Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

gecmis olsun uzuldum durumuna, ben de annemler evlendikten 12 sene sonra dogmusum, annem hala anlatir ne uzuldklerini, annemin hamile kalmasi, apandisit ameliyatindan sonra olmus, galiba kanallarin acilmasini saglayabiliyormus.

Acikcasi ben de hamilelikten korkuyorum o yuzden. Arastirdigim kadariyla, dukanda fazla protein tuketildigi icin, yumurta yapimina yardimci oluyomus, o yuzden hamile kalmayi kolaylastirdigi konusuluyor, ancak hamile kaldiktan sonra ve emzirme evresinde seyir pek saglikli degil, cunku dukan hizli klo verdiren bir diyet, yaglarin cozulmesi sirasinda cesitli toksinler olusuyomus, bunlarda bebek sagligi icin pek onerilmiyo. dukanin onerdigi bu donemde koruma tipi diyet, dukandiyetitarifleri blogunun sahibi simla vardi, o da diyet sirasinda hamile kaldi, sanirim o diyeti tamammen birakti, yediklerini kontrol ederek.

bal dukanda izin verilen bir sey degil, ama madem hamile kalmak istiyorsun, dukanin benzeri bi tek tatlandirici yerine bal kullanilan bal diyeti diye bir sey var, onun da cok etkili oldugu konusuluyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/guncel-diyet-haberleri/671708-bal-diyeti.html

Ama tabi bal tuketmeye baslamanizda kilo verme hiznizin dusmesi demek bunu goz onunde bulundurarak karar vermeniz lazim.

Bu mistik chai denen sey nasil yapiliyor acaba:)
mistik cay hakkinda arkadaslar cevap vermisler sanirim, gercekten denemek icin harika bir sey.

ben mistik cayi iki turlu yapiyorum.

bir yarim bardak sicak suya mistik cayi koyuyorum bekliyorum bir sure, bu iyice suya tadinin cikmasini sagliyor, sonra uzerine sut koyup biraz daha isitiyorum, butun aromasi cikiyo bu keyif icin yaptigim sekli.

bir de sadece sicak sute koyup demledigim hali var, o da midem kazindiginda, hos bir sey oluyo, canim daha fazla bir sey cekmiyor.

iki halde de kurtarici.

muzlu, cilekli, findikli cesitleri de var, findiklisini denemenizi siddetle tavsiye ederim.

bizim burdaki marketlerde de yok, ben hepsiburadadan internetten ismarlamistim, su an sadece sadesi varmis ama orda.

kitapta evet tatlandirici ile ilgili kisitlamalar yok, arkadasta demis zaten ama cok saglikli seyler degil o yuzden cok tuketilmemesi tavsiye ediliyor.

dukanchatte splendayi gunde 10 tabletten fazla kullanmayin diye arada soyluyolar, steviayi sinirsiz kullanabilisiniz diyorlar, ama stevia kullanan bazi arkadaslar, acimsi bulduklarini soyleyip sikayette bulunmuslardi, ben ondan denemedim.

eger atakta degilsen sinirli izinlileri kullanabiliyosan, bir kasik misir nisastasinin bir bardak sutle karistirip, sonra tatlandirici ekleyerek, dukan puding yapabilirsin, bir sinirli izinli hakkini daha kullanmak istersen icine kako katabilirsin arada karistirmak icin iyi oluyor,

bi de tabi dukan dondurma, suzulmus yogurt bulursan tatlandirici ile karistirip dondurabilirsin, migrosta satilan aromalar var, vanilya, limon, rom, acibadem aromasi, istediginden katabilirsin, suzulmus yogurdu kendin suzmen gerekebilir ama, cunku markette ben lightini goremedim.

ben ilk seyir günlerimi kuzu etiyle geçirdim. tam kurban bayramına denk gelince zorunlu olarak kuzu etiyle geçti... ama sonra döndüm dana etine :)

tşk ederim cnm bütün sorularımı cvplamışsın kimisi koyum eti yiyemez kokuyor der ama bizim bu taraflarda hep koyun kullanıldığından ağız tadımız ona alışmış dana tatsız ve sert geliyor neyse yemeklerde devam ama köfteyi koyunla yapım zaten fırında hiç yağsız yapıyorum kendi yagını salınca da tepsiyi çıkarır yağı süzer sonra devam ederim pişirmeye

dilimlenmiş hazır kaşarlara da baktım onların yağı diğerlerinden daha fazla lightı bile zaten öyle çok kullandığım yok bazı fırın yemeklerinin üzerine serpiştirmişler tarifte de 7 yağlı kaşar tolere gıda 30g yenilebilir yazmıştı bende o yemeği deneyecektim o yüzden sordum neyse bende kaşarsız yaparım ya da 30g dan daha az koyarım

süt yoğurtta light olmasına rağmen karbonhidrat var o yüzden mi acaba birde hazır şarküteri ürünlerinin içinde karbonhidrat olmayanlarını 10 yağlıları 100 g tüketebilirsiniz en iyisi füme etler onların yağı çok az demiş ama inanmıcaksınız ama 3 gündür market market geziyorum evin etrafındakilerde bulamayınca başka semtin marketlerine dadandım farklı marka işime yarar bir şeyler bulabilir miyim diye ama hepsinin içinde 4-5 karbonhidrat var fümeler de bile bunlar tüketilebilir mi sizin kullandıklarınız neler çok soru soruyorum ama cvplarsanız sevinirim

bende bugün nar çiçeğinden bir çay yaptım sizlere de yazmıştım tarifi üff çok hoş bişe oldu resmen meyve ihtiyacıma yönelik oldu :)

bunu hiç duymamıştım ne işe yarıyor bu çay bir de tarifi yeniden verebilir misin evim bodrum kat vodemim güç bela çekiyor sayfalar arası gezinmek resmen işkence o yüzden eskiye okuma yapamıyorum kablolu net bağlatacam o zaman geçmişi okurum

kızlar liste biraz geç kaldı ama hazır... ilayda83 ü tebrik ederim... diğer tüm kilo verenleri de... sookie sende tez zamanda toparlarsın inşallah...

Eki Görüntüle 910228 Eki Görüntüle 910229

Tesekkurler ablacim verdigin tarif gercekten cezbetti beni aksama hemen denemeliyim :*
umarim bu hafta - leri görürüm.. Kilo veren arkadaslari tebrik ediyorum.Darisi basima. :*

kasar yerine civil diye bir peynir kullaniyolar tarifler icin. yoresel bir peynir, dogru yapilanini bulabilirseniz %1 yagli falan olmasi lazim.

tarif hemen:)
dukandiyetitariflerim: MİNİ PİZZALAR

fume icin de polonezin hindi fumesini tavsiye ediyolardi.

tarif:)
dukandiyetitariflerim: HİNDİ FÜME CİPS

Tarifler icin tesekkur ederim. Ben kibrista okuyorum herseyi burada bulmak ulasmak malesef mumkun degil. Aromalari bile market market ariyorum Tarifleri deneyecegim cok tesekkurler

bende kide polenezmiş ama et olanı 5 karbonhidrat nametin piliç jambonu almışım 0, 3tşk ederim cnm bu cipslere bayıldım doritos gibi olmuşlar resmen yılbaşında millet cips yerken bende bunları yerim oley oley

Son düzenleme:

canım sevindim eşinin ikna olmasına beklediğin bebeğe inş. Kavuşursun:)

suyu kaynattım ben üstüne 2 yk nar çiçeği 1 yk yeşil çay 3 adet kuşburnu 1 çubuk tarçın 1 ince dilim limon kabuğunu atıp 2-3 dk daha kaynatıp demlenmeye bırakıyorum koyu oluyor zaten bardağıma bundan koyup üstünü kaynar suyla doldurup içiyorum sabahtan beri iyi geldi kabızlığa...

ben de antepliyim dana eti yemek bana ayrıca işkence :) karbonhidrat miktarına değilde ben içeriğinde patates nişastası olup olmadığına bakıyorum yoksa sorun yok alıyorum...

peynir konusunda da ilk zamanlar biraz baktım kaşara uuuuu hiç yakın değerlerde bile yok arayıp boşa uğraşmayım dedim tamamen sildim kaşarı :) ben haftada 1 kg çeçil peynirini bitiriyorum. ne zaman canım kaçamak çekse yada dukan helvalara koyuyorum... peynir olarakta bahçıvanın light peynirini tüketiyorum o güzel... hindi füme de güzel bir alternatif polonez alıyorum genelde

birde metrodan denk geldiydim hindi fümeye ne markaydı unuttum. patates nişastası yoktu içinde tek hatırladığım :)

ben havuçtan cips yapmıştım o da mükemmeldi yaaaa

ben havuçtan cips yapmıştım o da mükemmeldi yaaaa

civil peyniri biraz araştırdım 0.2 yağlı olanı varmış onu yemek sınırsızmış 10 yağlı kaşarımı azcık azcık tüketim bitince civile geçim bende havuc cipsin tarifini verir misin cnm yıl bası için atıştırmalık toplamam lazım millet karşımda homini gırtlak tıkınırken benimde bişeylerim olsun elimin altında ki onların yediklerine elim kaymasın

bende eşim karşımda cips yerken türettim bunu... havuçları incecik dilimliyorsun tepsiye yağlı kağıt serip üzerine diziyorsun eğer havucu şekerli olan turunculardan seçmezsen az tuz at benimkiler şirindi ben baya tuz attım :) sonra 250 derece fırına atıyorsun 5-10 dk pişiyor çıkarıp terslerini çevirip yine 5-10 dk pişiriyorsun... bir kaba yoğurt ve baharat ekliyorsun... ben eşimin cipsten çıkan baharat karışımını aldım üzerine biraz daha kekik kırmızı biber ekledim resmini paylaşmıştım burda... çok nefisti valla

civilin yorsanini bulursan onu alma yag orani uygun degildi diye hatirliyorum, leben ve nursem markalarinin yag oranlari uygun.

mandiralarda da oluyomusta, acik nasil alcaksin, yani peynir var %30 yag oranli, peynir var %1 yag oranli.

dur bakalim ben de deneyeyim su havuc cipsini, ben yogurda karabiber kirmizi biber dokup yaparim dip sosunu, evde bitek turuncu havuc var ama, cagdasta kara olanini gorduydum galiba, bi bakayim bari. ama tam kurur mu bilmiyorum, bal kabagindan patates kizartmasi yaptiydik bir ara, daha cok onun gibi olur heralde.

Arkadaşlar hepinize selamlar.
Benim kuzenim dukan diyeti yapıyor; ama çok fazla sıvı tüketiyor. Bende haliyle tedirginim acaba bir zararı olur mu diye.
Daha dün başlamış diyete ama dün içtiği diğer içecekler haricinde(çay,kahve,light süt, light ayran, light cola) tam 3litre su içmiş!
Ne yapayım abla çok susuyorum diyor.
Ben de kilo verecek diye böbreklerine yüklenmesinden korkuyorum.
Nette baktım biraz 2litre sıvı şart denmiş ama anladığım kadarıyla bu miktara diğer içeceklerde dahil.
Ben hiç dukan yapmadığım için net bir bilgim yok size sorayım dedim.
Siz ne dersiniz doğru mu yapıyor?

yaaa herşey iyi hoşta alkol beni bitiriyor yrm şişeden fazla şarap üstüne de 1 şişe bira içtim benim arkadaşlar hep alkolcü biriyle görüşmesen biriyle görüşüyorum bi ortama girdiğimizde illa içiliyor eee benimde aram baya iyidir alkolle 1 aydır içmiyordum karşımda millet şakır şakır şişeleri devirince sonunda dayanamadım offff yaa keşke dukan usulü şarap boğma rakı yada bira fln tarifi olsa giittti benim diyet napcam ben şimdi kitaba baktım benim çok büyük kacamağa giriyor napacam ben şimdi bir kaç gün atak mı yapmam lazım napcam ben şimdi bi yanım çok pişman bi yanımda ohh iyki içtin zaten bi ton derdin vardı kafa dağıttın diyor kafam hala güzelde ayılınca iki yanım birden çok pişman olacak ama iş işten geçti

kuruması zor oluyor haklısın onun için daire daire kesmemek gerekiyor havucu ortası daha sulu çünkü kenarlarını parmak boyu kadar ince uzun kestim bende birde tarif ederkende dedim bir çevirmek gerekiyor... çevireceğin içinde uzun parçalar olması iyi oluyor... bal kabağı da iyi fikir bugün sebze günüm deneyeyim :)

ben pazardan alıyorum çeçil peynirimi millet yağlı arar bende yağsız arıyorum. resmen lastik gibi birşey buldum. istediğin kadar ortalıkta bırak bozulmuyor bile normalde yağ olursa oxide olur... içine sıcak su koy hiç yağ çıkmıyor... bu arada aldığım peynir elimdeyken kolay ezilmiyorsa kağıda sürüp güneşe tuttuğumda çok parlamıyorsa bunlarda önemli bende buldum yağsız bir kaynak hep ordan alıyorum :))) haaa bir tüyo daha çeçil peyniri eğer yağlıysa onu ince ince tiftikleyip öyle satıyorlar... ayrıca dokunması zor oluyor poşetin üstünden peynire biraz bastırınca da kayması yumuşak olması (hava sıcak değilse) da yağlı olmasına kanıt... aman niye bu kadar irdeledin psikopatmısın demiyorsundur umarım ben gıda müh. yim de incelemeden almam birşeyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…