Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

DURAKLAMA nedir?ÇÖZÜMÜ nedir?

Duraklama nedir ne değildir,duraklamada ne yapmak gerekir?

Aslında bu konu kitapta ve de bu blogda Dukan chatlerinden derlemelerde bahsediliyor.

Ancak duraklamanın ne olduğu,kişilerin duraklamada olup olmadığını rahat yorumlamaları için bu yazıyı hazırlamak istedim.

DURAKLAMA NEDİR? En az 1 hafta aynı kiloda kaldıysanız veya belli bir kilonun çevresinde dolandıysanız duraklamadasınız demektir.Ancaaaak bu duraklamaya gerçekten duraklama diyebilmek için,her türlü kuralı tam uygulamış olmanız gerekli.Öncelikle şu sorulara cevap verin ve yanlarında yazan çözümleri uygulayın:

1) Kaçamak yapıyor musunuz?…..Kaçamaklardan tamamen uzak durun.

2) Günde 1.5 -2 lt suyunuzu içiyor musunuz?Az içiyorsanız suyunuzu tam için.Aşırı su tüketiminde bulunuyorsanız 1.5 -2 litreyle sınırlayın

3) Günde 2-3 fincan yeşil çayınızı içiyor musunuz?…..Yeşil çayı atlamayın.Hatta durağanlık döneminde bütün gün su yerine sadece yeşil çay içebilirsiniz diyor Dukan.Ama bunu 1-2 günle sınırlayın.

4) Kabızlık var mı?………Çaresini arayın.(Kabızlığa karşı ne yapsak? | benimdukandiyetim)

5) Regl dönemi yakın mı?……Bitmesini bekleyin.

6) Yürüyüşlerinizi,merdiven çıkmalarınızı yapıyor musunuz?………Yapmıyorsanız yapın

7) Yulaf kepeğinizi atakta 1.5 kaşık,seyirde 2 kaşık tüketiyor musunuz?(Ne az ne fazla olmalı)……… Önerilen mikarda yulaf kepeğinizi tüketin

8) Sınırlı izinlileri tüketiyor musunuz?….Sınırlı izinlileri tamamen kesin.

9) Süt ve süt ürünlerini günde yarım litreden çok mu tüketiyorsunuz?……Mümkün olduğunca sıfırlayın.(Yulaf kepeğiyle yaptığınız keklere konulan az miktardaki yoğurt veya süt hariç)

10) Öğün atlıyor musunuz?……..Aç kalmayın

11) Öğünlerde proteini az mı tüketiyorsunuz?…..Az tüketmeyin.Her öğün en az bir porsiyon (200-250 gr et-tavuk-balık) yemelisiniz

12) Bamya-kereviz ve diğer nişastası nispeten çok olan sebzeleri tüketiyor musunuz?…Bunları kesin

13) Ispanak-patlıcan gibi zayıflamaya yardımcı sebzeleri tüketiyor musunuz?……..Bunları tüketmeye başlayın

14) Stresli bir zamanda mısınız?…stresinizi azaltacak çareler arayın

15) Ağrı kesici kullanıyor musunuz veya yeni bir ilaca mı başladınız?…Bazı ilaçların kullanımı ödem yapabilir.

16) Seyir dönemine yeni mi geçtiniz?…Bir süre bekleyin

17) Duraklama yaşayana dek çok mu hızlı kilo verdiniz?(ortalama haftada 1 kilo normaldir) ….Hızlı kilo verildiğinde bir süre kilo verme durabiliyor,sonra tekrar devam ediyor.Sabırlı olun,diyetinize sadık kalın

18) Uykularınız düzenli mi?………Gece yarısından önce yatağa girin ve 7-8 saat uyuyun.

19) Güçlendirmede iseniz,gerçek kilonuzu öğrenmek için saf protein gününün ertesi sabahı tartılmayı bekleyin.

20) Bilmeden yanlış ürün mü kullanıyorsunuz?….yağı önerilenin üstünde peynir-et veya şeker de içeren light içecekler olabilir..İçerikleri iyi okuyun

21) Tatlandırıcı bazı bünyelerde ödem yapabilir.Tatlandırıcıyı azaltın.Buna light içecekler de dahil.

22) Diyet kola tüketmeyi seviyor musunuz?….3 kutuya kadar maksimum izin verilse de Dukan 1 kutuyla sınırlayın hatta mümkünse hiç içmeyin diyor.Duraklama döneminde tamamen kesin

23) Sık sık ölçülerinizi kontrol edin,kilo vermeniz durmuş gibi gelebilir ama ölçüleriniz sıkılaşabilir.

24) Tuzlu gıda tüketiyor musunuz?…..Bu diyette tuzu tamamen kesmek gerekmese de aza indirmekte fayda var.Aksi halde ödem yapar.Turşu ve hazır gıdalar (jambon-surimi-hindi göğsü vs) veya bazı maden suları fazlaca tuz içerir.

25)Son kilolarınız mı ya da Dukan’ın önerdiği kilonun altına mı inmek istiyorsunuz?……Son kilolar çok ağır gider.Bazen 1 kiloyu vermek için 1 ay geçebilir.Ya sabırlı olun ya da güçlendirmeye geçin.

Bütün bunları yaptığınız halde en az 1 hafta durağanlık yaşıyorsanız işte o zaman DURAKLAMADAYIM diyebilirsiniz.Bu durumda YUMRUK yapmanın zamanı gelmiştir.

Yumruk, Dukan Diyeti kitabında sayfa : 289 da yazıyor

Kısaca şöyle: 4 gün saf protein günü yapın

Yoğurt süt ürünlerini fazla tüketmeyin

Sınırlı izinli tüketmeyin

Yağlı balıkları tüketmeyin

Yürüyüşlerinizi yarım saat arttırın

Bazı arkadaşlarımız kendilerince yöntemler deneyerek durağanlığı kırdıklarını ifade ediyorlar.örneğin:

Tavuk suyuna çorba içmek

Acı biber turşusu yemek

Nar şerbeti içmek (Hibiskus çayı….1 litre sıcak suya birkaç tutam hibiskus atılarak demlenir.Sıcak veya soğuk tüketilir)

Veee sabırlı olun.Sonuç her zaman yüzünüze gülecektir.

kaynak:DURAKLAMA nedir?ÇÖZÜMÜ nedir? | benimdukandiyetim

Nar Şerbeti (yeşilçay içemeyenler özellikle denesin)

2 yemek kaşığı hibiscus (nar çiçeği),
1 yemek kaşığı dolusu yeşilçay,
bir iki tane kuşburnu ile birlikte cezvede demlenir.
Cam bir sürahi soğuk 1 litre su ile doldurulur ve içine bir adet çubuk tarçın, bir iki dilim limon -kabuğu ile birlikte- atılır. Cezvede demlenirken ılıyan çay sürahiye eklenip dolaba kaldırılır. buz gibi soğuduktan sonra içmeye doyum olmuyor. isteyen tatlandırıcı da ekleyebilir. ben gerek duymadım. tam bir ödem attırıcı duraklama kırıcı!

Not: Taze zencefil dilimi de çok yakışıyor. İşte evde sevdiğiniz çaylardan ne varsa kendinize göre ayarlayın.

Fircayi kibris gibi mahrumiyet bolgesinde umarim bulabilirim olmadi keseye devam:) Cok tesekkur ederim morel oldu :)

bitki çayını çok içiyorum yeşilçay, zencefil, tarçın poşet çaylarım var, bir de kabızlık yaptı bende bu diyet, doğadan form çok iyi geldi bugün atağın 5.günü ve ben 3 kilo verdim çok mutluyum ilk kez diyet yaptığım için çok şaşırdım, limonlu suyu hem vitamin olsun diye hem de karaciğere iyi geldiği için bırakmadım çünkü dukan limona izin vermiş az da olsa zaten bi bardak içiyorum oda sabahları :) Kaçamak yapmasaydım daha iyi olurdu aslında 2.gün 10 tane beyaz leblebi yedim dünde bir kaşık salata yedim :) Sizce atağı devam ettirmeli miyim bu kaçamaklardan dolayı? Bugün kaçamak yapmadım hiç 6 gün çok mu olur atak evresi için? ben 13 kilo vermeyi hedefliyorum 3 gitti şuanda.

pilates yapan var mı arkadaşlar diyetle beraber ben yapıyorum da yürüyüş hergün yapamıyorum? pilates kiloluyken yapılmamalı diyenler vardı spor merkezinde sizce doğru mu? Şuan 70,6 kiloyum atak evresi bitiyor 60 olmak istiyorum.

bu arada kabızlık çeken arkadaşlara kayısılı bi form çayı var doğadanın ben daha önce almıştım ama içmemiştim kayısılı olduğundan içim dedim, tualete koştum içer içmez hala satılıyor mu bilmiyorum ben alalı baya olmuştu tadı da hiç kötü değil yeşil çay falan işe yaramıyor kabızlıkta ne yazık ki.

Kizlar benim elimde canderel "tablet" tatlandirici var..
Toz tatlandiricili tariflerde sutte suda tablet tatlandiriciyi eriterek kullansam toz yerine ayni gorevi gorur mu?

teşekkür ederim.Hepimize yetişiyorsun valla.Dukan hemşire gibisin yazdıklarınla bile moral buluyorum.
Bugün toparladım kendimi ,bizim buralarda salgın var herhalde kızlarım, kaynanam, kaynım ve kızımın okulundan birçok arkadaşı bulantı kusma ishal şikayetleriyle hastalandı neyse atlattık demekki diyet etkilememiş.Dukana devam bu sabah tartıldım 77,6 olmuşum.toplamda 12 kilo gitmiş çok mutluyum

haklısın. bende kilo vermeliyim yoksa sağlığımı etkileyecek diye karar verdim ve dukana başladım.45 günde 89 kilodan 77.6 ya indim ve diyet gayet güzel gidiyor.Hiç kaçamak yapmadım ve etkilemesin diye şimdiye kadar tatlandırıcı kullanmadım.Dayanamam diyordum ama iradeliymişim demekki.Sabrımın karşılığını görmek mükemmel

Kizlar benim elimde canderel "tablet" tatlandirici var..
Toz tatlandiricili tariflerde sutte suda tablet tatlandiriciyi eriterek kullansam toz yerine ayni gorevi gorur mu?

canderel pismez, pistikten sonra katabilirsin.

pisirilebilen tatlandiricilar toz ve sivi olanlar. bir de splendanin tableti ezilip kullanilabiliyor, digerleri aspartam icerigi oldugundan pistiginde acilasir, metalik tat verir.

Son düzenleme:
2 ayda 11 kilo azmi cok morelim bozuluyor surekli duraklama yasiyorum ve surekli inis cikislar var kiloda. Acaba metobolizmamdanmi kaynaklaniyor? bel ve basenden 2 ayda 10ar cm incelme var ama bacaklarim halaaa soba borusu gibi (

Verdiğin kilo çok güzel bence.Demekki metobolizma gayet güzel çalışıyor.Bende 10 kilo verdikten sonra bir süre duraklama yaşadım birkaç gün üst üste atak yaptım kıpırdasın diye sınırlı izinlileri bıraktım ve yürüyüşe gidemiyorum bebeğim var diye evde leslie yaptım sonunda tekrar vermeye başladım.Düzenli yürüyüş veya spor yapabiliyorsan sorun olmaz bence:128:

Merhaba canım nasıl bir yardım istiyorsun ki bence tam sitesindesin dukana başlayıp burdaki arkadaşlarla motive olabilirsin

ben eskıden cok zayıfıtm snra kılo almam gerktıgı ıcın kılo aldım ve kendımı durduramadım sımdı baya siştim.artık kendımı durduramıyorum sureklı bısı yıyom.ama kılo vermem lazım.arkadasalrım bile dalga gecıyor

Arkadaşlar selam,
2013 eylülde 79 kg ile başladığım dukanı mayısta 62 kg ile bırakmak zorunda kaldım. Aile sorunlarım vardı kendi evimde kalamadım dolayısıyla diette yapamadım. Şimdi 73 kg'ya çıktım. Güçlendirmedeydim bıraktığımda. Onca emek puff diye gitti. Dün yine dukan yapmaya karar verdim. Umarım bozmam tekrar. Size diyeceğim Dukan'ın dediğiyle aynı. Güçlendirmeyi bitirmeden asla bırakmayın.

Ben kilo konusunda dalga geçenlere çok kızıyorum.Kimse sebebsiz yere şişmanlamıyor.Tüm bayanların başında şimdi bu şişmanlık belası hayatlarının bir döneminde(doğum,sağlık,stres,acı kayıplar v.s) yaşayabiliyorlar.Kilo vermekte kararlıysan yani beyninde de bu işi bitirdiysen başla ve kilo nasıl verilirmiş göster.Dukan yapmak istiyorsan kitabını oku testini yap ve bizlerle moral bul.Burdaki herkes ve birçok kişi kilo veriyor bence bu tesadüf değil gerçekten işe yarayan bir diyet.

selam ben de nisan da guclendirmeye gecmistim 60 kiloyla, 24 kilo vermistim ve oldukca uzun bir guclendirmem vardi. ilk basta cok disiplinliydim:) ama ikinci yariya gecmemle odul ogunu sayisini ikiden biraz daha fazlaya cikarmaya basladim, hangi arada olmus bilmiyorum 64 olmusum.(

ben de bu aralar burada takilip biraz seyir yapmak istiyorum, ama protein gunleri gozumde pek buyuyor, hala cesaret toparlamaya calisiyorum. seni gorunce ben de baslamaliyim dedim. yeni yil karari olarak da baslamak icin en guzel zaman. kendin icin guzel karar vermissin.

ŞAFAK 65 !!!

Sabah haşlanmış yumurta+peynir+domates
Öğle et sote+salata
Akşam tavuk sote+közlenmiş yoğurtlu patlıcan
Çayın yanında dukan kek

Haftada 2 kez tatlı yapıp yiyorum;galiba beni yavaşlatıyor Ama tatlısız yapamıyorum...

teşekkür ederim. gerçekten içimi rahatlattın.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…