...

Canım geçmiş olsun, çabuk toparlarsın inşallah, gelişmeleri hakkında bize de bilgi verirsin, kendine iyi bak...

Evet Kilo Bildirimim Benim, Kilo borsa gibi inip çıkıyor (Genelde perşembe günleri yukarı seyirli oluyor.) , neyse genel itibariyle aşağı yönlü olması önemli..

Başlangıç tarihi: 22.10.2013
Başlangıç kilosu: 68
Hedef kilo: 60
Dukanın kaçıncı günündesin?: 59
Geçen hafta kilo: 62.40
Bu hafta kilo: 61.70
Boy: 1.68

Başlangıç tarihi: 3 Aralık
Başlangıç kilosu: 69.2
Hedef kilo: 52
Dukanın kaçıncı günündesin?: 17
Geçen hafta kilo: 64.5
Bu hafta kilo: 64.2
Boy: 1.64
sadece 300 gr bu mudur yaaaa :2:

Başlangıç tarihi: 19/11/2013
Başlangıç kilosu: 73
Hedef kilo: 59
Dukanın kaçıncı günündesin?: 30
Geçen hafta kilo: 68.4
Bu hafta kilo: 68
Boy: 1.63

Hoşgeldin sağ salim atlatmışsın tekrar geçmiş olsun.Bu konuda prof. olmuşsun artık sana ne yazsam biliyosun.Kendine çok iyi bak.:129:

sağol canım teşekkür ederim :)

Canım geçmiş olsun, çabuk toparlarsın inşallah, gelişmeleri hakkında bize de bilgi verirsin, kendine iyi bak...

tabikii yazarım mutlaka özlemişim bu bölümü zaten
sende kendine iyi bak kolay gelsin bolll eksiler :)

kızlar merhaba laptopa birşeyler oldu kaç kez listeyi hazırladım birden gidiyor kapanıyor pc... memleketteyim birde uzun zaman kalamadım başında hemen paylaşayım... ben bu hafta kilomu sabit yazmak durumundayım burda tartılacak hiç zamanım olmadı aynı terazi de değil farklı çıkarsam moralim bozulur diye girişmedim bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…