haklısın. bende kilo vermeliyim yoksa sağlığımı etkileyecek diye karar verdim ve dukana başladım.45 günde 89 kilodan 77.6 ya indim ve diyet gayet güzel gidiyor.Hiç kaçamak yapmadım ve etkilemesin diye şimdiye kadar tatlandırıcı kullanmadım.Dayanamam diyordum ama iradeliymişim demekki.Sabrımın karşılığını görmek mükemmel
Arkadaşlar dukana uygun köfte veya kırmızı eti nasıl pişiriyorsunuz fırında falan lezzetli tarifleriniz varsa alabilir miyim :) Restoranlardaki ızgara köfteleri seviyorum ama evde yapamıyorum sırrı nedir acaba, güzel yemek yaparım ama kırmızı et konusunda tecrübesiz sayılırımŞimdiye kadar tavuk balık idare ettim ama et de yemeliyim değişiklik için sanırım.
canım ben köfte konusunda baya deneyim yaşadım....
1. köfte çorbam
yağsız dana etine 1 yk yulaf kırmızı biber karabiber az süt katıp yoğuruyorsun minik minik yuvarlıyorsun mikrodalga da 5 dk pişiriyorsun... düdüklü de kuşbaşı yada kemikli etini pişiriyorsun biraz salça ile sonra köftelerini de ekleyip 20 dk daha pişiriyorsun bol nane ve ince bir limon kabuğu atıyorsun... bu benim yalancı ekşili ufak köftem... etten sıkıldığımda işe yarar sulu olması da iyi oluyor... genelde köfteleri 2 ye ayırıp 2. parçayı derin dondurucuya atıyorum...
2. et bisküvi
100 g yağsız dana etine 2 yk yulaf kepeği 1 yumurta 1 çk kabartma tozu kimyon ve yarım çay bardağı süt ekliyorsun iyice karıştırım yağlı kağıda ince bisküvi gibi döküp 40 dk 150 derecede pişiriyorsun... kıtır kıtır ye et tadı çok az geliyor...
3. et köftem
150 g yağsız dana etine 1 tk kimyon karabiber kırmızı biber varsa dereotu yada maydonoz ekleyip iyice karıştırıyorum... yuvarlak yapınca tavada yağsız parmak şekli yapınca mikrodalgada 15 dk hazır köfteler...
Salep yasak mi kizlarr?
Salep yasak mi kizlarr?
13 aralıkta 63.5 başladım
Ufff ;(
AAnnemde kabak tatlisi yapmiselim gitti ustune tahin dokup yemek istedim amaa yapmadimm :/
kabak tatlisini tatlandiriciyla yapip, uzerine misir nisastasiyla yapilmis puding dokup yiyebilirsin, neyse puding kirmindan cok emin olamadim
biliyorum ne kotu durum oldugunu, bugun protein yaptim, durmadan ekmek pasta sayikliyorum.
Ayy bbabamda citir ekmek almis nasil guzel kokuyordu.
:/
Benim kilom hareketsizlikten aslinda. Hicbir zaman cok yiyen biri olmadim.. bazen sadece yuruyus yapip aksam 6dan sonra yememeyi mi secseydim diyorum. ..
Bu arada bu kabak tatlısı koy kabagindan yapildi. Belki bilirsiniz koy kabagi icine seker cekmez pek normal kabaklara gore ve annem bunu bildiginden cok az seker koymus icine.
Minik bi dilim yesem sanirim sakincasi olmaz. Olmasin lutfenn :)
ya oyle bir lokma ile baslarsan sonrasi gelir, aklina koyup hic kacmaaksiz yapacam demen lazim gelir. bak sen benim dedigimi yap, al az bir kabak az bir tatlandiriciyla tatlisini yap, olsun bitsin, inan azcik bundan azcik sunda deyince, o kilolar hic gitmiyor.
eger et yemek zor geliyosa, zaten yapabilecegin bir diyet degil, eger oyle kilo verebilecegini dusunuyorsan oyle yap, ama ben dukan disinda kilo veremiyorum, benim icin kurallar biraz siyah beyaz olacak, grilerde, cok fazla keyfime bakiyorum. dukani ne yazik ki kacamaksiz yapmak lazim, o yuzden kafanda belkilerle yapmak zor oluyor. ama sunu diyeyim, dukan diyeti cok kolay verdiren bir diyet, biraz alistiktan sonra canin karbonhidrat falan cekmiyo, ilk gunler zor iste, katlanmak lazim. bu kadar kolay diyet varken, baska seyler yapmak istemiyorum.
Arkadaşlar dukana uygun köfte veya kırmızı eti nasıl pişiriyorsunuz fırında falan lezzetli tarifleriniz varsa alabilir miyim :) Restoranlardaki ızgara köfteleri seviyorum ama evde yapamıyorum sırrı nedir acaba, güzel yemek yaparım ama kırmızı et konusunda tecrübesiz sayılırımŞimdiye kadar tavuk balık idare ettim ama et de yemeliyim değişiklik için sanırım.
tatlandırıcıdan bu kadar korkmayın ben 1 tableti mesela 1 kase yoğurda ekleyip yiyordum miktarı az tutarsanız sorun değil diğer tatlılarda 1-2 yk kullandıysam onları da parçalara ayırıp tüketiyorum... ayrıca çoğu tatlandırıcıyı daha sağlıklı olsun diye liflerle güçlendiriyorlar kabızlığınıza da çare olabiliyor...
ya oyle bir lokma ile baslarsan sonrasi gelir, aklina koyup hic kacmaaksiz yapacam demen lazim gelir. bak sen benim dedigimi yap, al az bir kabak az bir tatlandiriciyla tatlisini yap, olsun bitsin, inan azcik bundan azcik sunda deyince, o kilolar hic gitmiyor.
eger et yemek zor geliyosa, zaten yapabilecegin bir diyet degil, eger oyle kilo verebilecegini dusunuyorsan oyle yap, ama ben dukan disinda kilo veremiyorum, benim icin kurallar biraz siyah beyaz olacak, grilerde, cok fazla keyfime bakiyorum. dukani ne yazik ki kacamaksiz yapmak lazim, o yuzden kafanda belkilerle yapmak zor oluyor. ama sunu diyeyim, dukan diyeti cok kolay verdiren bir diyet, biraz alistiktan sonra canin karbonhidrat falan cekmiyo, ilk gunler zor iste, katlanmak lazim. bu kadar kolay diyet varken, baska seyler yapmak istemiyorum.
Haklisin koy kabagi diye kandirmayayim kendimi simdi :)
Bana da cok makul geliyor bu diyet . Bi kere normal yeme aliskanligimizdan cok uzak bi diyet degil. Seyire gectigimde daha rahat edeceğim sanirim.
Aslinda acikmiyorum da zihnim oyun oynuyor sanki bana sanki karbonhidrat tuketmek bir vazifeymis gibi hissediyorum düşününce.
Ben en kisa zamanda toz tatlandirici alip tatlilar yapmaya baslamaliyim kendime :)
Nefs mücadelesi ne zormus..
ataktasin di mi sen de:) sebzeler girince cok kolay oluyor hakikaten, biraz sabret bakalim.
atakta kilon fazlaysa cok kilo verebiliyosun 7 gun yapmistim, ben onunla cok motive olmustum ondan sonra diyetle ilgili hic bir kotu fikrim kalmamisti ben yapamam falan gibi, kilon fazla degilse, zaten atakta cok vermezsin, o yuzden 3-4 gunl sinirlamak iyi atagi.
Kizlarrr ben.balonu patlattim(( cerez yedimm Allahim deli gibi pismanim. Ama su gozu körolasaci regl yok mu (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?