Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

dün ne yedimmm bayadır yazmıyordum...

sabah: 2 haşlanmış yumurta peynir

ara: yeşil çay peynir

öğle gözüm doysun diye tavuk çevirme aldım :))) 1 butunu yedim 1 butu bugün öğlene göğüs kısmı da çorba olmak için tiftiklendi :)

akşam: çupra buğulama + yeşil soğan

ara: dukan helva yeşil çay adaçayı...

1 saat yürüyüş çoktandır spor yoktu iyi oldu... eh nasıl başardım yürümeyi kendime tavuk çevirme alacağım diye restorana kadar yürüdüm

ben de neler yedigimi yazayim
sabah: kiwi, yumurta yulaf kepegi
ogle: iki tavuk but
aksam: iki kucuk balik

kiwi'ye itiraz edenler cikabilir. genellikle tartisma konusu oluyor cunku, bazi siteler Dukan chati yayinliyorlar. bu dukandan parali yardim alanlar icin verdigi bir hizmet:) Bu onlarin konusmasinda kiwinin izin verildigine dair alinti
ddr.myfreeforum.org :: October 22 Weekly Chat With Dr. Dukan
homestreich : Yikes..another question. I can't find rhubarb anywhere this time of year. Can you suggest another food to help with constipation? Thanks again!
Moderatrice cathy : Hello homestreich, don't you have supermarkets specialized in forzen food (like Picard in France ?), as for example Iceland or Creative Gourmet? If not, you can exceptionally have 1 kiwi fruit in the morning, don't forget to drink a glass of fresh water, it will help you to fight against constipation problems. Keep us updated!

Burada Rhubarb diye bir meyvenin izin verildigini, ama bulunmayan yerlerde, kabizligi gidermek icin gunde 1 kiwi yenilebilecgini soyluyor.

Dukan ne guzel arastirip yazmis, bizim gibi dusunen, okuyan insanlar icin. tabi kendi kafamiza gore uydurmadan diyeti guzellestirmek icin seyler yapmaliyiz.

Başlangıç tarihi: 17 ekim
Başlangıç kilosu: 81
Hedef kilo: 58
Dukanın kaçıncı günündesin?: 75
Geçen hafta kilo: 69.8
Bu hafta kilo: 70.1
Boy: 1.65

Regl+kaçamakla anca bu kadar olur zaten

güzelmiş yaaa ayyyy yarın pazara gidip kiwi alayım yuppiii

bende yazıyım dün ne yediğimi
sabah:1 haşlanmış yumurta, dukan krebimin yarısı, 1 fincan şekersiz çay
öğle: 1 tavuk göğsü, yağsız yoğurt
akşam: 1 tavuk göğsü, krebimin kalan yarısı, 1 kornişon turşu, 1 bardak zero :)))
akşam yemeğinden sonra 2 fincan şekersiz çay, yatmaya yakında sütle hazırlanmış 1 fincan mistik chai :))

başlangıç tarihi:19/11/2013
başlangıç kilo:73
Dukanın kaçıncı günü:37
geçen hafta kilo:68
bugün kilom:67
boy:1.63

Merhaba,

boylarımız ve kilomuz ne kadar yakınmış :) bende 162 boy kilo 87 ,le başladım yarın tam 1 ay olacak hatta 28.gün inşallah hep böyle devam ederiz

kızlarr,

bugün tam 1 ay oldu .. tatil nedeniyle ara vermeme rağmen 4.5 kilo gitmiş:):)): yehhuuu

akşam tatlı krizine girdim veee kek yaptım tabii ki tatlandırıcı ile gerçekten iyi ki tatlandırıcılar var yoksa ne yapardık.

İyi akşamlar,
atak evresinde 3-4 öğün boyunca dukan ekmeği yenilebiliyor mu?

güzelmiş yaaa ayyyy yarın pazara gidip kiwi alayım yuppiii

:) evet ama dikkatli ekle diyetine, eger duraklama yaparsa vazgec. ama yapmazsa her gun yiyebilirsin.

diyette yapilan benim gozlemledigim, insanlarin ilk basta diyette izin verilen sinirli izinlileri kullanmamalari, ve yerken protein ve sebzeden kisip daha hizli veririm yanilgisina dusmeleri. sinirli izinliler kullanilmadiginda ilk basta diyet cok cabuk monotonlasiyo ondan kaybediyosun. ama daha onemlisi duraklamaya girildigi zaman, yapacak fazla bir seyin kalmiyor. onerilen sinirli izinlilerin tuketilmemesi, duraklamnin ilk haftasinda, ama eger sen zaten sinirli izinli kullanmiyorsan nerden keseceksin. bu durumda geriye, bir daha atak yapmak yani yumruk hareketi yapmak kaliyor, ama soyle bir gercek var, atak yaptikca protein gunleri etkinligini kaybediyor, yani bu en son basvurulmasi gereken carelerden biri.

BEn kendi takip ettigim arkadaslarimdan biliyorum, kiz gercekten hic kacamak falan yapmiyo, ama hic sinirli izinli kullanmiyo ilk basta kilolar guzel guzel gidiyo tabi, ama 70 kiloya gelince takilip kaliyo, ne denerse denesin oynamiyo kilo, sonunda ilk once bildiirm yapmayi birakiyo, sonra diyeti tumden birakiyo. bunun kimsenin basina gelmesini isteme cunku, gercekten umut kirici bir duurm.

ben duraklamaya girince, peyniri mesela light yiyodum ama dukanin soyledigi gibi %2lik peynirlerden yemiyodum, onu degistirmistim, kakaolu sut iciyodum her gun onu tarcinli yogurda cevirdim. toz tatlandirici kullanmayi biraktim( evet uzucu bir gercek tabletlerde gecerli olmasa da tozlara seker ozelligi vermek icin, bazi ek maddeler katiyolar, bunlarda tozlarin kalorili olmasina neden oluyo ve duraklmaya neden olabiliyo), kiwiden hic vazgecemedim ya neyse ve 24 kiloyu dukanin soyledigi vakitte verebildim.

en buyuk hatalardan ikincisi ise kacamak yapip, sonrasinda iki gun atak yaparim, bu kacamagimi temizler dusuncesi. bir ilkokulda ogretmen veliler cocuklarini almak icin gec kalirsa beklmek zorunda kaliyomus. yonetimde bunu engellemk icin gec kalan velilere para cezasi verilecegini duyurmus. ama isin garibi veliler daha cok ve daha fazla gec kalmaya baslamis. nedeni sorulunca, eskiden ogretmene insan olarak sorumluyduk, ama simdi nasil olsa gec kalmayi oduyoruz diye aciklamislar. kacamagi da kendimize karsi sorumluluk olarak gormeliyiz, yani telafisi yok, yoksa parasiyla degil mi kardesim mantigina giriyoruz.

bunlar kisisel gozlemlerim, referans isterseniz bulamam ama zaten burada uzunca kalan herkesin gozlemleyebilecegi seyler.

mistik chai enfes bir sey gercekten, insanin vicdan azabi cekmeden icmesi icin yapilmis.

İyi akşamlar,
atak evresinde 3-4 öğün boyunca dukan ekmeği yenilebiliyor mu?

kitabi alip baslayin isterseniz, orada ayrintisiyla yaziyor, atakta 1,5 yemek kasigi yulaf kepegi yemek gerekiyor, ne eksik ne fazla, artik suttozu lor falan ekleyip ne kadar ekmek cikarabilirseniz, ama soyleyeyim oyle 3-4 ogunluk ekmek olmuyor 1,5 corba kasigi.

ama sormak istediginiz 6 kasik yulaf kepeginden yapip bunu dort ayri gun ogun yaparak yiyebilir miyimse, evet oyle yapilabiliyor.

toz salep yasak degil ama marketlerde hep seker katilmisi var o yuzden bir baharatciya gidip sekersiz salep alman lazim, tatlandiriciyla yapman lazim. bulabilirsen:))

kabak tatlisini tatlandiriciyla yapip, uzerine misir nisastasiyla yapilmis puding dokup yiyebilirsin, neyse puding kirmindan cok emin olamadim

biliyorum ne kotu durum oldugunu, bugun protein yaptim, durmadan ekmek pasta sayikliyorum.

soruları ben sormadım ama cvplar çok işime yaradı

bide bu tatlandırıcılı tatlıları istediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz mesela tavuk göğsü tarifi buldum dukan usulü içinde hep serbest şeyler var tavuk göğsü süt yoğurt gibi ve tatlandırıcıyla yapılmış bunu canım ne zaman istese ne kadar istese yiyebilir miyim ya da kabak tatlısını (ps günümde) yoksa tatlandırıcının da sınırı var mı kitapta tatlandırıcı sınırına rastlamadım hiç ama hoş kitapta diet kolada sınırsızdı şimdi 1 bardağa düşmüş

Bu mistik chai denen sey nasil yapiliyor acaba:)

bende merak ettim hemen google amcaya sordum oda bana "Peki nedir bu Mistik Chai yani nam-ı diğer mistik çayı.

Ülkemizde yaklaşık 4-5 yıldır market raflarında mevcut olan karışık bir bitki çayıdır. Aslında orjinal ismi chai tea latte olarak geçiyor. Doğuş çay 2009 yılında Doğuş Mistik Chai olarak satmaya başladı bu çayı. Öncelikle çayın kokusu muhteşem, içerdiği vanilya aroması sayesinde benim gibi vanilya kokusuna hayran olanlar için inanılmaz bir lezzet. İçerisinde tarçın, zencefik, karanfil, karabiber, meyan kökü, böğürtlen, hindiba ve kakule var. Hazırlarken sıcak süt ile hazırlıyorsunuz, su ile yaparsanız da güzel oluyor ama orjinali süt ile yapılanıdır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Ek olarak bu çayın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu ile ilgili de bir çok bilgi mevcut." dedi ve bir kaç farklı sayfaya daha baktım içenlerin hepsi bayılmış bende denicem biraz da ben bayılayım

bi sorum daha var bayanlar 7 yağlı kaşar bulabildiniz mi markasını söyler misiniz gezmediğim market kalmadı diyebilirim sütaşın en az 10 yağlı bulabildim light beyaz peyniri hallettim mis lightın yağ oranı 3 karbonhidratı yazmıyor yok galiba bir de bir yazı da okudum süt sınırlı mı kafam karıştı

O zaman hemen alip denenmeli :) tabi kibrista bulabilirsem !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…