Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

canım ben vaktiyle akupunktur yaptırdım. baya iyi bir doktor yaptı cerrahpaşa mezunu yurtdışında uzmanlıklar falan filan bunlara güvenerek dediklerini yaptım bana 6 litre su içirdiler günde... 2,5 ay kadar yaptım. herkesin uyarılarıyla birde aynı üni. mezunu abimin uyarılarıyla oda doktor halbuki bıraktım bu 6 lt olayını abim yazın 3,5 lt ye çıkmamın normal olduğunu söyledi ben antalyadayım tabi onun içinde olabilir... kışında 2,5 en fazla 3 lt iç dedi. 3 lt de bitki çaylarını abartırsam diye... yani çay kahve eğer hiç içmiyorsa 3 lt hani abartı değil ama birde bitki çayları filan varsa gerçekten fazla eğer yaşı küçük değilse zorlanabilir...

eğer yaşı genç ve metabolizması normalde de hızlıysa protein diğer gıdalara göre daha çok suya ihtiyaç duyar sindirimi için dukanın 2-3 ayı bu susuzluğa alışması için sorun olmaz bence tüketmesi...

bende bir zamanlar bunun yüzünden diyet yapamadım. hatta diyet yapamadım demiyim. gün boyu diyet süper tıkırında akşam spor salonuna gidip en az 1 saat spor yapıyordum... kilo vermem gerekirken akşam arkadaşlarla içmesen olmuyor hani fazla atıştırmıyım diyorum meyve yiyorum yanında leblebi falan filan derken sadece alkol engel olabilir mi bir insanın kilo vermesine ben örneğim... dukana kadar da yine 2 yıldır rutin diyetteydim. yediğime içtiğime özen gösterirdim. ama arada alkol alırdım... dukana girdim tek damla sürmedim ağzıma hatta evdekileri bir arkadaşıma verdim eminim anlayacaksındır chivas, sheridan........ piuvvvv neleri neleri ellerimle verdim içmeyim diye dukanı bilmem ama genel olarakta alkol diyeti yada kilo vermeyi sabote eden birşey...

ha sana şunu öneririm soda da genelde alkol ortamlarında bulunan birşey içerisine 1-2 damla limon ve kabuğu biraz tuz bunu içebilirsin... hatta biz kokteyl sosları yapıyoruz fabrikada votka rom aroması filan var bundan da üstüne 3-4 damla ekle sen içir arkadaşlarına bu süper diye :)))

ahahha, gida muhendisi oldugun dusunulunce gidalar hakkinda bu kadar ayrintili bilgi vermen sasirtici degil, bakalim mandiraya gidince ben de sorayim, senin talimatlara uygun peynir bulabilecek miyim.

bizim gida muhendisi bir arkadas daha vardi ben burda diyet yaparken, o da 90 gibi basladi, baya hizli vermisti, alkali diyetiyle karistirip yapiyodu diyeti. tarcinli zencefilli yogurda onun tavsiyesiyle basladiydim hala kullaniyorum.

eveeeeeet uyandım ayıldım ve iki yanım birden pişman yaa normalde kalori hesabıyla diyet yaparken alkol alsam da zayıflıyordum yanında bişi yemeden durabiliyorum normal yemekten de kesip o kalorileri alkole saklıyodum bide spor tmmdı ama dukanda öyle bir şansım yok malesef kaçamak yapılınca ne yapmam lazım şimdi telafi için 2 ya da 3 gün üst üste sp mi şu alkolden kendimi bi soğutamadım gitti yaa bu alkoller neden bu kadar kalorili onuda anlamadım

bu diyette sIk yapilan yanlislardan biri, kitapta vucudunuzu suyla yikayin diye geciyo, bazilari da bunu hic durmadan sivi tuketmek olarak algiliyo, baslangicta protein gunu yapiyosunuz uste uste, bu agzinizin kurumasina neden olan bir sey, bu nedenle baslangicta cok su da tuketmek isteyebiliyosunuz.

ama diyetin ilk haftasi gectikten sonra, sivi tuketimini gunde 2- 3 litrede tutmak gerektigini soyluyorlar. normalde su icmeyen milletiz, gunluk sivisini sabah cayiyla karsiladigini inanan var, hele kis aylarinda bu daha vahim oluyor, bir de onlarin bunyelerinin o kadar sivi alimini biraz daha zor tolere edecegini dusunuyorum.

alkolle barisik olmak bu diyette cok kotu etkiliyor, ilk basta belki cok zarar vermez, o yuzden kacamak yaptim atak yapmaliyim diye dusunme ama bir daha yapma, bunu ciddi soyluyorum.

buranin bir sen kizi vardi ipek diye,diyetin ortasinda yilbasi kutlamasinda raki icmisti, sanirim oyle abartili bir sey de degil, o kadar uzun sure duraklamisti ki, baya moral bozucu olmustu. yani insan dusunuyor tabi tek kadehten ne olacak diye, ama diger kacamaklarla karsilatirildiginda, alkol daha cok duraklatiyor, sanirim.

diyet bitsin, yine icersin. ustelik yrm sise sarap, ustune bira nitch nitch, dukan cok cok ozel durumlarda, dukana ara vermek zorunda kalirsaniz, yani tatil falan gibi durumlarda, en fazla bir kadeh sarap icebilirsiniz diyor, sarabin diger alkollere gore kalorisi az. ama boyle tatiller yapmak, diyetin sonunu hic gorememk anlamina da gelebilir. ilgili yaziyi assagida bulabilirsin.

dukandiyetitariflerim: TATİLDE DUKAN

çok haklısın alkolle barisik olmak bu diyette cok kotu çünkü alternatifi yok her şeyin dukan usulu mevcut kitapta da yazıyor 1 kadeh şarap küçük bir kaçamak ama benim ki fena oldu duraklamayı hızlı atlatmam için yapabileceğim bir şey var mı peki önerebileceğiniz

ilk kacamakta onerilenler
-Kaçamağın ciddiyetine gore 2-5 gün arası SINIRLI İZİNLİLERİ tamamen kesmelisiniz.
-Yürüyüşü ve egzersizi artırmalısınız .

kacamak ciddiyetini assagidaki linkten takip edebilirsin.
dukandiyetitariflerim: KAÇAMAK NEDİR?

ayrica bol yesil cay icmek ya da spirochetin tarifini verdigi nar cicekli karisimi almak faydali olacaktir.

bir de ertesi protein gununde sadece beyaz protein tuketmek ve sut alimini kisitlamak, hasarin buyuk kismini engelleyecektir.

Herkese güzel ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum

Bugün çok yorgunum sporumu yapıp dinleneceğim inşallah

Nihayet bu sabah 6 ları ucundan da olsa gördüm sonunda

Edacım nar şerbeti soğuk mu içiliyor, sıcak içilse olmaz mı? Ben sıcak içecekleri daha çok seviyorum da, dün aldırdım eşime bugün içmek istiyorum...

merhaba çok uzun zamandır giremiyordum diyetime salı gün başladım 100,8 ile şimdi 97,6 oldum aşırı kabızlık çektiğim için atağı 3 gün yaptım burada yazan yolları denedim sonuca ulaşamayınca sebzeyi ekledim cuma günü.birde ben peyniri lıght tuketemiyorum yoğurdu da aynı şekilde ayran loru mideme dokunduğu için lorda tüketemiyorum umarım sorun olmaz benim için.

Ben pilatese gitmiştim orda öğrendiğim hareketleri yapıyorum genelde ama aynı hareketlerden sıkıldım ebru şallıyı izledim birkaç hareket daha kattım topla olmayan hareketlerden çok sıkılıyorum ben senin videolar da sanırım topsuz hareketler ben bunlardan sıkıldığım için de devamı gelmiyor ve devamlı yapmadığın şeyinde pek faydası olmuyor açıkçası, o yüzden sürekli yapabildiğim toplu hareketlere devam ediyorum her akşam :) sabahları yapmayı sevmiyorum daha faydalı olurdu aslında, akşamları tv karşısında çok eğleniyorum

ben seyire geçtim 5gün atak yaptım seyirin 3.günümdeyim ve adet oldum 3 kilo vermiştim 1ini geri almış görünüyorum umarım adet bitince gider dediğin gibi köfteye kimyon koydum çok koymuşum ama o et tadını biraz bastırdı iyi oldu bence teşekkür ederim :) sarımsak koymadım, soğan koydum birgün de sarımsaklı denemek istiyorum ama sürekli et yapmıyorum zaten :)

çok kilolu olduğunda mesela ben 93 ve 95 iken diyetisyene gittiğimde spor salonu ve pilatesten önce bir 10 kilo gidene kadar yürüyüş demişti... ama senin kilonda yapılabilir bence ikisi de...

anladım spor yapma diyorlar yani belli bi kilonun üstüne şaşırıyorum buna yani spor sonucta ama işte kas yapıp kilo vermeyi zorlaştırıcı da olabiliyormuş, ben de zaten hafif yapıyorum vücudum çok zor hareketleri yapacak kadar spora alışkın değil :) yürüyüş yapamadığım günler en azından kendimi suçlu hissetmiyorum :)

et bisküviyi yiyemem sanırım ama diğerlerini denemeyi düşünüyorum kesinlikle çok teşekkür ederim

benimde 8. günüm sadece birgün köfte yaptım o da bol baharatlı ve fırında sebzelerle yaptım başka türlü yiyebileceğimi sanmıyorum ben de ama ızgara da deneyebilirim hiç pişirmedim evde o şekilde kasapta ne olarak alıyorsun o eti? bonfile mi oluyor, ben et olayına çok yabancıyım gerçekten :) inşallah çabuk veririz, benim 10 kilom var vericek daha

Yağsız dana eti olarak, dana rosto alıyorum ben kıymayıda bu etten çektiriyorum.Yağsız gözüküyorsa bonfilede alabilirsin bir parça.Diyete devam edersen mutlaka verirsin fazlalıklarını.Ben 5-6 senedir 85-86 kilo civarındaydım en son tartıda 89 kg görünce dur dedim kendime iyiki demişim 77 kg oldum şuan çoğu gitti azı kaldı hedefim 70 kg ben veririm diyorsam sen oynaya oynaya verirsin herhalde.Yeterki çok iste

Alkolün bu denli etkili olabileceğini bilmiyordum bu diyette.Öğrenmiş oldum ama bende yılbaşında bir kadeh birşey içerim diyordum

Çok yoğun bi gündüYemek yemeğe fırsat bulamadım

Bu arada kivi serbest galiba yanlış anlamadıysam:44:

ben meyve insaniyim, dukana baslarken beni en cok dusunduren sey meyve yasagiydi. dusunsen gunde bir kilo elma yiyen adam, meyveyi diyetinden tamamen cikaracak, aklim almiyordu. meyve yasagini delmek icin ben baya arastirdim.

rhubarb var en yasal olan, turkiyede isgin diye geciyomus, ama dogu illerinde bulunuyomus, buralarda pek yok, o yuzden onu kullanamiyorum

eger bir sporcuysan gunde 2-3 saat agir antreman yapman gerekiyosa, spordan once bir bardak portakal suyu icmene izin var, ama ne sporcuyum ne de o kadar spor yapabilirim gunde

en son guncellemede 4-5 blueberry veya 2-3 cileke izin verdiler, yogurda katip yemek icin. zaten meyveli light yogurda izin vardi, ondaki kadar meyveye denk geliyor bu miktar.

kiviye eger kabizlik sorunu cekiyorsak, rhubarb yerine, gunde bir tane izin var, bu kis gunlerinde cilekten daha iyi alternatif.

burda saydigim her sey sinirli izinli olarak sayiliyor. gunde iki sinirli izinli hakkiniz var, bunlardan yediginizde birini kaybetmis olyosunuz.

ben butun diyetim boyunca yemistim kiviyi, bende herhangi bir duraklama yapmadi, ama her sinirli izinli gibi, bunlari kullanirken dikkatli bir sekilde beslenmeye eklemek lazim, eger duraklama yapiyosa kullanmamak lazim. ama kivi kullanmasaydim, diyeti bu kadar uzun devam ettiremezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…