ŞAFAK 62 !!!
Bugün resmen aç kaldım
Arkadaşlar hepinize selamlar.
Benim kuzenim dukan diyeti yapıyor; ama çok fazla sıvı tüketiyor. Bende haliyle tedirginim acaba bir zararı olur mu diye.
Daha dün başlamış diyete ama dün içtiği diğer içecekler haricinde(çay,kahve,light süt, light ayran, light cola) tam 3litre su içmiş!
Ne yapayım abla çok susuyorum diyor.
Ben de kilo verecek diye böbreklerine yüklenmesinden korkuyorum.
Nette baktım biraz 2litre sıvı şart denmiş ama anladığım kadarıyla bu miktara diğer içeceklerde dahil.
Ben hiç dukan yapmadığım için net bir bilgim yok size sorayım dedim.
Siz ne dersiniz doğru mu yapıyor?
yaaa herşey iyi hoşta alkol beni bitiriyor yrm şişeden fazla şarap üstüne de 1 şişe bira içtim benim arkadaşlar hep alkolcü biriyle görüşmesen biriyle görüşüyorum bi ortama girdiğimizde illa içiliyor eee benimde aram baya iyidir alkolle 1 aydır içmiyordum karşımda millet şakır şakır şişeleri devirince sonunda dayanamadım offff yaa keşke dukan usulü şarap boğma rakı yada bira fln tarifi olsagiittti benim diyet napcam ben şimdi kitaba baktım benim çok büyük kacamağa giriyor napacam ben şimdi bir kaç gün atak mı yapmam lazım napcam ben şimdi bi yanım çok pişman bi yanımda ohh iyki içtin zaten bi ton derdin vardı kafa dağıttın diyor kafam hala güzelde ayılınca iki yanım birden çok pişman olacak ama iş işten geçti
kuruması zor oluyor haklısın onun için daire daire kesmemek gerekiyor havucu ortası daha sulu çünkü kenarlarını parmak boyu kadar ince uzun kestim bende birde tarif ederkende dedim bir çevirmek gerekiyor... çevireceğin içinde uzun parçalar olması iyi oluyor... bal kabağı da iyi fikir bugün sebze günüm deneyeyim :)
ben pazardan alıyorum çeçil peynirimi millet yağlı arar bende yağsız arıyorum. resmen lastik gibi birşey buldum. istediğin kadar ortalıkta bırak bozulmuyor bile normalde yağ olursa oxide olur... içine sıcak su koy hiç yağ çıkmıyor... bu arada aldığım peynir elimdeyken kolay ezilmiyorsa kağıda sürüp güneşe tuttuğumda çok parlamıyorsa bunlarda önemli bende buldum yağsız bir kaynak hep ordan alıyorum :))) haaa bir tüyo daha çeçil peyniri eğer yağlıysa onu ince ince tiftikleyip öyle satıyorlar... ayrıca dokunması zor oluyor poşetin üstünden peynire biraz bastırınca da kayması yumuşak olması (hava sıcak değilse) da yağlı olmasına kanıt... aman niye bu kadar irdeledin psikopatmısın demiyorsundur umarımben gıda müh. yim de incelemeden almam birşeyi :)
bu diyette sIk yapilan yanlislardan biri, kitapta vucudunuzu suyla yikayin diye geciyo, bazilari da bunu hic durmadan sivi tuketmek olarak algiliyo, baslangicta protein gunu yapiyosunuz uste uste, bu agzinizin kurumasina neden olan bir sey, bu nedenle baslangicta cok su da tuketmek isteyebiliyosunuz.Arkadaşlar hepinize selamlar.
Benim kuzenim dukan diyeti yapıyor; ama çok fazla sıvı tüketiyor. Bende haliyle tedirginim acaba bir zararı olur mu diye.
Daha dün başlamış diyete ama dün içtiği diğer içecekler haricinde(çay,kahve,light süt, light ayran, light cola) tam 3litre su içmiş!
Ne yapayım abla çok susuyorum diyor.
Ben de kilo verecek diye böbreklerine yüklenmesinden korkuyorum.
Nette baktım biraz 2litre sıvı şart denmiş ama anladığım kadarıyla bu miktara diğer içeceklerde dahil.
Ben hiç dukan yapmadığım için net bir bilgim yok size sorayım dedim.
Siz ne dersiniz doğru mu yapıyor?
yaaa herşey iyi hoşta alkol beni bitiriyor yrm şişeden fazla şarap üstüne de 1 şişe bira içtim benim arkadaşlar hep alkolcü biriyle görüşmesen biriyle görüşüyorum bi ortama girdiğimizde illa içiliyor eee benimde aram baya iyidir alkolle 1 aydır içmiyordum karşımda millet şakır şakır şişeleri devirince sonunda dayanamadım offff yaa keşke dukan usulü şarap boğma rakı yada bira fln tarifi olsagiittti benim diyet napcam ben şimdi kitaba baktım benim çok büyük kacamağa giriyor napacam ben şimdi bir kaç gün atak mı yapmam lazım napcam ben şimdi bi yanım çok pişman bi yanımda ohh iyki içtin zaten bi ton derdin vardı kafa dağıttın diyor kafam hala güzelde ayılınca iki yanım birden çok pişman olacak ama iş işten geçti
alkolle barisik olmak bu diyette cok kotu etkiliyor, ilk basta belki cok zarar vermez, o yuzden kacamak yaptim atak yapmaliyim diye dusunme ama bir daha yapma, bunu ciddi soyluyorum.
buranin bir sen kizi vardi ipek diye,diyetin ortasinda yilbasi kutlamasinda raki icmisti, sanirim oyle abartili bir sey de degil, o kadar uzun sure duraklamisti ki, baya moral bozucu olmustu. yani insan dusunuyor tabi tek kadehten ne olacak diye, ama diger kacamaklarla karsilatirildiginda, alkol daha cok duraklatiyor, sanirim.
diyet bitsin, yine icersin. ustelik yrm sise sarap, ustune bira nitch nitch, dukan cok cok ozel durumlarda, dukana ara vermek zorunda kalirsaniz, yani tatil falan gibi durumlarda, en fazla bir kadeh sarap icebilirsiniz diyor, sarabin diger alkollere gore kalorisi az. ama boyle tatiller yapmak, diyetin sonunu hic gorememk anlamina da gelebilir. ilgili yaziyi assagida bulabilirsin.
dukandiyetitariflerim: TATİLDE DUKAN
ilk kacamakta onerilenlerçok haklısın alkolle barisik olmak bu diyette cok kotu çünkü alternatifi yok her şeyin dukan usulu mevcut kitapta da yazıyor 1 kadeh şarap küçük bir kaçamak ama benim ki fena oldu duraklamayı hızlı atlatmam için yapabileceğim bir şey var mı peki önerebileceğiniz
hayırdır güzelim??
hayırdır güzelim??
Kesinlikle haklisin .bolgesel zayiflama icin ideal. Yeni leslie yapmaya basladim. Ayrica youtube da "cassey ho" diye pilates egitmeninin videolari onlarda cok guzel. Ozellikle muffin top videosu simit bölgesi icin. Ayrica "miley cyrus sexy legs workout" diye aratirsaniz bacak sikilastirici hareketlerin oldugu guzel bir video var. Bazende Tara stiles in videolarini yapmaya calisiyorum.Denemelisiniz:)
bol baharatla yaparsan güzel oluyor, yenibahar, kimyon, sarımsak bunlarla yaptığın köfte güzel oluyor, uzun süre yoğurmak gerekiyor, kırmızı eti haşlama yapabilirsin ya da ızgara, kırmızı etin de diğer etten farklı değil yapımı , soslarla biraz güzel oluyor tadı, hangi evredesin ? ben bir ayda 4 kilo verdim bıraktım et yüzünden çok sevmiyorum.
çok kilolu olduğunda mesela ben 93 ve 95 iken diyetisyene gittiğimde spor salonu ve pilatesten önce bir 10 kilo gidene kadar yürüyüş demişti... ama senin kilonda yapılabilir bence ikisi de...
canım ben köfte konusunda baya deneyim yaşadım....
1. köfte çorbam
yağsız dana etine 1 yk yulaf kırmızı biber karabiber az süt katıp yoğuruyorsun minik minik yuvarlıyorsun mikrodalga da 5 dk pişiriyorsun... düdüklü de kuşbaşı yada kemikli etini pişiriyorsun biraz salça ile sonra köftelerini de ekleyip 20 dk daha pişiriyorsun bol nane ve ince bir limon kabuğu atıyorsun... bu benim yalancı ekşili ufak köftem... etten sıkıldığımda işe yarar sulu olması da iyi oluyor... genelde köfteleri 2 ye ayırıp 2. parçayı derin dondurucuya atıyorum...
2. et bisküvi
100 g yağsız dana etine 2 yk yulaf kepeği 1 yumurta 1 çk kabartma tozu kimyon ve yarım çay bardağı süt ekliyorsun iyice karıştırım yağlı kağıda ince bisküvi gibi döküp 40 dk 150 derecede pişiriyorsun... kıtır kıtır ye et tadı çok az geliyor...
3. et köftem
150 g yağsız dana etine 1 tk kimyon karabiber kırmızı biber varsa dereotu yada maydonoz ekleyip iyice karıştırıyorum... yuvarlak yapınca tavada yağsız parmak şekli yapınca mikrodalgada 15 dk hazır köfteler...
merhaba canım bende kırmızı eti sevmem ağzımda büyür sakız gibi olur yutamam.Ama mecburiyetten yiyorum.46 gün oldu başlayalı sadece 2 kez et 2 kezde köfte yedim.Yağsız dana etini kızgın tavaya koyup hızlıca alt üst kızartıyorum su salmasına izin vermeden yoksa sert oluyor.Baharat koyuyorum karabiber,kimyon kuru nane,tuz vb.bir su bardağı kadar sıcak su döküp altı kısık üstü kapalı 1-1,5 saat pişiriyorum suyunu çekene kadar.Yumuşacık oluyor ben beğeniyorum.Köfteyi ise yulaf kepeğiyle yapıp hem tavada hem fırında denedim ama hiç beğenmedim en son yaptığımda ise fırında kızarttıktan sonra çıkarmama 5 dk.kala bir domates rendeleyip döktüm üstüne böyle güzel oldu.genelde sebze günlerinde yaptım.Sebzeyle birlikte yutabileyim diye inşallah yardımcı olurum.Kolay gelsin bol eksilerin olsun
benimde 8. günüm sadece birgün köfte yaptım o da bol baharatlı ve fırında sebzelerle yaptım başka türlü yiyebileceğimi sanmıyorum ben de ama ızgara da deneyebilirim hiç pişirmedim evde o şekilde kasapta ne olarak alıyorsun o eti? bonfile mi oluyor, ben et olayına çok yabancıyım gerçekten :) inşallah çabuk veririz, benim 10 kilom var vericek daha
eveeeeeet uyandım ayıldım ve iki yanım birden pişmanyaa normalde kalori hesabıyla diyet yaparken alkol alsam da zayıflıyordum yanında bişi yemeden durabiliyorum normal yemekten de kesip o kalorileri alkole saklıyodum bide spor tmmdı ama dukanda öyle bir şansım yok malesef kaçamak yapılınca ne yapmam lazım şimdi telafi için 2 ya da 3 gün üst üste sp mi şu alkolden kendimi bi soğutamadım gitti yaa bu alkoller neden bu kadar kalorili onuda anlamadım
Çok yoğun bi gündüYemek yemeğe fırsat bulamadım
Bu arada kivi serbest galiba yanlış anlamadıysam:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?