valla çok güzel tespitler güzelim... bende bir konuda fikrinize ihtiyaç duyuyorum. biz yada ben diyelim bebek sahibi olmak istiyorum. uzun zaman eşim test yapmak istemedi boşu boşuna tedavi gördüm. testi yaptırdı onda problem olduğu anlaşıldı haliyle ben bıraktım tedaviyi onu da bir türlü doktora gönderemiyorum kavgalar gürültüler ne yapsam kar etmedi. dün duraklamalarım için nar çiçeği almaya gittiğimde eşime bitkilerden bir karışım hazırlattım kadın beraber kullanmanız lazım dedi. karışımda da maşallah neler var arısütü bal falan filan tabi bunu benim hergün tüketmem demek diyetimin bozulması demek... bebek isteğim tarif edilemez boyutta ama hayatımda ilk kez böyle kilo verebildim. acaba 1 kaşıktan birşey olmaz mı demeliyim??? yoksa eşime zorla yedirip beklemeli miyim? adamda inat ötesi ne kadar dayanır ne kadar yer bilmiyorum. hazır ikna etmişken boşa gitmese bende mi yesem?? eşime de bende yiyeceğim de reglin geçmesini bekliyorum dedim
hepsi bir yana dün eşim yeter bu diyetin yediğimden tat alamıyorum demeye başladı. ben yiyince nasıl bir tat alıyorsa aynı yemekleri yapıyorum ona yağlı kızarmışını bana fırında olanını... dukanıma nazar mı değdi nedir yaa... ben hiç farketmemişim eşime göre yuh yani 16 kg verdim kendi de benden kıskandı yediklerini kısıp 6 kg verdi sanki 20 li yaşlarına dönmüş gibi hareket ediyor...
mistik cay hakkinda arkadaslar cevap vermisler sanirim, gercekten denemek icin harika bir sey.Bu mistik chai denen sey nasil yapiliyor acaba:)
soruları ben sormadım ama cvplar çok işime yaradı
bide bu tatlandırıcılı tatlıları istediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz mesela tavuk göğsü tarifi buldum dukan usulü içinde hep serbest şeyler var tavuk göğsü süt yoğurt gibi ve tatlandırıcıyla yapılmış bunu canım ne zaman istese ne kadar istese yiyebilir miyim ya da kabak tatlısını (ps günümde) yoksa tatlandırıcının da sınırı var mı kitapta tatlandırıcı sınırına rastlamadım hiç ama hoş kitapta diet kolada sınırsızdı şimdi 1 bardağa düşmüş
Arkadaslar benim evimde firin yok o yuzden kektir kurabiyedir atistirmalik seyler yapamiyorum. final haftam yaklasti canim cok kotu abur cubur istiyor. Tavada tencerede yada sütle ne bileyimatistirmalik abur cubur istegimi bastiracak birseyler onerebilirmisiniz (
ben ilk seyir günlerimi kuzu etiyle geçirdim. tam kurban bayramına denk gelince zorunlu olarak kuzu etiyle geçti... ama sonra döndüm dana etine :)
ben kaşar kullanmamaktan yanayım ama hazır dilimlenmiş normal kaşarları da yemedim desem yalan söylerim memlekette 2 küp attığım oldu ağzıma hiç yaklaşmasam iyi kaşara çok yağlı yahu
süt yoğurt falan 1 lt yi aşmayacak...
bende bugün nar çiçeğinden bir çay yaptım sizlere de yazmıştım tarifi üff çok hoş bişe oldu resmen meyve ihtiyacıma yönelik oldu :)
tatlım bende memleketteyken tavada tatlı krep yaptıydım iyi oluyor 1 yumurta 1 yk yulaf kepeği 3 yk süt limon kabuğu rendesi 1 yk tatlandırıcı çırpıp tavaya ama ince koydum. çıtır çıtır çayın yanında yedim
kızlar liste biraz geç kaldı ama hazır... ilayda83 ü tebrik ederim... diğer tüm kilo verenleri de... sookie sende tez zamanda toparlarsın inşallah...
Eki Görüntüle 910228 Eki Görüntüle 910229
tşk ederim cnm bütün sorularımı cvplamışsınkimisi koyum eti yiyemez kokuyor der ama bizim bu taraflarda hep koyun kullanıldığından ağız tadımız ona alışmış dana tatsız ve sert geliyor neyse yemeklerde devam ama köfteyi koyunla yapım zaten fırında hiç yağsız yapıyorum kendi yagını salınca da tepsiyi çıkarır yağı süzer sonra devam ederim pişirmeye
dilimlenmiş hazır kaşarlara da baktım onların yağı diğerlerinden daha fazla lightı bile zaten öyle çok kullandığım yok bazı fırın yemeklerinin üzerine serpiştirmişler tarifte de 7 yağlı kaşar tolere gıda 30g yenilebilir yazmıştı bende o yemeği deneyecektim o yüzden sordum neyse bende kaşarsız yaparım ya da 30g dan daha az koyarım
süt yoğurtta light olmasına rağmen karbonhidrat var o yüzden mi acaba birde hazır şarküteri ürünlerinin içinde karbonhidrat olmayanlarını 10 yağlıları 100 g tüketebilirsiniz en iyisi füme etler onların yağı çok az demiş ama inanmıcaksınız ama 3 gündür market market geziyorum evin etrafındakilerde bulamayınca başka semtin marketlerine dadandım farklı marka işime yarar bir şeyler bulabilir miyim diye ama hepsinin içinde 4-5 karbonhidrat var fümeler de bilebunlar tüketilebilir mi sizin kullandıklarınız neler çok soru soruyorum ama cvplarsanız sevinirim
tatlım bende memleketteyken tavada tatlı krep yaptıydım iyi oluyor 1 yumurta 1 yk yulaf kepeği 3 yk süt limon kabuğu rendesi 1 yk tatlandırıcı çırpıp tavaya ama ince koydum. çıtır çıtır çayın yanında yedim
mistik cay hakkinda arkadaslar cevap vermisler sanirim, gercekten denemek icin harika bir sey.
ben mistik cayi iki turlu yapiyorum.
bir yarim bardak sicak suya mistik cayi koyuyorum bekliyorum bir sure, bu iyice suya tadinin cikmasini sagliyor, sonra uzerine sut koyup biraz daha isitiyorum, butun aromasi cikiyo bu keyif icin yaptigim sekli.
bir de sadece sicak sute koyup demledigim hali var, o da midem kazindiginda, hos bir sey oluyo, canim daha fazla bir sey cekmiyor.
iki halde de kurtarici.
muzlu, cilekli, findikli cesitleri de var, findiklisini denemenizi siddetle tavsiye ederim.
bizim burdaki marketlerde de yok, ben hepsiburadadan internetten ismarlamistim, su an sadece sadesi varmis ama orda.
kitapta evet tatlandirici ile ilgili kisitlamalar yok, arkadasta demis zaten ama cok saglikli seyler degil o yuzden cok tuketilmemesi tavsiye ediliyor.
dukanchatte splendayi gunde 10 tabletten fazla kullanmayin diye arada soyluyolar, steviayi sinirsiz kullanabilisiniz diyorlar, ama stevia kullanan bazi arkadaslar, acimsi bulduklarini soyleyip sikayette bulunmuslardi, ben ondan denemedim.
eger atakta degilsen sinirli izinlileri kullanabiliyosan, bir kasik misir nisastasinin bir bardak sutle karistirip, sonra tatlandirici ekleyerek, dukan puding yapabilirsin, bir sinirli izinli hakkini daha kullanmak istersen icine kako katabilirsin arada karistirmak icin iyi oluyor,
bi de tabi dukan dondurma, suzulmus yogurt bulursan tatlandirici ile karistirip dondurabilirsin, migrosta satilan aromalar var, vanilya, limon, rom, acibadem aromasi, istediginden katabilirsin, suzulmus yogurdu kendin suzmen gerekebilir ama, cunku markette ben lightini goremedim.
çok saol canım. hepimize yeni haftada bol eksiler inşallahhhhhhhkızlar liste biraz geç kaldı ama hazır... ilayda83 ü tebrik ederim... diğer tüm kilo verenleri de... sookie sende tez zamanda toparlarsın inşallah...
Eki Görüntüle 910228 Eki Görüntüle 910229
kasar yerine civil diye bir peynir kullaniyolar tarifler icin. yoresel bir peynir, dogru yapilanini bulabilirseniz %1 yagli falan olmasi lazim.
tarif hemen:)
dukandiyetitariflerim: MİNİ PİZZALAR
fume icin de polonezin hindi fumesini tavsiye ediyolardi.
tarif:)
dukandiyetitariflerim: HİNDİ FÜME CİPS
valla çok güzel tespitler güzelim... Bende bir konuda fikrinize ihtiyaç duyuyorum. Biz yada ben diyelim bebek sahibi olmak istiyorum. Uzun zaman eşim test yapmak istemedi boşu boşuna tedavi gördüm. Testi yaptırdı onda problem olduğu anlaşıldı haliyle ben bıraktım tedaviyi onu da bir türlü doktora gönderemiyorum kavgalar gürültüler ne yapsam kar etmedi. Dün duraklamalarım için nar çiçeği almaya gittiğimde eşime bitkilerden bir karışım hazırlattım kadın beraber kullanmanız lazım dedi. Karışımda da maşallah neler var arısütü bal falan filan tabi bunu benim hergün tüketmem demek diyetimin bozulması demek... Bebek isteğim tarif edilemez boyutta ama hayatımda ilk kez böyle kilo verebildim. Acaba 1 kaşıktan birşey olmaz mı demeliyim??? Yoksa eşime zorla yedirip beklemeli miyim? Adamda inat ötesi ne kadar dayanır ne kadar yer bilmiyorum. Hazır ikna etmişken boşa gitmese bende mi yesem?? Eşime de bende yiyeceğim de reglin geçmesini bekliyorum dedim
Hepsi bir yana dün eşim yeter bu diyetin yediğimden tat alamıyorum demeye başladı. Ben yiyince nasıl bir tat alıyorsa aynı yemekleri yapıyorum ona yağlı kızarmışını bana fırında olanını... Dukanıma nazar mı değdi nedir yaa... Ben hiç farketmemişim eşime göre yuh yani 16 kg verdim kendi de benden kıskandı yediklerini kısıp 6 kg verdi sanki 20 li yaşlarına dönmüş gibi hareket ediyor...
bunu hiç duymamıştım ne işe yarıyor bu çay bir de tarifi yeniden verebilir misin evim bodrum kat vodemim güç bela çekiyor sayfalar arası gezinmek resmen işkence o yüzden eskiye okuma yapamıyorum kablolu net bağlatacam o zaman geçmişi okurum
tşk ederim cnm bütün sorularımı cvplamışsınkimisi koyum eti yiyemez kokuyor der ama bizim bu taraflarda hep koyun kullanıldığından ağız tadımız ona alışmış dana tatsız ve sert geliyor neyse yemeklerde devam ama köfteyi koyunla yapım zaten fırında hiç yağsız yapıyorum kendi yagını salınca da tepsiyi çıkarır yağı süzer sonra devam ederim pişirmeye
dilimlenmiş hazır kaşarlara da baktım onların yağı diğerlerinden daha fazla lightı bile zaten öyle çok kullandığım yok bazı fırın yemeklerinin üzerine serpiştirmişler tarifte de 7 yağlı kaşar tolere gıda 30g yenilebilir yazmıştı bende o yemeği deneyecektim o yüzden sordum neyse bende kaşarsız yaparım ya da 30g dan daha az koyarım
süt yoğurtta light olmasına rağmen karbonhidrat var o yüzden mi acaba birde hazır şarküteri ürünlerinin içinde karbonhidrat olmayanlarını 10 yağlıları 100 g tüketebilirsiniz en iyisi füme etler onların yağı çok az demiş ama inanmıcaksınız ama 3 gündür market market geziyorum evin etrafındakilerde bulamayınca başka semtin marketlerine dadandım farklı marka işime yarar bir şeyler bulabilir miyim diye ama hepsinin içinde 4-5 karbonhidrat var fümeler de bilebunlar tüketilebilir mi sizin kullandıklarınız neler çok soru soruyorum ama cvplarsanız sevinirim
bende kide polenezmiş ama et olanı 5 karbonhidrat nametin piliç jambonu almışım 0, 3tşk ederim cnm bu cipslere bayıldım doritos gibi olmuşlar resmen yılbaşında millet cips yerken bende bunları yerim oley oley
ben havuçtan cips yapmıştım o da mükemmeldi yaaaa
civil peyniri biraz araştırdım 0.2 yağlı olanı varmış onu yemek sınırsızmış 10 yağlı kaşarımı azcık azcık tüketim bitince civile geçim bende havuc cipsin tarifini verir misin cnm yıl bası için atıştırmalık toplamam lazım millet karşımda homini gırtlak tıkınırken benimde bişeylerim olsun elimin altında ki onların yediklerine elim kaymasın
civil peyniri biraz araştırdım 0.2 yağlı olanı varmış onu yemek sınırsızmış 10 yağlı kaşarımı azcık azcık tüketim bitince civile geçim bende havuc cipsin tarifini verir misin cnm yıl bası için atıştırmalık toplamam lazım millet karşımda homini gırtlak tıkınırken benimde bişeylerim olsun elimin altında ki onların yediklerine elim kaymasın
civilin yorsanini bulursan onu alma yag orani uygun degildi diye hatirliyorum, leben ve nursem markalarinin yag oranlari uygun.
mandiralarda da oluyomusta, acik nasil alcaksin, yani peynir var %30 yag oranli, peynir var %1 yag oranli.
dur bakalim ben de deneyeyim su havuc cipsini, ben yogurda karabiber kirmizi biber dokup yaparim dip sosunu, evde bitek turuncu havuc var ama, cagdasta kara olanini gorduydum galiba, bi bakayim bari. ama tam kurur mu bilmiyorum, bal kabagindan patates kizartmasi yaptiydik bir ara, daha cok onun gibi olur heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?