Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ooo maşallah canım hayırlısıyla bitirirsin inşallah :) sen ne zaman başladın dukan diyetine kolay mı yoksa zorlukları var mı canım eğer mahsuru yoksa bahsedebilirmisin biraz bana :)
İnsallah cok tesekkur ederim. Ben 17 ekimde basladim dukana. acikcasi ben zorlanmadim. kimisi etten tavuktan yumurtadan tiksindim diyor ama ben bunlari zaten cok sevdigimden skinti yasamadim. tek sikintim kibrista herseye kolayca ulasamam. yulaf kepegini turkiye den getiriyorum gelirken mesela.
Ben cips kuruyemis falan cok yerdim suan onlara hasret kaldim o zorluyor sadece:) Bari kuruyemis serbest olsaydi iyiydi:)) kahvaltida zeytin,ceviz yemeyi ozledim tek problemim bu haaa birde meyve :| guclendirmeye artik nasipse.Ana verilen kilolara feda oldjn diyebilirim^.^
 
Deneyimli dukan ablalarimizdan fikir ve motive istiyorum. dukan yaptigimi duyan herkes yok birakinca hemen geri aliyormussun o diyette eski kilondan daha fazla oluyormussun ditip diyip morelimi bozuyorlar. bu yuzden guclendirmeye gecince napacagim bilmiyorum. Acayip bir korku olustu icimde. guclendirmede olanlar fikir verebilirmi lutfen
 

aynı şeyi düşünüyorum aslında atakta hızlı kilo veriyoruz iyi hoşta seyir evresinde tekrar alıyomuşuz ozaman ne anlamı kalıyo onu anlayamadım hala kitabıda o kadar okuyorum oysa :44:
 
kızlar protein tozu kullanmayı düşünüyorum siz ne dersiniz bu arada kestane için kimse bişi dememiş serbest mi değil mi bilen var mı

kestane kuruyemis sayiliyor, o yuzden korumaya kadar yasak. onemi olan ne yazikki icinde yararli yaglarin olmasi degil, avakado da yag yakmaya yararli yaglar var ama korumaya kadar yasak olan bir meyve, dukanin mantigi yag ve karbonhidrat alimini cok azaltip, beslenmeyi bir uca kaydirarak, besinlerden kalori emilimini azaltmaya yonelik. Eger kestane gibi karbonhidrat ve yagi yuksek besinler yersek, kalori sayip yaptigimiz diyetlerde gorece cok kilo verebliriz belki ama dukan da bu gecerli degil.

kitapta protein tozunun seyir icin iyi bir protein kaynagi olmadigi. Cunku sivi olarak tuketiliyo, yani cignenemediginden doyurucu olamiyo, seyirde protein yerine kullanilmamasi gerektigi tavsiye ediliyor. ama guclendirmede protein gununde bir ogun yerine protein tozu kullanilabilecegi soylenmis.
 
Son düzenleme:


dogum yaptiysan, hemen ertseinde emzirme sirasinda dukan seyir yapman tavsiye edilmiyor, dukan hizli zayiflatiyor, yaglarin cozunmesinden zararli seyle kana karisiyor, onunda otesinde, protein metabolizmasi, bir suru zararli sey ortaya cikariyor, o yuzden dukanain tavsiyesi bol bol su tuketmek, ama hamilelik sonrasi, bu zararli maddeler sadece idrarla atilmiyor, sute de karisiyor,

dikkatli arastirirsaniz, pek cok kaynak bulabilirsiniz, assagida bir tanesini veriyorum
dukandiyetitariflerim: HAMİLELER VE EMZİRENLER İÇİN DUKAN


toz zencefil evet, ben ilk baslarda baya buyukce bir kasik kullaniyodum da tarcinda zarar etmesede zencefili o kadar cok kullanmamk lazimmis, bir kucuk cay kasigi yeterli yoksa bayagi yakiyo insanin icini.


ben dukanla 24 kilo verdim. nisan ayindan bu yana yani 8 ayda 4 kilosunu geri aldim. aslinda dogrusu, guclendirmeyi tam uygularken 2 kilo daha verdim 58e kadar indim, ama daha odul ogunlerini kafama gore arttirmaya basladim, ondan dolayi bu kadar kiloyu geri aldim. dukanda kilo verildikten sonra kiloyu geri alma orani %80 falan gibi, normal diyetlerde ise %75lerde falan bu deger
obezlerde ise %90 falan eski kiloya geri donus
Obezlerin sorunu verdikleri kiloları geri almak

yani gercek su ki, hic bir diyet kiloyu geri almayacaginiz garantisini geri vermiyor, dukanin da geri kilo almama basarisi ortalama. ve evet istatistikler her diyet icin bu kadar kotu.

ama bunda dukani yarim birakanlarin, tam olmasi gerektigi gibi uygulamayanlarin sayisin cok yuksek oldugunu biliyoruz. dukani butun fazlariyla uygularsaniz basari sansi cok yuksek. geri gelenler hemen taslarini dokuyo, evet surda sunu soyle yanlis yaptik, ama dukandan daha kolay kilo verme yolu yok biz yine geldik diye

dukanin soyle bir eksisi var yanliz onu belirtmeden gecemeyecegim, dukani ortasinda kesiverirseniz, birden karbonhidratlari fazla fazla yemeye baslarsaniz geri kilo almaniz inanilmaz hizli olacaktir, diger diyetlerden cok cok daha hizli, cunku biz karbonhidrat metabolizmasini bozuyoruz, vucudumuz, alinan az bir karbonhidratin butun enerjisini cikarmak uzerine programlaniyo, sonra birden karbonhidrati bol bol yemeye kalkinca, vucut alisamiyo ve ayni oranda nerji cikarmaay devam ediyo yiyeceklerden sonucta hizli kilo alimi. dukanin kotu unu bundan kaynaklaniyo. dukana baslayanlara tavsiyem bunu unutmamalari, dukan oyle yaptim oldu, bozdum oldu 5 kiloda kardayim gibi diger diyetlere benzemez gercekten, yapmaya karar verdiyseniz, sonuna kadar yapmaniz gerekir, kafanizda belkilerle baslamayin bu diyete. bir 5 kilo vermke icinde bu kadar yukun altina girmeyin, cunku hayat boyu surdurmeniz gereken protein gunleri, bu diyeti yapmakla geliyo.
 
Canım ben callan yapıyorum, 16 yı tamamladım, bu esnada göbekten 5 cm, diğer yerlerden de 1-2 cm inceldim, 21i tamamlayınca biraz daha incelmiş olurum inşallah...

burda herkesten dinledim callanin ne mukemmel spor oldugunu, ama bir turlu baslayamiyorum, hep iki kilo daha vereyim sonra baslarim havasindayim.

sen cok guzel incelmissin. gobek icin ben de ihtiyac duyuyorum, bacak inceltiyosa muhtesem bir sey. ben yoga yapiyorum, ama inanilmaz hafif bir sey spor yaptigini bile farketmeyecegin sekilde, ama tabi agriya siziya inanilmaz faydasi olsada inceltmiyo, incelmek icin yapcaksan, yapicaksin, disini sIKIp calanini:)
 
aynı şeyi düşünüyorum aslında atakta hızlı kilo veriyoruz iyi hoşta seyir evresinde tekrar alıyomuşuz ozaman ne anlamı kalıyo onu anlayamadım hala kitabıda o kadar okuyorum oysa :44:

Yok canim yanlis anlamissin beni. asil kiloyu seyirde veriyorsun benim diyetle aramda bir problemim yok. benim korkum guclendirmeye gecince normal hayatima dönüsten korkuyorum. etrafimdakiler hen geri aliyormussun diye aklimi bulandiriyorlar
 

Fikirlerin icin cok tesekkurler. protrin agirlikli bir diyet olunca etraftan zateb surekli tepki topluyorum. 12 kilo verdim ve yasantimdan hic rahatsiz degilim. hedefime yavas yavas yaklasiyorum. bu yuzden guclendirme korkusu yasamaya basladim. umarim hersey guzel olur
 

Evet canım ben incelmek için yapıyorum, göbeğim bayağı gitti, basen ve üst bacaklarımın da incelmesi lazım, onun için 21e tamamlayınca süper call yapmayı düşünüyorum


Yok canim yanlis anlamissin beni. asil kiloyu seyirde veriyorsun benim diyetle aramda bir problemim yok. benim korkum guclendirmeye gecince normal hayatima dönüsten korkuyorum. etrafimdakiler hen geri aliyormussun diye aklimi bulandiriyorlar

Her diyette bırakınca kilolar geri dönüyor, ben dukanı özellikle seçtim, 3. aşaması yavaş yavaş normal yeme düzenine geçiriyor, 4.cü aşamada ise her gün normal yemek ve 1 gün protein yemekle geçmişini unutmamanı sağlıyor, o bir gün kilonu dengelemene ve kilo almamana yardımcı oluyor, onun için tekrar almayacağımı umut ediyorum...
 
test bana dukan yapmayı uygun görmedi. 52 kiloyum 48 olsam yeter ,yapıstı şu 4 kilo üzerime. hızlı dıyetlerle verıyorum yıne hemen gerı alıyorum. aşırı yıyen bırı de değilim atagın örnek menüsünü yesem kilo alırım sankı. sanırım yedıklerımızı gruplarına gore yedıgımız ıcın zayıflatan bı dıyet bu. meyve kilo mu aldırıyormuş:26: 4 kilodan kurtulmam lazım ben ıkı gunluk atak donemıme bugun ıtıbarıyle basladım. sadece yogurdu lıght yemedım.
2 haslanmış yumurta, az light peynir, dana karışık köfte, yoğurt, 2 dilim dukan ekmek ve zero kola, soğan ve salatalık turşusu bugunkü menum: ) ekmek farkı dışında normalde yedığımden bile çok. bı de meyve yemiyorum. 48 olana kadar da seyır dönemindeyım. ideal kilom güya 53. kilo takıntım var malesef. mutsuzum böyle. ben zayıf olmak ıstıyorum.
 

atakta soğan yok muu aaaaa?
 
teşekkür ederimmm bu arada yoğurt light olacak ya annemin evde kendi mayaladığını yesem olmaz mı acaba ? :26:

ben de mayalanan yogurt yiyorum, yarim yagli sutten. yarim yagli sutun yag orani %1,5. kitapta sut urunleri icin verilen maksimum yag orani %2, o yuzden, herhangi bir sakincasi olmuyor. yogurdu tam yagli sutten yapsan bile %3 yagli oluyo cok fazla sinir disina cikmamis oluyosun. ama tabi duraklama olursa, en yagsiz urune gecmek mantikli. benim kuralim kilo vermemi durdurmuyorsa, en rahat secenegi seciyorum, kilo almam yavasladikca, daha sonra daha az yagli seceneklere gitme sansim oluyor cunku, tekrar hiz kazanmak icin, bunun metabolizmami cok yavaslatmadan zayiflamama neden olduguna innaiyorum. ayranlarin mesela hepsi izin verilen sinirlarda.

sut urunlerinde sorun peynirden kaynaklaniyo, kesinlikle yagli peynir tuketmemek lazim. cunku peynirlerin yag orani saka gibi %30 u da var %35i de var. halbuki izin verilen miktar %2 yagli olmai. hadi %7 yagli sinirli izinli olarak tuketebiliyosun. o yuzden sut urunlerinde bir tek peynire cok dikkat edin digerleri cok korkutucu degil. benim bildigim yag orani %2ye yakin aknaz beyaz peynir var, teksut lor var, sinirli izinli hakkinizi dusunmeden tuketebileceginiz.
 
dukan ekmek ve dukan kek yaptım kendime üç günlük. etten sıkılacağımı düşünmezdım. yumurta yogurt ve etsever bırı olarak ılk gunden sıkıldım. köftelerim kötüydü galiba. midem bulandı.

geç saatte yemek yemenın zararı var mı? kaçta kesiyosunuz yemek yemeyi bayanlar?
 
arkadaşlar iyi akşamlar ben daha yeniyim bir sorum var aklıma takılan; korumada olan arkadaşlar tekrar kilo alımı oldu mu bunu çok merak ediyorum daha fazlasını almayalım
 
Benim gunden gune degisiyor ama en gec 19:00 de yemeyimi yemis oluyorum. ama o saatten sonrada abur cubur istegim col oldugundan bitki caylari, aroma kattigim tatlandirici yada tarcinli yogurt yiyorum. ve genelde 1 kupa sicak süt icmis oluyorum:)
 
Atak evresinden seyir evresine geçtiğimizde vermiş olduğumuz tüm kiloları tekrar mı alıyoruz sebze yediğimiz için? Bi arkadaş öyle yazmış moralim bozuldu şuan ne kadar doğru bu kızlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…